Doctor Rx داکتر آرایکس

  • Home
  • Doctor Rx داکتر آرایکس

Doctor Rx داکتر آرایکس می خواهم با نشر مطالب و ویدیوها سواد طبی و صحی شما افزون شود و پرسش های طبی به شکل علمی پاسخ داده شود

عید سعید قربان مبارک 🐏🎉💚💐📿
07/06/2025

عید سعید قربان مبارک
🐏🎉💚💐📿

با کمال افتخار و قلبی آکنده از شکر، الله متعال را سپاس می‌گویم که مرا لایق دریافت سند لیسنس ملی طب (NMLE) گردانید. با مو...
06/01/2025

با کمال افتخار و قلبی آکنده از شکر، الله متعال را سپاس می‌گویم که مرا لایق دریافت سند لیسنس ملی طب (NMLE) گردانید. با موفقیت در امتحان اگزیت، قدم مهمی در مسیر حرفه‌ای خود برداشتم و این دستاورد ارزشمند را به شما هموطنان عزیز تقدیم می‌کنم.

این لحظه برای من یادآور تلاش‌ها، امیدها و حمایت‌های بی‌دریغ همه کسانی چون فامیل و دوستانم است که در این راه همراهم بودند. از پروردگار متعال آرزو دارم که مرا توفیق دهد تا بتوانم با خدمت صادقانه، این افتخار را پاس بدارم.

با احترام و سپاس،
داکتر رونق

15/09/2024

علیک الصلوة ای نبی السلام ❤️

روز جهانی داکتر بر تمامی این قهرمانان گرامی باد❤️
22/08/2024

روز جهانی داکتر بر تمامی این قهرمانان گرامی باد❤️

آیا میدانید که زانو بزرگترین و مغلق ترین مفصل بدن است.تاب خوردن زانو هنگامی که  قدم در زمین محکم چسیده باشد ، ضربه مستقی...
26/01/2024

آیا میدانید که زانو بزرگترین و مغلق ترین مفصل بدن است.
تاب خوردن زانو هنگامی که قدم در زمین محکم چسیده باشد ، ضربه مستقیم به زانو ، خیز زدن و یا سقوط از ارتفاع با زانو قاط، کش شدن ساق با قوه زیاد، قاط شدن زانو به عقب طریقه های معمول مجروح شدن اربطه یا پی های داخل زانو است.
فوتبالر ها، باسکتبالر ها، پهلوان ها ، والیبالر ها سکی باز ها و جمناستیکر ها در معرض بیشتر خطر قرار دارند.
از عارضه کم الی شدید هر کدام کورس تداوی، پروتوکول، احیای مجدد و عاقبت متفاوت دارد.
اگر زانوشما در جریان سپورت ضربه دیده و بعد از سه هفته هنوز هم ناراحتی، درد ، پندیده گی و یا لقی در زانو خود دارید. بدون مشوره داکتر اورتوپیدی یا سپورت میدیسین دوباره به سپورت بر نگردید تا شدت مصدومیت زانو تان جدی تر نشود.

25/01/2024

همین حالا !
معلومات عالی در رابطه به سوء هاضمه یاDyspepsia از رادیو صمیم روی موج ۸۷،۵ اف ام📻

برای جراحان جوان و محصلین طب؛برگرفته از صفحه پروفیسور  داکتر بسم الله شیواملتاریخچه اپندکتومی؛لورنز هایستر در ۱۷۵۵ در بخ...
18/12/2023

برای جراحان جوان و محصلین طب؛
برگرفته از صفحه پروفیسور داکتر بسم الله شیوامل
تاریخچه اپندکتومی؛

لورنز هایستر در ۱۷۵۵ در بخش طب عدلی کار میکرد نوشت:« من ساختمان اپندکس که در قاعده چکم قرار دارد دیدم که بصورت غیر طبیعی کبود بوده و بیش از حد به پریتوان التصاق نموده بود، وقتی خواستم انرا جدا کنم جدار آن تمزق نموده و به اندازه ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری قیح از آن خارج گردید . . . این حالت میتواند به عنوان تائید احتمال شروع التهاب ، تشکل ابسی در اپندکس و سایر قسمت های بدن باشد» .

طی یک قرن بعد از ان گزارشات از فلگمون بودن و تثقب اپندکس و یا ابسی های موضعی ناحیه همراه با پریتونیت موضعی و یا عمومی وجود دارد که در بیشتر موارد تشخیص نشده است و یا نام تیفلیت، پیری تیفلیت و یا پتولوژی ناحیه ایلیاک بر آن گذاشته شده است.

