Reddit Stories

Reddit Stories صفحة خاصة لترجمة قصص حقيقيه من موقع ريديت من الانجليزيه للهجة المصرية
القصص الموجودة للأجانب فقط وأنا مترجماها
Fan page.

Content is sourced from across the internet and shared for entertainment only.

الإكس رجعت تتواصل معايا وبتقولي إن حبيبتي وقعت بينا!أنا شاب عندي 28 سنة، وقاعد بقالي شهر كامل حاطط إيدي على خدي ومستغرب ...
28/05/2026

الإكس رجعت تتواصل معايا وبتقولي إن حبيبتي وقعت بينا!

أنا شاب عندي 28 سنة، وقاعد بقالي شهر كامل حاطط إيدي على خدي ومستغرب من اللي بيحصل معايا. الإكس جولي اللي عندها 29 سنة مصممة إن صاحبتها اللي هي حبيبتي دلوقتي واسمها ميندي وعندها 28 سنة حرباية ومخططة لكل ده، وإنها هي اللي خربت علينا عشنا اللي بقالنا 4 سنين بنبنيه.

عشان تبقوا في الصورة، أنا وجولي كنا سمنه على عسل بقالنا 4 سنين، قصة حب وعشق وإيه.. متقابلين عن طريق أصحابنا، وبنموت في الفرهدة والخروج والجري، وحياتنا شبه بعض بالمسطرة.

كان بقالنا 3 سنين عايشين مع بعض في نفس الشقة، وبدأنا نفتح سيرة الجواز على الصيف اللي جاي. الدنيا كانت حلوة وكنت خلاص هروح أتقدملها رسمي وأجيب خاتم الجواز في الإجازات.

فجأة كده، على شهر سبتمبر، لقيت جولي قلبت بوزها. بقت بعيدة ومضغوطة على طول. الموضوع كان باين أوي وأنا بجد كنت هموت من القلق عليها، بس أنا بثق فيها ثقة عمياء وعمري ما شكيت إنها ممكن تكون بتلعب بديلها، بس هي كانت واخدة جنب وبتقعد مع نفسها كتير.

في نفس التوقيت ده، لقيت ميندي (صاحبتها الأنتيم اللي معاها في الشغل واللي أنا عارفها من يوم ما عرفت جولي) بعتالي رسالة على الخاص!

بتقولي ممكن نتقابل مع بعض في السر؟ عايزاك في موضوع بخصوص جولي.

أنا طبعا اتفاجئت، بس الصراحة الشيطان لعب في دماغي وقلت شكلها خربت.

نزلت قابلتها في كافيه بعد الشغل، لقيتها بتبصلي كإني صعبان عليها وتقولي هو أحوالكم إيه أنت وجولي؟ الدنيا تمام؟ وبعدين فىجىرت المفاجأة وقالت: جولي بتقولي إنها ناوي تسيبك قريب!

أنا اتصعقت من اللي سمعته! سألتها: هو في حد تاني في حياتها؟" قالتلي: لأ، بس جولي فضفضتلي إنها مش متأكدة من حوار الجواز ده، وأنا كميندي صاحبتكم، مقدرتش أشوفك بتتغفل ومقلش ليك عشان متتصدمش.

طبعاً أنا انهرت، بس قلت مابدهاش بقى!

بدأت أشد حيلي وأعمل فورمة، وأحجز خروجات وفسح وأدلعها على الآخر عشان أرجع الشغف بينا. وميندي الله يكرمها كانت دعماني في الفترة دي، كل شوية تقولي جولي قالت إيه ومقالتش إيه.

المهم، قبل عيد الشكر بكام يوم، جولي جت وقالتلي الكلمتين بتوع كل الناس اللي عايزه تخلع وقالت: أنا بحبك آه.. بس عايزة ناخد بريك شهر، أروح أقعد لوحدي في شقة تانية عشان أستكشف مشاعري وأتأكد إني عايزه أتجوزك فعلاً!

أنا كنت هشد في شعري!

سألتها: يعني في حد تاني في حياتك غيري؟ قالتلي: لأ طبعاً، وأوعى أنت كمان تعمل أي حركة غبية، أنا بحبك من كل قلبي بس عايزة أبعد عشان أضمن إني بحبك لشخصك مش عشان اتعودت عليك!

طب ده كلام يدخل عقل بني آدم برضه؟

قلتلها: بقولك إيه، لو أنتي بعد 4 سنين لسه مش عارفة أنتي عايزاني ولا لأ، يبقى نفكنا من بعض بقى! ودبينا خناقة لرب السماء، وبعدها بكام يوم فركشنا رسمي.

بما إن عقد الشقة كان بيخلص، قسّمنا الإيجار بينا في ديسمبر.

وهي راحت شقة جديدة، وأنا قعدت في شقتنا القديمة وشيلت اسمها من العقد.

طبعا قعدت كام يوم هتموتني الوحدة، مش متعود على القعدة لوحدي وأنا بكلم الحيطان. قلت بدل ما أقعد عيط، قلت أعمل حفلة رأس سنة وأعزم الشلة. وعزمت ميندي بالمرة من باب رد الجميل.

هيصنا ولعبنا، وأصحابي حاولوا يخرجوني من المود، وميندي كانت مندمجة معاهم والدنيا لوز اللوز. الحفلة خلصت، والناس مشيت، وميندي قالتلي: هقعد أساعدك نلم المواعين وننظف مكان الحفلة.. ومن هنا لهنا، الشيطان شاطر، وكملنا مع بعض ليلتها!

أنا صحيت الصبح حاسس بذنب رهيب، بس الصراحة ميندي عرفت تنسيني الهم. ومن يومها وهي مقيمة عندي في الشقة تقريبا، ناكل ونشرب ونقعد سوا.

أنا لسه زعلان على جولي، بس مش هكدب عليكم.. القعدة مع ميندي مسمسمة ولطيفة، وهي حنينة ومهتمة بيا جدا.

يوم الحد اللي فات، صاحيين من النوم على رزع على الباب كأنه بوكس الحكومة!

فتحت الباب لقيتها جولي.. وشها أحمر وعروقها بارزة ونازلة فيا شتيمة وردح: يا خاين يا غدار! قلتلها: خاين إيه يا ستي الله يهديكي؟ أنا مخنتكيش، أنتي اللي كرفتيني ومشتي!

لمحت ميندي جوة الشقة، هنا بقى جولي اتحولت ونزلت شىتيىمة في ميندي: يا خطافة رجالة يا حرباية يا سوسة!

وبدأت تصرخ فيا وتقولي: ميندي دي هي اللي فضل تزن في ودني وتقولي خدي بريك وابعدي عنه عشان تشوفي غلاوتك، وهي اللي قالتلي إنك هتفهم وهتقدّر وتديني مساحتي! ولما أنت رفضت ناخد بريك، فضلت تزن وتقولي ده راجل متحكم ومبيحترمش رغباتك لحد ما خلتني أقولك نفركش!

ميندي وقفت بكل براءة الأطفال في عينها وقالت: أنا مقلتش كده خالص! دي أفكار جولي من الأول وأنا كنت بسمع ليها مش أكتر.. ده أنا حتى رحت قولتله عشان يحاول يعدي المركب معاكي الكام شهر اللي فاتوا!

جولي سمعت كده واتجننت زيادة وقالتلي: يعني كمان كنتوا بتخونوني عاطفيا من ورا ضهري؟ وقالتلي إن الكام أسبوع اللي بعدنا فيهم دول خلوها تتأكد إننا ملناش غير بعض، بس هي مش قادرة تصدق إني نسيت حب 4 سنين في أسبوع ودخلت واحدة مكانها!

