Clicky

Rrelos.com

Rrelos.com Revistat Rrelos është portë shumëdimensionale, një qasje e hapur për publikimin e zbulimeve s Video creator

Operating as usual

Putin me urdhër të ri për komandën ushtarake
02/27/2022
Putin me urdhër të ri për komandën ushtarake

Putin me urdhër të ri për komandën ushtarake

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin ka urdhëruar komandën ushtarake të vendosë në gatishmëri të lartë forcat e parandalimit bërthamor. Putin ka urdhëruar forcat e parandalimit bërthamor në gatishmë…

Agresioni rus në Ukrainë, reagon për herë të parë Angela Merkel
02/25/2022
Agresioni rus në Ukrainë, reagon për herë të parë Angela Merkel

Agresioni rus në Ukrainë, reagon për herë të parë Angela Merkel

Ish-kancelarja gjermane Angela Merkel ka dënuar sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës, të cilin ajo e quajti një pikë kthese në histori. Këtë ajo e ka deklaruar për agjencinë gjermane të lajmeve dpa, trans…

Frika dhe brengat: 97% nga to nuk do ndodhin kurrë
01/04/2022
Frika dhe brengat: 97% nga to nuk do ndodhin kurrë

Frika dhe brengat: 97% nga to nuk do ndodhin kurrë

Nga: Prof. Dr. Fadil Çitaku, Academy of Leadership Sciences Switzerland Tendencat e mendjes Një studim i shkenctarëve Leahy, et al. 2005, nga Universitetit Cornell, SHBA, zbuluan se, së pari, 85% e…

DIAMATET E VËRTETË
01/04/2022
Diamatet e vërtetë

DIAMATET E VËRTETË

Kur qeshin fëmijët, dielli na duket më i madh. Kur qeshin fëmijët, prindërve një dorë u fshin shqetësime. Lodhjet bëhen lule, këngët s’kanë mbarime, kur qeshin fëmijët e tokës sime dhe gjithë fëmij…

TUFA TUFA Senzacion për tepiha!
12/27/2021
TUFA TUFA Senzacion për tepiha!

TUFA TUFA Senzacion për tepiha!

Kompania Tufa tufa siç kanë sjellë diçka që se kemi parë më heret në Kosovë, ata po sjellin tepihët kustom të cilët veçse janë trendi, ku tash e tutje secili mundet me e porositë tepihun e personal…

Michael Collins – një nga tre anëtarët e ekuipazhit të misionit të parë me njerëz në Hënë, Apollo 11 në 1969 – ka ndrrua...
04/29/2021
Astronauti i Apollo 11 Michael Collins ndrrojë jetë në moshën 90 vjeç

Michael Collins – një nga tre anëtarët e ekuipazhit të misionit të parë me njerëz në Hënë, Apollo 11 në 1969 – ka ndrruarë jetë në moshën 90 vjeç

Michael Collins – një nga tre anëtarët e ekuipazhit të misionit të parë me njerëz në Hënë, Apollo 11 në 1969 – ka ndrruarë jetë në moshën 90 vjeç, thotë familja e tij. Ai ndrrojë jetë t…

Pse dokumentarët mbi natyrën rrëfejnë gjysmë gënjeshtra
04/28/2021
Pse dokumentarët mbi natyrën rrëfejnë gjysmë gënjeshtra

Pse dokumentarët mbi natyrën rrëfejnë gjysmë gënjeshtra

Ndoshta kjo do të mbahet mend si “epoka e artë” e dokumentarëve mbi natyrën. Prodhime të tilla si “Planet Earth II” dhe “Blue Planet II”, janë parë nga më shumë se 1 miliardë shikues në 3 vitet e f…

NDARJA E ATMOSFERËS
04/28/2021
NDARJA E ATMOSFERËS

NDARJA E ATMOSFERËS

Atmosfera është përzirje e gazeve pa ngjyrë, pa shije dhe pa erë. Kufirin e poshtëm të atmosferës e përbëjnë sipërfaqja toksore dhe e baseneve ujore në Tokë. Mirëp është e vështirë të caktohen kufi…

Pika më e pastër e ujit në botë
04/28/2021
Pika më e pastër e ujit në botë

Pika më e pastër e ujit në botë

Nëse pastrimi i afrohet hyjnores, atëherë kjo është një pikë hyjnore. Shkencëtarët nga “Vienna University of Technology” njoftoi dje se kishin krijuar pikën e ujit më të pastër në botë. Ky ujë ultr…

Çka jane dhe si formohen Nebulat?
04/28/2021
Çka jane dhe si formohen Nebulat?

