New York Magazin

New York Magazin Romanian by weekly newspaper founded by Grigore Luca Culian (father) and Andreea Maria Culian (daughter) on April 4th, 1997. News and articles about Romania and USA, sports, investigation, culture, history and more.

Operating as usual

12/15/2020
Prodocens Media

Prodocens Media

Laura Ingraham | Cine va conduce, de fapt, administrația Biden-Harris?

Unul dintre marile semne de întrebare din ultimul an a fost cine va conduce, de fapt, administrația Biden-Harris. E evident că Biden nu poate purta povara președinției. Nici măcar nu poate trece printr-un weekend cu câinele.

Dar cineva trebuie să ia deciziile. E evident că, în domenii precum politica externă, politica comercială și relația cu China, în care administrația Trump a mers pe o direcție nouă și îndrăzneață, adevărata putere în mandatul lui Biden va fi Tony Blinken, selectat pentru a fi secretar de stat.

Cum va vedea Joe Biden, ca președinte, China? Ca partener, competitor, rival sau inamic? Probabil o combinație a tuturor celor amintite.

Cât de profund! Să văd dacă înțeleg. În primul rând, Biden spune că China nu este o amenințare. Apoi, cel nominalizat ca secretar de stat spune că sunt aproape parteneri cu noi. Ce urmează? Președintele Xi va decora pomul de Crăciun de la Casa Albă anul viitor. Deci, care sunt planurile lui Blinken? Dacă ați văzut discuția de aseară cu Doug Schoen, știți că agenda lui este marcată, mai presus de orice altceva, de noțiunea că America nu trebuie să facă niciodată nimic singură. Iată un citat din Blinken.

„Nu conducem în opțiunea alegătorilor pentru că avem întotdeauna dreptate sau pentru că ne plac toți... Acest lucru se datorează faptului că ne străduim cât putem să ne aliniem acțiunile cu principiile și pentru că avem capacitatea de a-i mobiliza pe alții și de a face ceva semnificativ.”

Să privim cu atenție acest citat. Prima frază ne spune că puterea Americii nu provine din dreptatea cauzei sale, din valoarea sistemului său politic sau din puterea sa economică și politică. Vi-i puteți imagina pe Washington, Lincoln, Roosevelt, Reagan sau, desigur, Trump vorbind despre America într-un mod atât de disprețuitor? Până acum, toate rele. Desigur, parcă îl auzim pe unul dintre foștii noștri lideri. Au fost momente când America a arătat aroganță și a fost disprețuitoare, chiar batjocoritoare. Americanii nu sunt dușmanul vostru. Uneori greșim. N-am fost perfecți. Am făcut multe greșeli. O restaurare a poziției Americii în lume. Statele Unite încă trece prin una dintre perioadele noastre cele mai întunecate. Ei bine, iarna întunecată a lui Biden abia începe, dar deviez. Care vede domnul Blinken că sunt punctele forte ale Americii? Mai întâi, spune că ne străduim cât putem să ne aliniem acțiunile cu principiile.

Sunt doar vorbe goale, fără nicio noimă, aruncate în vânt. Fiecare guvern încearcă să își alinieze acțiunile cu principiile. Președintele Xi face la fel în China. La fel și primarul de Blasio, la New York. La fel și Albus Dumbledore la Hogwarts. A doua mare forță a Americii, și singura reală, conform citatului domnului Blinken, este capacitatea conducerii noastre de a-i mobiliza pe alții și de a face lucruri semnificative.

Deci, potrivit lui, America nu face doi bani de una singură. Suntem importanți doar dacă-i putem mobiliza pe alții. Deci n-am câștigat Războiul Rece cu trupe sau bani ci, pur și simplu, i-am mobilizat pe alții? Aparent, protestatarii din Hong Kong, vara aceasta, n-au fluturat steaguri americane deoarece credeau în idealul nostru de libertate, ci se bucurau că-i putem suna pe alții. Dar dacă alte țări refuză să fie mobilizate? Ce se întâmplă dacă, ferească Dumnezeu, își pun interesele lor înaintea intereselor noastre?

