Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging

Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging Contactgegevens, kaart en routebeschrijving, contactformulier, openingstijden, diensten, beoordelingen, foto's, video's en aankondigingen van Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging, Beringen.

Onze zustervereniging Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden (NVSWH) organiseert op 31 mei 2025 hun KCM Kampioens...
13/05/2025

Onze zustervereniging Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden (NVSWH) organiseert op 31 mei 2025 hun KCM Kampioensclubmatch ter ere van het 50jarig bestaan van de vereniging en de Saarlooswolfhond. Wil je meedoen en je eigen hond laten zien aan rasspecialisten, schrijf je dan snel in want op 16 mei is de definitieve sluiting.
---
Notre association sœur, l'association néerlandaise du Chien-Loup de Saarloos (NVSWH), organise son clubmatch championnat pour célébrer le 50e anniversaire de l'asso et du Chien-loup de Saarloos le 31 mai 2025. Si vous souhaitez participer et présenter votre chien aux spécialistes de race, inscrivez-vous rapidement car la date clôture est fixée au 16 mai.
---
Info & ✏️ https://saarlooswolfhonden.nl/aanmelden-kampioensclubmatch-31-mei-2025/

Nu in je digitale brievenbus, het BSWV voorjaarsnummer.Op de cover Sarabi, verder nog Advies van Annelies, weerwolfsyndr...
22/04/2025

Nu in je digitale brievenbus, het BSWV voorjaarsnummer.
Op de cover Sarabi, verder nog Advies van Annelies, weerwolfsyndroom, een speciale band, ode aan Kendo, Digna de caféhond, den Teppe en Trezebees, Breeding Healthy Pets, maak kennis met.. Dus heel veel leesplezier gewenst.

Onze vereniging bestaat 30 jaar ! En dat vieren we samen met jullie tijdens de speciale Jubileum Wolfhondendag op zondag 7 september 2025. Save the date!

Eerstvolgende wandeling: zaterdag 21 juni 2025 te Essen-Hoogerheide. Hou deze pagina in de gaten voor meer info.
---
Nog geen lid maar wil je dat worden? Neem even contact op via secretaris[ad]saarlooswolfhond.be en we zien je snel terug op één van onze activiteiten.

Gisteren 5 april organiseerde de BSWV de jaarlijkse oogspiegeling ECVO dag bij Dierenartsenpraktijk Kleidal. Oftalmologe...
06/04/2025

Gisteren 5 april organiseerde de BSWV de jaarlijkse oogspiegeling ECVO dag bij Dierenartsenpraktijk Kleidal. Oftalmologe Gerlinde Janssens had de eer om 26 Saarlooswolfhonden te onderzoeken op (erfelijke) oogziektes. Het bestuur en medewerkers zorgden voor een vlot verloop en begeleiding op deze zonnige zaterdag. Regelmatig de ogen nakijken is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je hond, maar ook voor het voortbestaan van het ras. Ook werd er weer bloed afgenomen voor het genetisch onderzoeksproject in Bern.
Dankjewel allemaal!
---
Hier, le 5 avril le ABCLS a organisé la journée annuelle tares oculaires ECVO au cabinet vétérinaire Kleidal. L'ophtalmologue Gerlinde Janssens a eu l'honneur d'examiner 26 Chiens-Loups de Saarloos à la recherche de maladies oculaires (héréditaires). Le comité et le personnel ont veillé au bon déroulement et à la supervision de ce samedi ensoleillé. L'examen régulier des yeux n'est pas seulement important pour le bien-être de votre chien, mais aussi pour la survie de la race. Une nouvelle prise de sang a également été effectuée pour le projet de recherche génétique à Berne.
Merci à tous !
---
Gestern den 5. April organisierte der BSWV den jährlichen ECVO-Augenuntersuchungstag in der Tierarztpraxis Kleidal. Augenärztin Gerlinde Janssens hatte die Ehre, 26 Saarlooswolfhunde auf (erbliche) Augenkrankheiten zu untersuchen. Der Vorstand und die Mitarbeiter sorgten an diesem sonnigen Samstag für einen reibungslosen Ablauf und eine gute Betreuung. Die regelmäßige Kontrolle der Augen ist nicht nur wichtig für das Wohlbefinden des Hundes, sondern auch für das Überleben der Rasse. Es wurde auch wieder Blut für das Genforschungsprojekt in Bern abgenommen.
Vielen Dank an alle!

