Fineiptv Malaysia

  • Home
  • Fineiptv Malaysia

Fineiptv Malaysia Pengimport serta pemborong terbesar Android Box dan provider IPTV terbaik di Malaysia!
(21)

FineIPTV membawakan MYIPTV dan HDTV. Dua pilihan provider untuk jimatkan wang anda daripada bil TV yang mahal! Dengan 20,000 pelanggan aktif, FineIPTV adalah satu jenama yang laris dan dipercayai di pasaran IPTV Malaysia.

Mission: Menawarkan pakej penjimatan untuk para pelanggan yang ingin menonton siaran-siaran premium dengan bayaran yang rendah serta berpatutan.

Fineiptv Malaysia
20/07/2019

Fineiptv Malaysia

Laman web rasmi https://fineiptv.com telah ddos oleh pihak tidak bertanggung jawab. Tetapi line whatsapp dan halaman jua...
20/07/2019
Provider IPTV Malaysia

Laman web rasmi https://fineiptv.com telah ddos oleh pihak tidak bertanggung jawab. Tetapi line whatsapp dan halaman jualan masih beroperasi seperti biasa. Jangan risau. tq

FineIPTV

26/04/2019

MYIPTV4K dah keluar update baru. Boleh update dlm apps korang ya. Dia akan tulis update available dan korang show je utk keluar menu ni..goodluck

21/04/2019

Guys jika ada masalah MYIPTV4K, direct whatsapp 0139662526 utk saya bantu

31/01/2019
Fineiptv Malaysia

Kodi 18 Dilancarkan – Integrasi Android TV Yang Lebih Mendalam Dan Pelagak Permainan Retro

Kodi adalah pemain media klasik yang suatu masa dahulu terkenal dengan XMBC. Selepas dua tahun Kodi kekal dengan versi 17, hari ini versi 18 dilancarkan dengan kod nama Leia.Kodi adalah pemain media klasik yang suatu masa dahulu terkenal dengan XMBC. Selepas dua tahun Kodi kekal dengan versi 17, hari ini versi 18 dilancarkan dengan kod nama Leia.

Terdapat banyak perkara baru dalam Kodi 18 Leia ini. Antara yang paling menarik adalah Android Leanback. Android Leanback adalah untuk integrasi Android TV, sperti Netflix, Spotify, YouTube yang mencadangkan kandungan apa yang ingin ditonton di skrin utama. Kemudian, Kodi Leia ini turut menyokong kawalan suara melalui Google Assistant.

Mengejutkan, Kodi Leia ini turut hadir dengan pelagak permainan retro terbina. Tetapi ia mungkin hanya untuk ujian sahaja, kerana tiada pelagak permainan retro yang halal berada di Android TV lagi. Untuk kandungan-kandungan halal dan sah seperti Netflix, Kodi Leia hadir dengan penyahsulitan hak pengurusan digital. Ini bermakna, pengguna boleh tonton kandungan Netflix terus dari Kodi – jika tidak gemar menggunakan antaramuka Android TV.

Banyak lagi perkara yang dikemaksini, seperti sokongan main semula pada resolusi sehingga 8K, HDR dan kemaksini antaramuka. Bagi yang berminat, boleh terus muat turun di Google Play Store hari ini.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=u9gVaeb9le4

sumber : amanz

Unifi Basic Kini Mengehadkan Kelajuan Kepada 512kbps Selepas Habis Kuota – Data Tambahan Boleh Dibeli Bermula RM10Unif...
21/01/2019

Unifi Basic Kini Mengehadkan Kelajuan Kepada 512kbps Selepas Habis Kuota – Data Tambahan Boleh Dibeli Bermula RM10

Unifi Basic merupakan salah satu pelan yang ditawarkan oleh pihak Telekom Malaysia kepada para pengguna, dimana ia ditawarkan pada harga langganan RM79 sebulan untuk penggunaan data sebanyak 60GB.

Pada awal pengenalan, pihak TM telah mengatakan yang mana mereka akan mengehadkan kelajuan kepada 128kbps selepas kehabisan kuota. Namun, hal berkenaan kini berubah. Melalui FAQ terbaru yang dikemaskini oleh pihak TM, Unifi Basic kini dikatakan akan mengehadkan kelajuan kepada 512kbps selepas kuota 60GB habis digunakan.

