Reddit Stories

Reddit Stories صفحة خاصة لترجمة قصص حقيقيه من موقع ريديت من الانجليزيه للهجة المصرية
القصص الموجودة للأجانب فقط وأنا مترجماها
Fan page.

Content is sourced from across the internet and shared for entertainment only.

إزاي أقدر أتخطى اللي بنتي عملته فيا ده؟ (الجزء التاني)تحديث (بعد شهر)أنا مش عارفة أبدأ منين، بس علاقتي ببنتي كانت دايماً...
29/07/2026

إزاي أقدر أتخطى اللي بنتي عملته فيا ده؟ (الجزء التاني)

تحديث (بعد شهر)

أنا مش عارفة أبدأ منين، بس علاقتي ببنتي كانت دايماً متوترة، ولما عرفت إنها كانت كاتمة سر خيانة أبوها، العلاقة دي اتكسرت لحتت صغيرة مش عارفة أجمعها تاني.

حتى قبل ما خيانتها ليا —بمساعدة أبوها— تبان، كنا أصلاً في خناقة مستمرة. من سنين، حصلت مشكلة في مدرستها قلبت الدنيا، البنت اتىنىمرت على طفلة تانية بطريقة بشىعىة، لدرجة إن المدرسة رفدتها!

أنا افتكرت أيام طفولتي، لأني أنا اللي كنت الضىحىية في مواقف زي دي، فاللي بنتي عملته فتح لي جروح قديمة كنت فاكراها اندفىنت.

يمكن أكون أوڤر في العقاب؟ يمكن.. بس كنت عايزة أعلمها إن اللي عملته ده قمة قلة الأدب والظىلم.

سحبت منها الموبايل وكل الأجهزة —عشان هي اللي استخدمتها في التنمر—، وكنت مراقباها 24 ساعة، وخليتها تشتغل في عمل تطوعي عشان تشوف أثر اللي عملته في الناس، ووديتها لدكتور نفسي.

عملت كل اللي في وسعي عشان تطلع بني آدمة سوية، بس النتيجة؟ خناقات، كره، ونظرات "أنا بكرهك يا ماما" طول الوقت.

ولما قصة خيانة أبوها طلعت، علاقتنا خىربت. مش قصدي إني كرهتها لا سمح الله، دي بنتي! بس أنا حسيت بخذلان ملوش آخر. ما قدرتش أواجهها، كنت بتجمد لما أحاول أتكلم، فقررت أبعد.

كنت بكلمها في التليفون، بروح مناسباتها، وبصرف عليها، يعني واجب الأمومة ما قصرتش فيه، بس المشاعر ماتت. كل ما أبصلها، الوجع بيصحى تاني. كنت عايزة أصلح اللي انكسر، بس مش عارفة إزاي أكون قريبة منها من غير ما أعيط. كان وضع زفىت، وأنا عارفة إني قصرت في الحتة دي، بس مكنتش قادرة أتحمل أكتر من كده.

دلوقتي، وبعد كل ده، بنروح لدكتور نفسي سوا، بنحاول نبني اللي اتبقى من العلاقة. مش عارفة ده بيساعد ولا بيعقد الدنيا أكتر؟ أول جلسة كانت محرجة بس ماشية.. الجلسة التانية؟ حسيت إنهم بيىشىرحىوني من غير بنج! قضت الجلسة كلها بتلومني على ضياع طفولتها، وبتقولي إني دمىرت حياتها عشان العقاب بتاع زمان، ورافضة تعترف إنها هي اللي أذ ت الطفلة التانية!

وكمان رافضة تشوف اللي أبوها عمله فيا! مصورة لي أبوها ده ملاك ماشي على الأرض، وأنا الشريرة في روايتها.

هي مش شايفة إزاي تلاعب بيا؟ ولا إزاي هد البيت؟ ولا إزاي هو اللي أجبرها تخبي عشان يضمن مصالحه؟

هي شايفة إنها كانت بتحميه، بس الحقيقة إنها كانت بتىطىعني في ضهري. آه، جوازنا ما كانش مثالي، وكنا رايحين في داهىيىة كدة كدة، بس ليه أنا اللي بقيت المىتهم الوحيد في القضية؟

بقالي شهور بحاول ألاقي سلامي النفسي، والجلسات دي بترجعني لنقطة الصفر. أنا منهكة.. عقلياً، وجسدياً، وعاطفياً. حاسة إني بكسر ضهري عشان أصلح علاقة، ومش عارفة أنا عندي طاقة أكمل ولا لأ.

أنا بحبها.. دي بنتي، حتة من روحي، ومش هبطل أحبها. بس مهما عملت، بحس إن مفيش فايدة.

ليه الموضوع مش نافع؟ ليه مش عارفة أصلح الأمور؟ جربت كل الطرق، والنتيجة صفر. هل العيب فيا؟ أنا فعلاً أم فاشلة؟ أنا الشريرة زي ما هي فاكرة؟ أنا مش فاهمة وصلنا هنا إزاي! طول عمري بحاول أكون أحسن أم، وبحاول أحميها، وكل ما أخد خطوة، بحس إني بغرق أكتر.

أنا عارفة إني غلطت.. يا ربي أنا عارفة إني غلطت، بس هي العلاقة دي خلاص مىاتت؟ هل هي أحسن من غيري؟ ليه رافضة تشوف التلاعب اللي حصل؟ ليه مهما عملت، بتبص لي كأني العدو؟

أنا اتكسرت.. بجد اتكسرت لدرجة إني مش عارفة أصلح إيه ولا إيه. مش عارفة أكمل وأنا بضحي بالشكل ده، ولا أخلع وأريح دماغي؟ أنا تعبانة.. تعبانة بجد لدرجة إني مش عارفة أخد نفسي.

×××××××××××××××

التحديث الأخير (بعد 4 شهور)

مكنتش ناوية أكتب تاني، بس جاتلي شوية رسايل بتسأل إيه اللي حصل؟ فقلت أقول كلمتين ونقفل الحكاية دي خالص. أنا لا عايزة نصايح، وأكيد مش عايزة حد يزايد ويحكم عليا.. أنا بس كنت عايزة أقفل الباب ورايا.

بنتي قررت تبطل علاج نفسي. قالتلي مش جايب همّه، وأنا كنت شايفة بعيني إنها أصلاً مش طايقة تقعد في الجلسة. ما حاولتش أضغط عليها، أصلاً اللي ما يجيش بالاختيار ما يجيش بالإجبار، والضغط ما جابش معانا نتيجة غير بالسلب.

إحنا لسه بنكلم بعض، بس علاقتنا بقت سطحية.. سلامات، إزيك، عاملة إيه، وكتر خير الدنيا على كده. والحقيقة إن الوضع ده مريح أكتر.. خناقات أقل، توتر أقل.

اكتشفت إنك ما تقدرش تتصالح مع حد رافض يعترف بغلطه حتى لو قدام نفسه. المهم إننا لسه بنروح لدكاترة نفسيين —كل واحدة لوحدها طبعاً— وده شيء كويس.

ممكن يجي يوم ونتفق، وممكن لأ.. اتعلمت أتقبل فكرة إن جرحي ممكن ما يلمش. الوجع لسه موجود، بس أقدر أتعايش معاه. الباب مفتوح، وهي عارفة كده.. وده اللي عندي.

