Chocolaterie

Chocolaterie Vakinformatie over chocolaterie en patisserie

15/03/2022

Inspirerende sprekers, boeiende demo's en heerlijke chocoladecreaties; het programma van de Chocolate Awards Day is de ideale combinatie voor een geslaagde dag.

Ben jij al ingeschreven? Vandaag is DE LAATSTE DAG om je te registeren voor de tiende editie van de Belgium Chocolate Awards!

Alle informatie op www.belgiumchocolateawards.be

Hopelijk tot dan 👋

01/03/2022

De tiende editie van de Belgium Chocolate Awards belooft memorabel te worden. De inschrijvingen stromen binnen en de deadline nadert, reserveer jij nog snel jouw plaatsje? Alle info op www.belgiumchocolateawards.be

02/02/2022

Al voor de tiende keer vinden in 2022 de Belgium Chocolate Awards plaats, een initiatief van het Belgische vakblad Chocolaterie. Zo'n feestelijke editie, dit wil je toch niet missen? 🎉 Reserveer alvast jouw plaatsje en misschien ga jij wel met de hoofdprijs lopen. 🏆

Alle info op www.belgiumchocolateawards.be

Graag tot dan!

11/12/2019

De vegan scene groeit gestaag in België. Toch is er een steeds grotere interesse bij de consument voor de plantaardige keuken. Ook zij willen genieten van een heerlijke praline of een lekker taartje. Chocolaterie onderzoekt graag in welke mate de chocolatier bezig is met het veganverhaal.

Werk mee aan het anonieme onderzoek en krijg de resultaten in uw mailbox!

Meedoen kan via: http://inschrijven.pmg.be/nl/eloket/272/1

12/08/2019
All Tied Up

Best Filled Bar - Belgium Chocolate Awards 2019

09/08/2019
Joya - Best Praline Students, Belgium Chocolate Awards 2019

Studente aan Ter Groene Poorte Louisa Hilger pakte op de Belgium Chocolate Awards uit met haar praline Joya. Joya betekent in het Spaans juweel, en daarmee geeft de chocolatier in spe een knipoog naar het centrale thema fashion. De praline bestaat uit een combinatie van fondantchocolade, geroosterd maanzaad, framboosgelei en een witte chai latteganache. De studente met Duitstalige roots doet er volgend jaar nog een jaartje postgraduaat bij. Het is haar ambitie om in Duitsland een eigen zaak te beginnen en onze oosterburen kennis te laten maken met Belgische chocolade.

08/08/2019
Mallow Stick

Mallow Stick - winner professionals Best Praline Belgium Chocolate Awards 2019

12/07/2019
Video: zomerse praline by Jitsk

Video: zomerse praline by Jitsk

Hoewel je ze misschien niet direct met de zomer associeert, zorgen de dennennaalden in dit recept voor een frisse toets. Jitsk creeërde deze praline voor Chocolaterie en combineert de karamel met een frambozengelei op basis van huisgemaakte vruchtenpuree.

20/06/2019
Belgium Chocolate Summit 2019

Van 5 tot 7 juni 2019 organiseerde het vakblad Chocolaterie de tweede editie van de Belgium Chocolate Summit in Antwerpen. Gedurende 3 dagen werden vertegenwoordigers van de nationale en internationale chocoladewereld geïnspireerd met nieuwe producten, visies, trends en technologieën op het gebied van chocolade.

Du 5 au 7 juin 2019, la r***e professionnelle Chocolaterie organisait la deuxième édition du Belgium Chocolate Summit à Anvers. Pendant 3 jours, des représentants du monde du chocolat national et international ont fait le plein d'inspiration avec les dernières nouveautés, visions, tendances et technologies dans le domaine du chocolat.

11/06/2019

VIP experience & demo Patrick Aubrion

11/06/2019
11/06/2019

Some photos of the Belgium Chocolate Awards 2019

07/06/2019

Some impressions of the Belgium Chocolate Awards 2019.

