Clicky

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York Established on February 22, 1969 this community organization is dedicated to promoting of Croatian l

Operating as usual

Photos from Andrej Plenković's post
10/08/2021

Photos from Andrej Plenković's post

Moli za nas.
05/12/2021

Moli za nas.

12. SVIBNJA - sv. Leopold Bogdan Mandić, redovnik i prezbiter (1866.-1942.); spomendan

Danas s ponosom i radošću u srcu slavimo svetog Leopolda Bogdana Mandića, drugog kanoniziranog hrvatskog sveca, franjevca kapucina, apostola ispovijedi i kršćanskog jedinstva, proslavljenog ispovjednika.

Rodio se 12. svibnja 1866. u Herceg Novom, na ulazu u „zaljev hrvatskih svetaca“, Boku Kotorsku. Mariju je nazivao svojom „svetom gazdaricom“, a ispovijedao je svakog dana sate i sate. Dolazili su mu mali, obični ljudi i ugledni građani, radnici i industrijalci, studenti i profesori, znanstvenici i časnici, redovnice i redovnici, svećenici i biskupi. Svakom vjerniku posvećivao je najveću pažnju i ljubav, a svoju ispovjedaonicu učinio mjestom pokore i žrtve, ali i osobnoga posvećenja i ekumenskog apostolata.

Ovaj svetac kratko je boravio i u kapucinskom samostanu u Rijeci, od 16. listopada do 11. studenoga 1923. Tu je upućen iz Padove kako bi živio i ispovijedao na hrvatskom jeziku. Postupak za proglašenje fra Leopolda Mandića blaženim pokrenut je 1946.

Blaženim ga je proglasio papa Pavao VI. 2. svibnja 1976., a svetim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. 16. listopada 1983. godine.

Poznata je njegova misao: “Što više radimo u životu na ovoj zemlji, više zasluga stječemo za nebo i više doprinosimo za spasenje duše. Mjesto na nebu nitko nam neće oduzeti.”

Sveti Leopolde, moli za nas!

02/09/2021

Nakon uspješne pretpremijere u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači i prikazivanja filma u Pulskoj areni u rujnu 2020. dokumentarni film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest” scenaristice i redateljice Višnje Starešina 𝗯𝗶𝘁 𝗰́𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗮𝘇𝗮𝗻 𝘂 𝘀𝗿𝗶𝗷𝗲𝗱𝘂 𝟭𝟬. 𝘃𝗲𝗹𝗷𝗮𝗰̌𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭. (𝗻𝗮 𝗦𝘁𝗲𝗽𝗶𝗻𝗰̌𝗲𝘃𝗼) 𝗻𝗮 𝗽𝗿𝘃𝗼𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗲 𝘁𝗲𝗹𝗲𝘃𝗶𝘇𝗶𝗷𝗲 u 20:10. Film je nastao u koprodukciji Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ukoliko ste propustili pogledati ovaj odličan dokumentarni film o našem blaženiku - iskoristite ovu prigodu.

Ovo je odlična prilika da se prisjetimo i upoznamo s našim Blaženikom – Svecom, kojeg trebamo poznavati, biti zahvalni na stavu i hrabrosti koju je imao kao Pastir Katoličke Crkve te promicati Njegovo čašćenje i vrijednosti koje je zastupao.

Hrvati izvan RH ujedinjeni u pomoći stradalima u potresu
12/30/2020
Hrvati izvan RH ujedinjeni u pomoći stradalima u potresu

Hrvati izvan RH ujedinjeni u pomoći stradalima u potresu

Kao i mnogo puta do sada Hrvati izvan Hrvatske organiziraju i prikupljaju pomoć, ovoga puta za potresom pogođena područja. Putem društvenih mreža objavljene su mnogobrojne poruke i upute o mogućnostima pomoći.

Please donate. It’s much appreciated.
12/29/2020

Please donate. It’s much appreciated.

Photos from Croatian Catholic Parish - New York, NY's post
12/24/2020

Photos from Croatian Catholic Parish - New York, NY's post

12/24/2020
12/10/2020

Obilježavajući 21. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika 🇭🇷 i HDZ - Hrvatska demokratska zajednica, prisjećamo se njegove državničke vizije i odvažnosti kojom je u prijelomnim trenucima predvodio hrvatski narod i hrvatske branitelje u obrani i stvaranju samostalne 🇭🇷.

11/18/2020

Ambassador Kohorst: Today, we honor the thousands of victims of the 1991 siege of Vukovar, they are not forgotten. The United States encourages continued progress and partnership toward reconciliation and the search for missing persons, as we remember the fallen and their families. 🇭🇷

Za iseljeničke projekte 3.5 milijuna kuna
09/07/2020
Za iseljeničke projekte 3.5 milijuna kuna

Za iseljeničke projekte 3.5 milijuna kuna

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva radi ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu.

09/04/2020

Cookie and I just got back from Croatia and we highly recommend it to anyone! The food was fantastic and the country is just beautiful!

08/05/2020

Današnji državni blagdan više je od sjećanja na jednu dobivenu bitku. Njih je u povijesti bilo mnogo, ali nijedna nije odredila sudbinu hrvatskoga naroda i domovine kao što ju je odredila vojno-redarstvena operacija „Oluja“. Ulaskom Hrvatske vojske i policije u kraljevski Knin 5. kolovoza 1995. stoljetni san slobodne i samostalne države mnogih naraštaja Hrvata postao je stvarnost. Zato su u ovom danu simbolično sabrane sve naše bitke, a svi stjegovi naše borbe za slobodu ponosno se vijore u bojama hrvatske državne zastave na vrhu kninske tvrđave.

Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Photos from Kolinda Grabar-Kitarović's post
07/17/2020

Photos from Kolinda Grabar-Kitarović's post

06/18/2020

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2020.

Obavijest Hrvatima izvan Republike Hrvatske u vezi predstojećih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2020.

Poštovane Hrvatice i Hrvati izvan Republike Hrvatske, u svezi predstojećih izbora zastupnika za Hrvatski sabor, smatramo važnim za napomenuti sljedeće:
Zastupnici u Hrvatski sabor biraju se na neposrednim izborima, tajnim glasovanjem. Redoviti izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održavaju se svake četvrte godine.
Pravo birati, na temelju općeg i jednakog biračkog prava imaju državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina života.
Za zastupnike mogu biti birani državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina života osim onih kojima je Zakonom o izborima zastupnika u Hrvatski sabor zabranjeno da budu kandidirani.
Izbori se provode na biračkim mjestima na području Republike Hrvatske i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske.
Tijela za provedbu izbora zastupnika u Hrvatski sabor su Državno izborno povjerenstvo, izborna povjerenstva izbornih jedinica, općinska i gradska izborna povjerenstva i birački odbori.
Izborna promidžba počinje danom objave zbirnih lista izbornih jedinica, a završava 24 sata prije dana održavanja izbora. Na dan koji prethodi održavanju izbora i na dan izbora do zatvaranja biračkih mjesta u 19,00 sati, zabranjuje se svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.
Područja izbornih jedinica uređena su posebnim zakonom. U deset izbornih jedinica bira se po 14 zastupnika. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj biraju 3 zastupnika u posebnoj (XI.) izbornoj jedinici.
Zastupnici se u I.-XI. izbornoj jedinici biraju po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijskom glasovanju. Birači popunjavaju glasački listić na način da se zaokruži redni broj ispred naziva liste izborne jedinice.
Birač na glasačkom listiću može označiti jednog kandidata koji ima prednost pred ostalim kandidatima na listi za koju je glasovao (preferirani glas).
Prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja ili u postupku izbora podnosi se Državnom izbornom povjerenstvu, a može ga podnijeti svaka politička stranka, osoba ovlaštena za zastupanje neovisne liste, kandidati za zastupnike u Sabor, najmanje 100 birača ili najmanje 5% birača izborne jedinice u kojoj se provode izbori.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u subotu 4. srpnja 2020. i u nedjelju 5. srpnja 2020. godine.
Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju. Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. godine, a birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.
Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj moraju biti aktivno registrirani.

a) Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske ne moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju već će se po službenoj dužnosti aktivno registrirati za državu i konzularno područje prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici. Birači koji će se na dan održavanja izbora nalaziti na području druge diplomatske misije ili konzularnog ureda u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj ili imaju prijavljeno prebivalište na adresi različitoj od navedene u osobnoj iskaznici s inozemnom adresom, moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

Birač koji ne promijeni mjesto aktivne registracije, moći će glasovati samo u mjestu gdje je već aktivno registriran po službenoj dužnosti za državu i konzularno područje prema inozemnoj adresi navedenoj u osobnoj iskaznici.

b) Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske, moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti:
najbližoj diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u inozemstvu ili

nadležnom upravnom tijelu u županiji odnosno Gradu Zagrebu koje vodi registar birača, ako će se na dan održavanja izbora nalaziti u Republici Hrvatskoj.

Na mrežnoj stranici Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr dostupni su svi obrasci zahtjeva te podaci o adresama nadležnih upravnih tijela županija odnosno Grada Zagreba.

Svoje zahtjeve birači mogu podnijeti neposredno u nadležnom upravnom tijelu, elektroničkim putem na objavljenu e-mail adresu nadležnog upravnog tijela ili putem sustava e-Građani. Birači koji imaju vjerodajnice i pristup sustavu e-Građani mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju te izmjene istih zahtjeva, putem sustava e-Građani.

Izvor: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH
Više: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/4711

05/23/2020

Boris molim te objavi slijedeće na radiju. Hvala. " Obavijest sa Hrvatske Zemlje - prvi piknik kao i sve druge aktivnosti se odgađaju do daljnjeg! Obavijestiti ćemo vas kada će piknik biti dok dobijemo dozvolu od New Jersey state ! Molimo sve da poštuju odredbe NJ state I da ne kršimo zakon! Hvala na razumijevanju! Odbor Hrvatske Zemlje! "

05/09/2020

U srcu moje mame
i moje srce kuca.
Kad njeno kucne – tak
moje se čuje – tik.

Njeno je oko toplo
k’o oko žutog Sunca
i u tom toplom oku
stanuje i moj lik.

01/26/2020

Hrvatska je vice prvak Europe! Kakva igra, kakav team! Čestitke Hrvatski rukometni savez! 🇭🇷🥈❤️

Dan međunarodnog priznanja RH
01/15/2020
Dan međunarodnog priznanja RH

Dan međunarodnog priznanja RH

Dana 15. siječnja 1992. godine sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu. Ovim državama istoga dana pridružile su se Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska.

Sretan Bozic svim ljudima dobre volje.
12/20/2019

Sretan Bozic svim ljudima dobre volje.

Address

37-18 Astoria Blvd
New York, NY
11103

Telephone

+17187217846

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York:

Videos

Nearby media companies


Other Broadcasting & media production in New York

Show All