NewMedia MK

NewMedia MK Award winning internet marketing agency that develops and implements strategies and campaigns for the digital world. Award winning boutique digital marketing agency that develops and implements strategies and campaigns for the networked world.

Operating as usual

Интересни работи се случуваа изминатава недела меѓу кои новости за Amazon Sidewalk паметните соседства, најавата за Mail...
11/06/2021
138 #ПрегледВоПеток - Amazon Sidewalk, Apple email, EmbedForms...

Интересни работи се случуваа изминатава недела меѓу кои новости за Amazon Sidewalk паметните соседства, најавата за Mail Privacy Protection на Apple, нови фидбек форми од EmbedSocial и многу повеќе! #ПрегледВоПеток

Интересни работи се случуваа изминатава недела.. Ајде заедно да видиме што точно во денешниот преглед во петок со Симона :)

Заедно со Natasa ги листаме најважните настани од неделата заедно со уште еден #ПрегледВоПеток 🙂 Дознај повеќе за тоа ка...
04/06/2021
137 #ПрегледВоПеток - Google updates, Android, Netflix...

Заедно со Natasa ги листаме најважните настани од неделата заедно со уште еден #ПрегледВоПеток 🙂 Дознај повеќе за тоа како Google ќе го отежни следењето на Android корисниците, како цената влијае на онлајн купувањето, првата Geeked Week на Netflix и многу повеќе!

Листаме најважни настани од неделата заедно со уште еден преглед во петок. Читни, сподели и имај убав петок!

Никогаш не е доцна во денот за денешниот #ПрегледВоПеток со Натка ☕️ Прочитај за новиот македонски фонт, купувањето на d...
28/05/2021
136 #ПрегледВоПеток - Glovo на Балкан, ул. Драган Сакан, Ласко со нов фонт - К О М У Н И К А Ц И И -

Никогаш не е доцна во денот за денешниот #ПрегледВоПеток со Натка ☕️ Прочитај за новиот македонски фонт, купувањето на donesi.com, новата генерација на Windows, измените во условите за користење на YouTube и повеќе!

Меѓу другите новости, на Балканот се случи прва улица именувана по човек од маркетинг професијата...

Во најновата епизода на #комкаст Дарко и Иван зборуваат за различни искуства за пристап на работодавачи, вработени, мена...
25/05/2021
#комкаст 104 - за развој на кариера во „дигитал” со Иван Димитров

Во најновата епизода на #комкаст Дарко и Иван зборуваат за различни искуства за пристап на работодавачи, вработени, менаџери итн. во поглед на развојот на кариерниот пат на дигиталците. Фокусот е на локалната ситуација и предизвици кои постојат од двете страни.

Со Ико зборуваме за вработување, градење кариера и пронаоѓање на соодветен кадар за работа во полето на дигиталниот маркетинг

Оваа недела Google го имаше својот годишен настан на кој претставуваат и најавуваат новитети во својата понуда. Дознај з...
21/05/2021
135 #ПрегледВоПеток - Google I/O 2021 - К О М У Н И К А Ц И И -

Оваа недела Google го имаше својот годишен настан на кој претставуваат и најавуваат новитети во својата понуда. Дознај за парнерството на Google со Shopify, Google's MUM, Android 12 и повеќе во денешниот #ПрегледВоПеток заедно со Дарко а посветен на Google I/O 2021.

Па со можеби некој залутан исклучок овој преглед во петок го посветуваме токму на Google I/O 2021!

Да не ве излаже вчерашниот неработен ден, денес не е сабота! Денес е денот за #ПрегледВоПеток заедно со Тина и најактуел...
14/05/2021
134 #ПрегледВоПеток - Facebook, Clubhouse, Spotify, Grouper...

Да не ве излаже вчерашниот неработен ден, денес не е сабота! Денес е денот за #ПрегледВоПеток заедно со Тина и најактуелните новости меѓу кои промените во приватноста за Apple iOS, Clubhouse апликацијата за Android, новата политика за уредување на канцелариите на Spotify и повеќе!

Неработен четврток, па ајде добро утро пак во петок. Ај веќе кога уште малце има до викендов да видиме што има во преглед во петок :)

По уште една пролетна пауза, #комкаст е назад со Дарко и Гент на тема маркетинг инка или marketing funnel.Слушнете ја ди...
11/05/2021
#комкаст 102 - Funnel hacking со Гент Мехмети - К О М У Н И К А Ц И И -

По уште една пролетна пауза, #комкаст е назад со Дарко и Гент на тема маркетинг инка или marketing funnel.