Selain daripada itu, kini TM juga telah mula menawarkan data tambahan untuk dibeli oleh pengguna Unifi Basic – sekaligus membolehkan pengguna menikmati penggunaan internet dengan kelajuan seperti biasa selepas data habis digunakan.

1GB data tambahan ditawarkan pada harga RM10, sementara 5GB pada RM20, dan 20GB pada harga RM40. Pihak TM turut menawarkan pakej tanpa had hujung minggu pada harga RM50. Apa pun, seperti biasa, data yang tidak digunakan TIDAK boleh dibawa ke bulan seterusnya dan perlulah dihabiskan sebelum bil bulanan baru.

sumber : amanz

#myiptv #iptvmalaysia #fineiptv #myiptv4k #haohd #moontv

Sejumlah Pengguna Unifi Menghadapi Masalah Mengakses Perkhidmatan WebPengguna perkhidmatan Unifi dilihat mengalami masal...
19/11/2018

Sejumlah Pengguna Unifi Menghadapi Masalah Mengakses Perkhidmatan Web

Pengguna perkhidmatan Unifi dilihat mengalami masalah untuk mengakses perkhidmatan mereka pada hari ini. Masalah ini dilihat dihadapi pengguna yang menggunakan perkhidmatan jalur-lebar TM – termasuk Unifi dan Unifi Mobile, dimana pelbagai web menghadapi masalah untuk diakses, selain pelayan permainan yang sukar dicapai.

Pihak Telekom Malaysia masih tidak berkongsi secara rasminya berkenaan dengan masalah ini. Masalah ini dilihat dihadapi pengguna walaupun telah mengubah kepada DNS pihak ketiga – sekaligus memperlihatkan masalah yang hadir ini bukan disebabkan oleh masalah TM DNS.

Saluran media sosial milik TM masih tidak mengeluarkan sebarang komen berkaitan punca masalah ini buat masa ini, dan sekadar mengatakan perkhidmatan mereka mempunyai gangguan yang memberikan impak kepada pengguna.

Selain Telekom Malaysia, pengguna perkhidmatan internet Maxis juga turut menghadapi masalah untuk mengakses internet. Bercakap mengenainya, Maxis mengatakan yang mana ia adalah disebabkan oleh masalah akses fiber yang sedang dialami buat masa ini diseluruh negara.

P/S : yg mana nak akses dan tonton ch iptv pun sekali ada masalah disebabkan isu ini.. please take note..

Sumber: amanz

27/10/2018

Perhatian Pengguna MYIPTV, awal bulan september kesemua pengguna MYIPTV telah diberi info supaya tukar langganan ke MYIPTV4K dan sepatutnya proses transfer pelanggan tamat pada 20 october lepas

Tetapi..

Pihak developer MYIPTV extend tarikh tamat kepada 1 November 2018.

This is your second chance untuk convert langganan myiptv ke myiptv4k kepada yg masih belum tukar.

Jika selepas tarikh tersebut masih belum bertukar, langganan lama myiptv anda akan hilang dan tidak boleh retrieve semula.

Sila take note dan do action. Hubungi whatsapp 0139662526 utk penukaran. Tq

18/10/2018

Perhatian pengguna MYIPTV versi lama

Tarikh akhir utk bertukar dari myiptv lama kepada myiptv4k adalah pada 20/10/2018

Selepas tarikh tersebut, sistem myiptv lama akan ditutup dan sekiranya ada baki belum transfer akan dikira tiada

Segera bertindak jika masih belum transfer utk mengelakkan baki langganan anda burn.