ومن ناحية تانية، فيه أخبار تفتح النفس؛ أنا وصاحبي قررنا نتقدم خطوة في علاقتنا وهننقل مع بعض، وحاسة إن دي الخطوة الصح. إحنا الاتنين متحمسين جداً. وابني بقى دخل جامعة تحفة، وأنا فخورة بيه جداً. تعب وشقي عشان يوصل، وإني شوفته وهو بيحقق ده كان من أجمل لحظات حياتي.

المهم، ده كل اللي عندي. شكراً لكل حد كان لطيف معايا في الرحلة دي. ده هيكون آخر تحديث ليا، أنا جاهزة أقفل الصفحة دي وأركز في اللي جاي.

خلوا بالكم من نفسكم، كانت معكم ليز.

#ريديت #ريدت

بوظت فرح أختي بالغلط بسبب سر اكتشفته!يا جماعة، أنا شكلي كده دمرت عيلتي تماماً.الويك إند اللي فات كان فرح أختي كلير اللي ...
29/07/2026

بوظت فرح أختي بالغلط بسبب سر اكتشفته!

يا جماعة، أنا شكلي كده دمرت عيلتي تماماً.

الويك إند اللي فات كان فرح أختي كلير اللي عندها 31 سنة. كل حاجة كانت ماشية تمام لحد وقت الفرح نفسه

كنا في الريسيبشن لما خالي اللي كان شارب بدأ يقول كلام غريب كده عن إن "من كرم أخلاق" أبويا إنه لسه بيلعب دور الأب بعد كل اللي حصل.

أنا مكنتش فاهم هو يقصد إيه خالص، فأخدته على جنب - بعيد عن الناس كلها - عشان نعرف نتكلم في السر براحتنا.

في الأول، قعد يتهرب مني، بس بعد ما ضغطت عليه، قال في وشي وعرفت إن أمي كانت على علاقة بواحد تاني في الوقت اللي حملت فيه بأختي كلير، وفيه احتمال كبير إن أبويا ميبقاش أبوها البيولوجي.

قال الكلام ده كده وخلاص كأنه بيقول كلام عادي! بس دي كانت أول مرة أسمع فيها الكلام ده. أنا وقفت مكاني متسمر، بحاول أستوعب اللي هو لسه قايله.

وبعدين بلف وشي، لقيت كلير واقفة في نفس الغرفة.

أنا معرفش إزاي سمعتنا. والله العظيم أنا كنت واخد خالي بعيد كفاية لدرجة إن مكنش المفروض يكون فيه أي حد حوالينا، بس بطريقة ما، هي كانت موجودة.

فضلت بس تردد وتقول إنتوا بتهببوا إيه وتقولوا إيه؟ كذا مرة.

خالي بدأ يسحب كلامه ويرجع فيه، بس كان خلاص انتهى.

كلير راحت جري على أمي، سحبتها لبره، وبدأت تطلب إجابات وتفهم إيه اللي بيحصل. أنا مشيت وراهم عشان... يعني... مكنتش عارف المفروض أعمل إيه تاني غير كده؟

أمي فضلت تقول ده مش وقته، بس كلير مكنتش ناوية تسيب الموضوع يعدي كده. وبعدين لفت لأبويا وسألته لو كان يعرف. والنظرة اللي كانت على وشه قالت كل حاجة.

واضح...
مكنش...
يعرف...
حاجه...

في اللحظة دي، كلير انهارت تماماً. فضلت تعيط وتزعق وتقول إن حياتها كلها كانت كذبة، وبعدين سابت فرحها ومشت.

دلوقتي، الدنيا كلها مقلوبة حرفياً. أمي غضبانة مني جداً عشان إزاي "أديت ودني للإشاعات" ودي مش فاهمها الصراحه، وأبويا مابيكلمش حد خالص، وكلير مبتردش على تليفوناتي.

شوية من قرايبنا شايفين إن كلير كبرت الموضوع وزودتها، في حين إن فيه ناس تانية بتقول إن كان من حقها تعرف، حتى لو التوقيت كان زفت.

أنا حاسس بشعور وحش أوي. عمري ما كان قصدي إن الموضوع ده يتعرف في فرحها - وأصلاً مش أنا اللي قولتلها - بس لسه مش قادر أتخلص من إحساس إني كان ليا دور في تد مير اليوم اللي كان المفروض يكون أسعد يوم في حياتها.

فهل أنا كده الغلطان؟

∆∆∆

تعديل

جالي شوية رسايل على الخاص بتسأل شوية أسئلة مهمة فهرد عليها أهو.

لا أبويا ولا أمي بيشربوا كحوليات لأسباب صحية مختلفة.

أنا أصغر أخ فينا إحنا الـ4، وسألت خالي عن إخواتي التانيين أخ 28 سنة، وأخت 21 سنة وهو نفى إن فيه أي حاجة تخصهم.

ولما بقول إني أخدته بعيد، أقصد إني أخدته لمنطقة تانية خالص مكنش المفروض حد يمشي ورانا فيها.

مفيش أي علامات خيانة ظهرت بين أبويا وأمي قبل كده فالموضوع ده نزل عليا زي الصاعقة، وعشان كده سألته بسرعة.

أتمنى ده يوضح كام حاجة، وياريت تاخدوا راحتكم وتسألوا لو محتاجين.

∆∆∆

تحديث (بعد 3 أيام)

كنت أتمنى أقولكم إن فيه أخبار حلوة بس بصراحة الكام يوم اللي فاتوا مكانش فيهم أي جديد يذكر.

أبويا حالته متلخبطة خالص، بيعيط، بيفصل ويسرح، وعموماً مش في حالته الطبيعية.

إمبارح بالليل انهار من العياط بسبب كل اللي حصل وفضفضلي، شكرني إني كشفت الحقيقة بس في نفس الوقت عاتبني إني عملت كده في الفرح، وده أنا متفهمه جداً، أنا عارف إني كان المفروض أستنى وقت أنسب عشان أعمل كده وبصراحة مليش أي عذر في دي.

أبويا عملي شير للوكيشن بتاعه وهو راح قعد في فندق، بيقول إنه مش عارف هيقعد هناك لحد إمتى بس على الأقل أنا عارف إنه في أمان.

مسمعتش من أختي غير حاجات بسيطة جداً، بعتلها رسالة طويلة بعتذرلها فيها عن كل حاجة وقولتلها إن نيتي عمرها ما كانت إني أجرحها أو أبوظ يومها، وهي ردت عليا برسالة طويلة بتقولي إنها مش زعلانة مني أنا، وبصراحة شكرتني إني كنت السبب إن الحقيقة ظهرت لأنها هي كمان سمعت نفس كلام خالي، ولو مكنش عرفت كانت هتفضل عمالة تفكر في معنى الكلام.

إحنا مش على علاقة كويسة بالمعنى الحرفي دلوقتي بس أنا بطمن عليها كل شوية بعد ما حد في التعليقات في البوست الأصلي قالي إنها ممكن تعمل حاجة في نفسها، فشكراً لأي حد قال كده، لأن الفكرة دي مجتش في بالي خالص.

أمي وخالي دول بقى مفيش منهم رجا، قضوا الكام يوم اللي فاتوا بيحاولوا يجادلونا إن الموضوع مش زي ما إحنا فاهمين، ودلوقتي بيقولوا إن ده كان هزار تقيل ماقصودش بيه يزعلوا حد، بس طبعا محدش مصدقهم، والكلام ده هو اللي خلى أبويا يسيب البيت ويمشي.

