Радио ДИР

Радио ДИР Паркић је намењен деци предшколског узраста уз пратњу родитеља.Бродић Паркић је власништво општине Рума.Бродић Паркић је замишљен 2003.

Група родитеља је формирала 2011,а регистровала код АПР 2012 ,УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉА ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА БРОДИЋ ПАРКИЋ ИЗ РУМЕ,са седиштем у Руми Главна 232,велики парк, Председник удружења:Керешић Јован Мобилни:060)6016360. Дечији радио Бродић Паркић основан је 1.12,2016 а од 1.1.2017 емитујемо у програму Емисију АПЕЛ ЗА ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ СРБИЈЕ...Можете нас слушљти преко интернета на адреси :http://parkicbrodic.myl2mr.com/ ,Radio Station Links: parkicbrodic.radiostream321.com parkicbrodic.listen2myshow.com parkicbrodic.radio12345.com parkicbrodic.radiostream123.com или директно на нашој страници :http://www.brodicparkic.org.rs/decijiradio.html

Mission: Aпел за помоћ оболелој деци Србије

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva nadležne istražne organe u Rumi da ustanove ko je i zašto pretio J...
05/06/2019
NUNS: Istražiti pretnje uredniku Dečijeg radija u Rumi | Cenzolovka

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva nadležne istražne organe u Rumi da ustanove ko je i zašto pretio Jovanu Kerešiću, glavnom i odgovornom uredniku Dečijeg internet informativnog radija iz Rume.
Prema zapisniku policije, kako navodi UNS, Jovan Kerešić je izjavio da se „trećeg februara mimoilazio sa tri nepoznata mladića u Rumi koja su prokomentarisali kako ‘Džuksu’ (nadimak Jovana Kerešića, prim. UNS) treba skratiti jezik“.

Kerešić je UNS-u rekao da mu je „prećeno i ranije, a ponovo nakon protesta građana, kada je za svoj radio izveštavao o tome kako su se protestu priključile majke dece kojima je potrebna pomoć nezadovoljne odnosom opštine prema njima“.

Jovan Kerešić je predsednik Udruženja roditelja dece predškolskog uzrasta „Brodić parkić“, koje je izdavač Dečijeg internet informativnog radija.

Prema zapisniku policije, kako navodi UNS, Jovan Kerešić je izjavio da se „trećeg februara mimoilazio sa tri nepoznata mladića u Rumi koja su prokomentarisali kako ‘Džuksu’ (nadimak Jovana Kerešića, prim. UNS) treba skratiti jezik“. Kerešić je UNS-u rekao da mu je „prećeno i rani...

Švedski sud odbio zahtev za hapšenje Asanža zbog silovanja
05/06/2019
Švedski sud odbio zahtev za hapšenje Asanža zbog silovanja

Švedski sud odbio zahtev za hapšenje Asanža zbog silovanja

Švedski sud danas je odbio zahtev tužilaštva za pritvor osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, optuženog za silovanje navodno počinjeno u Švedskoj 2010. godine. Asanž je u zatvoru u Londonu. Odluka suda u Upsali, na koju se može uložiti žalba, prepreka je za tužilaštvo koje se nadalo da...

Убио је НАТО у мајчином крилу - КМ Новине
05/06/2019
Убио је НАТО у мајчином крилу - КМ Новине

Убио је НАТО у мајчином крилу - КМ Новине

Убио је НАТО у мајчином крилу #NATO #Bombing #Serbia #Kosovo #Metohia #Killers #Kill #Girl Била је тако тихо, добро и послушно дете које није скидало осмех са лица. Имала би данас 23 године. Била ...

