Clicky

Politicasters 2200

Politicasters 2200 Het reilen en zeilen in de Herentalse politiek. Luchtig, ludiek en vooral duidelijk.

Werkend zoals gewoonlijk

PVDA voert actie tegen betalend parkeren‘Betalend parkeren werkt contraproductief’Vanochtend moesten we vroeg uit de ver...
28/10/2022

PVDA voert actie tegen betalend parkeren

‘Betalend parkeren werkt contraproductief’

Vanochtend moesten we vroeg uit de veren, want aan het station hadden een aantal PVDA-leden postgevat met een petitie tegen het betalend parkeren op de NMBS-parking. Die parking betalend maken is geen strak plan als we de actievoerders mogen geloven.

“Wij staan voor betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer met een betere dienstverlening. Door de parking betalend te maken, bouw je extra drempels om het openbaar vervoer te nemen. Dat is niet verstandig. Wij eisen dus dat de minister en de NMBS deze parking gratis houden,” zo klinkt het bij de PVDA.

“De NMBS en minister Gilkinet (Ecolo) treffen alle voorbereidingen om op korte termijn de parking van station Herentals betalend te maken. Het is bijna niet te geloven dat een federaal minister van Ecolo hier geen graten in ziet. Door het invoeren van betalende NMBS-parkings ga je het openbaar vervoer minder concurrentieel maken tegenover het gebruik van de wagen. Bovendien is er ook een willekeur. In de ene stad of gemeente wordt de NMBS-parking wel betalend, in een andere stad of gemeente niet,” zegt Maarten Vansina, voorzitter van PVDA Herentals.

“De PVDA vindt het een bijzonder slecht idee om een stationsparking betalend te maken. We zien het als een maatregel om de voortdurende besparingen bij de NMBS te compenseren. De CEO van de NMBS is afgelopen week nog in het parlement komen vertellen dat ze de komende twee jaar nog op zoek moeten naar 550 miljoen euro. Dat geld zoeken ze blijkbaar in de zakken van treinreizigers,” weet Greet Daems, Kempens federaal parlementslid voor PVDA. “En dat nu net een minister die zijn mond vol heeft van de modal shift dit mee ondersteunt … Hij gaat nu nog extra drempels leggen om de trein nog te nemen. Dat is onaanvaardbaar. Wij willen dat de NMBS investeert in betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer met een betere dienstverlening. Treinreizigers laten betalen voor een parkeerplaats op de parking werkt contraproductief. Vanuit het federaal parlement zal ik blijven druk zetten.”

Wie ook vindt dat de NMBS-parking gratis moet blijven, kan de petitie tekenen via deze link: www.provincieantwerpen.pvda.be/hou_parking_station_herentals_gratis

Tekst: El Caballero de la Triste Figura

Eerste Boerenkrijgfeest Vlaams BelangHet Vlaams Belang Kempen blies verzamelen voor zijn allereerste Boerenkrijgfeest in...
25/10/2022

Eerste Boerenkrijgfeest Vlaams Belang

Het Vlaams Belang Kempen blies verzamelen voor zijn allereerste Boerenkrijgfeest in Herentals. Een naam en locatie die volgens de organisatoren niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen want de Slag om Herentals, een onderdeel van de Boerenkrijg, vond plaats in de straten van de Keizerstede. Het was een confrontatie tussen de opstandelingen (brigands) en de Franse troepen. “De slag begon in Herentals,” zegt regionaal voorzitter Bart Van Opstal die tijdens zijn welkomstwoord terugblikte op lokale verwezenlijkingen van zijn partij maar ook vooruitblikte. “We deelden gratis maaltijden uit op de Dag van de Armoede, tijdens de week van de afvalophaler deelden we op de IOK-punten ontbijten uit, tijdens de Dag van de Brandweer bezochten we elke kazerne in de regio met een geschenk, de paashaas deed huisbezoeken, we organiseerden een boekvoorstelling voor het boek Omvolking van Filip Dewinter en ook diverse opleidingen. Voor 2023 plannen we de oprichting van een werkgroep lege brooddozen, een motortreffen, deelname aan de Dag van de Armoede, enz.”

Els Sterckx die in het Vlaams parlement haar eigen veldslag voert vóór dierenwelzijn en tégen broodfok, legde ook op haar thuisfront de focus op dierenwelzijn en hoe mensen ondieren zijn (speech in de fotoreeks).