Слушнете ја дискусијата за развојот на маркетинг инката како модел, пристапот кој треба да го имаме како маркетери за различни типови производи и услуги кои ги продаваме и совети кои се клучни за успешноста на една инка.

Анализираме и една конкретна инка, дискутираме и за copywriting и секако спомнуваме многу ситници кои се клучни за успешноста на една инка.

Викендот ни е на прагот а со него и новото издание на #ПрегледВоПеток 🤩 Tune in со Симона и дознајте за новите функциона...
07/05/2021
133 #ПрегледВоПеток - Twitter Tip Jar, Pep's Place, IG read receipts...

Викендот ни е на прагот а со него и новото издание на #ПрегледВоПеток 🤩 Tune in со Симона и дознајте за новите функционалности на Instagram, Twitter теглата за бакшиш, плаќање со криптовалути на Ebay, ресторанот на Pepsi и повеќе!

Ко за ден помалку во неделава, нешто предолга ми изгледа.. Ама еве каде е викендот и еве каде е новиот преглед во петок :)

Во денешното велигденско издание на #ПрегледВоПеток Наташа ќе ви каже како да се доближите до Gen Z, за новото пакување ...
30/04/2021
132 #ПрегледВоПеток - Apple, GenZ, Coca-Cola...

Во денешното велигденско издание на #ПрегледВоПеток Наташа ќе ви каже како да се доближите до Gen Z, за новото пакување на Coca-Cola, летачкиот QR код во Шангај и повеќе! :)

Празнично честа ми се падна на мене па време е за Велигденско издание на преглед во петок :)

Петок 9:30, се знае што ново ве чека. Во денешниот #ПрегледВоПеток со Наталија дознајте за Facebook Social Audio, Twitte...
23/04/2021
131 #ПрегледВоПеток - CHIP, Spotify Car Thing, Vimeo, FB Social Audio, Twitter Professional Profiles - К О М У Н И К А Ц И И -

Петок 9:30, се знае што ново ве чека. Во денешниот #ПрегледВоПеток со Наталија дознајте за Facebook Social Audio, Twitter за брендови и креатори, Spotify Car Thing и повеќе!

Петок 9:30, се знае што ново ве чека. Ајмо на читање нови линкови во денешниот преглед во петок :)

Сончево утро и тазе доза на #ПрегледВоПеток - па има ли подобра комбинација? ☀️😀 Во денешниот преглед со Дарко ќе дознае...
16/04/2021
130 #ПрегледВоПеток - Heads Up, Core Web Vitals, Hejt SLOVEni - К О М У Н И К А Ц И И -

Сончево утро и тазе доза на #ПрегледВоПеток - па има ли подобра комбинација? ☀️😀 Во денешниот преглед со Дарко ќе дознаеш за Heads Up - новата функција на Android, дека TikTok го користат и повозрасните, рекламата што го размрда регионот, новините од Google и повеќе!

Стабилна количина на сончеви зраци во текот на неделата и одма расположението се менува. Ама не си тука за тој муабет, тука си за #ПрегледВоПеток, и токму тоа ќе доби....

Нека денот по утрото се познава! Во денешниот #ПрегледВоПеток Тина ќе ви каже нешто за отстранувањето на Facebook Analyt...
09/04/2021
129 #ПрегледВоПеток - Facebook Analytics, Apple AR, LinkedIn совети...

Нека денот по утрото се познава! Во денешниот #ПрегледВоПеток Тина ќе ви каже нешто за отстранувањето на Facebook Analytics, препродажба на лични податоци од Facebook, совети за LinkedIn и повеќе 🙂

Сончевото утро ветува убав ден, а овој преглед во петок најактуелните новости од изминатава недела. :) Да видиме што се случуваше.

Во денешниот #ПрегледВоПеток, заедно со Симона, прочитајте за ребрендирањето на Volkswagen во Voltswagen, новиот експери...
02/04/2021
128 #ПрегледВоПеток - Voltswagen, YouTube експерименти, веб серии...

Во денешниот #ПрегледВоПеток, заедно со Симона, прочитајте за ребрендирањето на Volkswagen во Voltswagen, новиот експеримент на YouTube за криење на бројот на dislikes, веб сериите како нова форма на забава и многу повеќе!

Сончевото утро ветува убав ден, а овој преглед во петок најактуелните новости од изминатава недела. :) Да видиме што се случуваше.