Da je do ovog trenutka stradalo čak oko 1.500 košnica i uginulo 45 miliona pčela, potvrdio je Saša Čolak, predsedni...
05/06/2019
KATASTROFA! U toku JEDNOG DANA u SRBIJI uginulo 30 MILIONA PČELA, a RAZLOG je NEVEROVATAN i PONIŽAVAJUĆ

Da je do ovog trenutka stradalo čak oko 1.500 košnica i uginulo 45 miliona pčela, potvrdio je Saša Čolak, predsednik Udruženja pčelara "Kikinda".

- Ljudi, da li je ovo normalno? Da li je normalno da nam se poslednjih godina dešavaju iste stvari? Do sada je 40 pčelarskih gazdinstava zavijeno u crno. Njihove košnice ostale su bez pčela, dok mnoge kolege nisu želele da prijave trovanja manjeg obima - predočava Čolak i jetko nastavlja.

- Pola Srbije se digne na noge kad neko ubije ili osakati psa, mačku ili otruje pticu(e). Pozivam zaštitnike prirode i životinja da dignu glas protvi masovnog pomora pčela. Hajde da zajedno spasimo pčele od istrebljenja, jer drugih prirodnih oprašivača gotovo da više i nema. Očekujemo da nam fitosanitarni inspektor dostavi rezultate analiza uzoraka uzetih prethodnih dana, kad je pomor registrovan kraj bašaidskog, novomiloševačkog i iđoškog druma.

Masovnog uginuća bilo je i na Vodicama, kod Vatrogasnog doma i na putu za
Kinđu, a u međuvremenu i u Novim Kozarcima, i na još jednoj lokaciji- kaže Čolak i navodi da je sumnja pala na one proizvođače koji su žito prskali insekticidima. I ranijih godina je dolazilo do masovnog pomora pčela. Najveću štetu od čak 700.000 evra, kikindski pčelari su pretrpeli 2015. godine, Tada je stradalo nešto više od o 3.500 košnica.

Srbija na šest stanovnika ima jednu košnicu što je najbolji rezultat na svetu

Svi koji žele da pomognu da Novak ode na terapiju i povrati vid mogu da uplate novac na dinarski račun u Komercijalnoj...
31/05/2019
POMOZIMO NOVAKU DA NE OSLEPI, IMA VREMENA SAMO DO 10. JUNA! Za lečenje hitno potrebno 200.000 dinara, ako ne ode na terapiju, izgubiće vid!

Svi koji žele da pomognu da Novak ode na terapiju i povrati vid mogu da uplate novac na dinarski račun u Komercijalnoj banci na ime Novak Milojević, broj računa: 205-9011005904581-50.
Humani ljudi koji žele da pomognu Novaku mogu da se jave i njegovom ocu Miroslavu na telefon 061/30-50-252.

Dečaku Novaku Milojeviću (10) iz sela Rudare kod Prolom Banje, koji boluje od ambliopije oba oka, hitno je potrebno lečenje na klinici Eliksir u Novom Sadu ili bi, u suprotnom, mogao potpuno da oslepi. Za desetodnevno lečenje dečaka na ruskoj klinici Eliksir ...

Kuglaši Srbije do zlatne medalje na prvenstvu sveta održanom u Češkoj došli su posle pobede u finalnom meču protiv...
29/05/2019
ČUDO U ČEŠKOJ! Kuglaši Srbije postali prvaci sveta! (FOTO)

Kuglaši Srbije do zlatne medalje na prvenstvu sveta održanom u Češkoj došli su posle pobede u finalnom meču protiv ekipe Nemačke, dok su u polufinalu bili bolji od selekcije Hrvatske. Seniorke Srbije u istoj kategoriji nažalost zaustavljene su u četvrtfinalu. Od njih bila je bolja reprezentacija Hrvatske koja je kasnije postala šampion sveta pošto je u finalnom meču bila bolja od Mađarske.

Reprezentativci Srbije u kuglanju postali su prvaci sveta!

A koliko mi dajemo u našim medijima prostora za ove mlade talente i buduće naučnike...
28/05/2019
DA ZNA CEO SVET! CNN UŽIVO: Srpska omladina je najpametnija na planeti, oni su neverovatni! - Dnevni Žurnal

A koliko mi dajemo u našim medijima prostora za ove mlade talente i buduće naučnike...