أنا حاسس إن أبويا يعرف حاجة تانية بس مش هضغط عليه عشان أعرفها دلوقتي خالص طول ما الجرح لسه طري.

آسف إن التحديث ده مفهوش حاجات كتير، أنا بس حبيت أطمن الناس على حالة أختي إيه وأبويا عامل إيه، لأن جالي رسايل كتير من ناس قلقانة.

#ريديت #ريدت

إزاي أقدر أتخطى اللي بنتي عملته فيا ده؟ (الجزء الأول)أنا ست عندي 49 سنة، كنت متجوزة ديريك اللي عنده 49 سنة لمدة فوق الـ2...
29/07/2026

إزاي أقدر أتخطى اللي بنتي عملته فيا ده؟ (الجزء الأول)

أنا ست عندي 49 سنة، كنت متجوزة ديريك اللي عنده 49 سنة لمدة فوق الـ20 سنة، ولسه مطلقين من كام شهر. عندنا بنتي عندها 22 سنة وابني عنده 17 سنة.

اكتشفت إن ديريك كان بيخوني بقاله سنتين، ودنيتي كلها اتهىدت ووقعت فوق دماغي. بس اللي وجعني بجد، مش بس خيانة جوزي، لأ.. إني اكتشفت إن بنتي كانت عارفة كل حاجة وبتغطي عليه! البنت كانت بتكذب، وبتلم وراه، وعمرها ما فكرت تنبهني.

لما عرفت، كنت متىدمىرة. مش بس عشان ديريك، عشان بنتي اللي اختارت تخبي عليا. كانت صغيرة وقتها، وعذرتها وقلت يمكن خايفة، بس الوجع كان أكبر من أي عذر. ما واجهتهاش ساعتها عشان ما أأثرش على دراستها وكليتها، قلتلها أنا عرفت ومسامحاكي وحاولت أفتح صفحة جديدة.

بس من يومها، لقيت نفسي ببعد عنها لوحدي. مش بقصد، بس أنا محتاجة ألملم جراحي، فبقيت بقلل مكالماتي معاها ومقابلاتنا.

عدت سنة ونص، وبدأت أخرج مع حد جديد عنده 41 سنة عنده بنت عندها 10 سنين.

وفي الفترة الأخيرة، سافرنا ديزني لاند كلنا مع بعض، وصاحبي نزل صورة لينا كلنا على السوشيال ميديا. وبما إنه هو اللي دافع مصاريف الرحلة بتاعت عيد ميلاد بنته، فكانت رحلة عائلية لذيذة.

بنتي أكيد شافت الصور، ومن يومها ما اتصلتش بيا شهر كامل. والصراحة؟ ما اتأثرتش زي ما كنت هعمل زمان. لسه بحبها، بس كل ما بنكلم بعض الجرح بيفتح تاني.

فجأة، اتصلت بيا وهي بتعيط وتزعق، وبتقولي إني ما سامحتهاش وإني قاطعاها بقصد. واتهمتني إني بدلتها بصاحبي وبنته!

قعدت تعيد وتزيد وتقول ده حصل من زمان يا ماما، كنت عيلة، ما قصدتش أأذيكي!

بتقولي إنها كانت فاكرة إنها بتعمل الصح إنها تسكت، وإنها كانت مرعوبة العيلة تتفكك. سألتني: هتسامحيني ولا نسيتيني خالص؟

حاولت أقولها بحبك وما قصدتش أبدلك، بس هي فضلت تضغط عليا إني لازم أنسى بقى، واتهمتني إني رميتها عشان حياتي الجديدة.

تفتكروا ده بس اللي حصل؟ أكيد لأ لأن أبوها —طليقي— اتصل بيا يزعق ويتهمني إني سيبت بنتي عشان راجل أصغر مني وحياة جديدة. ويا عيني على التناقض، هو اللي بيصاحب واحدة عندها 30 سنة وهد البيت بخيانته، وجاي يزايد عليا! محدش فيهم فاهم إني لسه بحاول أتعافى، والكل عايزني "أعديها" وكأن وجعي ده ملوش لازمة.

ابني —اللي عايش معايا— لما عرف إن أخته كانت عارفة، و
من يومها وهو مقاطعها ومفيش كلام بينهم. كنت عايزة أبعده عن القرف ده، بس العيلة اتقسمت خلاص ومبقتش عارفة ألم حاجة تاني.

بروح لدكتور نفسي، بس لسه تايهة. حتة مني عارفة إنها كانت صغيرة وما تعرفش تتصرف، وحتة تانية حاسة إنها باعتني واختارت أبوها. بحب بنتي، بس كل ما بنفتح الكلام بتوجع. مش عارفة أنا أم فاشلة؟ ولا أنا بحمي نفسي وبس؟ حاسة إني "عملت تسجيل خروج" من حياتها ومش عارفة أرجع أتواصل معاها إزاي.

×××××××××××××××

تعديل

عشان بس نكون واضحين، الطلاق حصل من كام شهر، مش من سنتين زي ما قلت في الأول. أختي —واللي وذاكرتها على قدها— هي اللي شجعتني أنزل بوست هنا وكتبت هي الكلام. وفي وسط الحوارات دي، خلطت التواريخ وأنا ما ركزتش وأنا براجع. بنتي كان عندها 17 سنة لما عرفت بالخيانة، وكانت بتمر بظروف صعبة وقتها ومضطرة تغير مدرستها، فالموضوع كان كوكتيل مشاكل. أتمنى يكون التوضيح ده شال اللخبطة اللي حصلت.

×××××××××××××××

💬 التعليقات

- هل البنت اعتذرت فعلاً؟ ومن فضلك قللي الاحتكاك بأبو عيالك ده.

رد: بصراحة اعتذار بنتي كان... ملخبط.
اعتذرت، بس كان دايماً تقول بعدها أنا كنت مضغوطة وكنت واقفة في النص بينك وبين بابا.
أنا مقدرة إنها كانت صغيرة، بس بحس إنها بتهرب من حجم الوجع اللي سببتهولي. زي ما تكون مش فاهمة ليه أنا موجوعة للدرجة دي، وده الجزء اللي مش عارفة أعديه.
بالنسبة لطليقي، طبعاً قللت التعامل لأقصى درجة، تعاملنا بقى يا دوب فاللي يخص الولد.
الطلاق لسه خلصان من شهور، فبحاول أظبط الحدود وأحافظ على سلامي النفسي.

×××××××××××××××

توضيح

بنتي كان عندها 17 لما عرفت بالخيانة، بس أنا ما عرفتش غير لما بقى عندها 19. قبلها كانت بتمر بمشاكل شخصية كبيرة، منها مشكلة خلتها تغير مدرستها. فبما إنها كانت غرقانة في مشاكلها، قلت مش هزود عليها وأفتح موضوع الخيانة.
وبكرر تاني، الطلاق خلص من شهور مش سنين. أختي اللي كتبت البوست وذاكرتها مش قد كده.