Een sfeerbeeld van de Kerstwandeling op zondag 22 december in Hannut. Een flinke opkomst, fijn zonnetje en gezellig napr...
23/12/2024

Een sfeerbeeld van de Kerstwandeling op zondag 22 december in Hannut. Een flinke opkomst, fijn zonnetje en gezellig napraten met koffie, warme chocolademelk en een soepje. De fotoreportage vind je terug in het volgende boekje.

We zien elkaar in het nieuwe jaar op zondag 9 februari 2025 voor de Nieuwjaarsdrink en wandeling in Lier: https://www.facebook.com/share/1F98K9abCU/

Denk ook nog aan je lidgeld 2025, vóór 31 december 2024 te voldoen zodat we de licenties in orde kunnen brengen bij St. Hubertus.

Nog geen lid maar wil je dat worden? Neem even contact op via secretaris[ad]saarlooswolfhond.be.

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en kijken uit naar een bijzonder lustrumjaar, want de Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging bestaat 30 jaar! 🎉

20/12/2024

💥Vuurwerkangst: wat kun je doen? 💥

Ik wilde dat ik je een wondermiddel tegen vuurwerkangst kon geven. Maar helaas..... De hond (of kat of paard) helpen bij vuurwerkangst kent vele aspecten. Ik zet er een paar voor je op een rij. Wellicht ook een aantal waar je nog niet over na hebt gedacht.

Vuurwerkangst is heel vervelend. Want het knallen begint vaak al ver voor oud op nieuw.

🐾 Wat kun je doen?
➡️Je mag je dier troosten: overdrijf alleen niet door maar te zeggen hoe erg het allemaal is. Maar gedraag je als stabiele factor in de ‘roedel’ die uitstraalt dat je ervoor zorgt dat de hond veilig is. Als de hond steun zoekt: geeft de hond steun! Laat hem bijvoorbeeld lekker tegen je aan liggen als hij dat wil.
➡️ Let op dat je irritatie over het vuurwerk dat steeds wordt afgestoken niet laat blijken aan de hond. Word niet boos op de vuurwerkafstekers. Een dier snapt niet op wie je boos bent en wordt alleen nog maar onzekerder.
➡️ Laat je hond of kat niet alleen!
➡️ Houd katten binnen!
➡️ Laat het dier een plek zoeken die veilig voelt. Soms is dat op een plek die jij niet zo graag wilt, maar laat het voor deze dagen gewoon zo.
➡️ Laat je hond (zeker op 31 december) niet uit in het dorp of stad waar je woont, maar ga, als dat mogelijk is, met je hond naar een rustige plek, waar zeker geen vuurwerk wordt afgestoken. Als die mogelijkheid er niet is, zoek dan de meest rustige uren op om je hond uit te laten. Kijk of je de hond zoveel mogelijk kunt laten snuffelen. Zorg dat je hond niet kan ontsnappen, ook niet als er paniek is! En geloof me: in paniek kan een hond bijna uit elke ‘gewone’ halsband of tuig.
➡️ Zorg dat een hond niet per ongeluk in paniek door een deur naar buiten kan rennen. Maak hierover afspraken met het hele gezin en ook eventuele bezoekers. Let bijvoorbeeld op als iedereen rond middernacht het vuurwerk wil gaan kijken en in de deuropening gaat staan.
➡️ Het werkt niet om de hond juist aan veel vuurwerk bloot te stellen. Dus ga niet, ik herhaal, ga NIET met een bange hond het vuurwerk opzoeken omdat je denkt dat hij daarmee wel van de angst af komt. Je hebt geen enkele controle over wat er op straat gebeurt, dus je kunt daarmee je dier juist nog veel angstiger maken.
➡️ Zorg dat het dier zo min mogelijk mee krijgt van het vuurwerk: dus blokker zoveel mogelijk het geluid en licht van het vuurwerk. Zet de tv aan of zet een muziekje op en doe de gordijnen dicht.
➡️ Op sommige plekken is het vuurwerk zo heftig en zwaar, dat het lastig is om er aan te ontsnappen. Kijk dan of je bij familie of vrienden terecht kunt waar het minder erg is of huur een huisje op een rustige plek. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit moet, maar het is dan even niet anders.