Podeli vest sa drugima! Advertisements Američka televizija CNN u internacionalnom izdanju, jutros je u lokalnom srpskom vremenu (08:30) objavila ekskluzivan prilog o uspesima srpskih matematičara uz naglasak da imamo najpametniju omladinu sveta.   CNN u svojoj analizi koju je sproveo doktor Dejvi...

u Srbiji su prošle godine rođene 64.894 bebe - samo 160 više nego pre tri godine, kada je u matične knjige rođenih ...
27/05/2019
U Srbiji nikad manje stanovnika,prosečna starost 43 god.

u Srbiji su prošle godine rođene 64.894 bebe - samo 160 više nego pre tri godine, kada je u matične knjige rođenih upisano najmanje dece od početka 20. veka.
Jos uvek se namerno kriju Podaci za 2018 godinu kolko imamo Stanovnika.Da Narod ne vidi da smo pali ispod 7 miliona.Imaju podatke samo za 2017

U Srbiji nikada nije živelo manje stanovnika nego danas, a podaci pokazuju i to da oni nikad nisu bili stariji, pošto je prosečna starost stanovništva 43 godine

Svetski priznati genetičara Miodrag Stojković iz Leskovca sledeće dve godinie provešće na Institu najprestiznijeg f...
27/05/2019
JOŠ JEDAN NAŠ GENIJE ODLAZI IZ SRBIJE! Genetičar Stojković angažovan na Harvardu!

Svetski priznati genetičara Miodrag Stojković iz Leskovca sledeće dve godinie provešće na Institu najprestiznijeg fakulteta Harvard, gde će biti na čelu tima za istraživanje matičnih ćelija.
Tako je Stojković, vlasnik poliklinike za lečenje steriliteta u Leskovcu i šef katedre na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, ponovo otišao iz rodnog grada u svet gde se njegovo znanja ne osporava , naprotiv.
Ostaje nada da ce se posle tog aganžmana ponovo vratiti gde više od decenije insistira da i Srbija uđe u red zemalja koja će baviti matičnim ćelijama i njime lečiti ljude.
Svetsku slavu stekao je kada je pre više od decenije stvorio ljudski embrion u humane svrhe.

Svetski priznati genetičara Miodrag Stojković iz Leskovca sledeće dve godinie provešće na Institu najprestiznijeg fakulteta Harvard, gde će biti na čelu tima za istraživanje matičnih ćelija. Tako j…

Iako pravi recept za dobrog roditelja ne postoji, na osnovu dugogodišnjeg iskustva i različitih istraživanja, napravl...
27/05/2019
DOBRA DJECA SE NE RAĐAJU! Dobru djecu odgajaju dobri roditelji

Iako pravi recept za dobrog roditelja ne postoji, na osnovu dugogodišnjeg iskustva i različitih istraživanja, napravljeno je 10 roditeljskih zapovijesti koje će vam, ako ništa drugo, pomoći da ne budete roditelji koji jedno rade, drugo misle, a treće očekuju od svoje djece.

1. Nemojte braniti djetetu da provodi vrijeme na mobilnom telefonu, a sami buljiti u njega po cijeli dan.

2. Nemojte insistirati da dijete ide na tri treninga, a vi sjedeti u sobi ispred televizora.

3. Nemojte iznositi pred dijete zdravu hranu, dok se vi preko puta davite u picama i čokoladi, uz obaveznu cigaretu poslije obroka.

4. Nemojte opominjati dijete da čita knjige, kada je vaša posljednja pročitana knjiga bila Mali princ u osnovnoj školi.

5. Nemojte očekivati da vaše dijete bude mirno, staloženo i lijepo vaspitano, a da vama bude dopušteno vikanje, razbijanje i psovanje.

