Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York Established on February 22, 1969 this community organization is dedicated to promoting of Croatian language and culture. Croatian community is proud to have such an organization.

06/25/2019
Miroslav Škoro (službena stranica)

Miroslav Škoro (službena stranica)

Dragi prijatelji,
s radošću vam čestitam Dan državnosti. 🇭🇷
Iduće godine proslavit ćemo ga zajedno na dan koji je ustanovio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, 30. svibnja. Taj dan su nam, kao i puno toga, jednostavno uzeli.
Vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti, vratit ćemo državu Narodu i ništa nas na tom putu ne može zaustaviti.

Association of Croatian American Professionals
04/27/2019

Association of Croatian American Professionals

“Different roads sometimes lead to the same castle.”

Join us on the Domovina program, a once in a lifetime trip for individuals of Croatian heritage aged 18-30. Explore, make new friends, and learn about your heritage.

Apply now —> https://croampro.com/domovina-birthright-program/

Credit: King's Landing Dubrovnik, tzdubrovnik.hr

Klapa Samoana Vocal Ensemble
04/10/2019

Klapa Samoana Vocal Ensemble

KLAPA SAMOANA AT LA FORTUNA NJ

This Friday 12th April

Klapa Samoana will be doing one performance in the New York/ NJ area and they will have a mix of Croatian music from various regions as well as a sturdy repertoire of Klapske Pjesme.

The boys are fundraising to take the whole Klapa of 9 to Croatia this summer for the Omiš Klapa Festival.

Please spread the word so that we get as many people as possible to this unique experience!

$30pp - please call la Fortuna to book tickets (limited capacity so first come first serve)

Projekt Velebit
04/05/2019
Projekt Velebit

Projekt Velebit

Ovo je prvo emitiranje Podcasta Velebit uživo, radi čega smo imali nekoliko tehničkih problema s direknim prijenosom preko našega portala. To smo konačno riješili i sada možete gledati Podcast Velebit “in real time”, s tim da u bilo koje vrijeme emisiju možete vratiti na početak, a nakon što emisija završi, možete gledati snimak kao i ranije dok smo objavljivali samo snimke.
https://projektvelebit.com/projekt-velebit-uzivo-novinari-marko-ljubic-i-mislav-benecevic-o-medijskoj-cenzuri-u-hrvatskoj/

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
02/27/2019

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA

Pola stoljeća Hrvatskog radija New York - Glas slobodne Hrvatske

Nekoliko stotina Hrvata iz New Yorka i okolice okupilo se 24. veljače kako bi proslavili 50. obljetnicu djelovanja Hrvatskog radija New York ''Glas slobodne Hrvatske''. Proslavi su prisustvovali i hrvatski saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, veleposlanik Hrvatske u SAD-u Pjer Šimunović, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Ivan Grbešić te hrvatski svećenik iz Chicaga fra Jozo Grbeša.
U New York su na proslavu stigli gosti iz Hrvatske, Kanade, SAD-a kako bi odali priznanje onima koji su uložili puno energije u jačanje hrvatskog identiteta u Americi, a obljetnicu im je video porukom čestitala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
- Mislim da je u tome izuzetno imao uspjeha, nastojeći očuvati hrvatski jezik, ideju slobodne Hrvatske, ideju neovisne Hrvatske. Ideju Hrvatske koja je povezana duboko s Amerikom – ispričao je hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama, Pjer Šimunović.
Iako su dugo u SAD-u, Hrvati koji žive u New Yorku, vjerni su svom lokalnom radiju. (https://glashrvatske.hrt.hr/)
Više https://kamenjar.com/hrvatski-radio-new-york-proslavio-50-obljetnicu-djelovanja/

Glas Hrvatske
02/25/2019
Glas Hrvatske

Glas Hrvatske

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York domoljubni je i državotvorni radio koji je u trenutcima stvaranja neovisne Hrvatske imao veliku ulogu. Radio i danas nastoji očuvati hrvatski jezik te ideju slobodne i neovisne Hrvatske koja je povezana duboko s Amerikom.

