Outlook1

Outlook1 «حقیقت در حال پیشروی است و هیچ‌چیز نمی‌تواند جلویش را بگیرد…»

🔸️در سایهٔ یک بلاتکلیفی درازمدت و در شرایطی ناامن، ده‌ها شهروند افغان که قبولی رسمی از دولت آلمان دریافت کرده‌اند، هنوز ...
22/07/2025

🔸️در سایهٔ یک بلاتکلیفی درازمدت و در شرایطی ناامن، ده‌ها شهروند افغان که قبولی رسمی از دولت آلمان دریافت کرده‌اند، هنوز در پاکستان سرگردان و در هراس مداوم از بازداشت و اخراج به سر می‌برند. بسیاری از آنان به‌ویژه خبرنگاران، از شکننده‌بودن وضعیت‌شان و بی‌سرنوشتی در برابر پولیس پاکستان شکایت دارند.

🔸️یکی از این خبرنگاران زن در تماس با راه مدنیت چنین روایتی از وضعیت‌اش در اسلام‌آباد ارایه می‌کند: «صدور ویزا مسدود است. هم پاسپورت و هم دیگر اسناد هویتی ما در سفارت آلمان است. امروز پولیس در یک گیست‌هوس آمده و یک خانواده را برده است. ما همگی پنهان شده بودیم.»

🔸️خبرنگاری دیگر که با خانواده‌اش حدود۱۳ ماه در پاکستان به سر می‌برد می‌گوید: «دولت جدید آلمان در حالی روند انتقال ما به آلمان را متوقف کرده که تمدید و یا گرفتن ویزای حضور در پاکستان برای سایر اتباع افغانستان نیز متوقف است.»

🔸️به گفته وی، «برگه‌هایی که سفارت آلمان در قبال حضورشان در پاکستان به آن‌ها سپرده بود هم حالا پیش پولیس پاکستان اعتبار ندارد.»

🔸️چنین گزارش‌های مشابهی از دیگر پناهجویان افغان، به‌ویژه فعالان رسانه‌ای و حقوق بشری نیز به گوش می‌رسد. آن‌ها به‌رغم داشتن وعده‌ٔ رسمی پذیرش از سوی دولت پیشین آلمان، هم‌چنان در فضای بی‌اعتمادی، ترس و فشار روانی به‌سر می‌برند. فقدان دسترسی به اسناد هویتی و روند کند صدور ویزا، آنان را در وضعیت آسیب‌پذیرتری قرار داده است.
به‌تازگی وزیر خارجه آلمان یوهان وادفول ...


🔸️ادامه در کامنت👇

18/07/2025

راه مدنیت: در پی اجرای دومین روند اخراج پناهجویان افغان از آلمان به افغانستان، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هرگونه گمانه‌زنی درباره تجدیدنظر در موضع برلین نسبت به طالبان را رد کرد.
او امروز جمعه ۲۷ سرطان در یک نشست خبری در برلین تأکید کرد که «هیچ برنامه‌ای برای به‌رسمیت‌شناختن طالبان به‌عنوان دولت افغانستان وجود ندارد» و تماس‌های صورت‌گرفته با مقامات امرای فعلی کابل را «صرفا فنی و در چارچوب اجرای عملیات اخراج» خواند.
مرتس افزود: «رابطه دیپلماتیک میان جمهوری فدرال آلمان و افغانستان از نظر حقوقی قطع نشده، اما این به معنای تعامل رسمی یا سیاسی با طالبان نیست. ما تنها از مسیرهایی برای تحقق برخی اهداف مشخص، مانند اخراج مجرمان، استفاده کرده‌ایم.»
این اظهارات ...

دولت آلمان ۸۱ افغان را امروز اخراج کرد به گفته وزیر داخله آلمان: اخراج‌شدگان مرتکب "جرایم سنگین" شده بودند ...
18/07/2025

دولت آلمان ۸۱ افغان را امروز اخراج کرد
به گفته وزیر داخله آلمان: اخراج‌شدگان مرتکب "جرایم سنگین" شده بودند ...