6. Nemojte kupovati djetetu rasnog psa, a šutirati i gađati pse lutalice na ulici.

7. Nemojte tražiti da dijete voli i poštuje školu, dok vi pričate za učiteljicu da je glupa, arogantna ili neobrazovana.

8. Nemojte biti prezauzeti za svoje dijete, a onda opušteno odlaziti na fudbal, manikir ili u kafanu.

9. Nemojte priželjkivati da dijete bude odgovorno, a da vi zaboravljate da ga pokupite iz škole, platite ekskurziju, ili da dođete na njegovu utakmicu.

10. Nemojte biti okrutni prema svojim starim roditeljima, a posle tražiti od djece da poštuju vas.

I nikada, ama baš nikada nemojte zaboraviti da se djeca ugledaju na svoje roditelje. Sve što im zamjerate vidjeli su baš od vas! Stručnjaci tvrde da da je dijete već do sedme godine usvojilo vrijednosti i način ponašanja iz svoje okoline. Zato je veoma bitno da se ponašamo onako kako želimo da se i naša djeca ponašaju, već od najranijeg perioda njihovog odrastanja, piše Andrijana Maksimović, piše Novi.

Iako pravi recept za dobrog roditelja ne postoji, na osnovu dugogodišnjeg iskustva i različitih istraživanja, napravljeno je 10 roditeljskih zapovijesti koje će vam, ako ništa drugo, pomoći da ne budete roditelji koji jedno rade, drugo misle, a treće očekuju od svoje djece. 1. Nemojte branit...

NA poljskom krevetu, pokriven ćebetom i štiteći se najlonom od kiše, profesor ruskog jezika Zoran Buljagić (62), od...
27/05/2019
PROFESOR ŠTRAJKUJE GLAĐU: Na trotoaru čeka povratak u školu

NA poljskom krevetu, pokriven ćebetom i štiteći se najlonom od kiše, profesor ruskog jezika Zoran Buljagić (62), od četvrtka uveče je dan i noć ispred Dvanaeste beogradske gimnazije. Štrajkuje glađu zbog, kako kaže, odugovlačenja sudskog spora koji vodi sa školom pošto mu je, tvrdi, pre dve godine nezakonito uručen otkaz. Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je upoznat sa slučajem i da su pregovori u toku.

Profesor ruskog jezika Zoran Buljagić (62) štrajkuje glađu ispred Dvanaeste beogradske gimnazije. Ministar Šarčević: Ucenjuje nas iako je sudski spor u toku

Da bi odeća i obuća stigla do blještavih šoping-molova, radnice u pojedinim zagušljivim fabrikama u Srbiji doslovno...
18/05/2019
ŠOKANTNO! NE SMEJU U WC, PADAJU U NESVEST, OBELEŽAVAJU IH: EVO KAKVU TORTURU TRPE SRPSKE RADNICE ZA MANJE OD MINIMALCA | srpskidnevnik.com

Da bi odeća i obuća stigla do blještavih šoping-molova, radnice u pojedinim zagušljivim fabrikama u Srbiji doslovno padaju u nesvest, pod zabranom da pozovu hitnu pomoć. I sve to za minimalac, a ponekad ni toliko.
„Leti nije hteo da dozvoli korišćenje rashladnih uređaja, pa je u hali bio pakao, a zimi nije uključivao grejanje. Morale su da šiju u zimskim jaknama, da duvaju u prste, kako bi uspele da ih malo zagreju.

I one su sve to trpele i radile. Bile su zaključane, jer se gazda plašio inspekcije, i nije želeo da se zna da proizvode jakne koje su bez licence i bilo kakve kontrole kvaliteta.“

Da bi odeća i obuća stigla do blještavih šoping-molova, radnice u pojedinim zagušljivim fabrikama u Srbiji doslovno padaju u nesvest...

12/05/2019
Slobodna Televizija

Slobodna Televizija

Malagurski o novinarima. Samo na Slobodnoj Televiziji.

