VOTRA Magazine

VOTRA Magazine Një votër e përbashkët për familjen shqiptare në mëmëdhe e të shpërndarë nëpër botë; një familje ku çdo brez ka vlerë.

Misioni Të gjurmosh një arsenal të pasur vlerash, normash e traditash që zënë fill në gjirin identitar të mbarë kombit tonë, do të thotë t’ju japësh zë, ti promovosh e t’I lartësosh këto vlera në çdo skaj të globit, ku lindin rriten dhe formësohen breza e gjenerata të reja shqiptarësh. Një mision të tillë ndërmerr mbi supe “Revista Votra”, e cila ka si synim kryesor familjen bërthamën e shoqërisë. Në këtë kontekst “Revista Votra” ka për qëllim të bëjë kapërcime akrobatike në kohë dhe në hapsirë, duke I dhënë një dinamikë të veçantë historikut të vlerave tona kombëtare më në qendër familjen shqiptare të mbledhur sëbashku, ku çdo pjesëtar I saj vlëresohet dhe çdo gjeneratë respektohet për vlerat që mbart. Kjo revistë vjen si një udhërrëfyes që përcjell tek lexuesit njohuri shkencore dhe shoqërore mbi zhvillimin e shëndetshem të shoqërisë tonë. E ajo çka ja shton interaktivitetin dhe që e bën këtë revistë unike në radhët e simotrave të saj, është fakti se në të do të shfletoni ndjesi, sfida dhe eksperienca të shqiptarëve të diasporës, përvoja të fituara nga emigrimi duke diskutuar vështirësite që dalin në lidhje me shëndetin, sjelljen, disiplinën, shkëmbimin e përvojave jetësore dhe mënyrat e kapërcimit të tyre! Ndërkohë që tek familjet e reja sjell zakonet dhe traditat e çmuara të trashëguara ndër shekuj brez pas brezi. Gjithashtu kjo revistë vë në dispiziocion artikuj mbi shëndetin mendor, fizik e shpirtëror të familjes nëpërmjet zërit të mjekëve dhe drejtuesve të njohur të komuniteteve fetare në Shqipëri. Një hapsirë të veçantë në faqet e saj I jepet rëndësisë së të ushqyerit të shëndetshëm të bazuar në recetat e vjetra e të provuara nga koha si dhe të kombinuara me të renë e kuzhinës moderne. Gjithashtu, rëndësia e përpjekjeve, aspiratave edukative dhe respektimit të të drejtave në shoqëri është një tjetër komponent I rëndësishëm I kësaj reviste, e cila ndër synimet e saj ka nxjerrjen në pah jo vetëm të punës së shkollave shqipe dhe shoqatave shqiptare nëpër botë,por edhe përpjekjet e atyre në Shqipëri në lidhje me të drejtat e fëmijëve, grave etj. E si për ta plotësuar çdo pjesë të pazëllit të të gjithë vlerave historike dhe kulturore që flasin shqip, “Revista Votra” sjell për lexuesit në çdo skaj të globit vendet turistike shqiptare që mahnisin me bukuritë e tyre, ku familjet jo vetëm mund të kalojnë pushime të gëzuara, por edhe të mësojnë më shumë mbi historinë dhe gjeografinë e Shqipërise Etnike. Ja pra çdo të thotë të rivitalizosh gjurmët e forta identitare të vendit tënd, t’I duash dhe t’I lartësosh ato në çdo dimension, ky është misioni ynë. Na ndiqni ne website: https://www.votramagazine.com/

Natën e mirë! Hënë e plotë dhe re lentikulare mbi malin Hud, Oregon, USA. 📸: Beauty of Planet Earth
05/16/2019

Natën e mirë!
Hënë e plotë dhe re lentikulare mbi malin Hud, Oregon, USA.
📸: Beauty of Planet Earth

Happy Mother's Day to all the strong single mothers who become one with their children, dedicating them their time, thei...
05/12/2019

Happy Mother's Day to all the strong single mothers who become one with their children, dedicating them their time, their dreams and their all so they can succeed.
They have no time to complain, no time to cry, no time for anything extra that other women do, and they're proud of it!
We honor and celebrate them everyday! 💖💫🌷
Photographs Elinor Carucci Official Page

💙Gëzuar Festën e Nënave të gjitha atyre nënave që janë bërë nënat e fëmijëve që nuk i kanë lindur vetë...
05/12/2019