Thanks to all participants, jury members and our partners. More videos en photos soon online and in the next issue of Chocolaterie Magazine.
All participants will receive their personal score next week.

06/06/2019
Belgium Chocolate Awards 2019

Verslag Belgium Chocolate Awards online! Bekijk de winnaars én alle inzendingen op onze website!

Wie creëerde beste praline en beste chocoladereep? Chocolaterie ging opnieuw op zoek naar de Beste Praline en de Beste Chocoladereep. Op woensdag 5 juni werden voor de achtste maal de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. In deze wedstrijd kunnen chocolatiers e...

05/06/2019

Congrats to the winners of the Belgium Chocolate Awards 2019!

Professionals pralines: 1 Chocolade-Atelier Vyverman, 2 Patisserie Sasaki (Togo Matsuda), 3 Patisserie Manus (Tio Van Ginneken).

Students pralines: 1 Ter Groene Poorte (Louisa Hilger), 2 Ter Groene Poorte (Femke Spanhove), 3 Institut Emile Gryzon (Larissa de Sousa Matos).

Filled Chocolate Bars: 1 Jurgen Baert, 2 Patisserie Sasaki (Shinichi Asaba), 3 Ambachtelijk Chocolatier Wauters

More photos: http://chocolaterie.pmg.be/nl/dossier2/ECCbe1911W00_N_00/T19154N0012XMIM/belgium-chocolate-awards-2019?kw=

04/06/2019

Contestants of the Belgium Chocolate Awards, bring your creations tomorrow to Chocolate Nation Antwerp between 9:00 en 10:15!
See you there!

03/06/2019
Video: praline El Rojo

Vorig jaar overtuigde Niels Segers de jury van de Belgium Chocolate Awards met zijn praline El Rojo. Woensdag weten we wie hem mag opvolgen als maker van de beste praline van 2019. Bekijk hier opnieuw het videorecept van El Rojo!
https://bit.ly/2JSv2cz

Opvallen deed zijn praline El Rojo alvast. En ook de smaken konden de jury overtuigen: Niels Segers behaalde de eerste prijs bij de professionelen. Tevens mocht hij ook de prijs voor mooiste creatie mee naar huis nemen. Zijn praline bestaat uit twee delen die met elkaar verkleefd worden, gescheiden....

24/05/2019
Consument wordt gevoelig voor ecologische verpakkingen

Onder gezonde druk van de consument is de branche aan het 'verduurzamen'. Daarbij hoort dus ook een ecologisch verantwoorde verpakking. Alternatieven voor de bekende aluminium en papieren wikkels zijn in opmars; zo worden er er nu verpakkingen gemaakt uit landbouwafval, gras en zelfs uit het afval van cacaobonen. Lees meer: https://bit.ly/2K2rO5I

Sous la pression des consommateurs, le secteur est en train de 'le rendre plus durable'. Cela vaut également pour les emballages écologiquement responsables. Les alternatives aux célèbres emballages en aluminium et en papier se multiplient; par exemple, les emballages sont désormais fabriqués à partir de déchets agricoles, d'herbe et même de déchets de fèves de cacao. Lisez plus: https://bit.ly/2M2DpE7

NIEUWE, DUURZAMERE VERPAKKINGSMETHODES DOEN HUN INTREDE Duurzaamheid en ecologie; ook in de chocoladesector zijn het begrippen die aan belang winnen. Onder gezonde druk van de consument is de branche aan het 'verduurzamen'. Daarbij hoort d...

14/05/2019

Ook David Van Acker van Patisserie ZUUT komt naar de Belgium Chocolate Summit. Samen met Frederic Blondeel Chocolatier en Euphrasie Mbamba (Sigoji Chocolaterie) zal een panelgesprek gehouden worden met deze drie 'Chocolatiers of the Year 2018 - 2019' (gekozen door Gault&Millau Belgium).