أنا دلوقتي دماغي لفت، من ناحية مصدق جولي، بس هي اللي مشيت بمزاجها وأنا مظلمتهاش في حاجة.

ومن ناحية تانية ميندي كانت واقفه جنبي في محنتي، بس بدأت أشك فيها.. أصلها فعلا بدأت تكلمني فجأة من الهوا وإحنا مكنش لينا كلام أوي مع بعض قبل كده، وأول ما فركشنا لزقتلي وبقت السند وبتاع، رغم إن جولي المفروض صاحبتها القريبة!

فهل أنا كده خاين عشان كنت بكلم صاحبتها؟ وكان المفروض أقول لجولي إن ميندي بتبعتلي في السر؟ وهل أنا نسيتها بسرعة أوي فعلا لدرجة إني شفت غيرها في أسبوع، رغم إنها هي اللي باعتني؟

×××

تحديث

بعد الموقف اللي حصل بيني وبين الإكس ده، طلبت من ميندي تديني شوية وقت ومقابلتهاش من ساعتها، وبعدين كتبت البوست بتاعي على ريديت، ولقيت 3000 واحد داخلين يقولولي إني غىبي ومتىخىلف.

أنا بعتذر إن البوست طويل، بس كنت حابب أوضح إننا مكناش أغبية لدرجة إننا منشوفش اللي بيحصل. أنتوا قريتوا نسخة مختصرة جدا للأحداث في 5 دقايق، بس إحنا عشنا ده على مدار 7 شهور بحالهم.

من وقتها وأنا ببعت رسايل لجولي كل يوم بحاول أكلمها، بس هي مكنتش بترد على رسايلي خالص. ومكنتش متأكد بصراحة إذا كانت عملتلي بلوك ولا لأ.

في نفس الوقت، ميندي كانت نازلة زن في الرسايل وبتحاول تكلمني وتطلب نتقابل عشان نتكلم في اللي حصل. يوم الأربع (بعد يوم واحد من كتابة البوست)، قررت أبعت لميندي.

قلتلها تحكيلي كل كلمة قالتها لجولي بمنتهى الصراحة، وحذرتها إني هعملها بلوك من كل حاجة لو اكتشفت إنها بتكدب.

ميندي كانت عايزة نتقابل وش لوش أو نتكلم في التليفون، بس أنا أصريت إن كل حاجة تكون مكتوبة في رسايل.

بعتتلي وقالتلي إن جولي طول السنين اللي فاتت كانت دايما بتشكر فيا وتقول كلام كويس، ولما جولي حكتلها إننا بنتكلم في الجواز على سنة 2024، كانت فرحانة جدا لينا. بس بعد كده جولي بدأت تقولها إنها خايفة ومترددة (جالها قلق من الجواز) بسبب عقد ومشاكل شافتها في جواز أهلها.

وفي يوم، جولي قالتلها إنها عايزة تاخد بريك مني عشان مش متأكدة من حقيقة مشاعرها ناحيتي. في الوقت ده بالذات، ميندي قررت تيجي تقولي على تصرفات جولي لأني صعبت عليها، خصوصا إننا كنا بدأنا نبلغ أسرنا بخطط الخطوبة.

وكملت كلامها وقالت إن بعد خناقتنا الكبيرة، جولي كانت منهارة وقالت لميندي إنها مستحيل تتجوزني. ميندي ضافت كمان إن السبب الوحيد اللي خلى جولي ترجع هو إنها سمعت إني بدأت أشوف حياتي، وإنها ببساطة غيرانة مننا. وختمت كلامها بإنها شيفاني شخص كويس، وبتتمنى إني أشوف إن اللي بيني وبينها حاجة مميزة.

رديت عليها بكلمة تمام وقولتلها إني محتاج وقت.

وفضلت مكمل في محاولاتي وأبعت لجولي رسالة كل يوم على أمل إننا نتكلم ولو مرة واحدة. كان قلبي بيتقطع من فكرة إنها ممكن تكون عملتلي بلوك وممكن متكلمنيش تاني أبدا.

لحد يوم الجمعة العصر، جولي أخيرا ردت. قالتلي إنها عايزة تقابلني وهتيجي شقتنا يوم السبت بعد الضهر. نضفت الشقة وروقتها، وكنت حاسس من جوايا بذنب رهيب قبل ما أواجهها.

لما دخلت الشقة، كانت عاملة زي خيال المآتة، مطفية ومكسورة. أنا قعدت على الكنبة، بس هي اختارت تقعد بعيد عني. سألنا بعض إحنا عاملين إيه، بس كان واضح وضوح الشمس إننا إحنا الاتنين في أسوأ حالاتنا. بدأت أتأسف ليها بس هي وقفتني، وطلبت مني أسيبها تخلص كلامها للآخر ومقاطعهاش.

كانت جايبة معاها نوت بوك صغيرة بتاعتها وكاتبة فيها كل الحاجات اللي عايزة تقولهالي.

قالتلي إنها بتحبني بجد، بس لما بدأنا نتكلم في الجواز، بدأت تخاف من الخطوة الكبيرة اللي جاية. كانت فاكرة إن المشاعر دي طبيعية وهتروح لحالها، فقررت متتكلمش معايا في مخاوفها دي. الموضوع فضل شاغل بالها طول الوقت، وعملت غلطة عمرها لما قررت تفضفض لميندي بدل ما تفضفضلي أنا.

قالتلي إنها جاية دلوقتي تقولي كل حاجة بنفسها، عشان مسمعش كلام من حد تاني عن سبب بعدها عني وليه طلبت نفركش.

حكتلي إن جواز أهلها كان مليان مشاكل، رغم إنهم فضلوا مع بعض لحد ما والدتها اتوفت في 2021 أيام الكورونا. أهلها كانوا بيتخانقوا ليل نهار، وهي دايما كانت شايفة إن أمها مبتحبش أبوها.

بس أمها كانت معتمدة على أبوها في كل حاجة، وأبوها كان عارف ده كويس وعشان كده مكنش بيعاملها كويس. وجولي كانت مرعوبة تطلع زي أمها بعد الجواز.

ولما عشنا مع بعض، بدأت تشوف شوية من المشاكل دي في علاقتنا. مثلا أول ما اتعرفنا، جولي كان عليها ديون كتير في الكريدت كارد وكانت فاشلة في إدارة فلوسها، وأنا ساعدتها في ده.

ورغم إن ذمتنا المالية منفصلة، بقيت بدير كل فلوسها واستثماراتها (بسبب طلبها لده مني) لدرجة إنها مبقتش عارفة أو فاهمة فلوسها فين بالظبط.

قالتلي كمان إننا دايما بنحب نعمل عشا حلو مع بعض كل يوم، بس في الأيام اللي أنا بتأخر فيها في الشغل، فهي بتفقد أي شغف إنها تطبخ، وبتضطر إنها بتاكل جبنة وبسكويت زي العيال الصغيرة اللي مش عارفه تتصرف!

واشتكت كمان إن على مدار الـ 4 سنين اللي فاتوا، أنا عمري ما قولتلها لأ على أي حاجة كانت عايزاها. حست إني بدلعها بزيادة وبطبطب عليها، وإنها استريحت واتعودت على كل الرفاهيات والحاجات اللي بقدر أوفرها لها.

جولي اتكلمت في المواضيع دي مع ميندي، وفي البداية ميندي كانت بتسمع وبس، لحد ما جينا في شهر سبتمبر، ميندي قالتلها إن بنت عمها كان عندها نفس المشكلة بالظبط، وقررت تبعد عن خطيبها شهر، وفي خلال أسبوع واحد اكتشفت قد إيه هي مفتقداه وعمرها ما شكت في علاقتهم تاني.

