Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York Established on February 22, 1969 this community organization is dedicated to promoting of Croatian language and culture. Croatian community is proud to have such an organization.
(11)

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
06/18/2020

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2020.

Obavijest Hrvatima izvan Republike Hrvatske u vezi predstojećih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2020.

Poštovane Hrvatice i Hrvati izvan Republike Hrvatske, u svezi predstojećih izbora zastupnika za Hrvatski sabor, smatramo važnim za napomenuti sljedeće:
Zastupnici u Hrvatski sabor biraju se na neposrednim izborima, tajnim glasovanjem. Redoviti izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održavaju se svake četvrte godine.
Pravo birati, na temelju općeg i jednakog biračkog prava imaju državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina života.
Za zastupnike mogu biti birani državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina života osim onih kojima je Zakonom o izborima zastupnika u Hrvatski sabor zabranjeno da budu kandidirani.
Izbori se provode na biračkim mjestima na području Republike Hrvatske i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske.
Tijela za provedbu izbora zastupnika u Hrvatski sabor su Državno izborno povjerenstvo, izborna povjerenstva izbornih jedinica, općinska i gradska izborna povjerenstva i birački odbori.
Izborna promidžba počinje danom objave zbirnih lista izbornih jedinica, a završava 24 sata prije dana održavanja izbora. Na dan koji prethodi održavanju izbora i na dan izbora do zatvaranja biračkih mjesta u 19,00 sati, zabranjuje se svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.
Područja izbornih jedinica uređena su posebnim zakonom. U deset izbornih jedinica bira se po 14 zastupnika. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj biraju 3 zastupnika u posebnoj (XI.) izbornoj jedinici.
Zastupnici se u I.-XI. izbornoj jedinici biraju po proporcionalnoj zastupljenosti i preferencijskom glasovanju. Birači popunjavaju glasački listić na način da se zaokruži redni broj ispred naziva liste izborne jedinice.
Birač na glasačkom listiću može označiti jednog kandidata koji ima prednost pred ostalim kandidatima na listi za koju je glasovao (preferirani glas).
Prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja ili u postupku izbora podnosi se Državnom izbornom povjerenstvu, a može ga podnijeti svaka politička stranka, osoba ovlaštena za zastupanje neovisne liste, kandidati za zastupnike u Sabor, najmanje 100 birača ili najmanje 5% birača izborne jedinice u kojoj se provode izbori.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u subotu 4. srpnja 2020. i u nedjelju 5. srpnja 2020. godine.
Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju. Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. godine, a birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.
Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj moraju biti aktivno registrirani.

a) Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske ne moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju već će se po službenoj dužnosti aktivno registrirati za državu i konzularno područje prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici. Birači koji će se na dan održavanja izbora nalaziti na području druge diplomatske misije ili konzularnog ureda u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj ili imaju prijavljeno prebivalište na adresi različitoj od navedene u osobnoj iskaznici s inozemnom adresom, moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

Birač koji ne promijeni mjesto aktivne registracije, moći će glasovati samo u mjestu gdje je već aktivno registriran po službenoj dužnosti za državu i konzularno područje prema inozemnoj adresi navedenoj u osobnoj iskaznici.

b) Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske, moraju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti:
najbližoj diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u inozemstvu ili

nadležnom upravnom tijelu u županiji odnosno Gradu Zagrebu koje vodi registar birača, ako će se na dan održavanja izbora nalaziti u Republici Hrvatskoj.

Na mrežnoj stranici Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr dostupni su svi obrasci zahtjeva te podaci o adresama nadležnih upravnih tijela županija odnosno Grada Zagreba.

Svoje zahtjeve birači mogu podnijeti neposredno u nadležnom upravnom tijelu, elektroničkim putem na objavljenu e-mail adresu nadležnog upravnog tijela ili putem sustava e-Građani. Birači koji imaju vjerodajnice i pristup sustavu e-Građani mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju te izmjene istih zahtjeva, putem sustava e-Građani.