Bekijk hier het videorecept van David Van Acker voor Chocolaterie: https://bit.ly/2Vo1KDN

13/05/2019
Guimauves, spekken & marhsmallows ontstijgen de eenheidsworst

Guimauves, spekken en marshmallows https://bit.ly/2E5MDJD

De geschiedenis van guimauve, spek en marshmallow is terug te voeren naar dezelfde oeroude stamvader. Vandaag spreken deze zoetwaren een publiek aan van 4 tot 99 jaar. Terwijl de verkoop van guimauves vooral boomt rond Sinterklaas en Pasen, kent het luchtigere spek/marshmallow een vrijwel constante verkoop. Laat de consument kennismaken met de eerlijke smaken en texturen van (semi)artisanale producten en ga zelf aan de slag, of maak een weloverwogen keuze uit het uitgebreide assortiment van leveranciers.

Guimauves, lards & marshmallows https://bit.ly/2HhjZHt

Les histoires de la guimauve, du lard et du marshmallow partagent un ancêtre en commun. Aujourd'hui, ces bonbons s'adressent à un public de 4 à 99 ans. Alors que la vente de guimauves connaît surtout un pic à la période de Saint-Nicolas et de Pâques, le lard/marshmallow plus aérien s'écoule de manière plutôt constante. Invitez le consommateur à renouer avec les saveurs et les textures typiques des produits (semi-)artisanaux et mettez vous aussi la main à la pâte, ou faites un choix bien réfléchi parmi la vaste gamme des fournisseurs.

GUIMAUVES, SPEKKEN & MARSHMALLOWS ONTSTIJGEN DE EENHEIDSWORST LEER DE CONSUMENT AMBACHTELIJKE VARIANTEN OPNIEUW APPRECIEREN De geschiedenis van guimauve, spek en marshmallow is terug te voeren naar dezelfde oeroude stamvader. Vandaag spreken deze zoetwaren een publiek aan van 4 tot 99 jaar....

06/05/2019

1 You will meet the winners of the Belgium Chocolate Awards
2 You will be informed and inspired by scientists, trend watchers and chocolate innovators
3 You visit the innovative experience museum Chocolate Nation
4 You come in contact with colleagues and partners from the national and international chocolate world
5 You get opportunities to network

>>> www.belgiumchocolatesummit.com / June 5-6-7, Antwerp

06/05/2019

How do I seduce my customer with my shop design?
Katelijn Quartier from Retail Design Lab will tell you about the do's-and- don'ts for a successful store design @ the Belgium Chocolate Summit.
www.belgiumchocolatesummit.com

03/05/2019

Vicepremier Alexander De Croo op Belgium Chocolate Summit. Hij stelt er het project 'Beyond Chocolate' voor.

Le vice-premier ministre Alexander De Croo au Belgium Chocolate Summit. Il y présente le projet 'Beyond Chocolate'.

‘Beyond Chocolate’ is een partnerschap met als doel de Belgische chocolade nog beter en nog duurzamer te maken. Onder impuls van Vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo werd het charter begin december 2018 in Antwerpen ondertekend door tal van actoren uit de Belgische chocolade- en retailsector, het middenveld, sociale impactinvesteerders en universiteiten.
Na de voorstelling van Beyond Chocolate door Alexander De Croo volgt er een panelgesprek hierover met vertegenwoordigers van Callebaut, Belcolade, Veliche en Chopbrabisco. Meer info: www.belgiumchocolatesummit.com

Le vice-premier ministre Alexander De Croo au Belgium Chocolate Summit. Il y présente le projet 'Beyond Chocolate'.