💙Gëzuar Festën e Nënave të gjitha atyre nënave që janë bërë nënat e fëmijëve që nuk i kanë lindur vetë, duke u shndërruar në heroina!🌷

🌸💫💖Sot nderojmë dhe festojmë të gjitha nënat — të së kaluarës, të tanishmet, nënat e ardhshme dhe at...
05/12/2019

🌸💫💖Sot nderojmë dhe festojmë të gjitha nënat — të së kaluarës, të tanishmet, nënat e ardhshme dhe ato që kemi humbur, por që nuk i harrojmë kurrë! 💖💫🌸

💖🦋🌸To all the mothers, young and old, Happy Mother’s Day!🌺❤️🌹- I believe that It’s time to stop t...
05/12/2019

💖🦋🌸To all the mothers, young and old, Happy Mother’s Day!🌺❤️🌹
- I believe that It’s time to stop telling mothers “You should take care of yourself!” and help them when they need help.

- I believe that when a mother feels acknowledged, resourced and a sense of belonging, her health and well-being is protected and expanded.

- I believe that the postpartum days and months are a precious season in life and communities should wrap parents of newborns in care and support.

- I believe that communities grow parents and that parents grow communities.

- I believe that you and I can take action and hold space to make sure that happens -- and that when we do that, we’re literally growing a kinder, more humane world.

- I don't just believe it, as a mother myself, I know it. _/

Lamtumira e fundit për Dëshmoren e Kombit, nëntetaren Zarife Hasanaj, e cila humbi jetën më 6 maj nga një shpërth...
05/11/2019

Lamtumira e fundit për Dëshmoren e Kombit, nëntetaren Zarife Hasanaj, e cila humbi jetën më 6 maj nga një shpërthim me minë në Letoni.
Lavdi Dëshmorëve!

Mrekullia e mbjelljeve në pranverë! Mrekullia e duarve në dhe! Mrekullia e zemrës një me natyrën. Kujdesi për kop...
05/10/2019

Mrekullia e mbjelljeve në pranverë!
Mrekullia e duarve në dhe! Mrekullia e zemrës një me natyrën. Kujdesi për kopshtin ushqen jo vetëm trupin, por edhe shpirtin.
Çfarë keni mbjellur sivjet? Ndani foto dhe komente me ne! 🌸☀️🌱

Çamëri nuse me halle ... ❤️💙💖
05/08/2019

Çamëri nuse me halle ... ❤️💙💖

05/06/2019
5 Unknown Facts

Festa e Nënës po afrohet. Le të mos harrojmë fëmijët që nuk i kanë më nënat në jetën e tyre. ❤️💜💖

You never lose someone who lives in your heart...

Rruga e dashurisë hyjnore është rruga më e vështirë për njerëzit, sepse jemi të gjithë plot me të meta. Kësh...
05/05/2019

Rruga e dashurisë hyjnore është rruga më e vështirë për njerëzit, sepse jemi të gjithë plot me të meta. Kështu që, kur disa njerëz dhe faqe postojnë gjëra negative të cilat krijojnë përcarje mes shqiptarëve, ne jemi gati të komentojmë duke rënë në nivelin e atyre që postojnë pa e kuptuar që atë moment që komentojmë, edhe pse kundër tyre, ne ndihmojmë atë faqe të shpërndahet edhe më shumë.
Pra, në mënyrë indirekte, ata na përdorin duke postuar gjëra negative që ndikojnë tek ne dhe ndjenjat tona, sepse ata e dinë që ne jemi të pakultivuar dhe nuk veprojmë, por reagojmë!
Është marketing dhe fatkeqësisht shqiptarët pa ndërgjegje nuk ngurrojnë ta përdorin këtë metodë të pistë.

