رحلة الأمومة حافله بكثير من المغامرات .. نسعى لنقدم لك يد العون لرحلة آمنة 🌹
29/12/2025
استغفرالله لكل ذنب أذنبته
استغفرالله لكل ذنب يضيق الزرق
استغفرالله لكل ذنب يمحي الحسنات
استغفرالله لكل ذنب يضاعف السيئات
استغفرالله لكل ذنب يميت القلب
استغفرالله لكل ذنب يبعدني عن الجنة
استغفرالله لكل ذنب يقربني إلى النار
استغفرالله لكل ذنب وأتوب إليه
"وإن ضاقت بكَ الدُّنيا سنينًا
فرَبُّ العرشِ بابُه لا يغيبُ
ثقْ أنَّ بعدَ الصَّبرِ بُشرى،
وأنّ اللهَ وعدُه لا يُخيبُ."
29/12/2025
🌸🙊👑
29/12/2025
📌📌نقلا عن
الفديو بالتعليقات
22/12/2025
اللَّهُمَّ يا من رَبَّيتَ مُوسى في قَصرِ فِرعَون،
ربِّ لنا ذُريَّاتنا فيما نَعيشُه من الفِتن، إنَّك أنتَ الوَليُّ القديرُ.🍂🧡
19/12/2025
تنويه 🚩🚩هذة القصة فردية وللتوعية .. منقولة
قصة النهاردة للأسف نهايتها مش سعيدة بس لازم اتكلم عنها عشان نتعلم منها كلنا…
مريض عمره حوالي ٤٥ سنة بيشتكي بقالو يومين من ألم شديد جدا ً في منتصف الصدر مسمع في ضهره.
طبعاً أي حد هيتعرض للألم ده أو هيسمع الشكوى دي أول حاجة هتخطر في باله هي أزمة قلبية أو جلطة في الشريان التاجي ؛ حتى المريض نفسه شك إنه عنده جلطة في القلب.
المريض توجه إلى الطوارئ في أحد المستشفيات ؛ و الأطباء هناك مشكورين كشفوا عليه و عملوا له رسم قلب و إنزيمات قلب و تروبونين.
الفحص طلع سليم بس كتبوا له أدوية سيولة و طلبوا منه يجي عيادة القلب في المستشفى في اليوم التالي.
المريض مارحش المستشفى و جالي العيادة بالليل.
المريض ملامح وشه مش طبيعيه و عرقان بشكل غريب مع حالة من الهزال و الإعياء العام ؛ سمعت شكوته و بدأت أفحصه و أنا بدعي ربنا من جوايا مايكونش عنده إللي بالي.
قيست له الضغط في دراعه اليمين و شمال و هنا بدأ القلق يتسلل إلى نفسي لما لاقيت الضغط في دراعه اليمين ٨٠/٥٠ و في دراعه الشمال ١٥٠/١٠٠
حاولت بقدر الإمكان أخبي أثار القلق على ملامح وشي عشان ما اخضش المريض.
عملت للمريض رسم قلب أظهر بعض التغيرات الطفيفة اللي تحتمل وجود قصور في الشريان التاجي ؛ و عملت له إيكو على القلب لاقيت كفاءة العضلة زي الفل و ما فهاش أي مشاكل.
لكن قلقي زاد أكتر لما لاقيت في الإيكو فيه اتساع في جذر الشريان الأورطي و معاه ارتجاع متوسط في الصمام الأورطي.
المريض بعد الكشف سألني : خير يا دكتور .. هي دي جلطة ؟
قلت له بصراحة مش ظاهر قدامي أي علامة تشير لوجود جلطة بس برضو وجود قصور في الشريان التاجي أمر غير مستبعد.
طلبت من المريض تحليل إنزيمات قلب و تروبونين يعملهم عندي في المركز بسرعة بحيث أعرف النتيجة في خلال نص ساعة.
بالفعل الممرضة عندي سحبت التحاليل و النتيجة جات لي بعد نص ساعة تقريبا و كانت سلبية يعني مفيش جلطة في الشريان التاجي.
تخيلوا كنت بدعي ربنا من جوايا قبل ما التحاليل تطلع إن النتايج تطلع عالية و المريض يطلع عنده جلطة في الشريان التاجي !!
هل لإن جلطات القلب حاجة جميلة و كيوت ؟!
أكيد لا طبعا ً بس لإن لو المريض ما عندوش جلطة هيكون السيناريو المحتمل التاني أسوء مليون مرة من جلطة القلب.
طيب إيه هو السيناريو التاني ؟
هو إحتمال وجود تسلخ في جدار الشريان الأورطي الصاعد .. و دي أسوء و أخطر مشكلة صحية ممكن تواجه مريض القلب على الإطلاق لإنها بتحتاج تشخيص سريع و تدخل جراحي عاجل لإنقاذ حياة المريض.
