28/07/2026
Syukur kepada Tuhan, Mia telah ditemui dalam keadaan selamat.
Sekitar jam 3 petang tadi, selepas 33 jam yang penuh debaran dan pencarian tanpa henti, kami akhirnya menerima berita mengenai keberadaan Mia. Kami kini berada di balai polis dan sempat bertemu dengannya buat seketika. Dia masih sedikit keliru, namun yang paling penting, dia selamat.
Dalam tempoh kurang daripada sejam selepas berita kehilangan Mia dikongsikan, kisahnya tular dengan begitu pantas. Kecepatan dan luasnya bantuan daripada semua pihak benar-benar menyentuh hati kami.
Kami ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua yang terlibat dalam usaha mencari Mia – orang awam, PDRM, Pengetua SM Lok Yuk, para guru, ibu bapa dan pelajar, kelab-kelab, persatuan, gereja, rakan-rakan, serta orang ramai yang kami tidak kenali. Mohon maaf kerana tidak dapat menyebut nama setiap seorang, jumlahnya terlalu ramai. Setiap perkongsian, doa dan keprihatinan anda telah membantu membawa Mia kembali kepada kami.
Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak media yang menghubungi kami secara peribadi dan mendapatkan kebenaran sebelum menyiarkan berita ini. Sikap profesional dan penuh hormat yang anda tunjukkan amat kami hargai.
Pengalaman ini membuka mata kami tentang betapa baiknya hati begitu ramai insan di sekeliling kita.
Terima kasih atas setiap doa, setiap perkongsian dan setiap usaha yang telah dilakukan demi Mia.
Dari lubuk hati kami yang paling dalam, terima kasih.