Reccino Van Lommel, federaal parlementslid, refereerde aan de Boerenkrijg: “Wij strijden al decennialang voor de rechten van de Nederlandstaligen.” Met stevige oneliners was Reccino niet mals voor het huidige beleid: ‘Ze vullen putten met putten’, ‘Er gaat veel geld naar het hangmatsocialisme in Wallonië.’, ‘Een kudde onbekwame ministers die meer met zichzelf bezig zijn dan met anderen” … Ook de manier waarop de boeren aan de kant worden gezet is volgens Reccino ongehoord: “”De boeren zijn met uitsterven bedreigd, ze werden aanvankelijk zelfs door de CD&V, dé landbouwpartij bij uitstek, in de steek gelaten. Terwijl alles wat op uw bord ligt landbouw is.”

Eva Brandwijk over beestjes en zoAls we dierenwelzijnsschepen Eva Brandwijk mogen geloven dan is men in Herentals wat di...
24/10/2022

Eva Brandwijk over beestjes en zo

Als we dierenwelzijnsschepen Eva Brandwijk mogen geloven dan is men in Herentals wat dierenwelzijn betreft ‘goed bezig’. Maar er lopen en vliegen ook een hoop ongewenste beestjes rond. En om die in optimale omstandigheden te leren inperken, bezocht Eva de klas van meester/minister Ben Wuyts in het Vlaams Parlement in Brussel. Meester Ben had het over de bestrijding van ratten en muizen, de aanpak van de overpopulatie duiven en een diervriendelijk zwerfkattenbeleid. En, Eva, wat hebben we geleerd?

“Als schepen van dierenwelzijn is het zeker niet mijn ambitie om zoveel mogelijk dieren te doden, wel om zoveel mogelijk schade te voorkomen in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk. Het is eigenlijk maatwerk, het gebruiken van een gepaste bestrijdingsmethode voor elke situatie na afweging van de verschillende opties. Het gaat erom de cyclus te doorbreken, uiterst goedkoop en efficiënt,” steekt Eva van wal.

Die van de beschermde soort
Een pestdier bestrijden is niet altijd eenvoudig. “Marters bijvoorbeeld, die zijn beschermd maar kunnen toch veel schade aanrichten. Om schade door marters te voorkomen, sluit je best alle gaten en kieren af waardoor ze binnen kunnen komen. Zit de marter toch al binnen op zolder? Dan bestaan er ultrasone toestellen die onaangename signalen geven die alleen gehoord worden door marters en niet door de mens.”

Dakloze poezen
Zwerfkatten worden door sommigen als hinder ervaren. Omdat ze zich razendsnel voortplanten – één kattin kan voor 5.000 nakomelingen zorgen op amper 5 jaar tijd - is sterilisatie een efficiënte oplossing. “In Herentals hebben we een heel goed zwerfkattenbeleid, we werken samen met de Herentalse Zwerfpoezen. Als je een zwerfpoes weet zitten, kan je een melding maken op www.herentals.be/zwerfpoezen. Een vrijwilliger neemt dan contact met je op om een vangactie te organiseren. Een dierenarts steriliseert de gevangen zwerfpoes waarna de vrijwilliger de kat terug vrijlaat op de plaats waar ze gevangen werd. Gesteriliseerde zwerfkatten krijgen een knip in een oor zodat de vrijwilligers de kat herkennen. Eigenlijk hebben mensen hier zelf de regie in handen. Het is heel belangrijk om ook de huiskat te laten castreren of steriliseren.”

Een ratrace, letterlijk én figuurlijk
Afgaande op de meldingen van de burgers zorgen ratten voor de meeste overlast. De stad neemt maatregelen, maar ook de burger kan veel voorkomen. “Als ik collega-schepen Pascal van Nueten mag geloven, komen er veel meldingen binnen over ratten. Als stad focussen we op 2 belangrijke pijlers: het sensibiliseren van de inwoners en preventie en diervriendelijk bestrijden. Problemen voorkomen is beter dan ze te moeten genezen. We proberen zoveel mogelijk zwerfvuil te voorkomen en ook een voldoende uitgebouwd en goed onderhouden rioleringsnetwerk is essentieel voor het voorkomen van rattenplagen. In het stadspark van Maastricht doen ze niet langer aan bestrijding, ze focussen zich daar op natuurlijke vijanden zoals marterachtigen en roofvogels door nestkastjes en schuilhoeken te plaatsen in het park en die houden op hun b***t de populatie van ratten en muizen onder controle. Naar mijn mening een mooi voorbeeld van diervriendelijk bestrijden. En nog een uit de oude doos: de klassieke klem, muizen- of rattenval is ook een diervriendelijk bestrijdingsmiddel. De dieren sterven snel. In Geel werkt men met kastvallen. Het principe is dat de rat in de kastval wordt gelokt, bedwelmd wordt en in een bak water valt waar ze verdrinkt. De cijfers tonen aan dit een zeer efficiënte manier is, maar helaas niet de meest diervriendelijke. Testen laten zien dat niet alle ratten goed bedwelmd zijn eer ze in het water vallen, waardoor ze nog echt vechten voor hun leven. Ik hoop van harte dat dit snel op punt is vóór we dit uitrollen in Herentals.”