فلما جولي طلبت مني بريك، كان كل اللي في دماغها إنها تروح تعيش مع صاحبتها كام أسبوع، عشان تختبر نفسها وتشوف هل هي معتمدة عليا بشكل مرضي ولا لأ.

هي كانت عارفة إني ناوي أتقدملها في رحلتنا لأهلي في الكريسماس، ولما أنا قولتلها مفيش حاجة اسمها بريك، اتفزعت وفركشت معايا، لأنها مكنتش عايزة تتخطب من غير ما تكون متأكدة مليون في المية إننا مش هنتحول ونبقى زي أهلها.

بعد ما خلصت، سألتني بدأت أقابل ميندي إمتى، واتقابلنا كام مرة. فتحت شات الرسايل اللي بيني وبين ميندي واديتها التليفون. قولتلها إني قابلت ميندي مرة واحدة بس في سبتمبر، وهي اللي قالتلي إنك عايزة تسيبيني عشان مش مبسوطة في علاقتنا.

وأنا كنت فعلا ملاحظ إنك واخده جنب، ولما كنت بسألك مكنتش باخد منك غير رد واحد: أنا كويسة، مفيش مشكلة بينا.

وبسبب قلقي وعدم إحساسي بالأمان، حاولت أكلبش فيكي أكتر، وبدأت أدلعك أكتر، وأخطط لخروجات غالية، وأحاول أقعد معاكي في البيت أكتر. ولما جيتي طلبتي مني بريك ونبعد كام أسبوع، أنا افتكرت إن دي الخطوة الأخيرة قبل ما تفركشي وتنهي العلاقة، عشان كده انهرت واتخانقت معاكي، وده اللي وصلنا للانفصال وإنك تعزلي من الشقة.

في اللحظة دي، صوت جولي بدأ يتغير وبدأت تعيط. وسألتني ميندي كلمتك إمتى بعد ما فركشنا؟ شورتلها على الرسايل.

ميندي في الأول كانت بتبعتلي "ميمز" عشان تضحكني وتخرجني من المود، وأنا كنت برد بـ شكراً أو إيموجي 👍. بس الرسايل بدأت تزيد، وعرضت عليا نتكلم لو احتجت أي مساعدة.

سألتني هعمل إيه في الكريسماس ورأس السنة، ولما قولتلها إني هعزم شوية أصحاب، قالتلي إن معندهاش أي خطط لرأس السنة، فقمت عازمها.

جولي وقفتني هنا. قالتلي مش عايزة تسمع أي تفاصيل بعد كده. وقالتلي إنها لما سابت الشقة بعد خناقتنا، كانت فاكرة إنها ببساطة مش جاهزة تتجوزني. قعدت مع صاحبتها أسبوعين وبعدين استلمت شقتها الجديدة في يناير.

قالتلي إنها كانت في قمة التعاسة ومفتقداني جدا، والإحساس ده زاد عليها أوي لما نقلت شقتها الجديدة لوحدها، لدرجة إنها مقدرتش تبات فيها ولا ليلة واحدة!

وصاحبتها المقربة مقيمة معاها في الشقة الجديدة. وهي استوعبت إنها متقدرش تعيش من غيري في خلال أسبوع واحد من قعدتها هناك.

ولما سألت واحدة من صاحباتنا المشتركين (يوم السبت) أنا عامل إيه، حكتلها على حفلة رأس السنة وقالتلها إن ميندي كانت هناك. الموضوع مكنش راكب في دماغها ومفيش أي مبرر لوجود ميندي في الحفلة.

وهنا استنتجت إن أنا وميندي كان بينا علاقة من وراها وإحنا مرتبطين، وإن ده السبب اللي خلى ميندي تحاول تفرق بينا، بإنها كانت دايما بتزن في ودنها وتقولها متتجوزيهوش لو عندك شكوك.

ولما شافت ميندي عندي في الشقة يوم الحد، انهارت تماماً.

بس لما عرفت إن ميندي كانت بتكلمني أنا كمان وبتقولي عكس الكلام، استوعبت قد إيه كانت ساذجة إنها رمت كل حاجة ورا ضهرها من غير ما تقعد تتكلم معايا الأول بوضوح.

ورغم إنها مجروحة من شوفتي مع ميندي، إلا إنها برضه مش عايزة تخسرني.

فضلت تشتم في نفسها وتقول على نفسها غبية، وتتأسف إنها مقالتليش مخاوفها من بدري. قعدت جنبها وحاولت أحضنها، بس هي بعدت.

سألتني إذا كنت لسه عايزنا نرجع لبعض، وقولتلها إني ممكن أعمل أي حاجة في الدنيا عشان أرجعها. قالتلي إنها هي كمان مستعدة تنسى اللي حصل، بس عندها شوية شروط، أول شرط أقطع أي تواصل مع ميندي. وأعملها بلوك من كل حتة ومكلمهاش تاني أبدا. ولو شفتها واقفة قدامي أعتبرها هوا ولا كأنها موجودة (وأنا وافقت على ده).

ثانيا هي بالفعل حجزت جلسات علاج نفسي فردي ومستنية دورها، وعايزانا نعمل جلسات علاج نفسي للأزواج عشان نقدر نتكلم في كل مخاوفنا ونحلها. واتفقنا كمان نأجل فكرة الخطوبة أو الجواز لحد ما نبدأ الجلسات دي (وأنا وافقت على ده برضه).

ثالثا وأخيرا طلبت مني ننسى الشهر اللي فات ده ونعتبره كأنه كابوس وحش، ومنتكلمش فيه تاني أبدا، وحذرتني إني لو استظرفت في يوم ورميت الإيفيه بتاع اصلنا كنا واخدين بريد من بعض، هتضربني بوكس في وشي! ودي كانت أول مرة إحنا الاتنين نبتسم فيها.

سألتها هتعمل إيه مع ميندي بما إنهم شغالين مع بعض؟

قالتلي إن أكبر عقاب لميندي إنها تعرف إن خطتها فشلت ومقدرتش تفرقنا.

عايزة ميندي تشوفها وهي طايرة من الفرحة معايا، وعايزاها تبقى حاضرة وهي بتستعرض خاتم خطوبتها في الشغل وتخليها تموت من الغيرة لما نتجوز.

حضنا بعض، وحسيت براحة رهيبة إن جاتلي فرصة أصلح الدنيا وأسعدها. طلبت منها تفضل معايا ووافقت. بقية السهرة كانت جميلة، طلبنا أكل من دور داش واتفرجنا على إعادات لبرنامج Top Chef وإحنا قاعدين جنب بعض على الكنبة.

الصبح، اتكلمنا في فكرة إننا نرجع نعيش سوا. أنا عايزها ترجع شقتنا القديمة، بس هي عايزة تبدأ على نضافة في مكان جديد، وسألتني لو أنا مستعد أعزل وأروح أعيش معاها في شقتها الجديدة.

شقتها الجديدة دي علبة كبريت لو هنبص لشقتنا، وكمان مش في أحسن منطقة، بس هنتناقش في الموضوع ده ونقرر. ولسه هشوف حل لمصيبة إننا كده معانا عقدين إيجار لمدة 12 شهر، وإزاي نخلع من واحد فيهم.

وحالياً، جولي راحت شقتها بعد الغدا عشان تجيب شوية هدوم وحاجات تكفيها الأسبوع ده، وأنا قاعد بكتب البوست ده.

أنا حقيقي محظوظ جدا إني مخسرتش جولي رغم عكي وتصرفاتي الزبالة الشهر اللي فات. بتمنى بس نقدر نظبط أمورنا ونتجوز قريب، ويكون الموقف ده كله مجرد مطب صغير في علاقتنا.