Çka jane dhe si formohen Nebulat?

Çka është Nebula? Nebula është një fjalë latine qe do te thote “re”.Por kur flasim per universin, nuk behet fjalë për rete qe e mbulojne qiellin tonë.Nebulat apo mjegullnajat nuk jane vetem re nder…

10 fakte gjeografike që ngjallin kureshtje
04/28/2021
10 fakte gjeografike që ngjallin kureshtje

10 fakte gjeografike që ngjallin kureshtje

Gjeografia është një shkencë që ndryshon vazhdimisht si nga efektet politike ashtu edhe nga shkaqe natyrore. Në botë ekzistojnë shumë dukuri të rralla, situata gjeografike të çuditshme dhe të dhëna…

10 Fakte rreth Tokës – planetin e tretë nga Dielli
04/28/2021
10 Fakte rreth Tokës – planetin e tretë nga Dielli

10 Fakte rreth Tokës – planetin e tretë nga Dielli

Ndryshe nga shumica e planeteve, duhet të jeni jashtëzakonisht te njohur me këtë; Tokë. Pavarësisht nga sa mendoni se dini për Tokën, mendoj se të gjithë mund të pajtohen që Toka është planeti “më …

Një botë e re!  Një ekzoplanetë me përmasa të Tokës është gjetur të rrotullohet në zonën e banueshme të yllit të tij, zo...
04/15/2020

Një botë e re! Një ekzoplanetë me përmasa të Tokës është gjetur të rrotullohet në zonën e banueshme të yllit të tij, zonën përreth një ylli, ku një planet shkëmbor mund të ketë ujë të lëngshëm.

Mësoni më shum rreth këtij zbulimi intrigues nga misioni i NASA-as: https://go.nasa.gov/3euq9Th

Antimateria - Fakti i katërtABDYL BERISHA (2003) – FIZIKANTI I PARË SHQIPTAR QË HULUMTON ME ANTIGRIMCË==================...
04/15/2020

Antimateria - Fakti i katërt
ABDYL BERISHA (2003) – FIZIKANTI I PARË SHQIPTAR QË HULUMTON ME ANTIGRIMCË
================================
Helmholtz-Institut für Strahelen- und Kernphysik der Universität Bonn ( Instituti „Helmholtz“ për rrezatim dhe fizikë bërthamore e Universitetit të Bonit) që ka ndërtuar modelin e parë në botë të hulumtimeve shkencore me anë të antigrimcave – positrone, të ashtuquajtur „Bonner Positron-Mikrosond“ („Mikrosonda e Bonit për positrone“) nën udhëheqjen e Prof.Dr. Kalr Maier. Bonner Positronen-Mikrosonde (BPM), e realisuar gjatë vitëve 1995-1997, u krijua me qëllim të mundësimit të matjeve të zgjidhura hapësinore të zgjerimit të dyfishta me pozitronet e ngadalta në fushën mikrometrike. Në ketë laborator shkencot kryhen krysisht hulumimet dhe studimët e defektëve në strukturat të rrjetave kritalore të trupave të ngurtë.
Si burim i positronëve përdorët kryesisht izotopi 22 i natriumin (22NA). Positronët e moderuar (energjia: 2,6 ± 0,075 eV) përshpejtohen në energjitë e Ekin = 5 ... 30 keV duke përdorur një elektrodë potenciale të ndërmjetme dhe tension të lartë me energji prej Ekin = 5 ... 30 keV.

Fakti i katërt shkencor
----------------------------
"Në vitin 2003 mu tha rasti si fizikant i parë shqiptar të merrem me studime shkencore me anë të grimcave të antimateries. Dhe atë pikërisht në:
HULUMTIME ME POSITRONE
HELMHOLTZ-INSTITUT FÜR STRAHELEN- UND KERNPHYSIK DER UNIVERSITÄT BONN
GRUPIN E PROF. DR. KARL MAIER
BONNER POSITRON-MIKROSOND.
Hulumtimët e mija ishin kryesisht të përqendruara në hulumtimin e defekteve të rrjetave kristalore në mostrat metalike për krahet e aeroplanave, të rëndësisë së jashtëzakonshme për qëndrushmëri nga eksplodimi gjatë fërkimit me ajrin.
Kjo ishte një përvojë e veçantë në shkencën e fizikës bërthamore, përkatësisht të fizikvs së grimcave elementare, krahas asaj me grimcat e materjes normale në përshpejtuesin e elektronëve të nobelistit Wolfgang Paul ELSA pranë Institutit të Fizikës (Physikaliosches Institut der Universität Bonn).