دخل لي المريض بعد ما شوفت التحاليل ؛ قولت له التحاليل سليمة بفضل الله.
قالي :- أومال أنا تعبان ليه و حاسس بتقطيع في صدري و ضهري؟
قلت له :- هطلب منك إشعة تعملها لي بشكل عاجل دلوقتي حالاً ؛ و اديته تحويل لاحد مراكز الأشعة الكبرى في القاهرة.
الاشعة دي عبارة عن أشعة مقطعية بالصبغة على الشريان الأورطي و الشرايين التاجية.
كل ده و أنا بحاول ما أظهرش متوتر أو قلقان قدام المريض عشان ما أزودش خوفه و قلقه أكتر.
سألني :- مش هتكتب لي أي علاج مؤقت ؟
قولت له : لا .. بس اديته حباية علاج ضغط عالي من عندي لحد ما يروح يعمل الأشعة.
أكدت على المريض يخرج من عندي مباشرة على مركز الأشعة و ما يضيعش و لا دقيقة و أول ما يخلص الأشعة يكلمني.
السكرتيرة تابعت المريض تليفونيا لحد ما تاكدت إنه راح بالفعل مركز الأشعة و اطمنت إنه وصل.
انتظرت منه تليفون يكلمني .. ما كلمنيش.
خليت السكرتيرة ترن عليه أكتر من مرة .. جرس ومافيش رد.
تاني يوم الصبح انتظرت المريض يكلمني برضو ما كلمنيش .. إتصلت بالسكرتيرة أسألها هل المريض اتصل بيكي ؟ قالت لي لا.
قولت لها طيب رني عليه تاني اطمني عليه.
اتصلت مرة و اتنين و تلاتة .. مفيش رد.
عدى أسبوع و السكرتيرة اتفاجئت بتليفون المريض بيرن عليها.
بس المرة دي زوجة المريض هي اللي كانت بتتصل.
السكرتيرة سألتها عن المريض .. قالت لها البقاء لله .. انتقل إلى جوار ربه وهو داخل غرفة الأشعة المقطعية في مركز الأشعة.
زوجة المريض منهارة تماماً من البكاء و الأسرة كلها محطمة نفسياً بسبب هذا الفراق المفاجيء و السريع لهذا الشاب الذي كان في كامل قوته و عنفوانه.
رحمه الله رحمة واسعة وأسكنه فسيح جناته و ألهم أهله الصبر و السلوان.
الشاهد ….
في طواريء المستشفيات و في الاستقبال مش أي مريض عنده ألم في الصدر ينفع يروح بيته حتى لو طلع رسم القلب سليم و تحليل إنزيمات القلب و التروبونين طلعوا سلبي.
المريض اللي عنده ألم في صدره و ظاهر عليه أعراض مقلقة و مش مريحة لازم يتحجز و يتحط تحت الملاحظة لحد ما يتعرف الألم ده جاي منين و سببه إيه ؛ لان وجود ألم عنيف في الصدر رغم استبعاد جلطات القلب غالباً يخفي سيناريو أسوء و أكثر خطورة.
الدعاء بعد التشهد الاخير قبل التسيلم من الصلاة مستجاب.
سنة مهجورة 🦋💛
لما تيجي تشرب مايه ممكن تاخد 50حسنه لو سميت قبل ما تشرب و تشرب وانت قاعد و بايدك اليمين وعلي 3 مرات وتحمد ربنا بعد الشرب هتبقى طبقت 5سنن ب50حسنة والله يضاعف لمن يشاء.🤍
أحيي سُنّة تَنل الجنة.! 💛
و عند الإمام ابن ماجه بإسناد صحيح أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال:
"من أحيا سنة من سنتي فعمل بها الناس كان له مثل أجر من عمل بها لا ينقص من أجورهم شيئا، ومن ابتدع بدعة فعمل بها كان عليه أوزار من عمل بها لا ينقص من أوزار من عمل بها شيئا" 💛
30/11/2025
"وَعَليْهِ صَلَّ الصَّالِحُوْنَ وَسَلّمُوَا
إنَّ الصَّلَاةَ عَلىٰ النَّبِيِّ لَنِعمةٌ و نَعِيْمُ" ﷺ🌿💙
فيها الأجور من اللهِ فَأَكْثِرُوا .. 💗
30/11/2025
رُبما السنة القادمة في مثل هذا الوقت🍂🧡
يجلس كلاً منا بجوار أمنيته التي الحّ بها في الدعاء كثيرًا
وهو يحمد الله بجوفه لأنه برغم استحالتها قد جعلها ربي حقّا.👏🏻🌿
Be the first to know and let us send you an email when Mamy Junior with Jiehad Kandel posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.