Izvor: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH
Više: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/izbori-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor-2020/4711

05/23/2020

Boris molim te objavi slijedeće na radiju. Hvala. " Obavijest sa Hrvatske Zemlje - prvi piknik kao i sve druge aktivnosti se odgađaju do daljnjeg! Obavijestiti ćemo vas kada će piknik biti dok dobijemo dozvolu od New Jersey state ! Molimo sve da poštuju odredbe NJ state I da ne kršimo zakon! Hvala na razumijevanju! Odbor Hrvatske Zemlje! "

05/09/2020

U srcu moje mame
i moje srce kuca.
Kad njeno kucne – tak
moje se čuje – tik.

Njeno je oko toplo
k’o oko žutog Sunca
i u tom toplom oku
stanuje i moj lik.

05/05/2020
Mayor Bill de Blasio

Mayor Bill de Blasio

We have an urgent health alert for parents and doctors. We’ve detected 15 cases of multi-system inflammatory syndrome detected in children in NYC hospitals. 4 patients tested positive for COVID-19 while 6 others had antibodies.

We haven’t seen any fatalities yet, but we are very concerned by what we’re seeing. We’re learning more every day about how COVID-19 affects the body. This is a ferocious disease.

If your child is experiencing a persistent fever, rash, abdominal pain or vomiting, call your doctor right away. The Department of Health has instructed all New York City health care providers to report any patients under 21 years old with these symptoms IMMEDIATELY.

04/23/2020
BN radio

Za dom spremna.

Arhitekta bez fakulteta :) :) :)

03/14/2020
Hrvatski radio Vukovar

Hrvatski radio Vukovar

KAKO PREPOZNATI KORONAVIRUS

Koronavirus hara svijetom, a mi donosimo naputke iz samog centra, bolnice u Shenzenu koje su oni podijelili svojim zaposlenicima o simptomima, zaštiti i ostalim važnim napomenama.

1. Ako vam curi nos i mokro iskašljavate, imate običnu prehladu

2. Koronavirus upala pluća prepoznaje se po suhom kašlju i odsustvu šmrcanja.

3. Koronavirus nije otporan na toplitu i ubit će ga temperatura od nevelikih 26-27 stupnjeva, a naročito ne voli sunce.

4.Ako osoba zaražena koronavirusom kihne, zaražene kapljice lete otprilike tri metra prije nego što padnu na tlo.

5. Kada zaražene kapljice padnu na metalnu podlogu, preživjet će najmanje 12 sati, tako da ukoliko dotičete metalne podloge, operite ruke sredstvom za dezinfekciju.

6. Koronavirus preživljava 6-12 sati na tkanini, a normalni deterdžent za rublje ga uspješno ubija.

7. Pijenje tople vode učinkovito je za sve viruse, pa izbjegavajte napitke s ledom.

8. Perite ruke što češće jer virus na rukama može preživjeti do desetak minuta, što je ipak dovoljno da ga slučajno unesete u organizam - trljanjem oka, kopanjem nosa i slično.

9. Grgljanje otopine soli u toploj vodi odlična je prevencija.

10. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno piti dovoljn tekućine!

Simptomi zaraze koronavirusom

1. Prvo će zaraziti grlo, pa ćete imati bolno grlo tri do četiri dana

2. Koronavirus se tada spaja s tekućinama iz nosa koje ulaze u dušnik, a nakon toga u pluća uzrokujući upalu pluća. To traje daljnih pet do šest dana.

3. S upalom pluća dolazi visoka temperatura i poteškoće s disanjem.

4. Nos nije začepljen kao inače, već se osjećate kao se utapate.

Osjetite li bilo koji od ovih simptoma, potražite stručnu medicinsku pomoć, ali ne na način da trčite u bolnicu! Nazovite epidemiologa u vašoj županiji i savjetujte se s njim! Brojevi epidemiologa po županijama su u prethodnoj objavi.