×××××××××××××××

تحديث (بعد 10 أيام)

عايزة أشكر كل اللي ردوا على البوست بتاعي. بجد اتفاجئت بكمية الردود، فيه نصايح كانت صعبة بس كانت قرصة ودن محتاجة أسمعها. وأكتر تعليق علق معايا هو اللي فكرني إن الحياة قصيرة، وإحنا بنضيع وقتنا في الخناق مع اللي بنحبهم. قعدت أسأل نفسي: لو حصل حاجة بكرة، هل هكون راضية بالوضع ده؟

الفكرة دي فضلت محشورة في دماغي، فقررت أكلم بنتي. قلتلها تعالي نقعد ونصفّي النفوس، مش عشان نتكلم في اللي عدى ونطلع عيوب بعض، بس عشان نتكلم في اللي جاي، وهي في الأول كانت مكسوفة ومترددة، وده طبيعي.

قعدنا نتكلم من كام يوم، وأنا ممتنة إنها وافقت تفتح قلبها. كان فيه شوية تنشنه، وماكدبش عليكم، الكلام كان بيوجع، بس لأول مرة من زمان حاسة إننا بدأنا نلمس "الجىرح" اللي كان موجود جوانا ده.

حكينا في اللي حصل، وطلبت منها تقولي الحقيقة الكاملة. طلع إن لما اكتشفت خيانة أبوها، كان مفهمني إنها كانت شريكة في الجريمة، وإنه كان بيكذب عليا بمساعدتها، ووصلت بيه البجاحة يقولي إنها مش طيقاني وواقفة في صفه! طبعاً ده نزل عليا زي الصاعقة، ومكنتش مصدقة إن بنتي ممكن تعمل كده.

في الأول كانت بتتهرب، بس في الآخر اعترفت بكل حاجة. طلعت الحكاية وما فيها إنها قبل ما تكتشف الخيانة بشوية، كانت عملت مشكلة في مدرستها، مش هقول تفاصيل، بس المهم إنها اتفصلت وكانت لازم تنقل مدرسة وتعيد السنة. طبعاً أنا كأم شديدة، حبستها وسحبت منها الموبايل عشان تتربى وتعرف إن ورا كل فعل رد فعل. أبوها بقى كان عامل فيها الأم الحنونة، وقعد يقولي حرام عليكي، البنت اتعلمت الدرس، سيبيها في حالها.

والبيت قلب لخناقات على أي حاجة ومن غير أي سبب. وبعد جلسات العلاج النفسي اللي حضرتها، اكتشفت إني أنا كمان كان ليا نصيب من العك ده، لأني كنت مغلولة ومطلعة غلي في الخناقات بدل ما أهدي، وده خلى البيت فظيع للكل.

المهم، لما عرفت بالخيانة وهي في عز المشاكل دي، اعترفت إن سكوتها كان هدفه الانتىقام مني، عشان كانت مغلولة مني بسبب الحبسة والمنع من الموبايل! وقالت إنها حاولت تضغط على أبوها يعترف، بس هو اللي كان بيقولها يا بنتي بلاش، كفاية اللي هي فيه من ورا موضوع المدرسة، مش عايزين نكبر الحوار. البنت كانت واقفة في النص، وكذبت عشان الموضوع يعدي وتستريح.

الكلام ده وجع قلبي. ده مش مبرر للي عملته، بس فهمت هي كانت بتفكر إزاي. وأبوها ده؟ ده مش بس فشل كزوج، ده فشل كأب بامتياز.. لأنه استغل بنته عشان يداري على قرفه! أنا كنت بحاول طول عمري ما أبوظش علاقتهم ببعض، بس طلعت النتيجة إنه هو اللي بوظها واستغلها.

قلتلها إني موجوعة من اللي عملتيه، بس بحبك وهفضل أحبك. اتفقنا نفتح صفحة جديدة، واقترحنا نبدأ علاج نفسي أونلاين سوا، وهي وافقت بعد تردد.

بالنسبة لأخوها؟ العلاقة بينهم مكهربة من يوم ما عرف القصة، وهو شاب هادي ومنطوي، فمش حابة أضغط عليه يسامحها غصب عنه. كل واحد حر في مشاعره، لو محتاجين وقت يهدوا فيه، أنا هحترم ده.

حد في التعليقات كلمني عن المعايير الخيالية اللي بنحطها للبنات، وفكرت في كلامه. أنا مش بحملها فوق طاقتها عشان هي بنت، بس يمكن كنت بحكي الموضوع بطريقة سلبية زيادة، عشان كنت تايهة وموجوعة. أنا زي أي بني آدم، بحاول أمشي يومي وأعمل اللي أقدر عليه.

×××××××××××××××

إضافة

طيب يا جماعة ده للناس اللي عايزه تعرف بنتي اتفصلت ليه؟ بنتي كانت طرف في مصىيىبة سودة، مصىيىبة حرفياً كانت هتودي بنت تانية في داهىيىة وتخليها تأذي نفسها من كتر الضغط. أهل البنت التانية قدموا شكوى للمدرسة، وبنتي اعترفت إنها غلطانة.. اعترفت، وبرضه قعدت تبرر لنفسها!
فـ أيوة، عاقبتها! أومال كنتم عايزني أعمل إيه؟ أمثل إن محصلش حاجة؟ أبوها طبعاً كان واقف في صفها، ويقولي البنت اتبهدلت كفاية، ده هي حتى اتفصلت! كأن الفصل ده كان بسبب حاجة عادية! كانت بتعمل مناحة وتمثل دور الضحية، وتقولي أنا اتعلمت الدرس. أنا عملت كل اللي الأم المفروض تعمله، حاولت أكون أحسن أم في الظروف الزفىت دي.

وبعدين اكتشفت خيانة جوزي. ولما واجهته؟ قالي إن بنتي كانت عارفة كل حاجة ومغطية عليه! بل وكمان قالي إنها مش طايقاني.

ومع ذلك، لا صرخت في وشها ولا اتخانقت، أنا بس بعدت.. بعدت عشان ما أكسرش اللي فاضل بيني وبينها. كان المفروض أمثل إن الدنيا تمام وأحضنها؟ الدنيا مش تمام يا جماعة، الدنيا بايظة!

دلوقتي بحاول أصلح اللي أقدر عليه، وابني بيقولي ابعدي عنها، قلتله لأ، دي بنتي وهحاول معاها.

بس انتم مرحمتونيش من الحكم عليا، خليتوني أندم إني جيت فضفضت معاهم هنا!

#ريديت #ريدت

هلم عزالي بكرة. جوزي ميعرفش إني عرفت بخيانته!لما اكتشفت الخيانة اتدمىرت نفسياً. بكرة بقى لما يرجع من الشغل مش هيلاقي ليا...
28/07/2026

هلم عزالي بكرة. جوزي ميعرفش إني عرفت بخيانته!

لما اكتشفت الخيانة اتدمىرت نفسياً. بكرة بقى لما يرجع من الشغل مش هيلاقي ليا أثر، وهو بقى يتصدم من الموقف!

∆∆∆

تحديث (بعد ٣ سنين)

التحديث بتاعي مفهوش أكشن أوي للأسف، بس أنا ست عندي ٣٩ سنة وجالي شوية تعليقات جبرت بخاطري فقلت أنزلكم بالخلاصة.

لأن بصراحة بقى، أنا كنت نسيت البوست الأولاني ده أصلاً لحد ما جيت أعمل أكونت لحاجة تانية واكتشفت إن الإيميل متسجل بيه قبل كده، شفتوا إزاي؟

المهم، التحديث هو إني اتطلقت خلاص يا بشر! بقالي شهر بالتمام والكمال مطلقة رسمياً.