BlueStacks 4 Dilancarkan Untuk Memudahkan Anda Menjalankan Aplikasi Android Pada PC..BlueStacks merupakan salah satu per...
19/09/2018

BlueStacks 4 Dilancarkan Untuk Memudahkan Anda Menjalankan Aplikasi Android Pada PC
.
.
BlueStacks merupakan salah satu perisian yang ditawarkan untuk pengguna komputer dalam usaha memudahkan mereka menjalankan aplikasi Android terus pada skrin komputer. Terkini, pembangunnya telah pun melancarkan versi terbaru perisian berkenaan, iaitu BlueStacks 4.
.
.
BlueStacks 4 memfokuskan kepada prestasi yang lebih pantas ketika menjalankan sesuatu aplikasi melaluinya. Menurut pembangun BlueStacks, ia didapati BlueStacks 4 menawarkan prestasi berkali ganda lebih laju berbanding Galaxy S9+.
.
.
BlueStacks 4 juga dilihat lebih memberikan penekanan kepada memainkan permua pada skrin besar, dan memberikan anda pengalaman yang lebih baik melaluinya.
.
.
Bagi anda yang sering menggunakan aplikasi Android pada komputer, mungkin boleh mencuba BlueStacks 4 hari ini.
.
.
Halaman muat turun bluestacks 4 : https://www.bluestacks.com/bluestacks-4.html
.
.
#fineiptv #fineiptvmalaysia #iptv #iptvmalaysia #androidbox #androidboxmalaysia #provideriptv #iptvprovider #androidboxkl #androidboxselangor #androidboxpremium #androidboxmurah #mampumilik #murah #myiptv #haohd #moontv #kltv #axiatv #mypadtv #hdtv #androidtv #kodi
.
.
Sumber amanz

Celcom Kini Menawarkan Pelan Jalur-Lebar 40Mbps Pada Harga RM80 Sebulan, 100Mbps Untuk RM120..Seperti beberapa syarikat ...
18/09/2018

Celcom Kini Menawarkan Pelan Jalur-Lebar 40Mbps Pada Harga RM80 Sebulan, 100Mbps Untuk RM120
.
.
Seperti beberapa syarikat telekomunikasi lain, Celcom turut mempunyai penawaran internet jalur-lebar berkelajuan tinggi di negeri Sabah, iaitu Celcom Home Fibre dan juga Celcom Business Fibre.
.
.
Kini, selari dengan misi kerajaan untuk mengurangkan harga akses jalur-lebar dan meningkatkan kelajuan, hari ini Celcom telah mengumumkan pelan baru mereka.
.
.
Melalui pakej baru, kini Celcom menawarkan akses internet tanpa-had pada kelajuan sehingga 100Mbps pada harga RM120 sebulan, atau akses internet tanpa-had 40Mbps pada harga langganan RM80 sebulan. Seperti biasa, semua langganan turut hadir dengan penghala nirwayar secara percuma.
.
.
Pada masa yang sama, Celcom turut mengatakan kesemua pelanggan Celcom Home Fibre akan dinaik-taraf kepada kelajuan 100Mbps secara berperingkat sehingga akhir September 2018 ini.
.
.
Bersama-sama penaik-tarafan untuk pelan perusahaan, dimana pelan 40Mbps ditawarkan pada harga RM90, sementara pakej 100Mbps ditawarkan pada harga RM130. Untuk perusahaan, ia turut hadir bersama penawaran 300 minit panggilan percuma untuk semua rangkaian.
.
.
#fineiptv #fineiptvmalaysia #iptv #iptvmalaysia #androidbox #androidboxmalaysia #provideriptv #iptvprovider #androidboxkl #androidboxselangor #androidboxpremium #androidboxmurah #mampumilik #murah #myiptv #haohd #moontv #kltv #axiatv #mypadtv #hdtv #androidtv #kodi
.
.
Sumber amanz

18/09/2018

Okay. Ashraf skrg dekat melbourne.. Sambil keluarkan peluh, sambil ashraf cerita sikit mengenai apps myiptv4k. Dengar elok2 ya sebab angin agak kuat so ada part yg suara x jelas....

Makluman penting utk pelanggan MYIPTV! Bagi pengguna MYIPTV v28 dan sebelumnya, anda semua hendaklah bertukar ke aplikas...
17/09/2018

Makluman penting utk pelanggan MYIPTV! Bagi pengguna MYIPTV v28 dan sebelumnya, anda semua hendaklah bertukar ke aplikasi terbaru iaitu MYIPTV4K sebelum 20/09/2018

Jika anda tidak transfer, baki langganan MYIPTV lama anda akan expired kerana aplikasi v28 dan sebelumnya akan dinyahaktifkan dari digunakan

