Clicky

Tieltmohow

Tieltmohow Voor wie zich graag laat verrassen door wat er geb***t in Tielt. Er is in de Europastad veel te bele

Werkend zoals gewoonlijk

28/05/2021

Het is weer vrijdag en het zonnetje schijnt. Meer nog, ook vandaag tovert Luc Vermeersch, of de Nieuwe Baziel, een glimlach op jullie gezicht. Klik, kijk, luister en geniet !

Kleine Torenvalk en Natuurbelevers koken voor goed eten via Facebook op zaterdag 16 januariElk jaar organiseren de Klein...
08/01/2021

Kleine Torenvalk en Natuurbelevers koken voor goed eten via Facebook op zaterdag 16 januari

Elk jaar organiseren de Kleine Torenvalk en Natuurbelevers in januari een inzamelactie ten voordele van Vredeseilanden-Rikolto in Tielt en omstreken. "In normale omstandigheden verkopen we dan Rikolto-gadgets aan winkels, markten en pleinen."
"Door corona kan dat helaas dit werkjaar niet doorgaan. Maar we laten ons hoofd niet hangen en kwamen op een geweldig alternatief. Namelijk een livestream, waarin we online een kookworkshop aanbieden die jullie live kunnen meevolgen. We zullen een driegangen gerecht samen met jullie klaarmaken."

"Tijdens de livestream kunnen jullie vragen en opmerkingen sturen waar zij of een chef-kok zullen op antwoorden. Ons idee trok de aandacht van Rikolto-Vredeseilanden Nationaal. Zij zijn bereid hun livestream rechtstreeks te delen op hun facebookpagina met meer dan 10 000 volgers."
"Voor onze livestream kunnen we gebruik maken van de professionele keuken van het restaurant El Parador in Tielt. Ook krijgen we steun van Vzw Wop-Bokaal en boerderij t’Oostgoed, die ons bijstaat met ingrediënten. Op die manier hopen ze om zoveel mogelijk donaties te verzamelen, om Rikolto zo goed mogelijk te steunen ondanks het vreemde jaar."

The Dirty Scums bevraagt Tieltse rockscene in coronatijden: de resultaten“Hoe gaat het met de Tieltse rockscene in deze ...
07/01/2021

The Dirty Scums bevraagt Tieltse rockscene in coronatijden: de resultaten

“Hoe gaat het met de Tieltse rockscene in deze coronatijden” vroeg punkgroep The Dirty Scums zich af, na de definitieve annulering van hun driedaags festival TieltRockt. Een goeie twee weken en vlot 200 e-mails later is het resultaat van die vraag een 7 pagina’s tellend document geworden met een samenvatting van hoe 42 Tieltse bands de actuele rockloze periode doormaken.

Een rechtstreekse link naar het document vind je hier:http://www.thedirtyscums.com/Gigs/OwnOrganizations/TieltRockt/TieltRockt_Corona-Enquete_202012.pdf .

De Nieuwe Blauwe Zak in TieltVanaf 1 januari mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij het PMD sorteren. Dat i...
06/01/2021

De Nieuwe Blauwe Zak in Tielt

Vanaf 1 januari mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij het PMD sorteren. Dat is goed voor het milieu – want meer sorteren betekent meer recycleren – en voor je portemonnee, want je zal een pak minder restafval hebben.
Wat mag vanaf 1 januari in de PMD-zak?
Flessen, flacons, schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies, zakken, drank- en conservenblikken, spuitbussen voor voedingsmiddelen of cosmetica, bakjes en schaaltjes, deksels, doppen en kroonkurken.
Wat mag niet in de PMD-zak?
Verpakkingen bestaande uit een mix van materialen, verpakkingen met kindveilige sluiting, verpakkingen van giftige producten, verpakkingen van motorolie, pesticiden en siliconenkits, verpakkingen met een grotere inhoud dan 8 liter en piepschuim.
Mag je de oude zakken nog gebruiken?
Zeker! De oude PMD-zakken blijven onbeperkt geldig.
Vanaf 1 januari mag je je oude PMD-zak voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen.
Ook nieuwe restafvalzakken
Vanaf 1 januari 2021 zullen de restafval- en PMD-zakken bestaan uit minimaal 80% gerecycleerd plastic, zoals wettelijk verplicht is. De restafvalzak krijgt ook een restyling en beschikt niet meer over een wave-top (de vier flappen twee-aan-twee om diagonaal dicht te knopen) maar over twee lange draaglussen. Het nieuw ‘Marcel’-model’ is praktischer, gebruiksvriendelijker, en kan gemakkelijker dichtgeknoopt en verplaatst worden. De kleur en kostprijs van de nieuwe restafvalzakken blijft ongewijzigd. Er zijn nog steeds twee types zakken: de grote 60 l-zak en de kleine 30 l-zak. Vergeet niet dat het maximaal toegelaten gewicht van de restafvalzak bij de ophaling beperkt is tot 7,5 kg voor de kleine zakken en 15 kg voor de grote zakken. Te zware restafvalzakken worden niet meegenomen en krijgen een weigerings­sticker.