Hercegovački portal
02/25/2019
Hercegovački portal

Hercegovački portal

Dok je razmišljao kako će provesti slobodne dane, na vijestima je ugledao gorući tenk u Sloveniji i istog trenutka odlučio napustiti Legiju stranaca i odlazi u Domovinu iz koje je otišao kao beba. U Hrvatsku dolazi u kolovozu 1991. godine i priključuje se Zboru narodne garde

They will be at Croatian radio celebration. We invite you to celebrate with them.
02/14/2019
Direktno.hr

They will be at Croatian radio celebration. We invite you to celebrate with them.

Mi smo se malo naježili, ne znamo za vas...

(FOTO) Hrvatski radio klub u New Yorku slavi 50. godišnjicu: ‘Hrvatska ideja izvojevala je čistu pobjedu’…Neka s...
02/11/2019
(FOTO) Hrvatski radio klub u New Yorku slavi 50. godišnjicu: ‘Hrvatska ideja izvojevala je čistu pobjedu’…Neka se „Glas slobodne Hrvatske“ vječno čuje iz ovog moćnog i kulturnog sjedišta svijeta…

(FOTO) Hrvatski radio klub u New Yorku slavi 50. godišnjicu: ‘Hrvatska ideja izvojevala je čistu pobjedu’…Neka se „Glas slobodne Hrvatske“ vječno čuje iz ovog moćnog i kulturnog sjedišta svijeta…

Hrvatski radio klub (Croatian Radio Club, Inc) u New Yorku slavi 50. godišnjicu svoga osnutka. Povodom te velike obljetnice donosimo njegovu povijest, koju su pripremili Stipe Dumančić i Vedran Josip Nazor. Svrha ove spomen knjige je prisjetiti se svih tih godina dragih uspomena. I zahvaliti svim...

Narod.hr
02/10/2019
Narod.hr

Narod.hr

Jeste li znali da u SAD-u postoji radio na hrvatskom jeziku već 50 godina, a koji ima i svoju emisiju na američkom TV programu? Njemu su se od samog početka suprotstavili službeni i neslužbeni krugovi komunističke Jugoslavije.

Children Have Dreams Too
02/08/2019

Children Have Dreams Too

One more week to go,let’s create a masterpiece!
Don't forget to make a reservation and enjoy a delicious, authentic Croatian meal at Rudar before the Paint Night event begins, and if you can't get there early, you can eat while we paint with special snack items to be available!

https://www.eventbrite.com/e/astoria-paint-night-fundraiser-for-children-have-dreams-too-tickets-54837560620?aff=utm_source%3Deb_email%26utm_medium%3Demail%26utm_campaign%3Dnew_event_email&utm_term=eventurl_text

01/27/2019
Croatia - Šport i zabava

Croatia - Šport i zabava

♛ Komentiraj i ocijenite pjesmu od 1➤10 !!!!
NOVO █▬█ █ ▀█▀ NOVO!
★ ☆ Ivan Martic Ivica - Croatio svak' te htio! ☆ ★

Mario Hezonja
01/14/2019

Mario Hezonja

Hvala ljudi moji!! ❤️🇭🇷❤️

Croatia Week
01/12/2019
Croatia Week

Croatia Week

National anthem before the NBA match sung by Croatian klapa group as well as a halftime traditional dance performance...

Večernji list
01/12/2019
Večernji list

Večernji list

[VIDEO] 🇭🇷 Predivno! 🤩 Ponos nacije! 🙌

01/08/2019

50 obljetnica vaseg radija. Slavimo je 24. Veljace.
Proslavimo zajedno.

01/01/2019

Happy New Year from all of us at Croatian radio New York.

12/29/2018
Awesome.
12/02/2018
Croatian Embassy in Washington D.C.

Awesome.