أنا سبتله البيت وهو في الشغل تاني يوم بعد ما كتبت البوست الأولاني على طول.

عندنا في بلدنا، لازم تعيشوا منفصلين سنة كاملة قبل ما تفكروا ترفعوا قضية طلاق.

وطبعاً، طليقي اللي عنده ٣٩ سنة برضه قعد يماطل في القضية سنتين بحالهم عشان مكنش عايز يطلق!

وده مع إنه هو اللي كان ماشي زميلته في الشغل. بس أنا اللي مشيت وسيبتله الجمل بما حمل عشان البيت ده هو كان وارثه قبل ما نتعرف على بعض، فمكانش ليا فيه أي حق قانوني في الطلاق. كان لازم أسيبه وأمشي.

ومن ساعتها، لا شفته ولا سمعت صوته من يوم ما عزلت، ولا ناوية أشوف خلقته تاني ليوم الدين.

طول فترة الطلاق المحامي بتاعي هو اللي كان بيتكلم مع المحامي بتاعه، رغم إن المحترم كان هيموت ويشوفني عشان "يبرر" موقفه.

بس أنا بقى مكنش عندي أي طاقة إني أواجهه بالخيانة، ولا أعرف تفاصيل القىرف ده، ولا أسمع أي هري كان مجهزهولي.

الطلاق مكنش هيفرق فيه مين الغلطان، والخيانة أساساً مفرقتش في إجراءات الطلاق فحاجة ومغيرتش حاجة في الورق.

عشرة ١٠ سنين جواز وفي الآخر كسر قلبي، بس أنا خلاص مش محتاجة لا أشوفه ولا أتكلم معاه تاني. أنا بنيت لنفسي حياة نضيفة من غيره.

هو ده التحديث بتاعي، ممل حبتين صح؟ شكرا لكل تعليق اتكتب عشان صاحبه يدعمني فيه وقتها، كتر ألف خيرك.

#ريديت #ريدت

هل أنا غلطانة إني مش عايزه أدي ميراثي لحد؟أول حاجة عايزه اديكم فكرة عن الموضوع، أنا جيت غلطة! أمي اللي خلفتني كانت ست غن...
28/07/2026

هل أنا غلطانة إني مش عايزه أدي ميراثي لحد؟

أول حاجة عايزه اديكم فكرة عن الموضوع، أنا جيت غلطة!

أمي اللي خلفتني كانت ست غنية، وشكلها عمرها ما كانت عايزة تتجوز أو تخلف. قابلت والدي في إيفينت تبع الشغل وبدأوا يتقابلوا في المتداري لكام شهر، وفجأة، حبوب منع الحمل والكاندوم وحبة الطوارئ كلهم فشلوا يمنعوا وجودي!

والدتي كانت هتنزلني بس والدي اتحايل عليها متعملش كده لأنه في الحقيقة كان متجوز وإتقاله إن مراتة عندها فرصة 1% بس إنها تقدر تكمل حمل للآخر.

هي وافقت بس بشرط إنها تتنازل عني، من غير أي زيارات، ولا تربية، مفيش أي حاجة غير نفقة الطفل، وهو ومراته وصلوا لاتفاق معاها وأخدوني على أساس حجة إن مراته هتربيني كأني بنتها.

مش محتاجة أقول إني عمري ما قابلت أمي اللي ولدتني. بس الدنيا متحسنتش معايا من بعد كده.

وده لأن مرات أبويا حصلها معجزة بعد حوالي سنة من ولادتي وجابت ولد. أخويا عمره ما عاملني بطريقة مختلفة وأنا بحبه جداً، بس كنت دايماً بحس إني عمري ما كنت أولوية عند أهلي.

أنا كنت تقريباً موجودة بس كمالة عدد، لا حد بيسمعني ولا حد بيعبرني بجد إلا لو كان الموضوع ليه علاقة بباقي العيلة.

لما تميت 13 سنة جاتلي فرصة أقابل جدتي أم الست اللي ولدتني. هي مكنش عندها أي فكرة إني موجودة وقدمت طلب حق رؤية.

وأنا حبيت القعدة معاها جداً لدرجة إني طلبت لو ينفع أعيش معاها. والدي ومرات أبويا كان باين عليهم إنهم مبسوطين إنهم هيخلصوا مني ووافقوا.

وأمي اللي ولدتني أصلاً مكنتش بتزور أمها خالص وكان في قطيعة بينهم بسبب إنها مش عايزة تستقر وتخلف. والكلام ده كان من 6 سنين.

أمي اللي ولدتني لسه متوفية من شهر، والمفاجأة إنها سابتلي كل حاجة تملكها بشرط إني أدرس بيزنس (تجارة) وأطور من نفسي وده زي ما اتكتب في رسالتها اللي المحامي والوصي قالولي عليها.

ورغم إن جدتي سابتلي كل حاجة، بس مكنتش كتير، البيت وكام ألف، بس الحلو إن الفلوس اللي ورثتها من أمي اللي ولدتني دي حقيقي هتغير حياتي، أنا بتكلم في إني اتحولت من طبقة متوسطة دنيا لمليونيرة.

دلوقتي والدي ومرات أبويا نازلين زن عليا عشان أشارك الفلوس دي معاهم. أنا معرفش هما عرفوا إزاي لأن جدتي اتوفت السنة اللي فاتت بعد ما اتخرجت على طول، كان حلمها تشوفني بتخرج وكانت مريضة بقالها كام سنة والشخص الوحيد اللي بتكلم معاه هو أخويا بس أنا حتى مقولتلوش.

واضح إن معندهمش فلوس عشان يدخلوه جامعة من جامعات النخبة زي ما كانوا دايماً عايزين، بس الفلوس مبقتش مشكلة "بالنسبالي" أنا.

أنا عارفة إني المفروض ابقى ممتنة إنهم ربوني لمدة 13 سنة، بس الفلوس دي بجد ممكن تغير حياتي. هل أنا غلطانة لو مشاركتهاش معاهم؟

∆∆∆

تعديل

حجزت ميعاد مع المحامي والوصي اللي ماسكين "حالتي" عشان أشوف إذا كنت أصلاً أقدر أعمل إيه. بس أنا مش هدي أهلي الفلوس كده وخلاص.

أنا كنت بقرأ التعليقات، بجد قريتها، وناس كتير قالولي عن نوع من الصناديق اللي ممكن أعمله ويكون مخصص لمصاريف جامعة أخويا وبس.

والغريب بقى، إني اتكلمت مع أخويا عن كل الحاجات دي. وطلع إن هو أصلاً مش عايز يدرس في جامعة من جامعات النخبة. هو عايز يدخل كلية فنون بس والدي ومرات أبويا رافضين يدفعوا مصاريفها، وبيقولوا إنها تضييع وقت وتضييع لموهبته. فدلوقتي أنا مش عارفة هما عايزين فلوس ليه طالما هي مش عشان تعليمه.

∆∆∆

تحديث أول

حجزت ميعاد عشان أقابل المحامي والوصي المسئولين عن تركة والدتي. وخلاصة الاجتماع إنهم قالولي إن بالطريقة اللي والدتي كتبت بيها وصيتها، عشان الميراث يكون بتاعي بجد، لازم أدرس بيزنس.