'Beyond Chocolate' est un partenariat qui a pour objectif de rendre le chocolat belge encore meilleur et plus durable. La charte a été signée à Anvers début décembre 2018 à l’instigation du Vice-Premier Ministre et Ministre de la Coopération au développement, Alexandre De Croo, par de nombreux acteurs du secteur belge du chocolat et de la grande distribution, de la société civile, des investisseurs à impact social et des universités. La présentation par Alexander De Croo est suivi d'une discussion avec des représentants de Callebaut, Belcolade, Veliche et Chopbrabisco. Plus d'infos: www.belgiumchocolatesummit.com

02/05/2019

Bart de Gans is a pastry chef and chocolatier and the founder of Perfri. Perfri helps companies in the food sector to develop new products. From Perfri's point of view, a product has to be distinctive. Distinctive products stand out and contribute to the experience of your brand. Perfri also helps companies to develop from an existing product to a new one. Version 2.0. Partly due to professional training and internships with renowned pastry chefs and chocolatiers, Bart has been trained as a competent chef. He is also a member of the Dutch Patisserie Team and winner of the Lekkerste Bonbon van Nederland 2012. He also participates as a candidate and as a jury member in national and international professional competitions. Finally, Bart also regularly works as a demonstrator for Dobla.

On the Belgium Chocolate Summit, Bart will give inspiration to create distinctive chocolate products. More info: www.belgiumchocolatesummit.com

30/04/2019

Jury Belgium Chocolate Awards 2019:
*Bernard Proot – DelRey
*Jurgen Koens – Pastry Club
*Bart de Gans – Perfri
*Erik Goossens – Goossens Chocolatier
*David Maenhout – Chocolatier M
*Fien Oosthuyse – Bossaert
*Geert Decoster – Centho Chocolates
*Raphael Giot – Giot
*Pascal De Deyne – Van Dender
*Jeffrey De Weyer – Belcolade
*William Curley – William Curley

25/04/2019
ENRIC ROVIRA

Creëren, ontwerpen, innoveren - een trio van werkwoorden om de activiteit van Enric Rovira in de chocoladescene van Barcelona te beschrijven.
Maak kennis met zijn visie op 6 juni op de Belgium Chocolate Summit! https://bit.ly/2GGiwtO

Créer, concevoir, innover - un trio de verbes pour décrire l'activité d'Enric Rovira dans le monde du chocolat à Barcelone.
Enric Rovira est lecteur à 6 juin au Belgium Chocolate Summit! https://bit.ly/2GGiwtO

In 1993 richtte hij samen met een partner het bedrijf Enric Rovira op, een chocolaterie waar hij experimenteert met nieuwe ingrediënten en nieuwe technieken. Bovendien legt hij zich ook erg toe op het verpakkingsontwerp om totaalconcepten te realiseren. Hij bouwde ondertussen een internationale reputatie op, niet alleen door zijn creaties buiten Spanje te verkopen, maar ook door wereldwijd cursussen te verzorgen. Zijn producten zijn verkrijgbaar via zijn winkel in Barcelona en ook in delicatessenwinkels in de rest van de Europa, Zuid-Afrika, Canada, de VS en Japan. Hij brengt elk jaar een nieuwe collectie uit en werkt samen met beeldhouwers, schilders, ontwerpers, keramisten en ambachtslieden aan zijn chocoladecreaties.

En 1993, avec un partenaire, il fonde Enric Rovira, une chocolaterie où il expérimente de nouveaux ingrédients et de nouvelles techniques. De plus, il se concentre également sur la conception d'emballages afin de réaliser des concepts globaux. Entre-temps, il s'est forgé une réputation internationale, non seulement en vendant ses créations en dehors de l'Espagne, mais aussi en donnant des cours dans le monde entier. Ses produits sont disponibles dans son magasin de Barcelone ainsi que dans les épiceries fines du reste de l'Europe, de l'Afrique du Sud, du Canada, des États-Unis et du Japon. Il sort chaque année une nouvelle collection et travaille avec des sculpteurs, des peintres, des designers, des céramistes et des artisans sur ses créations en chocolat.

VÍDEO 25è ANIVERSARI ENRIC ROVIRA

15/04/2019

Le lapin de Pâques a déjà apporté ici la nouvelle édition de la Chocolaterie. Bonne chance à tous les chocolatiers avec les derniers efforts pour Pâques !