Расонување и транзиција во работниот ден со Natasa Atanasova и #ПрегледВоПеток :) Дознај за новото сослушување за Sectio...
26/03/2021
127 #ПрегледВоПеток - Pinduoduo, BookTok, Section 203…

Расонување и транзиција во работниот ден со Natasa Atanasova и #ПрегледВоПеток :) Дознај за новото сослушување за Section 203, Pinduoduo - ривалот на AliBaba, како TikTok помага во продавањето на книги, новиот директор за аквизација на корисници во Zynga и многу повеќе!

Hello, good morning, ако ти треба нешто за расонување и транзиција во работниот ден, преглед во петок е тука :)

Сега со можност да се претплатите на #ПрегледВоПеток и да го добивате на меил, секој петок, се разбира!
19/03/2021
126 #ПрегледВоПеток - Што е NFT, како Spotify ги дели парите... - К О М У Н И К А Ц И И -

Сега со можност да се претплатите на #ПрегледВоПеток и да го добивате на меил, секој петок, се разбира!

КОНЕЧНО ја оспособивме можноста да се претплатите на #ПрегледВоПеток и да го добивате на меил, секој петок, се разбира!

Payoneer со локален тим во Србија, поинтерактивни Google Maps, Facebook во напад на TikTok и уште многу други новини во ...
12/03/2021
125 #ПрегледВоПеток - Payoneer, Google Maps, TikTok... - К О М У Н И К А Ц И И -

Payoneer со локален тим во Србија, поинтерактивни Google Maps, Facebook во напад на TikTok и уште многу други новини во 125-от #ПрегледВоПеток со Наталија Стефановска

Неделава ни стигна зимата по трет пат сезонава, а исто така стигнаа и доста интересни новини за новиот #ПрегледВоПеток :)

Јубилејна 100. епизода на #комкаст со Дарко, Сеад, Мите и Дарјан во која секој од своја гледна точка ретроспективно се н...
08/03/2021
100. епизода на #комкаст - Носталгија, историја, сегашност, иднина... - К О М У Н И К А Ц И И -

Јубилејна 100. епизода на #комкаст со Дарко, Сеад, Мите и Дарјан во која секој од своја гледна точка ретроспективно се навраќа низ најлегендарните моменти на овој поткаст.

Еден час забава, потсетување на некои важни епизоди и искуства и отворање на доста интересни теми за кои допрва треба да се зборува. 👇

Јубилејнава 100. епизода со Сеад, Мите и Дарјан правиме ретроспектива, секој од своја гледна точка, секако низ најлегендарните моменти на овој поткаст.

Награди за лажни онлајн продавници, Facebook алатки за Денот на жената, newsletters се враќаат во акција, deepfake видеа...
05/03/2021
124 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Награди за лажни онлајн продавници, Facebook алатки за Денот на жената, newsletters се враќаат во акција, deepfake видеа и многу повеќе во денешниот #ПрегледВоПеток со Tina Spirovska :)

Петочко расположение, утринско кафе и преглед во петок :) Читнете што ново се случуваше изминатава недела и уживајте! :)

Има разлика од содржина, до добра содржина до содржина која има конкретна маркетинг цел и успева да ја реализира. Е токм...
01/03/2021
#комкаст 99 - Content Marketing со Данче Азманова од Embed Social - К О М У Н И К А Ц И И -

Има разлика од содржина, до добра содржина до содржина која има конкретна маркетинг цел и успева да ја реализира. Е токму за овој последниов тип содржина Darko Buldioski разговара со Данче Азманова од EmbedSocial во 99. епизода на #комкаст.

Во оваа епизода со Данче Азманова зборуваме за: транзицијата од нивинар во „маркетер”, вештини за креирање добра содржина и многу повеќе

Во денешниот #ПрегледВоПеток со Simona Peovska ќе прочитате за новата апликација на Facebook, иднината на колачињата, ка...
26/02/2021
123 #ПрегледВоПеток - Super Facebook и Super Twitter... - К О М У Н И К А Ц И И -

Во денешниот #ПрегледВоПеток со Simona Peovska ќе прочитате за новата апликација на Facebook, иднината на колачињата, како ќе можете да наплаќате за твитови и повеќе. :)

Што убаво сонце надвор и што убава прилика да уживаш во првото утринско кафе со денешниот преглед во петок :) Да почнеме!