وأنا برضه مش عارف إزاي أحل مشكلة إنها حاسة إني بدلعها بزيادة وإن ده بيخليها معتمدة عليا. لأن دي ببساطة طبيعة شخصيتي، ومحتاج أشتغل على نفسي في النقطة دي خلال جلسات العلاج. بس لو عندكم أي نصايح إزاي أخليها تحس إنها مستقلة ومش معتمدة عليا ياريت تفيدوني.

ملحوظة: شكرا لكل الناس اللي دخلت سألت عليا واطمنت على صحتي في الرسايل الخاصة الأيام اللي فاتت، وبعتولي أرقام خطوط المساعدة. متقلقوش، أنا راجل قدها وقدود ومبستسلمش بالسهولة دي!

×××

تحديث أخير

أنا كتبت كذا بوست من 6 شهور بخصوص انفصالي عن جولي، بس الحمد لله أنا وجولي اتصالحنا ورجعنا لبعض.

في ناس كتير منكم كانت بتسألني على أي جديد، وحاسس إن ده الوقت المناسب عشان أديكم التحديث النهائي للقصة.

بعد اللي حصل، جولي قالت لي إنها عايزة نرجع وننسى كل حاجة، بس أنا كنت شايف في عيونها إنها لسه مجروحة أوي من تصرفاتي.

حاولت إني مغرقهاش اهتمام مبالغ فيه وأديها مساحتها، لإن ده أصلا كان السبب في إننا فركشنا في الأول. جولي جالها انهيار عصبي (ونوبة هلع) خلال الأسبوع اللي بعد ما شافت ميندي معايا في شقتنا.

بدأت تتابع مع ثيرابيست أونلاين، ولسه بتشوفها مرة كل أسبوع. وإحنا كمان دورنا على استشارات أسرية وقدرنا نحجز معاد بعد حوالي شهر.

وقررنا نوقف خطط الجواز خالص لحد ما نشوف هترسى على إيه. كنت حاسس إن جولي بتبذل مجهود جبار عشان تتصرف بشكل طبيعي، بس كان باين إن في حاجة غلط. أنا كنت متفائل بينا، بس كان صعب عليا جدا أشوفها بتتعذب بسببي وبسبب عمايلي.

في أول جلسة لينا سوا عند الثيرابيست، إحنا الاتنين فتحنا قلبنا واتكلمنا عن علاقتنا وعن اللي حصل. جولي اعتذرت لي لإنها متكلمتش معايا بوضوح وعرفتني إيه اللي في دماغها، وقالت إنها حاسة بذنب فظيع لإنها دخلتني في كل الحوارات دي.

قالت لي إنها مكنتش عارفة ترتب أفكارها ومكنتش عايزة ترمي كل طاقتها السلبية عليا، فجالها نوبة هلع في وقتها.

أنا كمان اعتذرت ليها عن كل حاجة، ووصل بينا الحال في وقت من الأوقات إننا كنا بنتنافس مين فينا اللي يشيل اللوم الأكبر على اللي حصل.

كان في عياط كتير أوي، بس حسيت إن الجلسة دي ريحت قلبنا وعالجتنا من جوه. الثيرابيست قالت لنا إنها شايفة قد إيه بنحب بعض، وإننا لازم نمشي خطوة بخطوة في إننا نتكلم مع بعض ونقول اللي جوانا.

وأدتنا شوية تمارين نعملها في البيت ونتناقش في حاجات معينة. على ما خرجنا من المكتب عندها، كنت متأكد مليون في المية إني عايز أقضي بقية حياتي مع جولي. قولتلها كده، وهي كمان قالت إنها متقدرش تتخيل حياتها من غيري. وقررنا نرجع لخطط الفرح ونكملها.

ميندي حاولت تتصل بيا كذا مرة. بعتتلي رسايل، بس جولي قامت بالواجب وعملت لها بلوك من تليفوني ومن كل حسابات السوشيال ميديا.

وبرضه اتصلت بجولي وبعتت لها رسايل قليلة الأدب وتلقيح.

والأسوأ بقى حصل بعد 15 يوم من الموضوع ده، لما ميندي بدأت تنزل صور ليا أنا وهي على إنستجرام كل يوم. شوية الصور دي كنا مقربين فيها من بعض، وده سبب وجع قلب كبير لجولي.

جولي اشتكتها للـHR في الشغل، وبعد شهر جولي اتنقلت لقسم تاني (وكمان خدت ترقية).

آخر حاجة سمعتها من ميندي كانت لما بعتت لي إيميل طويل عريض على إيميل الشغل، بس أنا مسحته من غير ما أقراه حتى.

الصور اللي ميندي نزلتها عملت حوارات وشوشرة كتير أوي، واضطرينا نشرح لأهلنا وأصحابنا إيه اللي حصل في الفترة دي بالظبط. وزي ما كلكم أكيد متوقعين، أنا اترشحت بالإجماع لجايزة أغبي واحد السنة دي، بس أنا متأكد إن أختي هتنافسني عليها بقوة قبل ما السنة تخلص. المهم الموضوع كله قعد حوالي شهر كده، وبعدين مسمعناش أي حاجة عن ميندي تاني، وكملنا حياتنا عادي.

جولي بتتكلم مع الثيرابيست بتاعتها عن مشاكل الاعتماد العاطفي الزائد عندها ومخاوفها. أنا حاسس إن دي صدمة من أيام الطفولة، والثيرابيست شايفة إن الموضوع ده زاد أوي بعد موت والدتها المفاجئ.

أنا بحاول أساعد جولي واحدة واحدة إنها تهتم بأمورنا المالية (ونصحتها ببودكاست راميت سيثي)، بس هي عندها حساسية من الكلام في الفلوس ودايما بتغير الموضوع. قدرت إني أفسخ عقد الإيجار اللي جولي كانت مضته بعد ما دفعت غرامة، وفضلنا قاعدين في شقتنا القديمة.

بس جولي كانت عايزة تعزل منها في أسرع وقت بسبب الذكريات الوحشة. اشترينا بيت مستقل من كام شهر في منطقة هادية وجميلة في الضواحي، ونقلنا هناك في شهر مايو.

متهيأليش إن مشكلة الاعتماد العاطفي دي اتحلت، ويمكن تكون زادت بعد اللي حصل، بس أنا بحبها ودايما هفضل جنبها لما تحتاجني.

نيجى بقى للتحديث المهم جدا والأساسي. أنا وجولي اتجوزنا السبت اللي فات في حفلة صغيرة مع العيلة والاصحاب في النادي بتاع بابا.

كل أهلنا وأصحابنا كانوا موجودين، ومكنتش أتمنى ليلة أحسن من دي.

كان نفسي أقدر أشارك معاكم صور جولي بفستان الفرح لأنها كانت زي القمر وتاخد العقل. ومخططين نطلع شهر العسل الأسبوع الجاي، وأنا في قمة سعادتي إن الأمور مشيت بالشكل ده في الآخر.

وغالبا بعد 25 سنة، أنا وجولي هنكون نسينا اللي حصل ومش فاكرين غير الحلو اللي بينا وبس.

#ريديت #ريدت

هل أنا غلطان إني مشيت وسيبت أعز صديقة ليا بتعيط بعد اللي حصل؟أنا وأعز صديقة ليا أصحاب من زمان. كنا عايشين في نفس المنطقة...
28/05/2026

هل أنا غلطان إني مشيت وسيبت أعز صديقة ليا بتعيط بعد اللي حصل؟

أنا وأعز صديقة ليا أصحاب من زمان. كنا عايشين في نفس المنطقة وإحنا أطفال، فكنا بنركب نفس أتوبيس المدرسة. كنا بنقعد مع بعض عادي وإحنا صغيرين، ولما كبرنا والأتوبيس بقى دوشة أكتر، قربنا من بعض أكتر بسبب إننا إحنا الاتنين بنحب الهدوء.