DID YOU KNOW that of the 20,000 registered cars in small Croatian town in the Dalmatian Hinterland, Imotski [also known for Blue and Red Lake], around 13,000 of them are Mercedes? Some will even say that Imotski has the most Mercedes per capita than anywhere else in the world. Check out an article from the Mercedes Benz official website about this "love affair":

Glas Hrvatske
11/12/2018

Glas Hrvatske

Druga Sjednica 2. saziva Savjeta Vlada Republike Hrvatske za Hrvate izvan #RH u Šibeniku - jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske s konkretnim prijedlozima i mjerama vezanima uz.gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodne kanale javne radiotelevizije. Hrvati Izvan RH

Zvonko Milas
10/24/2018

Zvonko Milas

U nastavku službenog putovanja u Sjedinjene Američke Države, državni tajnik Zvonko Milas posjetio je hrvatsku zajednicu u New Yorku. Uz izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, susretima i sastancima s hrvatskim zajednicama u New Yorku prisustvovale su Lara Romano, zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u Washingtonu i Lidija Babić, konzulica.

U nedjelju, 21. listopada 2018. održana je sv. misa u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela na Manhattanu koju je predvodio župnik, fra Nikola Pašalić. Poslije sv. mise održan je godišnji banket hrvatske zajednice na kojem je prisustvovao velik broj župljana. Prema riječima fra Nikle Pašalića u župi se redovito okuplja oko 1500 obitelji koji na sv. misu kao i na razna događanja hrvatske zajednice dolaze s područja saveznih država New Yorka, Connecticuta, New Jerseya, Delawarea, Marylanda i Pennsylvanije. Nakon godišnjeg banketa održan je radni sastanak s hrvatskim iseljenicima, župljanima župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela.

Nadalje, u ponedjeljak, 22. listopada 2018. u prostorijama Hrvatskog radija, državni tajnik Zvonko Milas je u sklopu intervjua, kojeg je vodio gospodin Boris Miketić, sve iseljene Hrvate pozvao na zajedništvo i suradnju u programima usmjerenim na podršku projekata i raznih mjera namijenjenih Hrvatima izvan Republike Hrvatske.

Delegaciju Središnjeg državnog ureda dočekao je župnik američke župe Most Precious Blood, pater Vedran Kirinčić. Hrvatska katolička misija bl. Ivan Merz, koja djeluje unutar župe Most Precious Blood, osnovana je 1971. Tijekom posjeta župi održan je kratki sastanak s predstavnicima folklornog društva Hrvatska ruža, hrvatske klape i učiteljicama hrvatske nastave, a u sklopu kojeg je državni tajnik Milas ukazao na modele i načine suradnje, odnosno podrške njihovim brojnim aktivnostima.

Posjet hrvatskoj zajednici u Astoriji nastavljen je sastankom u hrvatskom istarskom klubu te je upriličen sastanak s predstavnicima dvadesetak istarskih klubova.

U vrlo pozitivnoj atmosferi predstavnici hrvatskih klubova predstavili su svoje klubove, područja djelovanja i aktivnosti istih, a svima prisutnima obratio se državni tajnik Milas koji je istaknuo važnost poznavanja područja djelovanja i aktivnosti klubova kao i upoznavanja predstavnika istih o programima Središnjeg državnog ureda putem kojih je moguće ostvariti suradnju te zajedničkim djelovanjem nadograditi i nadopuniti postojeće, kao i kreirati buduće aktivnosti. Predstavljen je i pilot projekt Registar hrvatskih subjekata Hrvata izvan Republike Hrvatske, a djelatnici Središnjeg državnog ureda pružili su savjete za razna statusna pitanja, kao i pitanja povratka u Republiku Hrvatsku.

Ivan Rakitić
09/25/2018

Ivan Rakitić

Cestitam majstore Luka Modrić!🙏👏 sve si zasluzio i cijela hrvatska se ponosi tobom! Hvala ti na svemu kapetane, uvijek uz tebe.💪
¡Enhorabuena #LukaModric! Otro premio más que merecido 👏🔝 #TheBest #FIFAFootballAwards
Congratulations! Another well deserved award 👏💪 #TheBest 🇭🇷

Ivan Penava
09/08/2018

Ivan Penava

[U IME ŽRTAVA VELIKOSRPSKE AGRESIJE NA VUKOVAR I REPUBLIKU HRVATSKU ZAHTJEVAM PREKID ŠUTNJE HRVATSKIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA O RATNIM ZLOČINIMA I PROCESUIRANJU SVIH ODGOVORNIH ZA UBIJENE KAO I ZA BROJNE OSOBE ČIJI NAJMILIJI BESPOMOĆNO VEĆ 27 GODINA TRAGAJU ZA ISTINOM]