Во 98то издание на #комкаст Дарко и Никола од UpShift зборуваат на тема marketplace, или дигитален сервис каде во исто в...
19/02/2021
#комкаст 98 - Градење т.н. Marketplace со Никола Јодановски од UpShift - К О М У Н И К А Ц И И -

Во 98то издание на #комкаст Дарко и Никола од UpShift зборуваат на тема marketplace, или дигитален сервис каде во исто време и исто место се среќаваат понудата и побарувачката.

Во оваа епизода ќе слушнете за:
- што е и како функционира UpShift
- како развива нови пазари
- како се расте понуда и побарувачка
- како се обезбедува паралелен развој на понудата и побарувачката
- (бизнис) аналитика
- огласување

Го продолжуваме муабетот за снимање поткаст со малку повеќе осврт на техничкиот дел и опремата потребна за снимање

За денешниот #ПрегледВоПеток Natasa Atanasova издвои неколку новости меѓу кои настанот на годината - Super Bowl 2021, ис...
19/02/2021
122 #ПрегледВоПеток - Super Bowl, Google vs News, Ананас... - К О М У Н И К А Ц И И -

За денешниот #ПрегледВоПеток Natasa Atanasova издвои неколку новости меѓу кои настанот на годината - Super Bowl 2021, историскиот договор на News Corp со Google, револуционерната промена кај Coca-Cola. Клик на читање!

Позади нас оставаме снежна недела и неколку интересни настани што заслужија да се најдат во овој #ПрегледВоПеток

Во денешниот #ПрегледВоПеток посветен на аудио, Darko Buldioski пишува за најновиот експеримент на Spotify, дали Clubhou...
12/02/2021
121 #ПрегледВоПеток - Аудио е новото видео - К О М У Н И К А Ц И И -

Во денешниот #ПрегледВоПеток посветен на аудио, Darko Buldioski пишува за најновиот експеримент на Spotify, дали Clubhouse може да се искористи за маркетинг активности и новата платформа за поткасти, Fireside.

Настаните од неделата во новиот преглед во петок, ви ги пренесува Дарко Булдиоски. Овој преглед е посветен на аудио па ајде да почнеме!

Ја проба некој Clubhouse? Natalija Trajchevska ќе ви каже на кратко за новата аудио социјална мрежа а како плус во денеш...
05/02/2021
120 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Ја проба некој Clubhouse? Natalija Trajchevska ќе ви каже на кратко за новата аудио социјална мрежа а како плус во денешниот #ПрегледВоПеток има да ви соопшти и добри и лоши вести за Instagram, за тоа како Tim Cook му врати на Mark Zuckerberg и за иднината на Facebook по 17 години постоење.

Настаните од неделата во новиот #ПрегледВоПеток, ви ги пренесува Наталија Стефановска

Во оваа епизода на #комкаст, Дарко го продолжува муабетот за снимање поткаст, овој пат со малку повеќе осврт на технички...
04/02/2021
#комкаст 96 - Како да снимите поткаст - втор дел - К О М У Н И К А Ц И И -

Во оваа епизода на #комкаст, Дарко го продолжува муабетот за снимање поткаст, овој пат со малку повеќе осврт на техничкиот дел и опремата потребна за снимање.

Разговараме за новините кои ги носи Google Analytics 4, за разликите во споредба со досегашниот Universal Analytics и секако за најдобриот пристап и транзиција

Во денешниот #ПрегледВоПеток Tina Spirovska ќе ви каже збор-два за новата кампања на Кока-Кола, кои трендови за 2021 тре...
29/01/2021
119 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Во денешниот #ПрегледВоПеток Tina Spirovska ќе ви каже збор-два за новата кампања на Кока-Кола, кои трендови за 2021 треба да ги следите на социјалните мрежи, верификацијата на е-трговци на АЕТМ и повеќе..

Hey hey, прв пат пишувам преглед во петок, се надевам нема да ми се лутите ако не ви се свиѓа :D Па, ова се новостите од овие 7 дена.

ПРЕТПРОДАЖБА - какво е вашето искуство на оваа тема? Практикувате? Со каков ефект?Во оваа епизода на #комкаст Дарко и Јо...
28/01/2021
#комкаст 95 - Претпродажба, со Јоцо Тодоровски - К О М У Н И К А Ц И И -

ПРЕТПРОДАЖБА - какво е вашето искуство на оваа тема? Практикувате? Со каков ефект?