Mos bini pre dhe mos u bëni bashkëpunëtorë duke ndihmuar të keqen, përçarjen, urrejtjen!
Promovoni vlerat positive, të bukurën, frymëzuesen! Të gjithë e dimë që është e vështirë, por jo e pamundur. Të gjithë e kemi diçka të bukur që na pëlqen tek vetja jonë, prandaj atë vlerë duhet të kërkojmë edhe tek të tjerët!
Mos bëni like faqet përçarëse, hajdute dhe gënjeshtare! Mos i shpërndani postimet negative!Përse doni të lexoni gjëra negative në FB tuaj? Përse doni të bëheni aleatë të së keqes?
Zgjidhni të bukurën, të dashurën! Zgjidhni dijen, buzëqeshjen, mirësinë! Zgjidhni bashkimin kombëtar! Bëhuni Zot i ditës suaj, ndjenjave tuaja, mendimeve tuaja dhe mos lini askënd të kontrollojë botën tuaj të brëndshme negativisht!
Promovoni artin, kulturën, sportin, historinë, familjen, fëmijët, turizmin etj.
Promovoni atë që JU pëlqeni dhe ju bën të ndiheni mirë sepse është e vetmja mënyrë për të bërë punë të mëdha. Bëjeni edhe mendjen tuaj të buzëqeshë, jo vetëm shpirtin!
Nënë Tereza ka thënë: "Unë e vetme nuk mund t'a ndryshoj botën, por mund të hedh një guralec në sipërfaqe të ujit dhe të krijoj shumë valëza." ~ Aferdita Delaj

05/05/2019

Sot fillon Muaji i shenjtë i Ramazanit, prandaj agjërim të lehtë të gjithë atyre që do të agjërojnë!
"Ushqe të uriturin! Vizito të sëmurin! Liro të burgosurin!" ~ Prophet Muhammad SAW

05/01/2019
Kosovo’s Wartime Victims: The Quest for Justice

Kosovo's wartime victims : The quest for justice.
The Albanian community descended on Congress to remind everyone of the horrors that have occurred and that justice for these crimes remains to this day denied to the victims.

😍😍😍
05/01/2019

😍😍😍

When a baby is born, a mother is born also! God bless all the mothers in the world!
05/01/2019

When a baby is born, a mother is born also! God bless all the mothers in the world!

Happy Beltane! 🌸🌺🌼Beltane marks the transition point from Spring to Summer. This is a heady time of lust, passi...
05/01/2019

Happy Beltane! 🌸🌺🌼
Beltane marks the transition point from Spring to Summer. This is a heady time of lust, passion and fertility, marking the return of vitality to both the Earth and the Sun. Blossoms on the trees are giving way to robust leaf growth, young animals are growing into maturity, and the daylight continues to lengthen and strengthen as we move toward the full power of Summer. Love and commitment are themes of this Sabbat, along with abundance and creativity. Handfastings are traditionally held at Beltane.

Arbereshët duke vizituar varrin e Gjergj Kastriotit Skenderbeut. Krenarë me vëllezërit tanë dhe motrat tona arbëre...
04/30/2019

Arbereshët duke vizituar varrin e Gjergj Kastriotit Skenderbeut. Krenarë me vëllezërit tanë dhe motrat tona arbëreshe! 🇦🇱❤️🇦🇱
#gjakuyneishprishur

Kur veshja tradicionale është ne harmoni me të renë, modernen, ajo bëhet hyjnore duke iu rritur edhe më shumë vle...
04/30/2019

Kur veshja tradicionale është ne harmoni me të renë, modernen, ajo bëhet hyjnore duke iu rritur edhe më shumë vlera. _/

Cila prej just pjek bukë apo bën byrek të dielave? Ka shumë njerëz që e përdorin të dielën si sfungjeri që pas...
04/28/2019

Cila prej just pjek bukë apo bën byrek të dielave?
Ka shumë njerëz që e përdorin të dielën si sfungjeri që pastron mëkatet e javës së kaluar, por mua më pëlqen që të lë sa më pak shtëpinë, të numëroj bekimet në jetën time dhe të pergatitem për javën që vjen. E diela është dita që duam të jemi çdo ditë të javës! _/

04/27/2019
Daily Mail Australia

The taste of freedom 🌸🌺🌼

These sex slaves are setting fire to the burqas they were forced to wear by ISIS

Te gjithe e dimë sa e shtrenjtë është jetesa në NY. Në këtë artikull pasqyrohen 50 mënyra për të fituar extra...
04/26/2019
50 Ways to Make Extra Money This Month

Te gjithe e dimë sa e shtrenjtë është jetesa në NY. Në këtë artikull pasqyrohen 50 mënyra për të fituar extra cash ne NYC 😉

Ready to pad your bank account? We found 50 ways to make money you might not know about…

- T'u ngjattë jeta! - Namaste ~ Hyjnorja në mua i përkulet hyjnores në ty! - As-salāmu ʿalaykum ~ Paqja qoftë me ...
04/26/2019

- T'u ngjattë jeta!
- Namaste ~ Hyjnorja në mua i përkulet hyjnores në ty!
- As-salāmu ʿalaykum ~ Paqja qoftë me ty!
- Aloha ~ Paqe, dashuri, mëshirë.
- Greetings ~ Urime, nderime.
Janë këto disa shprehje në gjuhë të ndryshme të botës që na tregojnë se ne respektojmë veten duke respektuar të tjerët.
Le të mos harrojmë që ne shohim tek të tjerët atë që e kemi në ne!