Info lanjut sila hubungi :

http://pmfineiptv.wasap.my
http://pmfineiptv.wasap.my
http://pmfineiptv.wasap.my

12/09/2018

Perhatian kepada user yang sedang menggunakan aplikasi MYIPTV. Utk makluman, MYIPTV telah launch aplikasi baru. Aplikasi lama V24 atau V28 akan ditutup dalam beberapa hari lagi
.
User yang sedang menggunakan MYIPTV sekarang dan masih ada baki langganan aktif perlu lakukan beberapa langkah dibawah :
.
1) Sila ke https://www.myiptv4k.com
2) Daftar username dan password
.
Dah selesai daftar, download aplikasi terbaru ke android box anda
.
Kemudian bermula proses utk convert baki langganan mac address anda kepada pincode :
.
SILA TULIS ( JANGAN HANTAR GAMBAR) IKUT SKRIP DIBAWAH
.
Request transfer old mac address < taip mac address lama beserta : dan lengkap > to my new username : < taip username anda >
.
Contoh
.
Request transfer old mac address 33:12:34:56:78 to my new username : danielzain
.
Kemudian whatsapp ke 0139662526
.
Setelah selesai, kami akan inform anda atau anda boleh check pada apps baru. Transfer dari mac lama tiada pinkod
.
Sila ikut step dgn betul utk mengelakkan sebarang masalah.

Walaupun abg ashraf skrg berada di Melbourne, proses postage tetap berjalan seperti biasa. Thanks to team abang yg beker...
07/09/2018

Walaupun abg ashraf skrg berada di Melbourne, proses postage tetap berjalan seperti biasa. Thanks to team abang yg bekerja keras demi kepuasan pelanggan
.
.
Nak order android box high end or mampu milik?Atau nak renew/langgan IPTV korang?
.
.
Contact direct abg ashraf di :
.
.
http://pmfineiptv.wasap.my
http://pmfineiptv.wasap.my
http://pmfineiptv.wasap.my
.
.
Abang kasi harga sedaghe maghe kat korangg....
.
.
#fineiptv #iptvmalaysia #myiptv #haohd #hdtv #moontv #mypadtv #kltv #axiatv #androidbox #provideriptv

[CONTEST] - MENANGI HADIAH KESELURUHAN BERJUMLAH RM3000 KHAS UTK PELANGGAN SETIA FINEIPTV....Bagaimana caranya?..1) Ambi...
31/08/2018

[CONTEST] - MENANGI HADIAH KESELURUHAN BERJUMLAH RM3000 KHAS UTK PELANGGAN SETIA FINEIPTV..
.
.
Bagaimana caranya?
.
.
1) Ambil gambar selfie atau minta sesiapa ambilkan gambar anda sedang memegang kotak atau produk dari FineIPTV. Sambil senyum dgn ayu dan machonya dan dengan gaya tangan "thumbs up 👍 "
.
2) Nak lagi tinggi peluang utk menang? Rakam video beserta testimoni anda sambil memegang produk kami dengan lirikan mata menggoda, muka yg cantik dan tampan, serta komen yg best, sporting, dan kreatif
.
3) Buka page Fineiptv Malaysia dan poskan testimoni beserta gambar atau video anda tadi pada halaman utama write a post page kami (ayat paling best, sporting dan kreatif adalah kriteria utama pemenang)
.
4) Ekspresi muka yang ceria, cantik, ayu, anggun, macho, tampan dan comel juga memainkan peranan penting dalam pemilihan pemenang!
.
5) Dan langkah terakhir selepas anda berjaya post testimoni, video dan gambar tadi, tekan butang REVIEW pada page kami dan tuliskan sedikit REVIEW yang best, sporting dan kreatif
.
.
➜ Pemenang akan mula dipilih setelah 50 atau lebih post diterima
➜ Contest ini akan tamat pada 20 atau 21 Ogos 2018 sebelum raya haji
➜ Pemenang akan dihubungi oleh ashraf sendiri
➜ Pemenang akan diumumkan di halaman page
.
.
Post ini hanyalah pengumuman, jika anda terbaca, boleh terus buat 5 step diatas utk menang salah satu hadiah berjumlah RM3000 diatas
.
.
Kalau tak faham, boleh pm ashraf kat wasap di ➜ http://pmfineiptv.wasap.my
.
.
Jom sertai sekarang..! Eksklusif utk pelanggan setia Fineiptv Malaysia sahaja sebab ashraf tak publish secara public post ni. Siapa yang nampak, dia bakal menang kalau ikut kesemua step diatas.. Ahihihi..