De paashaas bracht hier alvast de nieuwe editie van Chocolaterie. Succes aan alle chocolatiers met de laatste inspanningen voor Pasen!

12/04/2019

Marcelo Levit will focus on the concept of The Belgian Chocolate House, how it was created and evolved and what the vision is for the future. Learn more: www.belgiumchocolatesummit.com

11/04/2019

Maar liefst 60 chocolatiers schreven zich in voor de Belgium Chocolate Awards 2019! Ontdek alle deelnemers hier: https://bit.ly/2WXGd64

09/04/2019
Workshops Belgium Chocolate Awards 2019

Workshops Belgium Chocolate Awards 2019

Le mercredi 5 juin se déroule le concours de la Meilleure Praline et Tablette de chocolat dans Chocolate Nation à Anvers. Les Belgium Chocolate Awards font partie du Belgium Chocolate Summit (5-6-7 juin). Le 5 juin, les candidats soumettent leurs créations à l'évaluation d'un jury professionnel...

09/04/2019
Workshops Belgium Chocolate Awards 2019

Workshops Belgium Chocolate Awards 2019

Op woensdag 5 juni vindt de wedstrijd voor de Beste Praline en Chocoladetablet plaats in Chocolate Nation in Antwerpen. De Belgium Chocolate Awards zijn onderdeel van de Belgium Chocolate Summit (5-6-7 juni). Kandidaten brengen op 5 juni hun creaties binnen, die door een professionele jury beoordeel...

05/04/2019
Panel avec des 'Chocolatiers of the Year'

Panel avec des 'Chocolatiers of the Year'

A l'occasion de la Chocolate Inspiration Conference, dans le cadre du Belgium Chocolate Summit (5-6-7 juin), nous vous présentons un panel avec deux ‘Gault & Millau Chocolatiers of the Year’. Frédéric Blondeel - Torrefacteur Chocolatier Frédéric Blondeel a su très tôt qu'il allait devenir...

Adres

Torhoutsesteenweg 226 Bus 7
Zedelgem

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Chocolaterie nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Chocolaterie:

Video's

Delen


Andere Zedelgem mediabedrijven

Alles Zien

Comments

Renzo Devleeschauwer van 6BBa behaalt zilver met zijn praline A in de Belgium Chocolate Awards in de categorie praline bij de studenten. Bij de professionelen behaalt ook leerkracht Lynn van Dommelen zilver met haar creatie Sakura. Proficiat! x2 👏👏
Meer op bit.ly/PIVAnieuws_chocolaterie
Lynn van Dommelen Marc Zjappe Jaspers Renzo Devleeschauwer-Van Goubergen Chocolaterie
Succes Renzo Devleeschauwer (6BBa) en mevrouw Van Dommelen! 👍🤞🍀 Zij dienen vandaag hun pralines met Japans thema in voor de PMG Belgium Chocolate Awards.

Zie https://chocolaterie.pmg.be/nl/dossier/bccbe2101s02_00
Chocolaterie
- Wij genieten nog van onze laatste dagen vakantie, maar we kijken stiekem al uit naar volgende week, de jurering van de . In 2019 wonnen wij met onze , 2 tijdens deze 🥇🥇🥇, een eer die we dankzij Corona 2 jaar lang mochten vasthouden. Wij zijn intussen klaar om de fakkel door te geven en zijn benieuwd om alle inzendingen van de 2021 editie te mogen en samen met een handvol .. intussen succes aan alle kandidaten!! Tom D'Halluin Chocolaterie Marie Verhulst
Zoals dit weekend beloofd.. hier het filmpje van onze 😉 .. 🍫❤️🍫
Chocolaterie Handmade In Belgium - UNIZO 🇧🇪
Chocolatier - Tokyo

Talented chocolatier wanted for one of the best 5* Hotel in Tokyo.

Must be comfortable working as a showpiece chocolatier.
Should have 5 years experience working in quality restaurants / hotels.
Excellent package for the right chef.

Please send CVs to [email protected] or message us.