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE, DIJELITE DALJE! Strašna bolest koju prenosi krpelj ubrzano se širi...
12/05/2019
VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE, DIJELITE DALJE! Strašna bolest koju prenosi krpelj ubrzano se širi...

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE, DIJELITE DALJE! Strašna bolest koju prenosi krpelj ubrzano se širi...

Krpelji, komarci ali i obadi prenose bolest koja itekako prijeti Europi.  Lajmska borelioza sve više prijeti stanovnicima Europe. Prenose ju inficirani krpelji, komarci i obadi, a statistike pokazuju kako je to najbrža rastuća bolest Zapadnog svijeta. U SAD-u svake godine oboli oko 300.000 novih pac...

05/05/2019
15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

15. дан штрајка глађу Маје Павловић, директорке ТВ Канал 9 из Новог Сада

Странка модернe Србије подсећа јавност да директорка телевизије Канал 9 из Новог Сада, Маја Павловић, већ петнаести дан штрајкује глађу, јер како каже „у овој држав....

Живим за Србију
02/05/2019
Живим за Србију

Живим за Србију

“Ово срамно понашање струке и државе, није само охоло, кукавичко, незналичко, оно је у својој суштини подло и зло, јаничарско и издајничко, јер се иде до крајњих граница зулума и прети се одузимањем невакцинисане деце!”

U mestu Noćaj pored Sremske Mitrovice dogodilo se ubistvo nasred ulice rano jutros, prenela je TV Pink.Kako je prenela ...
02/05/2019
IZJURIO IZ KUĆE I NASRED ULICE IZBO SVOG STRICA Prerezao mu grkljan zbog neraščišćenih imovinskih računa koji traju već 50 GODINA

U mestu Noćaj pored Sremske Mitrovice dogodilo se ubistvo nasred ulice rano jutros, prenela je TV Pink.

Kako je prenela ova televizija, Milorada I. (76) nožem je na ulici po vratu izbo Miodrag I. (56). Milorad je podlegao povredama i preminuo u bolnici.

Miodrag I. je ubrzo uhapšen.

Miodrag I. (56) iz mesta Noćaj pored Sremske Mitrovice, oko osam sati jutros, izbo je nasred ulice svog strica Milorada I. (76) nožem po vratu. Stariji muškarac je preminuo od zadobijenih povreda.

Zbog izmena Zakona o finansijskoj podršci UGROŽENA BOLESNA DECA!
01/05/2019
Zbog izmena Zakona o finansijskoj podršci UGROŽENA BOLESNA DECA!

Zbog izmena Zakona o finansijskoj podršci UGROŽENA BOLESNA DECA!

Ljiljana Dragojlović i Olivera Jovović majke su dece sa invaliditetom koje su zbog usvojenih izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom ostale bez skoro polovine svojih mesečnih primanja. One više ne mogu da primaju

Još jedan radio pretraživač
28/04/2019
radio dir

Još jedan radio pretraživač

Listen to the internet radio station Radio DIR from Serbia for free, which play mostly News and see recent played songs.

Preminuo novinar Dejan Anastasijević
25/04/2019
Preminuo novinar Dejan Anastasijević

Preminuo novinar Dejan Anastasijević

Dejan Anastasijević, urednik BBC-a na srpskom, preminuo je danas posle duge i teške bolesti. Dejan Anastasijević rođen je u Beogradu 1962. godine. Radio je za više inostranih medijskih kuća, a na Radiju B92 uređivao je kultnu emisiju „Oblačić u stripu“. Takođe, bio je dugogodišnji nov...

Posle trećih mirnih protesta u Rumi radeći na montaži priloga sa protesta pažnju mi skrenulo pojavljivanje jednog ko...
21/04/2019
VRATITE PENZIJE! 50,000 penzionera tužilo Vučića i državu!