🐾 Hulpmiddelen?
Er zijn steeds meer hulpmiddelen op de markt. Het is echt per hond kijken of er iets tussen zit dat werkt. Er zijn bijvoorbeeld een soort shawls die je om de oren kunt doen: volgens mij zijn ze vooral te koop onder de naam ‘ear-buddy’. Heb je dat niet in huis, dan kun je ook een oude sok (teenstuk eraf knippen) gebruiken. Let op dat het niet te strak om de oren zit!!! Houd steeds in de gaten hoe comfortabel een hond nog is met het hulpmiddel!

🐾 Supplementen?
Ook hier geldt dat er vele supplementen of kruiden op de markt zijn die kunnen helpen bij onrust: Denk aan: Rescue Druppels van Bach Bloesem, een standaard combinatie van Bach Bloesem of een mix afgestemd op jouw hond. Of aan Relax Compositum van de Groene Os. Maar zo zijn er nog veel meer. Meestal moet je deze supplementen al weken ervoor gaan geven. Ben je nog niet begonnen? Probeer het gewoon toch nog.

🐾 Essentiele oliën
Etherische oliën/aromatherapie kunnen ook heel helpend zijn. Begin er nu al mee. Allereerst: Maak je in huis graag gebruik van diffusers of aromabranders (verdampers), zorg dan dat een dier er altijd van weg kan (in een andere kamer kan gaan liggen). Met katten is daarbij extra voorzichtigheid geboden, omdat zij de aroma’s in het lichaam minder goed kunnen afbreken en daar ziek van kunnen worden.
Enkele oliën die je kunt inzetten bij deze angst zijn bijvoorbeeld Roomse Kamille, Wierook (Frankincense), Hennep olie (is niet hetzelfde als CBD olie, maar een essentiele olie van Hennep), Jasmijn, Lavendel, Sandelhout, Valeriaan, Vanille, Viooltjesblad (Violet Leaf), Roos. Overigens zijn hydrolaten ook heel mooi om bij honden te gebruiken. Bijvoorbeeld Rozenwater en Korenbloemwater (doe wat op je hand en laat de hond ruiken, deze willen ze soms ook oppikken en dat mag).
Laat je hond aan het flesje snuffelen en observeer of hij de geur lekker vindt. Een hond kan prima zelf kiezen. Wrijf geen olie op het lijf tenzij de hond dat zelf heel duidelijk aangeeft. Kies eerder voor een washandje waarop je wat olie druppelt en leg deze in de kamer. Geef de hond de keuze of hij er dicht bij wil gaan liggen of niet.

🐾 Medicatie?
Ik ben er geen voorstander van, maar als je kalmeringsmedicatie bij de dierenarts haalt, weet dan wat je geeft. Weet wat bijwerkingen kunnen zijn. Google even op het middel en besluit aan de hand van de informatie of je het middel wilt geven. Geef nooit meer dan wordt voorgeschreven! En laat een dier dat je medicatie toedient om te kalmeren nooit alleen!