Во оваа епизода на #комкаст Дарко и Јоцо дискутираат за:
- кои се основните фази на претпродажба
- како можеш да ја искористиш претпродажбата како - систем за валидизирање на бизнис идеи
- дополнителни линкови од видеа, книги (ресурси)
- примери и мини студии на случај

Разговараме за новините кои ги носи Google Analytics 4, за разликите во споредба со досегашниот Universal Analytics и секако за најдобриот пристап и транзиција

Во оваа епизода на #комкаст Дарко и Никола разговараат за доста работи меѓу кои микро инфлуенсерите на Инстаграм, скрејп...
26/01/2021
#комкаст 94 - за Growth ****ing со Никола Соколов - К О М У Н И К А Ц И И -

Во оваа епизода на #комкаст Дарко и Никола разговараат за доста работи меѓу кои микро инфлуенсерите на Инстаграм, скрејпање на податоци по интернет, Инстаграм email scraper, cold emails...

Разговараме за новините кои ги носи Google Analytics 4, за разликите во споредба со досегашниот Universal Analytics и секако за најдобриот пристап и транзиција

Те изненадува ли фактот дека во 2020-та интернет корисниците поминале повеќе време на TikTok отколку на Facebook? Или де...
22/01/2021
118 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Те изненадува ли фактот дека во 2020-та интернет корисниците поминале повеќе време на TikTok отколку на Facebook? Или дека Parler делумно се врати со поддршка од двајца руси?

Повеќе за ова и плус во денешниот #ПрегледВоПеток

Лелеее.. па мислам дека фразата “идеме јако” ја немам искористено во #ПрегледВоПеток од 2019-та.. сТрамота! Спремни? ИДЕМЕ ЈАКО и овој петок со новостите од изминативе...

Петочки со полурастопен прв снег во 2021 и најновото #ПрегледВоПеток издание со Natasa Atanasova ☃️
15/01/2021
117 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Петочки со полурастопен прв снег во 2021 и најновото #ПрегледВоПеток издание со Natasa Atanasova ☃️

Петочки со полурастопен прв снег во 2021 и најновото издание од преглед во петок. Започнуваме со чешлање на настаните од изминатата недела!

#комкаст 92 - Топ 5 извори/сајтови за маркетинг и медиуми - К О М У Н И К А Ц И И -
12/01/2021
#комкаст 92 - Топ 5 извори/сајтови за маркетинг и медиуми - К О М У Н И К А Ц И И -

#комкаст 92 - Топ 5 извори/сајтови за маркетинг и медиуми - К О М У Н И К А Ц И И -

Во новата 91 по ред епизода зборуваме за светот на Биби, за развојот на овој проект, за начинот на кој се работи внатре, за YouTube за деца и возрасни за Бививерзумот и за ....

За многу години празници… кои и да ги славиш или веќе ги прослави… Еве нè со првиот #ПрегледВоПеток во 2021 посветен, по...
08/01/2021
116 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

За многу години празници… кои и да ги славиш или веќе ги прослави… Еве нè со првиот #ПрегледВоПеток во 2021 посветен, по кој знае кој пат, на Facebook.

За многу години празници… кои и да ги славиш или веќе ги прослави… Ете нè во 2021, година за која веројатно имаме далеку помалку очекувања во споредба со 2020. Искуство....

30/12/2020
#комкаст Special!!! - Среќна Нова година - by NewMediaMK

Оваа година иако често раздвоени сепак на крај заедно застанавме пред камера (еден по еден) да ви честитаме нова година. 🎄🥳

Зад комуникации.нет и #комкаст и зад @AllWebMK, @AllWebAl и @DecalMK стои тим на луѓе кои неуморно работат сите овие работи да се оствaрат и многу повеќе од ...

Последниот #ПрегледВоПеток за годинава се падна кај Natalija Trajchevska 🎉Дознај повеќе за трендовите кои нè очекуваат в...
25/12/2020
115 #ПрегледВоПеток - К О М У Н И К А Ц И И -

Последниот #ПрегледВоПеток за годинава се падна кај Natalija Trajchevska 🎉

Дознај повеќе за трендовите кои нè очекуваат во 2021.

Не сакам петок кога се празничните гужви затоа што се чини дека викендот е месец дена далеку, но сакам преглед во петок! :)

Address

Anton Popov 1/3/18
Skopje
1000

General information

Award winning boutique digital marketing agency that develops and implements strategies and campaigns for the networked world.

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when NewMedia MK posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to NewMedia MK:

Videos

Nearby media companies


Other Social Media Agencies in Skopje

Show All