اولین بار در سال ۱۷۳۶ از یک پسر بچه ای ۱۱ ساله، کلادیس امیاند (Claudis Amyand) جراح شفاخانه ای وست مینستر گزارش اپندکتومی قسمی را در انجمن سلطنتی انگلستان نشر نمود. مریض از سبب فتق سفنی راست همراه با یک ابسی باز شد و مشخص شد که محتوای کیسه را اپندکس تشکیل میدهد که توسط یک سنجاق سوراخ شده است. قسمت سوراخ شده اپندکس را بصورت قسمی همراه با سنجاق جا مانده برداشت.

اولین ابسی اپندیکولیر در سال ۱۸۴۸ توسط هنری هانکوک (Hanry Hancook) در شفاخانه چارینگ کراس لندن صورت گرفت. مریض یک خانم حامله ۳۰ ساله بود که در ماه هشتم حاملگی قرار داشت که بعد از شروع درد در روز چهارم طفل بدنیا آمد و در روز دوازدهم توسط جراح نامبرده معاینه گردید. بعد از معاینه به این نتیجه رسید که ممکن یک حادثه التهابی اطراف چکم باشد که انالجزیک مخدر و مرهم موضعی توصیه نمود. دو روز بعد وضع عمومی مریض وخیم شده و نا چار شد تحت انستزی عمومی مریض را باز کند و دید که با باز شدن جوف بطن بوی زننده همراه با حباب های گازی خارج میشد و دو هفته بعد از مجرای اپندکس دو عدد فکالیت بیرون آمد و بعد از آن وضع مریض رو به بهبودی گرائید. در این زمان هانکوک نوشت «میدانم گزارشی وجود ندارد . . . ولی من اطمینان دارم که روزی فرا خواهد رسید که با این روش تخلیه چرک از بطن، موارد دیگر مرگ در پریتونیت ها خاتمه می یابد» این نظر برای ۴۰ سال بی اهمیت جلوه داده میشد.

جالب این است که توصیه های یک طبیب غیر جراح منتج به تداوی اولیه اپندسیت حاد شد. رژینالد فیتز (Reginald Fitz) از پوهنتون هارورد در سال ۱۸۸۶ مقاله ای نشر کرد که در آن به ۲۵۷ مورد اپندسیت متثقبه اشاره میکرد و واضح نشان داد که سبب ابسی های حفره ایلیاک شده بود نه التهابات اطراف چکم. این مولف نه تنها تابلوی سریری مرض را توضیح کرد بلکه اهمیت تداوی جراحی آنرا نیز مطرح نمود.

توصیه های فیتز سریعاً جرا ح های امریکایی را متوجه موضوع ساخت. با وجود اینکه روبرت لاوسون تایت ( Robert Lawson Tait ) در سال ۱۸۸۰ اولین اپندسیت گانگرنی را مداخله جراحی نموده و تا سال ۱۸۹۰ گزارشی آنرا نشر نه نموده بود. و قرعه بنام توماس مورتون (Thomas Morton) در فلادلفیا اثابت نمود که اپندکتومی خود را در سال ۱۸۸۷ منتشر کرد و اولین جراح که اپندکتومی را اجرا نمود ثبت تاریخ جراحی شد.

پیشرفت و تشخیص سریع و مقدم اپندسیت مدیون کار چارلز مکبورنی (Charles Macburney) و مورفی (Johan B Murphy) که نقطه ای مک بورنی حد اکثر حساسیت اپندکس را دارا است میباشد .

در اروپا فردریک تروس (Fredriick Treves) تا سال ۱۹۰۱ هزار اپندکتومی را انجام داد و در سال ۱۹۰۲ اپندکس شاه ادوارد هفتم را قبل از تاجگذاری برداشت .

10/12/2023

راه سریع برای زیاد نمودن وزن بدن!

05/12/2023

چطور بدون ورزش وزن کم کنیم؟

22/11/2023

🔆 چرا صبحانه مهم‌ترین وعده است⁉️

▫️ سوخت و ساز بدن را بهتر می کند.
باعث می‌شود در طول روز پرخوری نکنید.
▫️ انرژی مورد نیاز اصلی روز شما را تامین می‌کند.
▫️ کمک می‌کند در طول روز انرژی کم نیاورید.
▫️ ذهن‌تان دیگر درگیر این نخواهد بود که از وقتی بیدار شدید هنوز گرسنه‌اید.
▫️ با تنظیم سطح قند خونتان، خلق و خوی‌تان را بهتر می‌کند.
▫️ حافظه کوتاه مدت‌تان تقویت می‌شود.
▫️ کمک می‌کند غلظت خون پیدا نکنید.

Address


Telephone

+93773196175

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Doctor Rx داکتر آرایکس posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Doctor Rx داکتر آرایکس:

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Media Company?

Share