فبالتالي أنا مكنتش هقدر أدي فلوس لوالدي ومرات أبويا حتى لو كنت عايزة، وبفضلكم كلكم، اتعلمت إن معليش أي التزام أخلاقي إني أديهم فلوس ومش هديهم فلوس.

غير كده، اتكلمت مع أخويا وهو أصلاً مش عايز يدرس في جامعة من جامعات النخبة، هو عايز يدخل كلية فنون ووالدي ومرات أبويا رافضين يدفعولها.

عرضت عليه إني بعد ما أخلص شهادتي في البيزنس، واللي أنا ناويه أعملها، هكون مبسوطة جداً إني أدفعله مصاريف كلية الفنون بتاعته.

هو وافق بلطف وقال لوالدنا والموضوع معداش على خير.

هد دوه إنهم هيتىبروا منه. باين إنهم عايزينه يبقى محامي أو دكتور أو أي حاجة بمرتب عالي وده يمكن عشان يقدر يصرف عليهم.

اتخانقوا خناقة كبيرة جداً وهو دلوقتي بيعزل من بيتهم وجاي يعيش في بيتي. ورغم إنه لسه في ثانوي، بس هو قانونيا عنده 18 سنة دلوقتي فمش متأكدة إذا كنت هقع في مشاكل مع البوليس، بس أنا مكنتش هسيب أخويا يعيش في الشارع!

بقيت بوصله وأجيبه من المدرسة وأنا لسه بشتغل لحد ما أقدر أسجل في كلية البيزنس. شكراً لكل اللي علقوا وقدموا نصيحة!

∆∆∆

تحديث تاني

مش متأكدة إذا كان لسه في حد مهتم، بس لسه بيجيلي رسايل فهكتب تحديث.

آخر مرة عملت تحديث كان أخويا نقل عاش معايا، ووالدي ومرات أبويا كانوا متعصبين جداً وده أقل ما يقال عن الوضع.

هما فعلاً حاولوا يكلموا البوليس بس بمجرد ما هو طلع بطاقته اللي بتثبت إن عنده 18 سنة، البوليس قال لأهلي تقريباً إنهم ميقدروش يعملوا حاجة.

هما زودوا العيار وبدأوا يضايقوني في بيتي وبعدين في مكان شغلي لحد ما هد دتهم باتخاذ إجراءات قانونية.

بعتوا رسايل ما بين إنهم عايزين يتصالحوا، لإنهم يلوموني إني سرقت ابنهم، لشحاته الفلوس، وبعدين يرجعوا تاني لكلام كله غضب.

مش عارفة إيه اللي حصل للأهل اللي كانوا مهملين نوعاً ما وسابوني أعيش بطولي، بس عمري ما تخيلت إن النسخة دي منهم هتوحشني لو هقارنهم بالأهل اللي مش راضيين يسيبونا في حالنا. أنا قطعت الاتصال بيهم وده اللي عمله أخويا برضه.

وبالمناسبة، أخويا حالته ممتازة!

هو شغال بدوام جزئي دلوقتي وبيدرس في كلية مجتمع محلية عشان يخلص شوية مواد عامة.

وأنا فاضلي حوالي 6 شهور وأخد البكالوريوس بتاعي في إدارة الأعمال. بفكر في الماجستير بس أنا بحاول أخلص ده بأسرع ما يمكن عشان أقدر أودي أخويا كلية الفنون!

أنا كمان دخلت في مجال الارتباط وماشية في علاقة مستقرة مع حبيبي بقالي 9 شهور! الأكيد إنه شخص مناسب للجواز وإحنا أتناقشنا واتفقنا فعلاً على اتفاقية ما قبل الزواج فمفيش أي قلق من الناحية دي!

وبعيداً عن أهلي المزعجين، الأمور ماشية معانا كويس جداً! ولو أهلي معملوش حاجة كبيرة، مش هعمل تحديث تاني. وشكراً لكل اللي قرأ.

#ريديت #ريدت

هل أنا غلطانة عشان رفضت أربي عيال جوزي؟! (الجزء التاني)تحديث خامسقرايب الإكس -ولاد عمومته- خدوا الولدين التوأم عندهم. أن...
27/07/2026

هل أنا غلطانة عشان رفضت أربي عيال جوزي؟! (الجزء التاني)

تحديث خامس

قرايب الإكس -ولاد عمومته- خدوا الولدين التوأم عندهم. أنا أعرفهم، ناس زي الفل ولطاف جداً ومتأكدة إنهم هيدوا التوأم حياة جميلة. الأبوين الجداد -خلينا نسميهم مات وكيم- قعدوا اتكلموا مع بناتي وفهموهم إنهم لو في أي وقت حابين يتواصلوا مع إخواتهم يتصلوا على طول.

ولو مش حابين، خلاص يتعاملوا معاهم كقرايب من بعيد لبعيد. بناتي شكروهم، بس أصروا إنهم مش حابين يتكلموا عنهم كـ"إخوات" في الفترة دي، بس ممكن كقرايب الموضوع يعدي.

أنا طبعاً عرضت عليهم ياخدوا الفلوس اللي كانت في الحساب المشترك بما إنهم عيلة وكدة، بس قالولي ولا تشغلي بالك، مش محتاجينها. وكيم حتى أصرت عليا أخد الفلوس دي وأطلع بيها فسحة أو مصيف أنا والبنات.. واضح يعني إن شكلي بقى شبه الجىثىة المتحركة من كتر القىرف اللي شفته!

ده غير إنهم حطوا حدود شديدة جداً مع أهل الإكس ومع أهل عشيقته. قالولهم تقدروا تشوفوا الولاد، بس مفيش حاجة اسمها أحفادنا ولا الكلام ده خالص. وطبعاً الموضوع ده عمل خناقة لرب السماء مع أهل العشيقة، فقام مات وكيم قاطعين معاهم خالص.

ورجعنا طبعاً لنغمة التهىديىدات بتاعت هنرفع قضية حق رؤية الأحفاد، والكلام ده كله طبعاً طار ومفيش تنفيذ. ومن هنا بقى عرفت السبب اللي منع أهل العشيقة ياخدوا الولاد بشكل دايم وهو إن الأب طلع رد سجون ومحكوم عليه في قضية اعىتىداء!

مش هدخل في التفاصيل، بس لو الكلام اللي مات وكيم قالوهولي صح، فالحمد لله إن التوأم مش هيكبروا وفي حياتهم راجل بالمنظر ده كقدوة.

والسبب الوحيد اللي خلا مراته تاخد وصاية مؤقتة هو الموت المفاجئ للأبوين لحد ما يلاقوا حد من القرايب يربيهم، وكان المفروض عشان تاخد وصاية دايمة تعيش بعيد عن جوزها رد السجون ده، وطبعاً هي مكانتش مستعدة تعمل كدة وتضحي بحبيب القلب!

أهل الإكس بقى لما لقوا إن نغمة التهديد مش جايبة همها، قرروا يوصلوا "لحل وسط" وقالوا خلاص، خلونا أعمامهم الكبار! المفاجأة بقى إنهم طالعين بحوار جديد وعايزين يعيشوا معايا أنا والبنات!

أصلهم سابوا دار الرعاية اللي كانوا فيها قريب، والمكان اللي كانوا فيه مبقاش فيه أماكن فاضية دلوقتي، دي دار قايمة انتظارها طويلة جدا!