➡️ Angst door verkeerde ‘leefstijl’ ⬅️
En dan nog iets belangrijks. Eigenlijk had ik hier mee moeten beginnen, want dat is eigenlijk het belangrijkste: Angst kan voortkomen uit een trauma (verkeerde ervaring met vuurwerk) maar ook door een verkeerde ‘leefstijl’ en daarmee bedoel ik vooral de factoren: voeding, beweging, stress. Als jouw lichaam en geest (of dat van je dier) alles krijgt wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren, je stress beter kunt laten afvloeien, ben je veerkrachtiger en beter in staat om om te kunnen gaan met de omstandigheden die op je pad komen; dus ook vuurwerk. Leefstijl wordt dan Leefkracht!
Gedragstherapie bij angst heeft vaak alleen zin als voldaan is aan bovenstaande. Als het emmertje al over loopt met allerlei stressfactoren, dan is dat vuurwerk de druppel. De hond kan zijn stress dan niet meer reguleren en schiet in de paniek of verstard juist (fight, flight, freeze).

💡Angst voor vuurwerk is eigenlijk heel normaal
Ook goed om te beseffen: Angst voor vuurwerk is heel reëel. Het is geen probleemgedrag, want natuurlijk moet je als dier eigenlijk bang zijn voor dergelijke geluiden of licht. Wat je wilt is dat je dier beter met de angst kan omgaan en niet in volledige paniek raakt.

Ik wens iedereen, alle dieren en mensen, een mooie, stressloze, jaarwisseling toe!

Marjon Minten, Dierwaardig

Nu in je digitale brievenbus!Lees de coverstory van Aurora (Vashti), volg het Advies van Annelies, kijk terug op de CAC ...
18/12/2024

Nu in je digitale brievenbus!
Lees de coverstory van Aurora (Vashti), volg het Advies van Annelies, kijk terug op de CAC clubmatch van afgelopen september, maak kennis met...

De Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging wenst iedereen fijne feestdagen toe en alvast een gelukkig nieuwjaar. Misschien zien we elkaar nog op de Kerstwandeling of kom anders het glas heffen tijdens de Nieuwsjaardrink & wandeling? Kijk bij evenementen voor meer informatie.

Vergeet ook zeker niet je lidgeld 2025 te voldoen, vóór 31 december 2024.

Nog geen lid maar wil je dat worden? Neem even contact op via secretaris[ad]saarlooswolfhond.be en we zien je snel terug op één van onze activiteiten.

29/09/2024
300+ (!) foto's | BSWV CAC Show📷 Go Projects Fotografie ©
29/09/2024

300+ (!) foto's | BSWV CAC Show
📷 Go Projects Fotografie ©

Kleine terugblik op de CAC show.Binnenkort veel meer foto's en uitslagen.BOB - Best of Breed, Clubwinnaar, Beste Reu, CA...
18/09/2024

Kleine terugblik op de CAC show.
Binnenkort veel meer foto's en uitslagen.

BOB - Best of Breed, Clubwinnaar, Beste Reu, CAC
🐺 Irium Sirius del Lupi Feudi

BOS - Best Opposite S*x, Beste Teef, CAC
🐺 Umbra Lykos Nyx

📷 C.H. van der Geer

Infoavond (online, gratis)NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN DE HONDENFOKKERIJ door het Breeding Healthy Pets project op maandag 1...
09/04/2024

Infoavond (online, gratis)
NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN DE HONDENFOKKERIJ
door het Breeding Healthy Pets project op maandag 15 april van 18u00-20u00.
Taal: Nederlands

Wat betekent het nieuwe fokkerijbesluit voor rashonden in Vlaanderen? Hoe ziet een duurzaam fokbeleid er uit?

Onderwerpen:
- Fokkerijbesluit | Afdeling Dierenwelzijn, Vlaamse Overheid
- Genetische diversiteit | Centrum voor Klinische Genetica, UGent
- Breeding Healthy Pets | Centrum voor Huisdierengenetica, KU Leuven
- Praktisch voorbeeld uit de fokkerij | Grote Münsterlander Vereniging België
- DNA-testen en dataverzameling - VHL Genetics

Het Breeding Healthy Pets project is een initiatief van de KU Leuven en Universiteit Gent. Het is gericht op het ontwikkelen van een duurzame aanpak voor de fokkerij van katten en honden.

Inschrijven voor de online sessie via deze link:
https://forms.gle/fMqhrmgeuHN3ALQV8

Adres

Beringen

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Belgische Saarlooswolfhonden Vereniging:

Delen