Timp de decenii, aceleași voci obosite au propus aceleași soluții eșuate, urmărind ambițiile globale în detrimentul propriului popor. Dar numai atunci când ai grijă de proprii cetățeni, ai o adevărată bază pentru cooperare.

Ce se întâmplă, de exemplu, dacă domnul Blinken le cere ajutor europenilor în relație cu China, iar ei refuză? Dacă le cere să facă presiuni asupra Iranului, iar ei refuză? Nu mai are opțiuni, deoarece singura lui putere, puterea de a-i mobiliza pe alții, nu va funcționa întotdeauna. Blinken spune, în esență, lumii că nu vom acționa niciodată unilateral, ci vom depinde de bunăvoința altor țări. S-a mai încercat asta.

America nu poate face asta singură. Poporul afgan are nevoie de trupele noastre și ale voastre, de sprijinul nostru și al vostru, de viitorul pe care îl construim împreună, nu separat. Și asta începe cu Europa. Cetățenii Europei sunt mai în siguranță și mai prosperi pentru că am făcut front comun în idealurile pe care le împărtășim.

Stima europenilor pentru administrația Obama a fost atât de scăzută, încât n-au făcut nimic semnificativ pentru a-l ajuta în relație cu China. Japonia și alte țări asiatice au semnat parteneriatul Trans-Pacific, care a fost atât de cumplit pentru Statele Unite și atât de favorabil pentru alte țări, încât până și Hillary Clinton n-a avut de ales, decât să se opună. Un lucru pe care îl știm despre politica externă este că toată lumea știe să profite de un fraier. Deci, atunci când Blinken va încerca să mobilizeze UE împotriva Chinei, va trebui să sacrifice politica noastră comercială, pentru a obține și o simplă audiență la birocrații UE de la OMC.

Va da locurile de muncă ale americanilor, prin eliminarea tarifelor puse în aplicare de președintele Trump. Lucru pe care l-a anunțat deja. Are dreptate Trump, că există un set de practici nocive pe care le-au adoptat europenii?

Are dreptate asupra anumitor produse și industrii, dar a începe un război comercial cu cei mai apropiați aliați nu este modalitatea de a demonstra această dreptate în mod eficient. A început o cursă care va merge până la capăt. Blinken va pune Israelul și întregul Orient Mijlociu în pericol, făcând ceea ce vrea Europa în relație cu Iranul și dând mullahilor mână liberă și mulți bani. Asta a spus despre acordul nuclear al administrației Obama, din care ne-a scos Trump. Asta a făcut să fim, atât noi, cât și țările din întreaga lume, într-o mai mare siguranță. O parte din asta înseamnă ridicarea sancțiunilor aplicate Iranului și disponibilizarea de bani, care au fost înghețați în întreaga lume și pe care Iranul îi are în conturi bancare în întreaga lume și nu-i poate folosi. Majoritatea covârșitoare a acestor bani intră în economia lor, care se află într-o situație dificilă. De unde știm asta? Știm.

Blinken știe. Cum îndrăznești să te îndoiești? În China, Blinken va fi primit ca un erou la Beijing. El nu va fi la fel de dur cu China ca Trump. A încercat să stârnească mânia întregii lumi împotriva Chinei. A încercat să distrugă China în felul acesta. Cred că e bine pentru lume că a câștigat Biden.

Biden și lacheii lui globaliști vor face noi investiții în China, ajutând-o în efortul pentru a deveni cea mai puternică țară de pe Pământ. Și, pe măsură ce China devine mai puternică, noi devenim mai slabi. Trebuie să facem din planul de pace al lui Blinken prin predare o problemă majoră în viitor, inclusiv în cursa pentru Senatul din Georgia. Nu cred că locuitorii din Georgia vor să renunțe la suveranitatea americană și să fie dependenți în totalitate de bunăvoința europenilor, a canadienilor sau a oricărei alte țări.