🔸️دولت آلمان امروز جمعه ۱۸ جولای ۲۰۲۵، ۸۱ پناهجوی افغان را که به گفتهٔ مقام‌های رسمی، مرتکب «جرایم سنگین» شده بودند، به افغانستان اخراج کرد.
🔸️این دومین مورد از بازگرداندن پناهجویان افغان از زمان سقوط کابل به دست طالبان در آگوست ۲۰۲۱ و نخستین اقدام از این نوع در دوران حکومت ائتلافی کنونی در برلین است.
🔸️این اقدام، گرچه از دید وزارت داخلهٔ آلمان گامی در راستای «اجرای قانون» و «تأمین امنیت عمومی» قلمداد می‌شود، اما در سطح داخلی و بین‌المللی با واکنش‌های متفاوت و گاه متضاد روبه‌رو شده است.
🔸️الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان در گفتگو با شبکهٔ ARD تصریح کرده که اخراج‌شدگان مرتکبان «سنگین‌ترین جرایم» بوده‌اند و دولت فدرال مصمم است مسیر بازگرداندن مجرمان به افغانستان را باز نگه دارد.
🔸️او این اقدام را بخشی از اجرای توافق‌نامه ائتلافی دولت دانسته که خواستار رویکرد سخت‌گیرانه‌تر در برابر پناهجویان مجرم است.
🔸️در مقابل اما، منتقدان هشدار می‌دهند که این‌گونه اخراج‌ها ممکن است فراتر از پرونده‌های خاص مجرمانه، به تغییر تدریجی سیاست مهاجرتی آلمان بینجامد؛ سیاستی که تاکنون مبتنی بر اصل حمایت از انسان‌های در معرض خطر بوده است...
#اخراج #پناهجویان
🔸️ادامه در کامنت👇

16/07/2025

حملات شدید اسراییل به قلب دمشق

15/07/2025

شاعر نترس پشتو زبان؛ "مردی که با چشمان بسته رفت"

14/07/2025

استقبال نمادین و صمیمانه یک شهروند هراتی از مهاجران بازگشته از ایران ...
#هرات

پاسخ دکتور ستیز به وزیر داخله ایران ...
08/07/2025

پاسخ دکتور ستیز به وزیر داخله ایران ...

«تفاوت ره از کجاست تا به کجا»: پاسخ دکتور ستیز به وزیر داخله ایران

🔸️راه مدنیت: در پی اظهارات وزیر داخلهٔ جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه «هیچ دولتی در جهان به اندازه ایران برخورد شایسته‌ای با پناه‌جویان و مهاجرین افغانستان نداشته است»، واکنش‌های انتقادی بسیاری در شبکه‌های اجتماعی و محافل مختلف برانگیخته شد.

🔸️یکی از واکنش‌های تند و مستند در این زمینه، از سوی دکتور ملک ستیز، پژوهشگر روابط بین‌الملل منتشر شده است که ابعاد مختلف این ادعا را به چالش می‌کشد.

🔸️دکتور ستیز در یادداشتی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده، ضمن رد این ادعای وزیر داخلهٔ ایران، نوشته:

🔸️«تنها در اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا، استرالیا، روسیه و نیوزیلند، بیش از ۵۰۰هزار شهروند افغانستان موفق به دریافت تابعیت و یا شهروندی شده‌اند و حدود یک‌میلیون نفر دیگر در این کشورها اقامت‌هایی بر پایه کنوانسیون‌های بین‌المللی، دلایل اجتماعی و انگیزه‌های بشردوستانه دارند.»
این آمار نشان می‌دهد که ...

🔸️ادامه در 👇

علی امیری: جمهوری اسلامی در میدان اخلاق شکست خورده است ...
07/07/2025

علی امیری: جمهوری اسلامی در میدان اخلاق شکست خورده است ...

🔸️علی امیری، نویسنده و فرهنگی اهل افغانستان در یادداشتی تند و انتقادی در صفحهٔ فیس‌بوک خود، آن‌چه را که به باور او «سقوط اخلاقی جمهوری اسلامی» می‌نامد، به‌طور مفصل به نقد گرفته است. او در این نوشته، به سیاست‌های جمهوری اسلامی در قبال مهاجران افغانستانی پرداخته و آن را نشانهٔ فروپاشی اخلاقی، اجتماعی و انسانی در ساختار قدرت و جامعهٔ ایران می‌داند.