في فترة الثانوي، بقينا نخرج ونقعد مع بعض طول الوقت. لو هكون صريح 100%، أقدر أقول إني كنت معجب بيها. بس هي قالت إنها مش حابه الارتباط وإحنا في تانية ثانوي، فأي تفكير في حاجة أكتر من الصداقة اتلغى تماما وكنت داعم ليها جدا.

نسرع الأحداث شوية، إحنا الاتنين قررنا ندخل نفس الجامعة.

هي قريبة من مدينتنا، بس بعيدة كفاية عشان نقنع أهالينا إننا نسكن في سكن الجامعة بدل ما نسافر كل يوم. وكجزء من روتينا الأسبوعي، كنا بنسهر في شقق بعض. في الأول كنا بنقول إننا بنذاكر، بس بعد كده الموضوع اتحول لليالي بنلعب فيها فيديو جيمز ونتفرج على أفلام.

من كام أسبوع بقى وإحنا قاعدين مع بعض، هزارنا المعتاد قلب بشوية غزل. ده مش غريب علينا، إحنا بنهزر كده طول الوقت.

بس هي المرة دي مكنتش بتهزر أو بتجامل شخصيتي كالعادة، الموضوع كان فيه غزل صريح شوية. برضه ده مش حاجة غير متوقعة، بس حسيت إن اليوم ده كان غريب شوية.

المهم المرة اللي بعدها اللي قعدنا فيها مع بعض حصل نفس الشيء. أنا مشيت مع الموقف عادي كالعادة وقررت أرد الغزل بنفس الطريقة. رد فعلها كان غريب شوية.. مش عارف أوصفه، بس حسيتها فرحانة ومش مرتاحة في نفس الوقت!

امبارح بالليل روحت شقتها عشان نتفرج على التليفزيون. بدأنا نتفرج على مسلسل، وهي قربت مني وسندت عليا شوية. برضه ده مش غريب، إحنا متعودين على القرب ده كأصدقاء.

اللي كان مختلف بقى إنها فجأة قالت اللي يحصل يحصل وقالت إنها حاسه بحب ناحيتي. أنا طبعاً ماكنتش متوقع ده خالص، بس قلت ليها وأنا كمان، هي أكيد اعتبرت ده دعوة إننا نكمل كلام لأنها قربت مني أكتر. في اللحظة دي فكرت للحظة إننا يمكن محتاجين نتكلم في اللي بيحصل ده.

كنت محتار جدا لأنها كانت بتقول إنها مش عايزه ترتبط بحد وبقالها سنين لحد اللحظة دي ماشية كده. عمري ما تخيلت إن علاقتنا هتتحول للشكل ده.

للأسف انا مفكرتش كتير بس الموضوع اتطور ومش حابب أوضح أكتر من كده، بس لما وقفنا وفضلنا حاضنين بعض بدأت تعيط. أنا بدأت أتوتر وأخاف. حاولت أهديها وأفهم إيه اللي غلط. هل أنا عكيت الدنيا وفهمت غلط؟ بس هي كانت بتعيط بحرقة ومش قادرة تتكلم خالص.

فضلت حاضنها لحد ما قدرت تتكلم. ولما اتكلمت، طلبت مني أسيبها لوحدها شوية. مكنتش حابب أعمل كده، بس لبست هدومي وطلعت الصالة. مكنتش مرتاح إني أمشي على طول، فحاولت ألاقي حجة عشان أفضل في المكان وغسلت لها المواعين.

ولما خلصت، بصيت عليها لقيتها زي ما تكون نامت، فمشيت. أنا لسه حاسس إني انسان وحش جدا لأني مشيت وسيبتها، بس بجد مكنتش عارف أعمل إيه تاني.

بعتيلها رسالة النهارده الصبح عشان أطمن عليها، وقالت إنها كويسة، وحتى هزرت معايا عشان غسلت مواعينها هي وزميلتها في السكن، بس واضح إن في حاجة. سألتها لو حابة نتكلم، وقالت آه بس مش دلوقتي.

أنا بس مضغوط جداً لأني حاسس إني ممكن أكون بوظت الدنيا خالص.

هيحصلي ايه لما نتكلم تقولي إنها مش عايزانا نكون قريبين من بعض تاني؟

أنا مش عايز أخسر الصداقة دي، دي أعز صديقة ليا. بس خايف أكون دمرت كل حاجة.

×××

تحديث

إحنا أخيراً اتقابلنا واتكلمنا. حاولت أخلي الأمور بسيطة في الرسايل، وخدت بنصيحتكم وعرفتها إني موجود عشانها لو احتاجتني وعديت الموضوع. بس التوتر كان هيموتني. لحسن الحظ هي قررت إنها عايزة تتكلم النهارده الصبح.

اتقابلنا برة الجامعة في كافيه إحنا الاتنين بنحبه. من كتر القلق روحت بدري 20 دقيقة. بس اتفاجئت لما لقيتها هناك أصلا. طلع إن إحنا الاتنين كنا ميتين من القلق. أنا كنت خايف إنها تبعد عني بعد اللي حصل، وهي كانت خايفة إني أكون زعلان منها عشان طردتني. في الآخر ضحكنا على الموضوع، لأن طلع إن ولا واحد فينا عايز يخسر التاني كصديق.

بس هي قالتلي إن في حاجة عايزة تتكلم فيها، وإننا لازم نحط نقط على الحروف بخصوص علاقتنا للفترة الجاية.

بعدين حكتلي هي ليه عيطت.

طلع إنها اتعرضت لاعـ*ـداء من شخص كبير صديق للعيلة وإحنا لسه أطفال أيام أتوبيس المدرسة. هي عمرها ما حكتلي، بس الموضوع كان معقد. الشخص المىؤذي ده دخل السجن، وهي راحت لدكتور نفسي لفترة.

أنا كنت عارف إنها بتتعالج نفسيا، بس كنت فاكر إنه عشان القلق أو حاجة زي كده. المرة الوحيدة اللي فتحت فيها الموضوع، كانت بتدافع بقوة عن خصوصيتها، فعمري ما ضغطت عليها.

دلوقتي حاجات كتير عن الموضوع ده بقت منطقية. الموقف ده كله خلاها تخاف جدا من الرجالة، وكان جزء من السبب اللي خلاها بعد كده تعلن إنها مش عايزه ترتبط نهائي.

هي محكتليش وقتها لأننا كنا لسه أطفال وهي كانت حاسة بالعىار من الموقف. وحتى بعد ما عالجت حاجات كتير في العلاج النفسي، برضه محكتليش لأنها كانت خايفة أشوفها بنظرة تانية.

أنا كنت الشاب الوحيد اللي هي بتحس بالراحة معاه، وأعز أصدقائها، فمكنتش عايزة تعمل أي حاجة تبوظ ده.

حاولت تعتذر إنها محكتليش وإنها قعدت تعيط، بس أنا قفلت الموضوع ده فورا. هي مش مدينة ليا بأي اعتذار. لو في حد المفروض يتأسف، فهو المجرم اللي جرحها، وقولتلها كده بالظبط. حضنتني وشكرتني إني متفهم وقالت إنها بتقدرني جدا.