De oude zakken mag je blijven gebruiken tot je voorraad op is.

Meer info

www.ivio.be

www.denieuweblauwezak.be

Heb je nieuws, iets aan te kondigen of een boodschap waar elke Tieltenaar zit op te wachten? Stuur alle info naar tielt....
05/01/2021

Heb je nieuws, iets aan te kondigen of een boodschap waar elke Tieltenaar zit op te wachten? Stuur alle info naar [email protected].

Drie nieuwe winterwandelingen in Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle en auto- of fietszoektocht in TieltNog tot en met ...
05/01/2021

Drie nieuwe winterwandelingen in Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle en auto- of fietszoektocht in Tielt

Nog tot en met 31 januari kan je deelnemen aan drie nagelnieuwe winterwandelingen en een auto- of fietszoektocht.
De Tieltse Middenstand lanceerde samen met Stad Tielt drie winterwandelzoektochten in Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle. In Tielt zelf is een auto- of fietszoektocht uitgestippeld.

Per traject is telkens ook een wedstrijd voorzien waarbij je een fraaie prijs kan winnen. Meer info en deelnemingsformulieren vind je via www.visittielt.be/wandelen of op www.tieltsemiddenstand.be.

Veel plezier!

Vertraging van levering van asbestzakken aan IVIO👇Sinds 1 januari moet asbest verplicht in speciale plastic zakken aange...
05/01/2021

Vertraging van levering van asbestzakken aan IVIO
👇
Sinds 1 januari moet asbest verplicht in speciale plastic zakken aangeleverd worden op het recyclagepark. Wegens transportproblemen zullen deze asbestzakken echter pas na 7 januari beschikbaar zijn op de recyclageparken van I.V.I.O. Dat geldt ook voor Tielt.
👌
Voorlopig mag je asbest onverpakt blijven aanleveren tot de zakken beschikbaar zijn op de recyclageparken.

Tielt zoekt uitbater(s) voor PoelbergsiteVorige zomer liep de concessie af voor de exploitatie van de Poelbergsite. AGB ...
04/01/2021

Tielt zoekt uitbater(s) voor Poelbergsite

Vorige zomer liep de concessie af voor de exploitatie van de Poelbergsite. AGB Tielt zoekt kandidaten om vanaf 1 mei 2021 de exploitatie inclusief cafetaria verder te zetten via een concessieovereenkomst met een looptijd van 9 jaar, verlengbaar met nog eens 9 jaar.

Midden in een oase van rust bevindt zich de Poelberg, de ideale plaats om te onthaasten in een sfeervol decor. Een prachtig landschap om te ontspannen en even in weg te dromen. Ook voor fietsers en wandelaars heeft de Poelberg alles in huis om aan een pauze tijdens de tocht een extra beleving mee te geven!

Er is uiteraard de eetgelegenheid op de top van de heuvel maar daarnaast heeft de Poelbergsite nog heel wat andere troeven in huis. De voormalige kapel kan geboekt worden voor beperkte familie- en vriendenbijeenkomsten. Op de Poelbergsite vind je een speelweide met speeltoestellen waar kinderen kunnen ravotten en ook banken waar recreanten kunnen picknicken. De bezoeker beschikt er over een panoramisch infopunt waar hij informatie kan verkrijgen over de regio.