U.S. Embassy Zagreb
01/26/2020

U.S. Embassy Zagreb

Hrvatska je vice prvak Europe! Kakva igra, kakav team! Čestitke Hrvatski rukometni savez! 🇭🇷🥈❤️

Glas Hrvatske
01/15/2020
Glas Hrvatske

Glas Hrvatske

Međunarodno priznanje RH uslijedilo je nakon ključnih povijesnih događaja: donošenja Ustava 22. prosinca 1990., referendumske odluke o suverenosti i samostalnosti od 19. svibnja 1991. i drugih.. Prva veleposlanstva osnovana su u Beču, Bonnu i Rimu. No, i prije međunarodnoga priznanja Hrvatska je počela otvarati svoja predstavništva - ona su osnovana 1991. u Stuttgartu, Münchenu, Bruxellesu, Parizu, Tokiju, Washingtonu, Rimu i Londonu.

Sretan Bozic svim ljudima dobre volje.
12/20/2019

Sretan Bozic svim ljudima dobre volje.

09/05/2019
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Proteklog mjeseca Hrvatsku su u sklopu projekta Ljetna škola Domovina posjetili mladi Hrvati iz cijelog svijeta. Kakvi su njihovi prvi dojmovi na samom početku boravka u Hrvatskoj, ali i njihove osobne želje pa možda i planovi, pogledajte u prilogu HRT.

#hrvatiizvanRH #domovina2019

08/18/2019
UFC

UFC

What next for Stipe Miocic and Daniel Cormier? They both spoke in the Octagon after #UFC241

08/11/2019
Ivan Penava

Ivan Penava

[KURBAN-BAJRAM]

U povodu proslave Kurban-bajrama svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrenu čestitku sa željom da ovaj blagdan bude ispunjen radošću obiteljskog i prijateljskog zajedništva, pozitivnih misli i tolerancije prema svakom čovjeku.

Gradonačelnik
Ivan Penava

Croatian Embassy in Washington D.C.
07/18/2019

Croatian Embassy in Washington D.C.

Ambassador Pjer Šimunović recently visited one of the nation’s top 50 Catholic high schools, Archbishop Stepinac High School, in White Plains, New York. During his visit he met with Stepinac President Father Thomas Collins.

Zvonimir Despot
07/09/2019

Zvonimir Despot

Miroslav Škoro
06/28/2019

Miroslav Škoro

Među tisućama poruka,nakon objave kandidature, dobio sam preko facebooka i jednu od gospođice Andreje Vukelić iz Osijeka koja je dijete dragovoljca Domovinskog rata. Pozvala me na prikazivanje filma “Glavu dole ruke na leđa”.
S osobitom čašću odazvao sam se njenom pozivu i večeras u kinu Urania, u Osijeku pogledao taj potresni film.
Naša država mora stati iza tužbi logoraša koji traže odštetu od Srbije i pod svaku cijenu inzistirati na otkrivanju sudbina i zadnjeg našeg nestalog branitelja i civila, rješavanju pitanja granice na Dunavu i vraćanju cjelokupnog pokradenog kulturnog blaga. Dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici čistih računa, a ne “stavljanjem stvari pod tepih”.

06/25/2019
Miroslav Škoro

Miroslav Škoro

Dragi prijatelji,
s radošću vam čestitam Dan državnosti. 🇭🇷
Iduće godine proslavit ćemo ga zajedno na dan koji je ustanovio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, 30. svibnja. Taj dan su nam, kao i puno toga, jednostavno uzeli.
Vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti, vratit ćemo državu Narodu i ništa nas na tom putu ne može zaustaviti.

Association of Croatian American Professionals
04/27/2019

Association of Croatian American Professionals

“Different roads sometimes lead to the same castle.”

Join us on the Domovina program, a once in a lifetime trip for individuals of Croatian heritage aged 18-30. Explore, make new friends, and learn about your heritage.