قالت كمان عشان توضح إن رد فعلها ملوش علاقة بيا خالص. الفكرة إن الموقف قلب عليها ذكريات مكبوتة جدا ومشاعرها غلبتها بسرعة. حاولت تعتذر تاني إنها بوظت المود. حاولت تاني أقولها تبطل تعتذر، بس هي قاطعتني وقالت إنها هي اللي بدأت كل حاجة من غير متحكيلي القصة كاملة أو تقولي إنها بدأت تقع في حبي.

اعترفت إنها عندها مشاعر ليا من فترة طويلة وإنها بتحبني. طبعا إحنا كنا بنحب بعض كأصدقاء، بس هي بقالها كذا شهر بتواجه صعوبة إنها تشوفني صديق وبس.

قالت إن الموضوع كان محير جدا لأنها عاشت فترة طويلة كارهه صنف الرجالة كله. بس لحد دلوقتي أنا الشاب الوحيد اللي حست بمشاعر ناحيته.

أنا وافقت إننا نرتبط، وقولتلها إني طول عمري بشوفها جذابة، بس كنت فاكر إن ده عمره ما هيحصل بعد ما قالت إنها مش ناوية ترتبط نهائي. ضحكت وقالت إني المفروض أحس بالفخر لأني قدرت أغير فكرتها عن الارتباط. فأنا قولتلها خروجي من الفريند زون إنجاز أسطوري أكتر. وقعدنا نضحك.

ودي تقريباً نهاية القصة. فضلنا قاعدين مع بعض بعدها، وبس كده خلاص.

حابب أشكر الناس اللطيفة اللي على ريديت. إنتو بجد منعتوني من إني أنهار لما كنت مرعوب. شكراً ليكم!

×××

تحديث (بعد سنه)

فات أكتر من سنة، ومبسوط إني أعلن إن أنا وحبيبتي لسه مع بعض.

من فترة وريتها البوستات اللي هنا على ريديت وضحكنا عليها.

لسه بتتريق عليا لحد دلوقتي إني غسلت المواعين وقتها، وإني حنين وغبي في نفس الوقت. بجد أنا بحبها جدا.

بس دلوقتي أنا بخطط لخطوة كبيرة لينا في المستقبل. أنا هطلب إيديها للجواز بكرة.

مش مجهز حاجة أوفر بس ناوي أتقدم ليها وإحنا بنتعشى. هي كانت قالت قبل كده إنها مش بتحب الحركات الاستعراضية والزحمة، فهخلي الموضوع هادي وبسيط.

طبعا أنا متوتر جدا، بس متحمس أوي في نفس الوقت. ادعولي بالتوفيق!

×××

تعديل

وافقت وهنتجوز خلاص!

#ريدت #ريديت

هل أنا غلطانة عشان جبت هدايا كريسماس زي الزفت وبوظت جوازتي؟أنا عندي 31 سنة اتجوزت جوزي اللي قريب هيبقى طليقي وعنده 33 سن...
28/05/2026

هل أنا غلطانة عشان جبت هدايا كريسماس زي الزفت وبوظت جوازتي؟

أنا عندي 31 سنة اتجوزت جوزي اللي قريب هيبقى طليقي وعنده 33 سنة في 2018. أهل جوزي عمرهم ما حبوني وكانوا مبينين ده بوضوح. جوزي كان مصمم إنهم بس بيبينوا إنهم شداد من بره وإنهم مع الوقت هيحبوني.

عشان أثبتلكم قد إيه هما شياطين، مرة روحت اتعشى معاهم وأخدت كيكة أنا اللي عملاها (عشان اتربيت إني أبقى ضيفة بتفهم ومدخلش بيت أيد ورا وأيد قدام). لما دخلت المطبخ واديت الكيكة لمامته كشكر على عزومتها ليا، أخدت الطبق وراحت عند الزبالة، رمته فيها، واديتني الطبق فاضي.

لما قولت لجوزي على اللي عملته، راح واجهها وفجأة دموع التماسيح اشتغلت وقالت إنها مسكت الطبق بس مكنتش متمكنة منه وإنه فلت من إيدها بسرعة ووقع على الأرض، فطبعاً كان لازم يترمي. وأخته أكدت إن ده اللي حصل فعلا.

جوزي كان عنده شغله الخاص، وكانوا بيقولوا عليا من وراه إني طمعانة في فلوسه. وطبعا صمموا على اتفاقية ما قبل الزواج اللي بتفصل الفلوس، وأنا مهتمتش لأن عمري ما تخيلت إن جوازتي هتنتهي، وقولت يمكن ده يرضيهم ويخليهم يعاملوني كويس أخيرا.

بس لا طبعا. شغله فلس أول ما كورونا بدأت. خلصنا تحويشته وتحويشتي عشان نحاول نسنده ويفضل شغال. بس أنا رفضت إني استلف وأعمل ديون عشان أكمل فقفل الشغل.

في 2022 كان بيعاني من اكتئاب حاد جدا عشان خسر شغله ومش عارف يلاقي شغل جديد. واقترح إننا ننقل لمدينته، أقرب لأهله، عشان يبقى وسط ناس تدعمه. وضد كل توقعاتي وحكمي على الأمور، وافقت ونقلنا.

كان عايز يشتغل بارت تايم بس عشان يحاول يرجع يبني شغله تاني، فبقيت أنا العائل الأساسي للبيت. وبقيت أنا المسؤولة عن شراء الهدايا.

والعبيطة اللي هي أنا، افتكرت إن لو جبتلهم هدايا غالية ده هيخليهم أخيرا يشوفوا إني عايزة أبقى مقبولة وسطهم. الهدايا اللي كانت بتيجي لينا كانت بتيجي على أساس إنها هدايا للكابل، بس كانت بتبقى واضحة إنها لجوزي هو بس.

كل الأعياد كنا بنقضيها معاهم. وكنا بنحضر عزومات عشا شهرية مع العيلة كلها. بعد سنة، استوعبت إني لو حاولت أتكلم أو أشارك في أي حوار، الكل بيسكت، فببساطة بطلت أتكلم خالص لما بروح أزورهم.

في أوائل ديسمبر، ظبطوا خطط الكريسماس. بعدها بكام يوم، جوزي قالي إن عيلته قرروا إنهم مش عايزيني أحضر معاهم عشا ليلة الكريسماس ولا غدا الكريسماس عشان أنا ببوظ جو العيلة. رديت وقولت ماشي، هنعمل إحنا حاجة لوحدنا بدالهم. راح بص بعيد بكسوف كده وقال إنه برضه هيروح ولو لوحده.

كنت هطق من الغيظ ومحبطة جدا منه. ودي كانت اللحظة اللي عرفت فيها إن جوازتي انتهت.

عشان كده، رجعت الهدايا الغالية اللي كنت جايباها لعيلته. وبدلتهم، جبت شراب عليه رسومات هبلة لحمايا، وإزازة شامبو من أرخص نوع في السوبر ماركت لحماتي، وأحقر برفان قدرت ألاقيه في محل أبو دولار لأخته. وأغلى هدية كانت عظمة كبيرة لكلب أخوه ومراته من فصيلة الشيواوا (حجمها كان أكبر من بوق الكلب فمش هيعرف يعضها، يعني ملهاش أي لازمة).

وفرت حوالي 600 دولار حطيتهم كمقدم لإيجار شقة جديدة.

جوزي رجع البيت من غدا الكريسماس بيقولي إني أهنته وكسفته قدام عيلته. سألته إيه اللي يخليه يفتكر إني ممكن أشتري هدايا حلوة لناس باين عليهم بيكرهوني ومش عايزيني معاهم؟

بعتله ورق الطلاق الأسبوع اللي فات. فاكرين لما كان المفروض إنه يبقى مليونير دلوقتي وعشان كده عملنا اتفاقية ما قبل الزواج؟

الاتفاق ده نفعني أنا وخلى طليقي ملوش أي حق في أي حاجة من تحويشتي (الاتفاقية كانت بتشترط إن كل واحد يخلي حساباته منفصلة) ولا ليه حق في نفقة. هو معندوش فلوس للإيجار ولا لتأمين عربيته. ودي مبقتش مشكلتي خلاص.