Interesse?
Zie je mogelijkheden in het geschetste totaalconcept en wens je dat mee verder uit te bouwen? Ben je de opgewekte gastvrouw of -heer die we zoeken? Bekijk dan zeker de details van de overeenkomst en de inschrijvingsvoorwaarden via deze link.
Voor meer info kan je terecht bij AGB Tielt, Markt 13, 8700 Tielt ter attentie van Sofie Verhelst, via [email protected] of T 051 42 81 67 (ook voor de inplanning van een plaatsbezoek).
De kandidaatstellingen dienen ons te bereiken ten laatste op 1 februari 2021 om 12u00.

Vanaf maandag 4 januari kan reservatie voor zwembad Tielt onlineWie baantjes wil komen zwemmen in het zwembad van Tielt,...
03/01/2021

Vanaf maandag 4 januari kan reservatie voor zwembad Tielt online

Wie baantjes wil komen zwemmen in het zwembad van Tielt, kan voortaan online een tijdslot reserveren. Het reserveren van een tijdslot kan via
[email protected]/bookings/." rel="nofollow,noopener" target="_blank">https://outlook.office365.com/owa/calendar/[email protected]/bookings/. Je kan 1 reservatie doen per persoon die inlogt, en je kan 1 uur zwemmen per b***t reserveren.

Er worden maximaal 24 zwemmers tegelijkertijd toegelaten. Het zwembad is opgedeeld in 6 banen; per baan is er plaats voor 4 zwemmers.
De eerste online reservaties zijn mogelijk voor zwemb***ten vanaf maandag 4 januari.
- Reserveer minstens een halve dag op voorhand en maximum tot twee weken vooruit.
- Aankomen verplicht binnen de 15 minuten na aanvang van je gereserveerde tijdslot.
- Zich aanmelden zonder reservatie kan niet.
- Betalen doe je ter plaatse.

Openingsuren

Omwille van de coronamaatregelen zijn de momenten waarop clubs, scholen en het publiek kunnen komen zwemmen strikt gescheiden. De openingsuren van het zwembad vind je via https://www.tielt.be/product/387/zwembad.
Zwemmen tijdens kerstvakantie
Het zwembad is deze kerstvakantie nog open om baantjes te trekken op zaterdag 2 en zondag 3 januari.
Zaterdag: 14u00-18u00
Zondag: 9u00-12u00 (enkel om 11u00 nog enkele plaatsjes vrij)
Wie hiervoor wenst te reserveren, kan tot uiterlijk zaterdag 2 januari om 11u00 een mailtje richten aan [email protected]. Je reserveert een tijdslot per uur. Je ontvangt vervolgens een antwoord of je geserveerde tijdslot nog vrij is.

IVIO wijzigt werking op reclycagepark en gebruikt vernieuwde restafval- en PMD-zak.Vanaf 1 januari 2021 zijn er heel wat...
03/01/2021
IVIO - Home

IVIO wijzigt werking op reclycagepark en gebruikt vernieuwde restafval- en PMD-zak.
Vanaf 1 januari 2021 zijn er heel wat wijzigingen in de werking van I.V.I.O. Naast de vernieuwde restafval- en PMD-zak, zijn er ook enkele veranderingen voor het aanbrengen van afval bij het recyclagepark. Een overzicht.

ASBEST VERPLICHT VERPAKT
Vanaf 1 januari 2021 is er een vernieuwd reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op de I.V.I.O.-recyclageparken. Om de risico’s voor bezoekers en personeel in te perken, moet je hechtgebonden asbest vanaf 1 januari verplicht verpakt aanleveren op het recyclagepark. Deze speciale plastic zakken dien je vooraf aan de kopen op één van de elf I.V.I.O.-recyclageparken. Alle informatie vind je op www.ivio.be. Breng je na 1 januari nog onverpakt asbest aan, dan krijg je geen toegang tot het recyclagepark.

De bronophaling asbest start op 1 maart 2021. Hierbij kan hechtgebonden asbest aan huis opgehaald worden, aangeboden in plaatzakken of in een asbestcontainer. De aanvragen voor asbestophaling gebeuren via de website van I.V.I.O. In de loop van januari volgt meer informatie hieromtrent op www.ivio.be en social media.