والسبب الوحيد اللي خلاهم يدخلوا زمان إن أنا والإكس دفعنا 5 سنين مقدم كاش! كان فاضلهم لسة سنتين مدفوعين بالكامل وأنا كنت ناوية أدفعلهم الباقي عادي.. بس بصراحة، بعد كل القرف والمرار اللي دوقوه لبناتي وليا، أنا أحرق الفلوس دي في شواية فحم ولا إن مليم منها يروح ليهم!

أنا عارفة طبعاً إنهم عايزين يستغلوني أنا وبناتي ونبقى الممرضات والخدم بتوعهم. بس ده بعينهم! مش هفكر في الموضوع حتى مجرد تفكير.

بناتي عندهم حياتهم ومستقبلهم لسه بيرسموه، وبصراحة كدة.. أنا بفكر أتعرف على حد جديد! عارفة إن الكلام يبان سريع وإني بتخطى بسرعة، بس أنا أصلاً شغالة على نفسي وبحاول أتخطى من يوم ما عرفت بالخيانة. مش شايفه إن الإكس يستاهل فترة حداد.

أنا زعلت واتحسرت على علاقتنا وخلاص خلصت.. وعلى فكرة ده مش كلامي، دي بنتي الكبيرة هي اللي قالتلي كدة، وكانت بتشجعني أخرج وأتعرف على ناس جديدة.

لسة طبعاً قضية رؤية الأحفاد شغالة من أهل الإكس وشوية حوارات تانية كدة أول ما يجد جديد هبقى أنزلكم، بس كنت حابة أطمنكم إن الولاد التوأم بخير وفي أمان ومع بعض.

∆∆∆

تحديث سادس

كان عندنا جلسة وساطة الأسبوع ده عشان قضية حق رؤية الأحفاد. الجلسات دي معمولة عشان منزنقش القضاة ونملا أجندة المحكمة اللي هي أصلاً مليانة قضايا، مع إنني كنت عارفة إنها مش هتجيب أي عقاد نافع.

أهل الإكس كانت طلباتهم متواضعة جداً قالوا يا إما البنات يبقوا في حضانتهم هما، يا إما يقضوا معاهم أيام الأسبوع العادية والويك إند يبقوا معايا!

حتى الوسيط المعتمد من المحكمة بصلي وقالهم إن طموحاتهم دي مش راكبة على الواقع خالص.

أنا والمحامي بتاعي كان عندنا عرض واحد مفيش غيره ومش هتفاوض عليه وهو إن البنات يشوفوهم لو هما عايزين وفي الوقت اللي هما يحددوه.

الوسيط بصلي وشاف إننا ظلمة ومش منصفين.. لحد ما ظهرت المفاجأة!

اكتشفنا إن أهل الإكس كاتبين في الورق للوسيط إن بناتي عندهم 6 سنين و4 سنين! يعني صغروا البنات حوالي 10 سنين كاملين عن سنهم الحقيقي!

أنا طبعاً طلعتله شهادات الميلاد فوراً، ووريته صورة البنات.

الوسيط هز رأسه بقلة حيلة وقال إنه كدة مش هيقدر يساعد في القضية دي، لأن البنات أصلاً كبار ومفيش حاجة اسمها حق رؤية أحفاد في السن ده. وقال إنه هيرفع توصية للمحكمة برفض وإسقاط قضية رؤية الأحفاد، بس قضية الحضانة هتفضل شغالة بما إن لا أهل الإكس ولا أنا متفقين.

وأنا طبعاً مستحيل أدي للناس دي أي نوع من أنواع السيطرة القانونية على بناتي لو على رقبتي!

دلوقتي بقى طالعين بحوار جديد وعايزيني أكتبهم هما الأوصياء القانونيين على البنات لو جرى لي حاجة وموت! هه.. مع نفسهم بقى!

وفيه بقى خبر غريب شوية.. قابلت أخت عشيق الإكس!

جابتلي شوية حاجات لحد البيت كانت متأكدة إنها حاجات مسروقة مني. حاجات المفروض إنها في المخزن زي فستان فرحي، علبة مجوهرات قديمة فيها صورة جدي وجدتي، شوية بالطوهات غالية كدة، جزم، والأوحش صور من أوراقي الشخصية زي جواز سفري، بطاقاتي، وغيره!

أختها قالتلي إنها كانت بتنضف الشقة عندهم ولقيت الحاجات دي كلها، فبصت على العنوان اللي في الأوراق وجتلي. كانت طيبة ولطيفة بصراحة واعتذرتلي عن اللي عملوه أهلها وأختها.

سألتها بالمرة ليه رفضت تاخد التوأم؟ قالتلي إنها تعبت من إنها تكون المنقذة ليهم طول الوقت. مقالتش أكتر من كدة وأنا مشفتش إنه من حقي إني أضغط عليها.

هي عرفت إن الحاجات دي بتاعتي لأن العشيقة كانت بتتمنظر وتقول إن الإكس هو اللي جابلها الحاجات دي.. ما عدا الأوراق الشخصية طبعاً، هي مش فاهمة إيه السبب بس مكانتش عايزة تورط نفسها في سرقة أوراق شخصية. هي حتى جابت شوية حاجات مكانتش بتاعتي ووضحتلها ده وأخدت حاجتي بس.

عرفت المحامي بتاعي بموضوع البطاقات والأوراق دي فوراً، وساعدني أعمل تجميد لملفي الائتماني. وهعمل أوراق وجوازات جديدة. وبلغنا الشرطة عن احتمال سرقة الهوية عشان يبقى معانا محضر رسمي لو اتعمل بأوراقي حاجة شمال ولا حاجة.

مكنتش اعرف إن ينفع يتعمل محضر سرقة هوية في شخص ميت، بس اتضح إن الحوار ده بيحصل كتير أوي بشكل مرعب! ولأ، الموضوع مش هيتحول لقضية وتهمة للمرحومة، هي بس ورقة بعملها عشان أحمي نفسي.

وحاجة ظريفة في الآخر كدة.. أنا ناوية أعمل حفلة شواء وأولع في فستان الفرح ده وأعمل عليه مارشميلو! كده رخامة وخلاص؟ أيوه جداً ومبسوطة!

∆∆∆

صاحبة القصة نزلت بوست جديد بعد 4 شهور من آخر تحديث بعنوان: حماتي خلت صحابها بتوع الكنيسة يضايقوني أنا وبناتي.. ففىضىحت عيلتها كلها قدام الناس في الكنيسة بتاعتها وبقت تتهزأ وتتطرد من هناك!

أنا ست 46 سنة وبناتي عندهم 17 و15 سنة علاقتنا زي الزفت مع أهل الإكس اللي عندهم 78 سنة و80 سنة. كنت نزلت قبل كده السبب وإن أهل الإكس بيحاولوا ياخدوا حضانة بناتي، وبيحاولوا يفرضوا نفسهم ويجيوا يعيشوا معانا.

في المنطقة اللي ساكنين فيها، في سوق أسبوعي بيتعمل بيبيعوا فيه خضار طازة، بيض، لحوم، منتجات جاية طازة من المزارعين بشكل مباشر. الأسبوع ده كان مميز زيادة لأن كان عيد ميلاد بنتي الصغيرة. وبما إن حفلتها هتبقى في آخر الشهر، قلت أديها مبلغ حلو وأسيبها تنطلق في السوق تجيب اللي هي عايزاه.. وغالبية الطلبات كانت شوكولاتات وحلويات طبعاً.