Foto 1: Labaratori hulumtues me postrone BPM, mjeti i ndërtuar personalisht nga unë në punëtorinë e institutit me materialin hulumtus si dhe ruajtësi i sigurt i burimit të positronëve 22Na. © Abdyl Berisha si dhe HISKP (Helmholtz-Institut für Strahelen- und Kernphysik)

Foto 1: Shtypi i kohës mbi suksesin e fizikantëve të fizikës bërthamore të Boni me realisuesin e protipipit të mikrosondës së positronëve profesor Karl Maier, i cili ju shpjekon dy doktorantëve të tij Mathias Haaks dhe Ulrike Mäning prinzipin e punës hulumtuese. © HISKP

Foto 3: Rruktimi i postronit në rrjetën kristalore të trupit të ngurtë duke kërkuar venden e zbrazta. © Tezë diplome në fizikë nga Sven-Martin Hyhe „Einzelfehlstellennachweis mit einem Positron-Mikrostrahl“, f.7. HISKP" Nga Abdyl Berisha

Aura është një copëz rrëfimi. Po, një rrëfim që shtjellon të vërtetën dhe imagjinatën njëkohësisht. Imagjinata është e v...
04/11/2020
AURA - Kaltrina Pacolli

Aura është një copëz rrëfimi. Po, një rrëfim që shtjellon të vërtetën dhe imagjinatën njëkohësisht. Imagjinata është e vërteta që fshehurazi dëshirojmë të kthehet në realitet.
Aura është libri i dytë i autores Kaltrina Pacolli, që mban në vete një shtjellim të veçantë dhe kuptimplotë.

Një rrëfim jete për jetën e pafund.

Porosit online ne GjirafaMall ne linkun me poshte, porosia arrin ne shtepin tuaj m'brenda 24h

Shtëpinë nuk do ta quani karantinë, nëse gjatë këtyre ditëve do të lexoni Romanin "AURA"

“Aura” është një përshkrim i një realiteti të kohës moderne, i ndërthurur me personazhe sa aktive dhe interesante, po aq edhe me karaktere të ndryshme dhe të forta, të cilat shkojnë përtej imagjinatës dhe sjellin një kërshëri gjatë gjithë romanit.

Address

20 Cooper Square, New York, NY 10003, USA
New York, NY
10003

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Rrelos.com posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Rrelos.com:

Videos

RRELOS

Rrelos është kompani e prodhimit të filmave, videove dhe programeve televizive, Veprimtari botuese, Kërkime dhe zhvillime eksperimentale në shkencat natyrore dhe inxhinieri, Kërkime dhe zhvillime eksperimentale në shkencat shoqërore dhe humane, Veprimtari profesionale, shkencore dhe teknike p.k.t.

Për çdo informacion të mëtejshëm kontaktoni tek adresat e kompanise:

Number: +38343905828 Email: [email protected] Email: [email protected] Email: [email protected]

Instagram: https://www.instagram.com/rrelosone/ Instagram: https://www.instagram.com/revistarrelos/ Facebook: https://www.facebook.com/Rrelosone/ Facebook: https://www.facebook.com/RevistaShkencoreRrelos/ Facebook: https://www.facebook.com/ShtepiaBotueseRrelos/ Facebook: Rrelos Astronomi Astrofizike Facebook: Observatory rrelos Dyqani: RRELOS ONLINE Youtube: RRELOS

Nearby media companies


Other Magazines in New York

Show All

Comments

Faleminderit Armend!
x

Other Magazines in New York (show all)

A Gathering of the Tribes The Voice of Chinese 中國僑聲 World Media USA AXJ よみタイム Tin Nhanh Hà Tĩnh BlackBook Media From Day One Conference C Level Focus القاهرة اليوم نيوز The Many Shades of Green Amebo talk The Chief Alan Ford