Audierea de confirmare pentru Blinken trebuie să conțină întrebări clare și țintite din partea republicanilor care contestă politica lui externă de a merge cu turma. Și apoi, când rezultatele inevitabile ale abordării falimentare a lui Blinken și Biden se vor vedea, putem reveni în 2022 sau 2024 și să căutăm o revenire la bunul simț și la o refocalizare asupra interesului nostru național. Aceasta a fost emisiunea.

Romanian News Los Angeles
10/18/2019

Romanian News Los Angeles

Serialul Sunnyside in care apare si Tudor Petrut, debuteaza pe micile ecrane saptamana viitoare, Joi, 26 Septembrie, la orele 9:30pm pe canalul NBC. S-ar putea ca Tudor sa fie primul actor de origine romana care are un rol principal intr-un sitcom american - deci apare in mai multe episoade ale comediei.
#MinutulDeHollywood, #RomanianNewsLA, Gandacul de Colorado, Arca TV, HORA in America, Miorita USA Newspaper, Moldova Times, New York Magazin, Occidentul Romanesc, Romanii din California, Romania in California, Romanians in California, Breasla Actorilor, Actori Români, CentralCasting Actori, Romani in Chicago, Romani In Los Angeles, Romanii de Pretutindeni, Romanians in UK, Romanians of DC, Romani in/din New York/New Jersey.

Romanian News Los Angeles
10/18/2019

Romanian News Los Angeles

De pe gandul.info: "Rivalul lui Bănică Jr. din filmul adolescenţei multor români, „Liceenii”, s-a făcut remarcat iniţial cu o serie de reclame amuzante. După succesul reclamelor cu personajul „Peggy”, a venit timpul pentru roluri mai serioase, informează Libertatea. Astfel, actorul Tudor Petruţ, în vârstă de 56 de ani, joacă în Sunnyside, un serial de pe postul american tv NBC. Tudor este un imigrant din Republica Moldova, „Drazen”, care vrea cetăţenie americană, descris drept un personaj adorabil, ca un unchi amabil, dar ușor prostuț, care își cântă muzica în diverse momente și devine foarte enervant când este căutat de cei de la Emigrări."
Tudor Petrut si Moses Storm in instantaneul cu "We are Moldovans" prin bunavointa si tehnica foto remarcabila ale lui Teodor Falcon Covrig!
RoHo #RomaniansInHollywood, #MinutulDeHollywood, Gandacul de Colorado, Arca TV, HORA in America, Moldova Times, Occidentul Romanesc, Miorita USA Newspaper, New York Magazin, North American Romanian Press Association, Romanii din California, Romani din Montreal, QC, Romani in Chicago, Romania in California, Romanii Din Arizona, Romanians in California, Romanian Social Buzz - Southern California, Romanian Traditions, Romanian Chamber of Commerce in SoCal

Romanian News Los Angeles
10/18/2019

Romanian News Los Angeles

Simpatici moldoveni in frunte cu Tudor Petrut pe micul ecran in Sunnyside pe canalul NBC, deseara de la 9:30pm.
#MinutulDeHollywood, Gandacul de Colorado, Arca TV, HORA in America, Chicago Romanian American News, North American Romanian Press Association, Miorita USA Newspaper, New York Magazin, Occidentul Romanesc, Români America, Romani LosAngeles, Romanii de Pretutindeni, Romanii Din Arizona, Romanii Din Australia, Romanian Social Buzz - Southern California, Comunitatea romanilor din Los Angeles(Romanian Community in Los Angeles)

Nord Stream 2: reîntoarcerea la geopolitica proiectelor de gazoduct - Reporter Global
02/16/2019
Nord Stream 2: reîntoarcerea la geopolitica proiectelor de gazoduct - Reporter Global

Nord Stream 2: reîntoarcerea la geopolitica proiectelor de gazoduct - Reporter Global

Radu Dudău, co-founder and director of Energy Policy Group (EPG) Președinția românească a Consiliului UE a moștenit de la cea austriacă dosarul gazoductului Nord Stream 2. Acesta este un proiect controversat, prin care Gazprom dorește să-și dubleze capacitatea de transport de gaze prin Mar...