لما اتأخرت بدأت أقلق عليها، وقبل ما أرن عليها لقيتها هي بتتصل عليا. كانت بتعيط وتقول لي إن فيه ناس غريبة متجمعين حواليها وبيضايقوها! جريت عليها أنا وبنتي الكبيرة، عشان ألاقي 6 ستات كبار في السن نازلين تأنيب في بنتي! بيتهموها إنها بنت مش كويسة عشان رافضة تقضي وقت مع جدها وجدتها، وعشان مش عايزة تبقى أخت حنينة لإخواتها الأطفال الأيتام الغلابة!

دخلت بطولي بين المجموعة وبين بنتي، وقلت للبنت الكبيرة تاخد أختها وتحاسب على الحاجات وتروح على العربية.

وبعدين بصيت للستات دول واللي كنت أعرف شوية منهم أيام ما كنا بنروح كنيسة أهل الإكس وغسلتهم ومسحت بيهم الأرض!

ردوا عليّا وقالوا لي إني أنا أوحش منها عشان رافضة أطيع أهل الإكس زي أي زوجة أصيلة! في الآخر بسبب الزعيق وصوتنا العالي المنظمين طلبوا مننا كلنا نمشي. قابلت بناتي في العربية، والستات دول فضلوا ماشيين ورايا! بالعافية عرفت أدخل العربية وأخلع.

بعد ما البنات ناموا، فتحت النت اتكلمت مع واحد صاحبنا من نفس الكنيسة دي علاقتي بيه كويسة. حكيتله على اللي حصل، وبعد ما اعتذر لي، حكالي الزتونة.

اتضح إن اللي كانت حماتي نزلت بوست طويل عريض على جروب الفيسبوك بتاع الكنيسة! كاتبة قصة بائسة عن قد إيه أنا وبناتي أشخاص شريرة وشياطين، وإنا سايبينهم لا حول ليهم ولا قوة وراميينهم في الشارع من غير فلوس رغم إنهم وارثين الحساب البنكي الشخصي بتاع الإكس وتأمين حياته! وإن بناتي حتى مش بيرضوا يكلموهم. لا وكمان اتهمتنا إننا السبب في إنها خسرت أحفادها التوأم!

يعني مألفة قصة تاخد عليها جائزة أوسكار في المظلومية! وطبعاً، كانوا واخدين كمية حب ودعم وتطبيل من كل الناس في الكنيسة.

الكنيسة دي متزمتين شوية بس عندهم ميزة إنهم شداد جداً في موضوع الخيانة الزوجية!

الخيانة عندهم خط أحمر ومرفوضة من الراجل أو الست. طب إزاي بقى حماتي عرفت تفلت من موضوع الخيانة وعرفت تحكي عن التوأم من غير ما تفضح خيانة ابنها؟

اخترعت إن الست التانية دي كانت أم بديلة لينا عشان أنا مكنتش أقدر أخلف تاني! وقالت إني رفضت أخد الأطفال عشان طلعوا ولاد مش بنات! متخيلين التهمة اللي لفقتهالي؟!

هنا بقى قلت لازم أصلح اللي باظ وأحط حد للمهزلة. وبما إن الإكس مات وأنا كنت في نص إجراءات الطلاق، فكان معايا كل الأدلة والمستندات. وبما إن الطلاق مكملش رسمياً، فمفيش أي مانع قانوني يمنعني إني أنشر الأدلة دي للعلن.

تاني يوم كان أجازتي، نزلت على مركز طباعة وطبعت نسخ طبق الأصل وبالألوان وعلى أنضف ورق لكام صورة حلوة كدة لقصة خيانة الإكس، وشات الواتساب والتكست بتاعته مع عشيقته، والشات بتاعت أهله وهما معترفين بخيانته وبيدعموه، وتهىديىدات أهله ليا بسبب الطلاق، وأخيرا بقى كل الإيميلات والرسايل اللي كانوا بيهيىنوا فيها بناتي وبيستقووا عليهم بسبب إخواتهم التوأم!

في واحدة من الرسايل دي كاتبين للبنات يا يا ولاد الـ*نا وبيقولولهم إنكم انتوا السبب في موت أبوكم عشان رحتوا قولتوا لأمكم عن الخيانة وخليتوها تطلب الطلاق! الرسالة دي اتتبعتت بعد موت الإكس بيومين بالظبط!

دفعت مبلغ محترم عشان يطبعوا كل ده في ورق نضيف. ولما رجعت البيت، قعدت بالساعات أعمل مجلدات! شكلها من برة شبه كتيبات الصلوات والترانيم اللي الكنيسة بتوزعها على الناس عشان يغنوا منها.

أول صورة تفتح المجلد تلاقي فيها الإكس والعشيقة بتاعته نازلين بوس وأحضان في الصالة عندنا! وشوشهم واضحة وضوح الشمس. وكتبت تحت الصورة قصة حب (اسم الإكس والعشيقة). وخدت الكتيبات دي ورحت بيها الكنيسة قبل القداس. فيه هناك ترابيزة في الضهر كدة بيبقى عليها كتب الأغاني والترانيم للي محتاجها، وماحدش بيفتش الكتيبات دي نهائي.

والنميمة بقى اشتغلت زي النار في الهشيم! الشتايم والألقاب اللي الإكس وعشيقته أخدوها على جروب الفيسبوك كانت قىذرة لدرجة إن القسيس بنفسه اضطر يتدخل عشان يخلي الكلام "لائق اجتماعياً" شوية!

الناس كانت متضايقة جداً من أهل الإكس بسبب معاملتهم السيئة لبناتي، بس اللي ضحكني بقى إنهم برضه شايفين إني غلطانة عشان طلبت الطلاق! بس يعني قالوا يتفهم إنها قصرت في واجباتها تحت تأثير الصدمة، ولعلها ترجع للنور في يوم من الأيام، بعكس جوزها الخاين وجيزابيل بتاعته! وجالي جوابين اعتذار في البريد لبناتي ودعوة إني أنضم للكنيسة عشان ألاقي دعم!

أما بالنسبة لأهل الإكس؟ اتهزأوا واتفىضىحوا لدرجة إنهم سابوا الكنيسة بعد ما اتمسح بيهم الأرض! اللي كانت حماتي نزلت بوست على صفحتها بتقول فيه قد إيه هي حاسة بالعزلة وإن محدش بقى بيحترم ولا بيهتم بالكبار في السن، وإنها بتتمنى لو "ابنها البار" كان لسة عايش عشان كان هيشيلها هي وأبوه فوق راسه ويهتم بيهم.. مش عارفة طبعاً بانهي فلوس كان هيشيلهم، لأن أنا اللي كنت بصرف على البيت كله أساساً!

توضيح بخصوص الوصية، الإكس كان عامل وصية كاتب فيها أهله هما المستفيدين. مع إنه كان قايلي إنه كاتب بناتي مش أهله. أنا عمري ما ضغطت عليه إنه يكتبني أنا المستفيدة لأن في وصيتي الشخصية كاتبة فيها بناتي هما المستفيدين مش هو.

#ريديت #ريدت

Address

Cairo
11511

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Reddit Stories posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share