Shtoni shprehje të tjera që njihni në komente!

Problem matematike, sepse unë nuk e zgjidha dot, ndërsa djali im 13 vjeçar e gjeti menjëherë pergjigjen. ☺️💫...
04/25/2019

Problem matematike, sepse unë nuk e zgjidha dot, ndërsa djali im 13 vjeçar e gjeti menjëherë pergjigjen. ☺️💫
Një vajzë bleu njē kalë të vogël për 500$. Pastaj ajo e sh*ti për 1000$.
Ajo e bleu përsëri për 1500$ dhe e sh*ti përsëri për 2000$.
Si u nda ajo në fund? Fitoi para apo humbi dhe sa?

Shpesh ndodh të themi "Më fal!" jo sepse ndihemi gabim, por sepse me ato dy fjalë tregojmë se e vlerësojmë njeriun...
04/25/2019

Shpesh ndodh të themi "Më fal!" jo sepse ndihemi gabim, por sepse me ato dy fjalë tregojmë se e vlerësojmë njeriun dhe marrëdhënjen që kemi me atë njeri më shumë se të kemi të drejtë.

04/25/2019
Bëhu i pavlefshëm sikur kjo pemë, dhe askush nuk do të të presë! ~ Lao Tzu
04/24/2019

Bëhu i pavlefshëm sikur kjo pemë, dhe askush nuk do të të presë! ~ Lao Tzu

- Përse njerëzit të shohin në mënyrë të çuditshme? - Sepse unë bëj diçka që ata nuk e bëjnë dot. - Çfarë...
04/23/2019

- Përse njerëzit të shohin në mënyrë të çuditshme?
- Sepse unë bëj diçka që ata nuk e bëjnë dot.
- Çfarë është ajo?
- Shikoj punën time.
" Mendjet e mëdha diskutojnë ide. Mendjet e mesme diskutojnë ngjarje. Mendjet e vogla diskutojnë njerëz" ~ Sokrati

In efforts to increase community engagement, the Intrepid Sea, Air & Space Museum will launch a new Free Fridays series ...
04/23/2019

In efforts to increase community engagement, the Intrepid Sea, Air & Space Museum will launch a new Free Fridays series on April 26.
Luckily, there are plenty of opportunities for patrons to participate. From April until October, one Friday each month will be free from 5–9pm. (General admission is $33 for adults and $24 for children ages 5–12.) Who are we to resist free museum days? Take your kids to visit the Intrepid! You'll love it and your children will be in awe during the whole visit. Below are the free visit days.
April 26, May 31, June 21, July 19, Aug 16, Sept 27, Oct 25.

Gëzuar Ditën e Tokës! Moto e sivjetshme është "Mbrojtja" kujdesuni për tokën! 🌈🌎🌱Foto: @Alexselimajphoto...
04/22/2019

Gëzuar Ditën e Tokës! Moto e sivjetshme është "Mbrojtja" kujdesuni për tokën! 🌈🌎🌱
Foto: @Alexselimajphotography

Our planet, our home is vital to the survival of every species and as we are the dominant species on the planet, we have...
04/22/2019

Our planet, our home is vital to the survival of every species and as we are the dominant species on the planet, we have to be ones to ensure the survival, safety and the protection of our home.
Whatever your personal beliefs are about the politics concerning global survival of the planet, we are the ones who can make the changes so in 200 years time our descendants have a safe, healthy and lovable world.

How can we help the Earth? Every small action counts because, once we all begin to make the small changes a bigger shift happens.
Here are 10 ideas that I have found floating around on Facebook today.

🌍 1 - Go Outside
By going outside more often it will help build a connection between you and the Earth, giving you a greater appreciation for the world around you.