CORRECT SORTEREN
Vanaf 1 januari mogen matrassen gratis naar het recyclagepark gebracht worden. Plastic folies, kunststof bloempotjes en trays daarentegen mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer naar het recyclagepark, maar horen vanaf dan thuis in De Nieuwe Blauwe Zak. Via de uitgebreide Sorteerwijzer op www.ivio.be kan je de correcte sorteerregels van alle fracties opzoeken.

DE NIEUWE AFVALZAKKEN
Vanaf 1 januari 2021 zullen de restafval- en PMD-zakken bestaan uit minimaal 80% gerecycleerd plastic, zoals wettelijk verplicht is. De restafvalzak krijgt ook een restyling en beschikt niet meer over een wave-top (de vier flappen twee-aan-twee om diagonaal dicht te knopen) maar over twee lange draaglussen. Het nieuw ‘Marcel’-model’ is praktischer, gebruiksvriendelijker, en kan gemakkelijker dichtgeknoopt en verplaatst worden. De kleur en kostprijs van de nieuwe restafvalzakken blijft ongewijzigd. Er zijn nog steeds twee types zakken: de grote 60 l-zak en de kleine 30 l-zak. Vergeet niet dat het maximaal toegelaten gewicht van de restafvalzak bij de ophaling beperkt is tot 7,5 kg voor de kleine zakken en 15 kg voor de grote zakken. Te zware restafvalzakken worden niet meegenomen en krijgen een weigeringssticker.

DE NIEUWE BLAUWE ZAK
Vroeger was het nee, vanaf januari is het ja! In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Vanaf 1 januari 2021 mag je daarnaast alle lege plastic verpakkingen in de blauwe zak steken. Denk maar aan yoghurtpotjes, botervlootjes, fruitbakjes ... Ook folies en zakjes mogen er straks in, net zoals dekseltjes van glazen bokalen. Goed nieuws dus! Want meer afval sorteren betekent meer recyclage en dat is goed voor het milieu. Per inwoner kan je jaarlijks ongeveer 8 kg extra verpakking kwijt in de blauwe zak. Vanaf 1 januari 2021 vind je een overzicht van de nieuwe PMD-sorteerregels op www.ivio.be.

De oude PMD-zakken en restafvalzakken kan je nog opgebruiken. Geen probleem dus als je nog een voorraadje zakken hebt, of als er in jouw verkooppunt nog geen nieuwe zakken beschikbaar zijn. Vanaf 1 januari mag je trouwens je oude PMD-zak voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen.

IVIO (Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland), samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten (Ardooie, Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Tielt), waar we instaan voor afvalpreventie, afvalinzameling en...

Adres

Den Treurniet
Tielt
8700

Telefoon

+32476604872

Website

facebook.com

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Tieltmohow nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Tieltmohow:

Video's

Tielt Mohow: de nieuwssite voor Tielt

Tielt Mohow volgt alles wat reilt en zeilt in Tielt en deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskappele. Heb je nieuws? Mail naar [email protected] !

Mediabedrijven in de buurt


Andere Tielt mediabedrijven

Alles Zien

Comments

Komen jullie ook?
Promofilm Rode Kruis Vlaanderen afdeling Tielt. (delen mag)
Wie zijn hondje? Ter Booye
Gevonden 15 min geleden?
Delen AUB
Thanks
Hondje gevonden Ter Booye
Van wie?
Help delen aub.
Iedereen welkom bij Fitness De Weerdt!
Kom sporten voor het goede doel! Inschrijven op voorhand aan de balie van de fitness. Zowel voor leden als niet leden.
Spinning met live DJ en Zumba voor de warmste week.
Het weekend zit erop. Was een druk maar leuk weekendje.
Bedankt aan de helpende handen!!
Bedankt aan de organisatie!! Tievolley Tielt en Judoclub Tielt
Foto's te zien via volgende link. Bedankt aan Tieltmohow
http://www.elmedia.be/?p=6282

x

Andere Tielt mediabedrijven (alles zien)

Sintruin Begot World War Media Omer Dogar Offical NO to WW3 Bou.piercing Marcm35.digitaal Délégation CSC Terbeke Wanze Radio Exclusief Brugge