07/06/2025
Tips untuk Berani berhadapan dengan orang Ramai🤣🤣
Saya faham ada Ramai lagi orang di luar sana Malu-malu bila bercakap atau orang cakap Confident diri tu sangat lah Rendah..
Back to story 2010 -15years ago
Saya adalah seorang pemalu sebenarnya,Asal bukan orang kaya dan saya adalah budak kampung di lahirkan di hospital Kota belud. Dalam umur 18tahun saya sudah terfikir Apa kah cara saya untuk hilangkan Rasa MALU??
Di sana la titik permulaan saya cuba untuk join apa2 Program seperti Join Body Fizik dan MODELING,.
Pada Tahun 2006- saya memenagi Juara Body BEAUTIFUL open sabah Bertempat di Razz Ma Tazz. Pada ketika itu saya masih ingat semua kawan-kawan dan sekeliling saya mempertawakan saya dan bercakap dengan saya “Jack,jangan lah kau ikut ,bikin malu saja kalau kalah sebab semua ikut ada muka dan tagap” ..
Pada ketika itu saya sangat down kerana semua sokongan kawan saya tiada yang memberikan positive padahal semuanya negative! Sakit dan Sedih.
Walaubagaimana pun Saya sudah Simpan satu niat yang sangat kuat di hati saya iaitu “Buang RASA Malu”. Dari sana saya start bersemangat dalam hati “ kalau saya kalah saya tidak kisah sebab niat saya mahu hilangkan rasa malu”🤣🤣🤣
Niat saya simple saja tapi saya buat yang terbaik “All Out” dan saya membuat Latihan selama 8 minggu Hari- hari ( Pagi,tengahari dan Malam),Cat walk dan Posing yang Teeerrrrrbaik…
Kalau mahu cerita panjaaaang lagi jadi saya pindikkan cerita saya JUARA dan Champion the best Body Beautiful 2006 dan The Best Cat Walk & Poseing!
Selepas itu saya teruskan perjuangan saya menjadi seorang model Baju dan seluar selam 3 tahun dan join mana-mana pertandingan.
Jadi kepada kamu yang takut hilangkan Nervous dan malu-malu ,kamu join la pertandingan apa saja dan sekarang sangat lagi senang BUAT LIVE FB atau TikTok lagi cepat💪💪💪💪
Semoga bermanfaat💪💪💪