🌎 2 - Axe the Plastic Bags
By using reusable bags, or bags for life you are cutting down on plastic waste. Stronger bags will last longer and can be the equivalent to 100 shopping carrier bags.

🌏 3 - Recycle, Recycle, Recycle
Sorting your rubbish before it gets to you bin helps the Earth... use your scraps to make compost; recycle paper, plastic and glass and you will drastically reduce what you take to the curb.

🌍 4 - Organic Foods
There is an argument about the benefits of Organic goods, but they aren't treated with chemical pesticides which means that less harmful elements are in the food and the ground. I think we can agree that pesticides are bad.

🌎 5 - To Eat or Not To Eat.... Meat
That's the real question, huh? Some people say find a traditional butcher who doesn't use plastic. Some others say that the meat industry is a big contributor of our food related emissions. By reducing or cutting out meat can knock off around 70% of that.

🌏 6 - Composting
When I was growing up my granddad had a massive compost bin and all mind of stuff got thrown in. All vegetables scraps, grass cutting, plants, weeds.... you name it. It went in. (**don't throw onion skins or banana peels.in a compost bin**). Composting can be hreat for your garden and the earth in the long run.

🌍 7 - DIY Gardening and Produce
One of the best ways to get fresh veggies is to grow them yourself. I saw a YT video about a vegetable garden in a 1 by 1 metre box and with a bit of pre-planning you can get a wide variety of vegetable from that one plot. As one thing is harvested another is planted.

🌍 8 - Glass....
One way to reduce your plastic footprint is to choose glass bottles or jars for storage. This reduces the amount of plastic recycling or it ending up in the ocean.

🌎 9 - Biodegrable
You can get a lot of things nowadays that will degrade in a matter of months rather than decades. For my wedding and engagement party I have chosen biodegradable or reusable things like plates, platters, decorations etc.... Any left overs will be taken to a church to help those in need.

🌏 10 - Crack that Cleaning
Nowadays you can find a myriad of recipes for making your own cleaning products; you can also find a vast amount of hygiene products online. These are not only better for you, your skin, health and are great, they are easy and inexpensive to make; store them in glass containers to reduce the Plastic footprint.

🌍🌎🌏Other Handy Tips🌏🌎🌍

👍 Turn lights off when you don't need them on
👍 Only cook what you need to reduce waste
👍 Use any left overs to make another meal instead of throwing it away.
👍 Plant trees
👍 Have flowers that help the bees and butterflies
👍 Shop locally for food to reduce the mileage they have to get to you.
👍 Use recyclable reusable packaging materials when you are sending packages.

Today it's Earth Day and the focus of the 2019 Campaign is Protection. This year's nationwide Earth Day activities are d...
04/22/2019

Today it's Earth Day and the focus of the 2019 Campaign is Protection.
This year's nationwide Earth Day activities are designed to raise awareness of the crucial roles that plants and animals play in our ecosystem and the dangers of extinction many of them face.

"Do not abandon yourselves to despair. We are the Easter people and hallelujah is our song."~ Pope John Paul II
04/21/2019

"Do not abandon yourselves to despair. We are the Easter people and hallelujah is our song."~ Pope John Paul II

Gëzuar Pashkët! Pashkët e para na mësuan që jeta nuk mbaron kurrë dhe dashuria kurrë nuk vdes. ~ Kate Mcgahan
04/21/2019

Gëzuar Pashkët!
Pashkët e para na mësuan që jeta nuk mbaron kurrë dhe dashuria kurrë nuk vdes. ~ Kate Mcgahan

Kjo periullë është plot me festa, duke filluar me Passover, Pashkët, Ramazan, Beltane dhe kjo lutje e mëposhtme ës...
04/20/2019

Kjo periullë është plot me festa, duke filluar me Passover, Pashkët, Ramazan, Beltane dhe kjo lutje e mëposhtme është për çdo njeri, për çdo besim, mjafton të zëvendësoni Zot me çfarë besoni ju, qoftë Univers a diçka tjetër.
Mjafton që të drejtoni vëmendjen tek vetja juaj dhe çfarë është e rëndësishme për ju.
Jeta është e bukur por lē gjurmë në çdo njeri! _/

Happy Passover to all our Jewish friends, associates and business partners! May this Passover bring you peace, happiness...
04/20/2019

Happy Passover to all our Jewish friends, associates and business partners!
May this Passover bring you peace, happiness, love and every blessing from above!