Germania primește lovitura de grație din partea României: Merkel făcută KO de Dăncilă!
02/08/2019
Germania primește lovitura de grație din partea României: Merkel făcută KO de Dăncilă!

Germania primește lovitura de grație din partea României: Merkel făcută KO de Dăncilă!

Germania primește lovitura de grație din partea României: Angela Merkel făcută KO de Viorica Dăncilă! A pierdut Germania al treilea război mondial?! loading... Construirea gazoductului Nord Stream 2 reprezintă, cu siguranță, cel mai important proiect geostrategic din Europa și, probabil,...

(VIDEO) Cristian Borcea s-a întors la închisoare. Primele imagini
02/08/2019
(VIDEO) Cristian Borcea s-a întors la închisoare. Primele imagini

(VIDEO) Cristian Borcea s-a întors la închisoare. Primele imagini

Fostul acţionar al Dinamo Cristi Borcea s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat ca urmare a condamnării sale la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor... [...]

Dăncilă-Netanyahu pregătesc un parteneriat pe noile tehnologii - Newstandard
01/22/2019
Dăncilă-Netanyahu pregătesc un parteneriat pe noile tehnologii - Newstandard

Dăncilă-Netanyahu pregătesc un parteneriat pe noile tehnologii - Newstandard

Potrivit unui comunicat al guvernului, premierul Viorica Dăncilă a avut vineri, 18 ianuarie 2019, o vizită de lucru în Israel, întâlnindu-se cu primul ministru Benjamin Netanyahu, pentru a discuta atât despre viitoarea şedinţă comună a celor două guverne la Bucureşti, cât şi parteneri...

USA Today: Cum poate ”noua clasă” să distrugă societatea
01/18/2019
USA Today: Cum poate ”noua clasă” să distrugă societatea

USA Today: Cum poate ”noua clasă” să distrugă societatea

Avem o ”nouă clasă” foarte cool, hipsteri, progresiști, ahtiați după titluri academice, care dau impresia că nu mai există conflict social. În fapt, îi ostracizează și îi privesc pe oamenii simpli ca pe un trib amazonian [...]

Se iubesc, deci se întâlnesc!
01/18/2019
Se iubesc, deci se întâlnesc!

Se iubesc, deci se întâlnesc!

Trump ar putea face anunţul vineri, după ce se va întâlni cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol, care urmează să sosească joi la Washington. [...]

Criză, criză, dar nu pentru oricine!
01/18/2019
Criză, criză, dar nu pentru oricine!

Criză, criză, dar nu pentru oricine!

În pofida shutdown-ului, închiderea parţială a guvernului federal american, Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi fiul său... [...]

Atentie, s-ar putea să suferi de ”masculinitate toxică”
01/17/2019
Atentie, s-ar putea să suferi de ”masculinitate toxică”

Atentie, s-ar putea să suferi de ”masculinitate toxică”

În august 2018, Asociația americană de psihologie a ajuns la concluzia că ”masculinitatea tradițională este nocivă din punct de vedere psihologic”. O mare companie pare să se fi conformat recomadărilor [...]

Sondaj șocant: Imposibila rivală a lui Trump SUA în 2020
01/17/2019
Sondaj șocant: Imposibila rivală a lui Trump SUA în 2020

Sondaj șocant: Imposibila rivală a lui Trump SUA în 2020

CNN a avertizat că ascensiunea Alexandriei Ocasio-Cortez nu trebuie supralicitată de democrați, pentru că tânăra cu veleități de politician nu este pregătită [...]