Posle trećih mirnih protesta u Rumi radeći na montaži priloga sa protesta pažnju mi skrenulo pojavljivanje jednog komentara na stranici izmišljenog profila.Kada sam ušao video sam ko je lajkovo priču koja se odnosi na moj poziv Predsedniku Skupštine Opštine Ruma Stevanu Kovačeviću na intervju za radioDIR.Tada sam video lažni profil koji mi je bio sumljiv a odnosi se na moga mlađeg i maloletnog sina Lazara Kerešića ,samo malo imenjen u jednom slovu prezimena ...Odmah sam ispitao i snimio par stranica koje su bile u vezi sa ovim profilom,Tada se pojavila sumnja da su u ovom orkrestiranom napadu na mene kao slobodnog novinara bili uključeni članovi najveće političke stranke SNS u Rumi,a sumnja me dovela na trag da su ko vođe ovog nedoličnog ponašanje bili članovi Sns Branislav Maričić i Stevan Kovačević koji je i predsednik Posle trećih mirnih protesta u Rumi radeći na montaži priloga sa protesta pažnju mi skrenulo pojavljivanje jednog komentara na stranici izmišljenog profila.Kada sam ušao video sam da je lajkovo priču koja se odnosi na moj poziv Predsedniku Skupštine Opštine Ruma Stevanu Kovačeviću na intervju za radioDIR.Tada sam video lažni profil koji mi je bio sumljiv a odnosi se na moga mlađeg i maloletnog sina Lazara Kerešića ,samo malo izmenjen u jednom slovu prezimena ...Odmah sam ispitao i snimio par stranica koje su bile u vezi sa ovim profilom,Tada se pojavila sumnja da su u ovom orkrestiranom napadu na mene kao slobodnog novinara bili uključeni članovi najveće političke stranke SNS u Rumi,a sumnja me dovela na trag da su kao vođe ovog nedoličnog ponašanje bili članovi SNS Ruma Branislav Maričić i Stevan Kovačević koji je i predsednik Skupštine Opštine Ruma.O svemu sam obavestio nadležne organe koji mi do dans nisu dostavili nikakve informacije o ovom nemilom događaju.Ovo nije prvi napad na mene od strane SNS vladajuće stranke u Rumi na mene i sada moje maloletno dete.Da li je cilj bio da prestanem da pratim ove mirne proteste građana to će istraga utvrditi,a ja sam kao urednikj emisije objavio neke detalje u terminu od 16.02.2019 pa poslušajte i donesite svoj sud o pojavljivanju lažnih profila na društvenim mrežama i napada na slobodu govora.

Očekuje se da se nakon vesti o pozitivnim presudama umnogostruči broj tužbi, a iz udruženja penzionera poručuju da je to potrebn

Address

Главна 232-дечије игралиште
Ruma
22400

велики парк у Руми,улица Главна 232

General information

дечији Интернет радио Бродић Паркић.Експериментални Програм сваки дан од 10 до до 22 час.Посебно викенд програм од петка до недеље нон стоп 24 часа смо посвећи АПЕЛУ ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ и специјалне емисије посвећене једном од болесне деце...Radio Station Links: parkicbrodic.radiostream321.com parkicbrodic.listen2myshow.com parkicbrodic.radio12345.com parkicbrodic.radiostream123.com http://parkicbrodic.myl2mr.com/

Opening Hours

Monday 10:00 - 22:00
Tuesday 10:00 - 22:00
Wednesday 10:00 - 22:00
Thursday 22:00 - 00:00
Thursday 10:00 - 22:00
Friday 23:00 - 00:00
Friday 10:00 - 22:00
Saturday 23:00 - 00:00
Saturday 08:00 - 22:00
Sunday 23:00 - 00:00
Sunday 10:00 - 22:00

Telephone

+281606016360

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Радио ДИР posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Радио ДИР:

Videos

Category


Other Radio Stations in Ruma

Show All