شوية من أصحابي وعيلتي واقفين في صفي وفخورين إني خرجت من الجوازة دي قوية ومنتصرة كده. وناس تانية بتقولي إني كنت تافهة بزيادة، وده مش طبعي بصراحة. فهل أنا كده غلطانة؟

×××

💬التعليقات

- الحمد لله إنك مجبتيش منه عيال. افرحي إنك قدرتي تهربي وتتحرري من غير ما يبقى في حاجة تكتىفك. والعلاقة دي لازم تعتبريها درس تتعلمي منه شكل الحب اللي تتمنيه لنفسك والحياة اللي عايزاها.

رد: أول حاجة عملتها بعد ما عزلت في شقتي الجديدة هي إني اتبنيت قطة. هو كان عنده حساسية ومكنتش قادرة أتبنى واحدة من وقت ما بدأنا نعيش سوا.

- هو اختار عيلته عليكي وبرضه كان مستنيكي تجيبي ليهم كل الهدايا على حسابك؟ انتي كده عملتي الصح ويستاهلوا كلهم وهو معاهم.

رد: هو كان بيشتغل 12 ساعة بس في الأسبوع في وول مارت عشان يقدر يعمل شغله الوهمي على أمل إنه يرجعه. أنا بقبض أكتر من 6 أرقام ومش مصدقة إني مأخدتش بالي من سنين إني كنت ماكينة صرافة ATM للعيلة دي مش أكتر.

- كتر خيرهم إنهم صمموا على اتفاقية ما قبل الزواج! بتمنى تبعتيلهم كارت شكر من قلبك بعد ما الطلاق يتم 😂😂.

رد: المحامية بتاعتي فضلت تضحك إن اتفاقية الزواج اللي اتعملت عشان تحميه هي اللي هنستخدمها عشان تحميني أنا. الاتفاقية كانت بتشترط إن الزوجين كل واحد يحتفظ بحساب بنكي منفصل وكل واحد من حقه يحتفظ بـ 100% من تحويشته. ومفيش أي طرف له الحق يطالب بنفقة.

×××

تحديث (بعدها بـ 10 أيام)

شكرا جدا لكل الناس اللي دعمتني في البوست اللي فات. قولت أكتبلكم تحديث بسيط عن اللي حصل.

أولاً، بالنسبة للناس اللي سألت إزاي مقدم الشقة الجديدة كان هو الـ 600 دولار بس اللي وفرتهم من الهدايا، فـ لأ طبعا مكنش كده خالص. أنا اضطريت أخد من تحويشتي بس الـ 600 دولار دول ساعدوا برضه.

جوزي اللي قريب هيبقى طليقي متعبش نفسه حتى إنه يتواصل معايا بعد ما مشيت، لحد ما استلم ورق الطلاق والمحامية بتاعتي فهمته بوضوح إننا هننفذ اتفاقية ما قبل الزواج.

من أول هنا بقى، وبدأت سيل من الرسايل اللي كلها حب (وعمري ما رديت) منه ومن عيلته بيحاولوا يقنعوني أرجع، والرسائل دي بعد كام يوم اتحولت لتهىديىدات وكلام قذر لما اتأكدوا إني مش هتهز ولا هغير رأيي.

المحامية بتاعتي اقترحت عليا مبلكهمش عشان يفضل معانا دليل على المضايىقات والبهدلة دي لو احتجناها.

المهم، امبارح بالليل جالي سيل مكالمات من طليقي. وبغباء مني رديت، قولت يمكن في مصىيبة أو حالة طوارئ ولا حاجة.

يادوب قولت ألو، لقيت بيقولي الإيجار متأخر بقاله أسبوع.

قولتله ده غريب جدا لأن أنا دافعة إيجار شقتي من 6 أيام. سكت وقال هااااا، لأ، إيجار الشقة هنا. فكرته إني معدتش ساكنه هناك وميستناش مني أدفع إيجار تاني.

وفجأة لقيت أبوه وأمه الاتنين باعتين لي رسايل بيبهدلوني وبيقولوا إنهم هيرفعوا عليا قضية عشان أدفع باقي عقد الإيجار كله!

أنا مش قلقانة إن اسمي ينزل في بلاك ليست ايجارات الشقق أو يحصلي مشكلة في السجل الإيجاري بتاعي، لأن الشقة أصلا باسم أهله.

لما قلنا أول مرة إننا هننقل لمدينته، راحوا أجروا شقة لينا فورا عشان ننقل فيها على طول. وكانوا بيجددوا العقد كل سنة باسمهم. كنا إحنا بندفع الفلوس لأهله، وهما يكتبوا شيك للمالك، والمالك أصلا ميعرفش مين أنا ولا مين جوزي، ولا يعرف إننا عايشين هناك أساسا. وأنا عارفة إن دي ريد فلاج من الأول.

بس أنا كنت مبسوطة إن كان عندي كام أسبوع أرتب فيهم انفصالي عنه، لأنهم غالبا كانوا لما يعرفوا بمشكلتي مع جوزي هيستغلوا إن الشقة باسمهم ويطردوني في الشارع فورا.

الطلاق ده شكله هيبقى رحلة صعبة مع العيل الكبير ده وأهله المجانين.

×××

تحديث البوست (بعدها بـ 13 يوم)

الناس اللي علقت وقالت إن حمايا وحماتي غالبا كانوا بيغفلونا وبياخدوا مني أنا وجوزي إيجار أكتر من القيمة الحقيقية اللي مكتوبة في العقد. توقعكم طلع صح! ومكنش عمرنا هنعرف ده لو مكنوش بالجشع والشر ده ومصممين يأذوني.

هما خلوا قريب ليهم شغال محامي يبعتلي جواب بيطالبني فيه بدفع باقي عقد الإيجار كله بالكامل وإلا هيرفعوا قضية ويجبروني أدفع.

واضح جدا إنها حركة عشان يخوفوني بيها مش أكتر. فالمحامية بتاعتي ردت بطلب رسمي للمحامي بتاعهم بإننا عايزين نسخة من عقد الإيجار (اللي أنا عمري ما شفته) ونسخة من الاتفاق المكتوب بينا وبينهم كمستأجرين من الباطن (واللي هو اصلاً ملوش وجود).

بعتوا عقد الإيجار من وصمموا إن اتفاق الإيجار من الباطن كان عقد شفهي. الموضوع مش بس إن الإيجار من الباطن ممنوع بوضوح في العقد الأصلي، لأ ده طلع حمايا وحماتي بياخدوا مننا 200 دولار زيادة كل شهر فوق الإيجار!

فإحنا روحنا بلغنا المالك الأصلي للشقة إني كنت عايشة هناك أنا وجوزي، وإن المستأجرين الأصليين (حمايا وحماتي) كانوا عايشين في بيتهم طول فترة العقد، وبعتناله نسخة من رخصة السواقة بتاعتي (اللي عليها العنوان) وكشوفات حساب البنك والفيزا بتاعة سنتين فاتوا ومكتوب فيهم نفس العنوان.

وامبارح اتسلم ليهم أمر طرد خلال 30 يوم، وأنا عرفت الحكاية دي لأن حماتي سابتلي رسالة صوتية بتصوت وبتقول إني بطرد ابنها من بيته، وإنها دلوقتي بقت بتسوق ومعاها مضرب بيسبول في عربيتها ونازلة تدور عليا 😂😂.