Povestea extraordinară a lui Hachiko, cel mai loial câine din lume
01/04/2019
Povestea extraordinară a lui Hachiko, cel mai loial câine din lume

Povestea extraordinară a lui Hachiko, cel mai loial câine din lume

Timp de un deceniu, Hachiko și-a așteptat cuminte stăpânul să coboare din tren și să se întoarcă acasă, așa cm fusese obișnuit. Dar stăpânul său trecuse la cele veșnice cu nouă ani și jumătate în urmă...

Scenariu nou: Iohannis, declarat în incapacitate temporară
01/03/2019
Scenariu nou: Iohannis, declarat în incapacitate temporară

Scenariu nou: Iohannis, declarat în incapacitate temporară

Bătălia politică se anunță una la cote maxime la început de an. Președintele ține în continuare Guvernul blocat cu cele două nominalizări de la Dezvoltare și Transporturi [...]

Elena Udrea a vorbit despre întoarcerea în România
12/25/2018
Elena Udrea a vorbit despre întoarcerea în România

Elena Udrea a vorbit despre întoarcerea în România

Recent eliberată din arest, Udrea a vorbit deja despre întoarcerea în România dar și despre ceea ce a numit „o experienţă foarte grea de data aceasta.“

Frisoane pentru Trump. Ce ascunde?
12/05/2018
Frisoane pentru Trump. Ce ascunde?

Frisoane pentru Trump. Ce ascunde?

Procurorii din Washington şi din statul vecin Maryland vor trimite în curând citaţii către 13 entităţi private având legături cu miliardarul american [...]

Definiția americană a statului paralel
12/05/2018
Definiția americană a statului paralel

Definiția americană a statului paralel

Senatorul Rand Paul: ”Acesta este modul de funcționare al statului paralel, când aleșii nu știu ce se întâmplă în serviciile secrete” [...]

Paul Volker: SUA, sub amenințarea plutocrației
10/25/2018
Paul Volker: SUA, sub amenințarea plutocrației

Paul Volker: SUA, sub amenințarea plutocrației

Washingtonul nu mai este condus de meseriași în ale administrației unei țări, ci de lobby-iști și think tank-uri, spune Paul Volker, fost președinte al Federal Reserve [...]

Unul mai bun ca Cioloş n-aţi găsit?
09/29/2018
Unul mai bun ca Cioloş n-aţi găsit?

Unul mai bun ca Cioloş n-aţi găsit?

„Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru funcția de președinte, actualul președinte ar mai lua un mandat. Președintele are o constanță în privința bazinului său electoral”, spune sociologul Marius Pieleanu. [...]

Address

8555 67th Drive, 2nd Floor
Rego Park, NY
11374

Telephone

(718) 896-8383

Products

Advertising

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when New York Magazin posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to New York Magazin:

Category

Nearby media companies


Other Rego Park media companies

Show All

Comments

CONCURS PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
To whom it may concern! Dragii mei, am scris 6 poezii in ultimele 4 luni, primele 3 traduse in engleza (stil de poezie). "One soul" si "To my muse" au trecut pragul casei publicisticii americane. Toate poeziile mele precum si scrisorile de la 3 publicisti americani sunt postate incepand cu 23 sept 2017 pe pagina mea de la Facebook. Daca poeziile mele va prezinta interes, contactati-ma pe Facebook Messenger sau la tel 216-536-7021. Multumesc! MUZEI MELE Din zari cu orizonturi infinite Tu ai venit la ora matinala, Umplandu-mi inima cu doruri tainuite De o sensibila substanta ancestrala. Esti un miracol existential Tu muza mea venita din neant, Esti o minune vie de tip sentimental Nascuta in Olimp, sub soare briliant. Te-am pus la loc de cinste, intr-o glastra, Ti-am sarutat obrajii calzi, inmiresmati, Ti-am dat iubirea tie, tu pasare maiastra, Ti-am spus ca te iubesc, cu ochii-nlacrimati.
Citiţi aventurile unor liceeni din toamna lui 1989, ca brigadieri pe Şantierul Naţional al Tineretului, Canalul Magistral „Siret-Bărăgan”! Detalii aici: http://on.fb.me/1Niwk9n