OCEAN 8 KUALITI HD DAH RELEASE..Pernah tengok movie Ocean 11, Ocean 12 dan Ocean 13? Ha kali ni adik Danny Ocean Beraksi...
23/08/2018

OCEAN 8 KUALITI HD DAH RELEASE
.
.
Pernah tengok movie Ocean 11, Ocean 12 dan Ocean 13? Ha kali ni adik Danny Ocean Beraksi
.
.
Filem di bawah arahan Gary Ross ini mengisahkan seorang penjenayah yang dikenali sebagai Debbie Ocean yang merancang untuk mencuri rantai yang bernilai hampir $16.5 million dari sebuah acara malam gala
.
.
Rancangan tersebut akan disertai oleh 7 lagi wanita yang mempunyai kepakaran tersendiri seperti watak Nine Ball oleh Rihanna yang pakar dalam bidang hacking
.
.
Jom layan di hari raya ini melalui moontv dan juga aplikasi2 movie percuma yang anda dapat apabila membeli android box dari Fineiptv Malaysia

Ashraf dan seluruh team Fineiptv Malaysia ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua muslimin dan muslim...
21/08/2018

Ashraf dan seluruh team Fineiptv Malaysia ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh pelusuk negara
.
Bagi yg nak drive blk kg, please bawa kereta hati2
.
Ramai org yg syg awak sedang menunggu kepulangan awak tau
.
#fineiptv #fineiptvmalaysia #iptv #iptvmalaysia #androidbox #androidboxmalaysia #provideriptv #iptvprovider #androidboxkl #androidboxselangor #androidboxpremium #androidboxmurah #mampumilik #murah #myiptv #haohd #moontv #kltv #axiatv #mypadtv #hdtv #androidtv #kodi

PADA UMUR 20 TAHUN, PEMUDA INI DAH BERJAYA BUKA 18 MINI MARKET DLM MASA 24 BULAN SAHAJA!
19/08/2018

PADA UMUR 20 TAHUN, PEMUDA INI DAH BERJAYA BUKA 18 MINI MARKET DLM MASA 24 BULAN SAHAJA!

Fineiptv Malaysia's cover photo
15/08/2018

Fineiptv Malaysia's cover photo

Fineiptv Malaysia
15/08/2018

Fineiptv Malaysia

Naik-Taraf Unifi Turbo Mula Diperkenalkan – Menawarkan Internet Pada Kelajuan Sehingga 800Mbps..Telekom Malaysia sebel...
15/08/2018

Naik-Taraf Unifi Turbo Mula Diperkenalkan – Menawarkan Internet Pada Kelajuan Sehingga 800Mbps
.
.
Telekom Malaysia sebelum ini telah menjanjikan naik-taraf kelajuan internet mencapai berkali ganda kepada pengguna sedia ada Unifi. Hari ini, ia dilihat penyedia perkhidmatan telekomunikasi berkenaan telah mula memperkenalkan naik-taraf kelajuan internet ini kepada para pengguna mereka secara berperingkat.
.
.
Melalui penaik-tarafan yang dinamakan Unifi Turbo ini, ia menawarkan peningkatan kelajuan sehingga 800Mbps. Berikut merupakan apa yang dijanjikan oleh Telekom Malaysia untuk pengguna Unifi sedia ada:
.
.
20Mbps dan kebawah –> 100Mbps
30Mbps –> 300Mbps
50Mbps –> 500Mbps
100Mbps –> 800Mbps
.
.
Pengguna ditawarkan naik-taraf mengikut lokasi pengguna, dan buat masa ini, akaun yang dinaik-taraf mungkin adalah terhad dan tidak begitu ramai yang menerimanya. Daripada beberapa info awal yang kami dengar, ia dilihat pengguna sekitar beberapa kawasan utama Lembah Klang telah mula menerima naik-taraf ini.
.
.
Telekom Malaysia sendiri sebelum ini telah mengatakan mereka akan memperkenalkan naik-taraf ini secara berperingkat kepada pengguna mereka. Pengguna yang akan menerima naik-taraf akan menerima notifikasi melalui emel dan juga SMS.
.
.
Bagi anda, adakah anda telah menerima naik-taraf ke Unifi Turbo ini?
.
.
P/s : lepasni layan kodi, iptv, stream movie, download game, semua bedesuppp bak hang....
.
.
Sumber : amanz
.
.
#fineiptv #fineiptvmalaysia #iptv #iptvmalaysia #androidbox #androidboxmalaysia #provideriptv #iptvprovider #androidboxkl #androidboxselangor #androidboxpremium #androidboxmurah #mampumilik #murah #myiptv #haohd #moontv #kltv #axiatv #mypadtv #hdtv #androidtv #kodi