🔸️امیری در آغاز یادداشت‌اش می‌نویسد که از توانایی‌های نظامی و هسته‌ای جمهوری اسلامی اطلاعی ندارد؛ اما آن‌چه برایش روشن است، «شکست فاحش اخلاقی» این نظام است. «می‌دانم جمهوری اسلامی ایران چقدر موشک‌های قدرت‌مند ساخته است… اما به عیان می‌بینم و می‌دانم که به لحاظ اخلاقی شکست فاحش خورده و جامعۀ ایرانی را دچار کین و نفرت و کوته‌فکری کرده است.»

🔸️او با اشاره به برخوردهای خشن و تحقیرآمیز با مهاجران افغانستان، از جمله کودکان می‌نویسد که اخراج مهاجران نه صرفا یک تصمیم سیاسی، بل نمایشی از «نفرت، بی‌شعوری و عقده‌گشایی» است. امیری به مواردی چون ...
🔸️ادامه در کامنت👇

06/07/2025

لینا حیدر؛ نابغه‌ای کم‌سن از افغانستان ...

بیرق ط.الب.ان جایگزین بیرق جمهوری در مسکو ...
04/07/2025

بیرق ط.الب.ان جایگزین بیرق جمهوری در مسکو ...

 #نبض‌_پنهان_واژگان موی تو در باد، تنها پرچم آزادی است ...
03/07/2025

#نبض‌_پنهان_واژگان
موی تو در باد، تنها پرچم آزادی است ...

#نبض‌_پنهان_واژگان
دل‌نگاره‌هایی از گلنور بهمن: این بار گذری بر غزل مولانا قاسم رشیدی

🔸️هر شعر زیبا، تعریف تازه‌ای از شعر است. هر شعری که در زبان اثر بگذارد و معنا را دگرگون سازد، حادثه‌ای در جهان واژگان است. چنین شعری فقط روایت احساس یا تصویر تجربه نیست، نیرویی در خود دارد که ما را به تامل وامی‌دارد، لحن زبان را تغییر می‌دهد و نگاه ما را به جهان وسعت می‌بخشد.

🔸️غزلی که مولانا قاسم رشیدی آفریده، واجد همین ویژگی و قدرت است. واژگان در این شعر تنها ابزار بیان نیستند، دلایل کشف آزادی، کشف رهایی و کشف معشوق هستند. این شعر در سطح کلمه، در سطح تصویر و در ساختار مفهومی خود، ساختاری چندلایه دارد. شاعر در این غزل، با بهره‌گیری از جغرافیای ذهنی خود و با استنادهای دقیق به میراث اساطیری و ادبی افغانستان، شعری پدید آورده است که در آن تصویرها هم‌زمان به جهان درون و بیرون اشاره دارند.

🔸️موی معشوق، قامت او، چشم‌هایش و حتا دریای کوکچه و شهر فیض‌آباد، هر یک در این غزل، هم‌زمان نقش زبانی و نقش‌ مفهومی دارند. شعر از سطح توصیف فاصله می‌گیرد و به سطح نمادسازی و معناپردازی می‌رسد. واژگان در این اثر از ظرفیت عاطفی و اندیشگی خود فراتر می‌روند و به تکه‌های زنده‌ای از تاریخ، اسطوره، عشق و آزادی بدل می‌شوند.

🔸️در ادامه به واکاوی دقیق این غزل می‌پردازیم تا ظرافت‌های موسیقایی، معنایی و تصویری شعر را روشن سازیم و نشان دهیم که چرا این غزل را می‌توان از مهم‌ترین غزل‌های معاصر دانست.

موی تو در باد، تنها پرچم آزادی است
قامتت کوه پر از پیچ و خم آزادی است

🔸️شاعر غزل را با تصویری آغاز می‌کند ...


🔸️ادامه متن در 👇

Address

Kabul

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Outlook1 posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share