Apply now —> https://croampro.com/domovina-birthright-program/

Credit: King's Landing Dubrovnik, tzdubrovnik.hr

Klapa Samoana Vocal Ensemble
04/10/2019

Klapa Samoana Vocal Ensemble

KLAPA SAMOANA AT LA FORTUNA NJ

This Friday 12th April

Klapa Samoana will be doing one performance in the New York/ NJ area and they will have a mix of Croatian music from various regions as well as a sturdy repertoire of Klapske Pjesme.

The boys are fundraising to take the whole Klapa of 9 to Croatia this summer for the Omiš Klapa Festival.

Please spread the word so that we get as many people as possible to this unique experience!

$30pp - please call la Fortuna to book tickets (limited capacity so first come first serve)

Projekt Velebit
04/05/2019
Projekt Velebit

Projekt Velebit

Ovo je prvo emitiranje Podcasta Velebit uživo, radi čega smo imali nekoliko tehničkih problema s direknim prijenosom preko našega portala. To smo konačno riješili i sada možete gledati Podcast Velebit “in real time”, s tim da u bilo koje vrijeme emisiju možete vratiti na početak, a nakon što emisija završi, možete gledati snimak kao i ranije dok smo objavljivali samo snimke.
https://projektvelebit.com/projekt-velebit-uzivo-novinari-marko-ljubic-i-mislav-benecevic-o-medijskoj-cenzuri-u-hrvatskoj/

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
02/27/2019

HRVATSKA MATICA ISELJENIKA

Pola stoljeća Hrvatskog radija New York - Glas slobodne Hrvatske

Nekoliko stotina Hrvata iz New Yorka i okolice okupilo se 24. veljače kako bi proslavili 50. obljetnicu djelovanja Hrvatskog radija New York ''Glas slobodne Hrvatske''. Proslavi su prisustvovali i hrvatski saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, veleposlanik Hrvatske u SAD-u Pjer Šimunović, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Ivan Grbešić te hrvatski svećenik iz Chicaga fra Jozo Grbeša.
U New York su na proslavu stigli gosti iz Hrvatske, Kanade, SAD-a kako bi odali priznanje onima koji su uložili puno energije u jačanje hrvatskog identiteta u Americi, a obljetnicu im je video porukom čestitala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
- Mislim da je u tome izuzetno imao uspjeha, nastojeći očuvati hrvatski jezik, ideju slobodne Hrvatske, ideju neovisne Hrvatske. Ideju Hrvatske koja je povezana duboko s Amerikom – ispričao je hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama, Pjer Šimunović.
Iako su dugo u SAD-u, Hrvati koji žive u New Yorku, vjerni su svom lokalnom radiju. (https://glashrvatske.hrt.hr/)
Više https://kamenjar.com/hrvatski-radio-new-york-proslavio-50-obljetnicu-djelovanja/

Glas Hrvatske
02/25/2019
Glas Hrvatske

Glas Hrvatske

Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York domoljubni je i državotvorni radio koji je u trenutcima stvaranja neovisne Hrvatske imao veliku ulogu. Radio i danas nastoji očuvati hrvatski jezik te ideju slobodne i neovisne Hrvatske koja je povezana duboko s Amerikom.

Hercegovački portal
02/25/2019
Hercegovački portal

Hercegovački portal

Dok je razmišljao kako će provesti slobodne dane, na vijestima je ugledao gorući tenk u Sloveniji i istog trenutka odlučio napustiti Legiju stranaca i odlazi u Domovinu iz koje je otišao kao beba. U Hrvatsku dolazi u kolovozu 1991. godine i priključuje se Zboru narodne garde

They will be at Croatian radio celebration. We invite you to celebrate with them.
02/14/2019
Direktno.hr

They will be at Croatian radio celebration. We invite you to celebrate with them.

Mi smo se malo naježili, ne znamo za vas...

Address

37-18 Astoria Blvd
New York, NY
11103

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Croatian Radio Club New York - Hrvatski Radio Klub New York posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Nearby media companies


Other Broadcasting & media production in New York

Show All