طبعا المحامية بتاعتي تخصصها قانون أحوال شخصية وعائلية والموضوع ده خرج بره تخصصها، فحولتني لزميل ليها متخصص في القضايا العقارية.

اتقابلنا النهاردة عشان نحط خطة، وأنا دلوقتي رافعة قضية على حمايا وحماتي بطالبهم فيها بكل الفلوس اللي أقدر أثبت إني حولتها تحت مسمى إيجار طول فترة السكن هناك، لأن الشقة قانونا مكنش ينفع تتأجر لينا طالما ممنوع الإيجار من الباطن (يعني هما داخلين يشتكوني مع إنها هتيجي على دماغهم هما).

المحامي مش متأكد القاضي هيشوف الكلام ده إزاي والمبلغ عدي ليميت التعويضات المدنية في ولايتي، بس هو واثق إن الحركة دي هترعبهم وتخليهم يوافقوا على تسوية ودية ويرجعوا الـ 200 دولار الزيادة اللي كانوا بيلطشوها من كل قسط.

وأنا شيفاها تسوية عادلة، لأن أنا فعلا عشت هناك مع جوزي فمش شيفة إنه صح أسترد الإيجار كله. ومش عايزاهم يستغلوا الفرصة ويقولوا إني مستغلة الطلاق عشان أعمل مصلحة وفلوس.

أما جوزي بقى فمفيش أخبار جديدة. غالبا هنحتاج نروح محكمة الأسرة عشان ناخد أمر انفصال، لأنه مش راضي يوافق على التفاصيل المادية في اتفاقية الانفصال اللي المحامية بتاعتي جهزتها.

ولايتي بتشترط فترة انفصال مدتها سنة كاملة قبل ما الطلاق يبقى رسمي ونهائي، فالعملية دي شكلها هتطول.

في كام حد سألني هو ليه عمل كده؟ وهل قدم أي تبرير أو تفسير للي عمله؟ إحنا متكلمناش خالص من ساعة ما استلم ورق الطلاق.

معرفش هل مشاعره ميته من ناحيتي بس كنت مناسبة ليه ماديا؟ ولا الوش الحقيقي بتاعه ظهر؟ ولا عشان بقى قريب من أهله فلقوا فرصة يلعبوا في دماغه ويتحكموا فيه؟

أنا معرفش ومش فارق معايا اصلاً. أنا مش محتاجة تفسير يريحني، أنا كل اللي محتاجاه إنهم يغوروا كلهم بره حياتي. لما برجع بذكرياتي وأفتكر وعوده ليا في جلسات الاستشارات الزوجية وإزاي كان بيرجع يتبدل ويخلف وعوده، ده لوحده تفسير كافي.

وإني أعرف إنه سمح لأهله يعاملوني معاملة زبىالة طول السنين دي، ده تفسير كافي.

وخيانته الأخيرة ليا في الكريسماس، ده أكبر تفسير كافي.

أنا مش هضيع وقتي في إني أفهم هما عملوا كده ليه، أنا كل تركيزي دلوقتي إني أكون مبسوطة.

×××

تحديث أخير (بعد حوالي 3 شهور)

أنا نزلت بوست هنا من كام شهر والكل كان داعم ليا جداً فشكراً ليكوا!

قولت أبعتلكم تحديث، والمرة دي فعلاً التحديث إيجابي.

من كام أسبوع كان عندي جلسة وساطة مع حمايا وحماتي بخصوص الإيجار الزيادة اللي كانوا بياخدوه مني ومن طليقي.

أهل طليقي حاولوا يقولوا إنهم كانوا بياخدوا مننا الزيادة دي مقابل دورهم كمديرين أملاك للشقة. ومقدروش بأي شكل من الأشكال يشرحوا إيه اللي عملوه كمديرين أملاك يبرر إنهم ياخدوا رسوم 200 دولار في الشهر غير إنهم كانوا بيتكلموا مع ابنهم عن الشقة كذا مرة في الشهر (يعني من الآخر، بياخدوا مننا أو مني أنا تحديدا فلوس عشان يكلموا ابنهم).

بعد كده، جينا لنقطة إن الإيجار من الباطن كان عقد شفهي لأننا ممضيناش على أي حاجة، والمحامي بتاعي سألهم في أي تاريخ هي وافقت شفهيا؟ (أنا موافقتش أصلا، لأن طليقي هو اللي كان بيتابع كل الحوارات دي مع أهله قبل ما ننقل).

قالوا إنهم مش فاكرين، بس بما إني سكنت هناك، فواضح إني وافقت على العقد اللي عملوه لابنهم. المحامي بتاعي قالهم إن كده الواضح إن أي عقد شفهي كان مع ابنهم هما، وبما إن الشروط كانت شفهية ومش واضحة، فهيكون صعب جدا ومكلف عليهم إنهم يثبتوها وينفذوها.

وضاف كمان إن كل ده أصلا ملوش لازمة لأن معندهمش سلطة يأجروا من الباطن من الأساس، وإن قضيتهم دي مش هتاخد من القاضي أكتر من 30 ثانية عشان يرفضها.

بعدين قالهم إننا هنكمل في القضية بتاعتنا إلا لو وافقوا على تسوية ويرجعولنا 6200 دولار، وهنديهم وقت يتناقشوا في العرض ده مع المحامي بتاعهم. (أنا كنت رافعة قضية عشان أسترد المبلغ الزيادة بس، مش الإيجار كله لأني فعلا عشت في الشقة).

في خلال ساعة، المحامي بتاعهم كلم المحامي بتاعي عشان يوافق على تسوية بمبلغ 5400 دولار، على أساس إن الجزء البسيط اللي طليقي دفعه في الإيجار المفروض يتخصم منه نسبة من المبلغ. وإحنا وافقنا.

محامية الطلاق بتاعتي بعتتلهم كمان جواب كف وامتناع بخصوص المضايقات، وحذرتهم إن لو ده استمر، هرفع طلب أمر عدم تعرض وعندي أدلة كفاية جدا تخليه يتقبل.

ناس كتير سألتني أنا ليه معملتش كده من بدري، بس أنا كنت بفضل إني مبدأش أصعد الأمور إلا لو اضطريت. شغل حماتي غالبا كان هيتأثر جدا لو اتعملها أمر عدم تعرض، وساعتها كانت هتلجأ لسياسة الأرض المحروقة أكتر وأكتر ومش هيفرق معاها حاجة. بس باين إن الجواب ده كان كفيل يفوقها هي بالذات، والرسايل والإيميلات والمكالمات وقفت تماما.

عرفت كمان من أصحابنا المشتركين إن طليقي نزل برامج المواعدة بعد ما مشيت بكام أسبوع، بس الواضح إن مفيش حاجة بتكمل بعد أول ديت. أظن إن الستات مش عايزين يدبسوا مع "رائد أعمال" عواطلي عنده 33 سنة، عايش مع أهله وبيصرفوا عليه، ولسه بيجري ورا بيزنس وهمي مش عارف حتى يبدأه!

كل تواصلي معاه كان عن طريق المحامية بتاعتي ما عدا مرتين، من كام أسبوع كلمني الساعة 3 الفجر وهو سكران طينة وسابلي رسالة صوتية بيطلب فيها إننا نصلح الدنيا بينا. وتاني يوم كلمني عشان يعتذر عن اللي عمله ده.

ده غالبا هيكون التحديث الأخير بتاعي. دلوقتي أنا بس محتاجة أستنى لحد ما الطلاق يتم ويبقى نهائي ونخلص. ويبقى جبل انزاح من على كتافي.

#ريديت #ريدت

Address

Cairo
11511

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Reddit Stories posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share