Ovčara, Trpinjska cesta 33, dva autobusa odvezenih 19.11. iz Borova Naselja koji su nestali u Dalju, Velepromet, pekara na Drvenoj Pijaci…
Samo su neka mjesta gdje su ljudi, ranjenici, bolesnici, mučeni, izbodeni, isječeni, silovani, premlaćivani. Tko je svirepa zlostavljanja preživio bio je strijeljan ili pogubljen pucnjem u glavu.
Nazivamo ih herojima, stupovima moderne hrvatske države, prava pa ni ona temeljna poput prava na život, dostojanstvo, humanost, pravičnu presudu…, im nismo kao društvo osigurali kako 1991. godine tako ni ovih 27 godina poslije. Kao društvo smo ih obespravili, ne samo njih nego i njihove obitelji. Osobno ne želim niti hoću graditi i biti sukrivac za tako bolesno društvo, a svojom šutnjom, šutnjom gradonačelnika Vukovara staviti svoj potpis na takvu prljavu i zloćudnu rabotu. Dosta mi je osjećaja gorčine, nepravde, izdaje i nedostojnosti tih ljudi svaki put kada im na grob dođem zapaliti svijeću i stoga je vrijeme da kažem „dosta“ i ovim putem dignem svoj glas protiv društva koje ne štiti najslabije, koje ne poštuje i zaboravlja svoje heroje.
Kao gradonačelnik Vukovara moram voditi brigu o budućnosti grada koja je neizvjesna i ne može biti dobra upravo zbog ne raščišćavanja duhova prošlosti. Koliko god se svi trudili i pokušavali mu otvoriti bolju perspektivu uvijek ćemo biti lak i podatan plijen svima koji žele odvući pozornost sa svojih radnji, a uvijek za račun Vukovara. Zločini imaju svoje ime i prezime, nakon svega što su prošli, ne mogu svi građani Vukovara biti taoci bilo kakvih dogovora iz prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti. Tražim da se jasno i decidirano odredimo prema događajima iz prošlosti, Jugoslavenskoj narodnoj armiji, veliko srpskoj politici i taj odnos beskompromisno projiciramo u svakoj prigodi. Ne dopustivo je da kao država, sustav nemamo snage prokazati krivce, zahtijevati priznavanje zla učinjenog od strane zločinačkog režima, tražiti ispriku i obeštećenje žrtava. Pokraj svega toga mi još sklapamo saveze sa onima koji u svojim redovima kriju krivce, koji znaju sve o određenim zločinima ali o tome šute.
Tko je za to kriv?
Najviše političari i ljudi koji su profesionalno plaćeni, kojima je provođenje zakona u opisu radnog mjesta. Ali kako živimo u demokratskoj zemlji krivi smo svi, jer demokracija zahtjeva da građani reagiraju kada god se sustav nađe u krizi. Neke naše institucije su „u krizi“ od kada postoje, a svi od toga okrećemo glavu i zaboravljamo. Mišljenja sam da su neki stavovi iznad politike, a neke vrijednosti iznad stranačke stege. Stoga je nakon gotovo 10.000 dana šutnje vrijeme da zajedno postavimo jasne rokove odgovornim institucijama poput Ministarstva pravosuđa, Glavnog državnog odvjetnika, Obavještajnih službi, Ministarstva unutarnjih poslova da procesuiraju odgovorne na svim razinama za zločine ili da svoje mjesto ustupe onima koji su to kadri učiniti.
Možda će se naći povrijeđena ega, možda ću poremetiti nečije računice pa ću zbog toga sam, umjesto krvnika, postati predmet obrade istražnih radnji i konstrukcija. Koliko god netko pokušao zamesti trag i odvratiti pozornost na nešto drugo želim da se zna da protiv mene sve ove godine kako obavljam dužnost gradonačelnika nisu pokrenute nikakve optužnice, nisam osuđivan, nikada u životu nisam bio pod utjecajem alkohola, niti blizu drogi, u potpunosti sam zdrav i ja i moja obitelj. Kako god netko pokušao popraviti dojam, zamagliti stvarnost ona je nepobitna, 27 godina za najstrašnije zločine koji su nam u samoj osnovi državnosti nije učinjeno gotovo ništa.
Stoga Grad Vukovar organizira i poziva dana 13. listopada 2018. godine u 14,00 sati na mirni, apolitični prosvjed za temeljna ljudska prava na koji su pozvani svi koji ih poštuju, a protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva.
Nazivamo ih onima koji su najviše dali, nazivamo ih najboljima od nas…
Kako smo im vratili?
Što to govori o nama?
Nema isprike niti opravdanja ili jesmo ili nismo dostojni tih ljudi i ove države. Zbog svih nečinjenja institucija nažalost nema tko nego mi i nema se kada nego odmah stvoriti pritisak kako bi tim našim institucijama i časnim pojedincima u njima omogućili da konačno odrade posao.