13/08/2018
Dragon Ball Super: Broly Movie Trailer (English Dub Reveal) Exclusive - Comic Con 2018

Korang minat Dragon Ball? Tonton Trailer Filem Terbaru ‘DragonBall Super: Broly’ ➔ https://www.youtube.com/watch?v=FHgm89hKpXU
.
.
Akhirnya trailer filem anime Dragonball Super: Broly telahpun dikeluarkan selepas lama dinantikan peminat. Filem ini diberi tajuk Dragon Ball Super: Broly dan ia merupakan filem ketiga untuk siri Dragon Ball Super.
.
.
Filem terbaru Dragon Ball ini bakal menceritakan perlawanan Battle Royale antara Universe dimana Goku dan Vegeta keluar mencari saki-baki bangsa Saiyan yang hidup di Universe 7. Tanpa disangka mereka kali ini mereka berjumpa Broly iaitu manusia Saiyan yang mempunyai tenaga yang amat luar biasa. Kepada peminat anime Dragon Ball anda boleh menonton filem Dragon Ball Super: Broly ini pada 14 Disember 2018. Tonton trailer epik terbaru Dragon Ball ini.
.
.
#dragonball #dragonballsuper #fineiptv #iptvmalaysia #androidboxmurah
.
.
Sumber artikel : TheVocket

Dragon Ball Super lives on with Dragon Ball Super: Broly. The twentieth Dragon Ball film hits theaters in North American in January 2019. Check out our exclu...

Korang nak tahu tak macamana Groot boleh angkat "Stormbreaker" Thor dalam Avengers: Infinity War (film) ?Walaupun kita c...
12/08/2018

Korang nak tahu tak macamana Groot boleh angkat "Stormbreaker" Thor dalam Avengers: Infinity War (film) ?

Walaupun kita cuma faham ‘I Am Groot’ sahaja sepanjang filem Marvel ini, tetapi watak Groot sebenarnya lebih daripada itu.

Ketika membantu menempa tukul terbaru untuk Thor (Stormbreaker), Groot mengorbankan tangannya sendiri untuk dijadikan pemegang untuk tukul terbaru Thor ini. Tukul milik Thor sebelum ini, Mjolnir hanya yang layak sahaja dapat angkat tukul berkenaan.

Dengarkan penerangan oleh pihak Looper ini mengapa Groot layak mengangkat tukul milik Thor ini. Sebenarnya, Stormbreaker tidak mempunyai sebarang undang-undang siapa yang boleh menggunakannya. Jadi disebabkan itu Groot dapat mengangkatnya.

Cuma tindakan Groot mengorbankan tangannya untuk dijadikan pemegang tukul Stormbreaker adalah satu tindakan yang sangat heroic. Nampaknya kita akan lebih sayang pada Groot selepas ini.

Tq thevocket utk #info yg #awesome ni. #groot #avengers #infinitywar #thor #stormbreaker #fineiptv #fineiptvmalaysia #iptv #iptvmalaysia #androidbox #androidboxmalaysia #provideriptv #iptvprovider #androidboxkl #androidboxselangor #androidboxpremium #androidboxmurah #mampumilik #murah #myiptv #haohd #moontv #kltv #axiatv #mypadtv #hdtv #androidtv #kodi

Address


Telephone

0139662526

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Fineiptv Malaysia posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Fineiptv Malaysia:

Videos