Çdo mëngjes në Frankfurt, Germany, mund të shikoni një pelë me emrin Jenny duke ecur vetë. Ajo e ka bërë këtë...
04/19/2019

Çdo mëngjes në Frankfurt, Germany, mund të shikoni një pelë me emrin Jenny duke ecur vetë.
Ajo e ka bërë këtë rrugë për 14 vjet me radhë, qëkur i zoti, tashmë 79 vjeç, nuk e nget dot.
Asaj i pëlqen të dalë xhiro çdo mëngjes dhe të zotët e lokaleve i japin edhe për të ngrënë dhe nuk e kanë problem të pastrojnë pas saj.
Në qafë ka një rrip me një letër në të cilën shkruhet: "Emri im është Jenny. Nuk kam humbur. Unë vetëm po ec në destinacionin tim. Faleminderit!"
Nganjëherë policia merr telefonata në lidhje me të por ata e dinë situatën dhe nuk e ngacmojnë sepse per 14 vite me radhë nuk ka ndodhur asnjë incident. Epo, toka u përket edhe kafshëve, po aq sa edhe njerëzve! ☺️☀️🐴

04/19/2019
Blankets of Hope

What a vision!
A WORLD UNITED IN LOVE! 💖💖💖

🎉Exciting News!! 🥳

Lëri njerëzit të flasin për ty! Kjo do të thotë se ke rëndësi sepse askush nuk flet për dikë që nuk ka vlerë...
04/18/2019

Lëri njerëzit të flasin për ty! Kjo do të thotë se ke rëndësi sepse askush nuk flet për dikë që nuk ka vlerë. Keto fjalë janë sikur kënga e bulkthit. Ata bëjnë shumë zhurmë por fshehur, dhe sapo u kalon pranë, heshtin.
Prandaj, ji konfident dhe ec para për të realizuar ëndrrat e tua, sepse konfidenca nuk është të të duan të gjithë, por kur e di që do të jesh ok edhe kur nuk të duan! Prandaj merre shënjē suksesi çdo shpifje, çdo gënjeshtër, çdo humbje, çdo lëndim zemre. Disa njerëz nuk të duan për vetë faktin si të duan disa të tjerë.
Njerëzit e sukseshēm ndihmojnë, ndertojnë, përkrahin. Janë ata që nuk arrijnë që të realizojnë ëndrrat e tyre që mundohen të zvogëlojnë dhe të ulin të tjerët nē nivelin e tyre duke urryer, shpifur, duke u ankuar dhe duke e bërë veten viktimë.
Ke parë ndonjëherë një 'hater' që është më mirë se ty, më i zoti se ty?
Disa njerëz do të të duan vetëm nëse të zë nē burgun e tyre. Mos ki frikë të ndërtosh kutinë tēnde, pa mure ..._/

Say I love you with flowers! 🥀🌸🌷🌺🌼🌹🌻💐 - I hope thistle show you how much I love you!- Not a dais...
04/18/2019

Say I love you with flowers! 🥀🌸🌷🌺🌼🌹🌻💐

- I hope thistle show you how much I love you!
- Not a daisy goes by where I don’t think about you.
- I never want you to leaf me.
- Our tulips should kiss.
- Hey bud, how’s it growing?
- I really lilac you.
- Aloe you vera much.
- You’re my best bud!
- We’re mint to be.
- Life would succ without you.
- Don’t stop beleafing.
- I will love you till the end of thyme.
- You had me at aloe.
- Oh snapdragon!
-I love you mum, you’re the best!
- Iris you a Happy Birthday.
- We should put our tulips together today.
- What’s up buttercup?
-I love you tulip much!
- What in carnation?
- I can’t wait to see our love grow and grow and grow.
- Just wanted to say aloe!
- I will seed you later!
- I love you a lily more each day.
- My love for you blossoms every day.

Gjeta një vajzë të bukur arbëreshe sot. 😍💖👸🏻Mario Calivà - Autore Arbëresh
04/18/2019

Gjeta një vajzë të bukur arbëreshe sot. 😍💖👸🏻
Mario Calivà - Autore Arbëresh

Address

61 W 62 ND ST
New York, NY
10023

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when VOTRA Magazine posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to VOTRA Magazine:

Videos

Nearby media companies