Kolinda Grabar-Kitarović
09/07/2018

Kolinda Grabar-Kitarović

[28. OBLJETNICA ATJ LUČKO]
U vremenima kada Hrvatska još nije mogla razviti svoju vojsku, policijske su postrojbe morale ispunjavati i vojne zadaće. ATJ Lučko bila je udarna snaga koja je u prvim mjesecima agresije na Hrvatsku ponijela teret najtežih okršaja, snaga u koju se pouzdao hrvatski narod, snaga u koju je naš prvi predsjednik i vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman imao najveće povjerenje. Hvala vam na svemu što ste učinili, ne samo u Domovinskom ratu nego i u mirnodopskim godinama do danas. Čestitam vam vaš dan i želim puno uspjeha u izvršavanju svih budućih zadaća, sa željom da ih bude što manje.

09/07/2018
Slavonac sam, time se ponosim

Good morning from Langkawi. Croatia was n ❤.

Bistrog čela lijepog lica ja sam prava hrvatica
Dunav, Sava, Kupa, Drava dva su moja oka plava,
vitkog tijela lijepog lica ja sam prava Hrvatica
Mura, Drina i Cetina Hrvatska mi domovina..

Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat
09/03/2018

Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat

Na današnji dan 1991. godine započela je bitka za Petrinju. Nakon što su srpski pobunjenici napali policijsku stanicu u centru grada u vojarni Vasilj Gaćeša, zapovjednik petrinjskog garnizona Slobodan Tarbuk organizirao je tiskovnu konferenciju za medije. Na njoj je prisutne novinare pokušao uvjeriti kako je na vojarnu izvršen minobacački napad od strane hrvatskih snaga te mu je taj fiktivni napad poslužio kao povod za napad na grad. Kada je zapovjednik V. vojne oblasti general Andrija Rašeta nazvao Tarbuka konferencija je prekinuta, a Tarbuk je Rašeti poručio: „Sravniti ću Petrinju sa zemljom, majku im ustašku.“ Napad na grad bio je silovit i trajao je cijeli dan, iz vojarni „Šamarica“ i „Vasilj Gaćeša“ izišli su tenkovi koji su rušili sve pred sobom. Razarani su dječji vrtić, crkva sv. Lovre, srednjoškolski centar, općinski sud, nekoliko privrednih objekata među kojima i radionica "Slavijatransa", silos hrane "Gavrilovića", tvornica obuće, zgrada bolnice itd. Poginuli su Nikola Lokner, pripadnik ZNG-a, Andrija Rokić, djelatnik MUP-a i civil Stjepan Bučar. Osim Petrinje napadnuta su i okolna sela Hrastovica, Budičina, Taborište i Pecki. Malobrojni branitelji uspjeli su obraniti grad i tenkovi su se oko 19 sati povukli u vojarne. Bio je to nagovještaj teških dana za Petrinju koji su kulminirali 21. rujna padom grada.

Address

37-18 Astoria Blvd
Astoria, NY
11103

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Nearby media companies


Other Broadcasting & media production in Astoria

Show All