Duiven aan de pil
Ook de overlast van duiven wordt aangepakt onder het motto ‘als er geen kleine duifjes meer zijn, dan kunnen ze ook niet uit het nest vallen.’ En dus gaan de duiven aan de pil.
“Wij voederen ze met mais vermengd met een anticonceptiemiddel. Het is een zachte aanpak, want een duif kan 7 à 8 jaar worden.... Zo zal na verloop van tijd de populatie verminderen. Om de duiven naar de voeder met anticonceptiemiddel in te lokken, vragen we aan onze burgers om ze niet te voederen. Kleine vogels kan je voederen in aangepaste dispensers.”

Besluit:
“Je ziet, we doen ons best. Het is niet voor niets dat Herentals op de 4de plaats staat van de diervriendelijke gemeenten. Ik ben daar ook heel fier op.”

Tekst: El Caballero de la Triste Figura

Kuiperij met een kapriooltjeVreemd toch dat die van ’t stad reclame maken voor de lezing ‘Bitcoin voor beginners’. En da...
22/10/2022

Kuiperij met een kapriooltjeVreemd toch dat die van ’t stad reclame maken voor de lezing ‘Bitcoin voor beginners’. En dan nog in Herenthout of all places. Bitcoin, ook wel het virtuele goud genoemd, heeft een kwalijke reputatie. Het is bijvoorbeeld hét betaalmiddel bij uitstek voor onderwereldfiguren en als je zuur verdiende geïnvesteerde centen in rook opgaan, heb je - om het met een dialectisch gezegde uit te drukken - ‘nul de tut’ recht op vergoeding. Het is investeren in bellen lucht, in de spreekwoordelijke foef in een netzak. Maar wel met het voordeel dat het peer-to-peer is (vrij vertaald: zonder tussenpersonen).

Ook peer-to-peer was de tussenkomst van de stichtster van de Herentalse -beweging. Zij sprak de bevoegde instanties aan over een véél te klein verbodsbord C2 - Eenrichtingsweg. Het bord was zo pietluttig dat vele auto- en vrachtwagenbestuurders het niet eens opmerkten en daardoor vrolijk spookreden in de Zandstraat, vanaf het kruispunt met de Nieuwstraat en Collegestraat naar de Grote Markt. Haar betoog bleek overtuigend, want ondertussen staat er een joekel van een bord C2 – Eenrichtingsverkeer. Jawel, size does matter!

Tekst: El Caballero de la Triste Figura

De gemeenteraad van 4 oktoberTom Olyslaegers (Vooruit): “Waarom werden 7 punten van de Fietsersbond niet aanvaard?”Gemee...
21/10/2022

De gemeenteraad van 4 oktober

Tom Olyslaegers (Vooruit): “Waarom werden 7 punten van de Fietsersbond niet aanvaard?”

Gemeenteraadslid Tom gooide het onderwerp ‘fietsveiligheid’ in de groep. Bevoegd schepen Eva Brandwijk diende van antwoord en schepen Pascal Van Nueten trad zijn partijgenote en collega-schepen bij met een betoog dat – veiligheidshalve? - wat om het onderwerp heen fietste …

Tom Olyslaegers (Vooruit): “In april organiseerde de Fietsersbond in Herentals een fietstocht langs een tiental gevaarlijke punten, dit naar aanleiding van de zeer slechte score van 4.6 op 10 op de bevraging van de Fietsersbond nationaal en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Na deze tocht bezorgde de Fietsersbond Herentals een 10-puntenprogramma waarmee het bestuur met beperkte financiële middelen of met een beetje goede wil een verhoogde fietsveiligheid kan creëren. We zijn ondertussen 6 maanden verder en er werd nog maar 1 punt uitgevoerd terwijl 7 punten niet werden aanvaard. Dat is toch wel wat teleurstellend. Mijn vragen zijn dan ook de volgende: Waarom werd er maar 1 punt gerealiseerd? Waarom werden 7 punten niet aanvaard? Is er de bereidheid om de niet- aanvaarde voorstellen te herbekijken om zo de veiligheid op korte termijn te verbeteren?”

Meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan
Eva Brandwijk (N-VA) was na haar uitbarsting tegen Peter Verpoorten duidelijk al milder gestemd: “Tijdens de critical mass van 24 april ben ik samen met vele anderen langs 10 gevaarlijke punten gereden (versta: gefietst) die liggen op een schoolroute. Op de gemeenteraad vier maanden geleden heb ik bevestigd dat het mijn ambitie is om te proberen al die 10 punten deze legislatuur af te vinken. Volgens de Fietsersbond kunnen bepaalde problemen op korte termijn opgelost worden, de zogenaamde quick wins. Maar dat is meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Enkele voorbeelden: een slemlaag aanbrengen op kasseien, dat is allesbehalve duurzaam. Het aanbrengen van bloembakken of snelheidsremmers op het kruispunt Kerkplein/Collegestraat/Gildelaan zorgt voor een groot obstakel voor De Lijn. Fietssuggestiestroken aanbrengen in een zone voor gemengd verkeer binnen de zone 30 schept een verkeerd beeld, namelijk dat de overige weggebruikers verwachten dat de fietsers enkel op de fietssuggestiestrook mogen rijden en niet op de baan. Daarom wordt er bewust gekozen om geen suggestiestroken aan te brengen. Het kruispunt Zandstraat/Collegestraat, daar geldt binnen de zone 30 automatisch voorrang van rechts. De oversteek aan de Wijngaard nemen we op met AWV want de Poederleeseweg is een gewestweg. Aan de ovonde van de Wellens werd aan de eigenaar van het tankstation gevraagd of hij zijn planten wil snoeien. Maar er is ook goed nieuws: aan het rondpunt Belgiëlaan/Hikstraat werd de beplanting gesnoeid. Het kruispunt Herenthoutseweg/Sint-Jansstraat wordt geherasfalteerd en er worden nieuwe markeringen aangebracht. Daarbij bekijken we al de bestaande suggestiestroken. De werken zouden rond de herfstvakantie uitgevoerd worden. Aan de Belgiëlaan ter hoogte van de Action kunnen we onmogelijk rugdekking geven zonder heraanleg. Als snelle oplossing kozen we ervoor om de huidige markering opnieuw aan te brengen en te verduidelijken. Dat is ook voorzien voor dit najaar. En nog dit: er zijn geen niet-aanvaarde voorstellen. Ik ga nog eens samenzitten met de Fietsersbond om onze violen gelijk te stemmen.”

Pascal Van Nueten (N-VA) had er duidelijk zin in om vanuit zijn bevoegdheid Eva bij te springen, want de toehoorders kregen een lijst voorgeschoteld van huzarenstukjes van dit bestuur die al dan niet met de vraag van Tom te maken hadden. ‘Toch geen kleintjes’ zei de schepen hierover. Hij pleitte voor begrip en gaf nog een van zijn leuke spreekwoorden mee: “Ik zou zeggen: eerst een plan, dan een huis. Astenblieft.”

Tom: “Pascal, dat was een mooie opsomming van veilige fietsmogelijkheden maar ik weet niet direct wat dat met mijn punt te maken heeft. Het ging hier over dingen van de Fietsersbond waar Eva op geantwoord heeft. Maar nu je toch bezig bent, misschien nog een suggestie die ik kan meegeven voor de tunnel in Morkhoven. De oversteekplaats aan Berkemus kan je misschien ook nog meenemen. Eva, ik kreeg ook de lijst van de Fietsersbond met de antwoorden van de Stad. Het is toch belangrijk dat je gaat samenzitten met die mensen. Goed dat je dit doet. In mijn ogen is het wel realistisch om aan de Belgiëlaan en de betrokken winkel aan dit kruispunt iets te doen om rugdekking te geven. Als je wilt zal ik het een keer komen tekenen of uitleggen hoe je dit kan doen met beperkte kosten. Ik passeer daar dagelijks en het is alle dagen hopen dat de auto die achter mij komt gaat stoppen. Rij eens een keer mee met mij, het lijntje dat je daar getrokken hebt gaat niet helpen.”

Tekst: El Caballero de la Triste Figura

De gemeenteraad van 4 oktoberPeter Verpoorten (Groen): “Niets gebeurd, geen subsidies gevraagd bij GIP”Die van Groen had...
19/10/2022

De gemeenteraad van 4 oktober

Peter Verpoorten (Groen): “Niets gebeurd, geen subsidies gevraagd bij GIP”

Die van Groen hadden een toegevoegd punt over ‘mobiliteit’. Hoe komt het dat we daar niet van verschieten. Bij Eva Brandwijk schoot het echter in een verkeerd keelgat. Ze schoot uit haar krammen en weerde zich als een duivel in een wijwatervat.

Peter Verpoorten (Groen) las de levieten over de beloftes in het bestuursakkoord. Zo zei hij dat er de afgelopen jaren niets werd gerealiseerd op het vlak van mobiliteit. Nochtans: “In het bestuursakkoord lezen we: systeem van fietsstraten invoeren binnen een doordacht plan. We zijn ondertussen vier jaar verder en er is nog geen plan. En zeker geen nieuwe fietsstraten. Eind vorig jaar kwam de aankondiging dat de Wuytsbergen en het stadscentrum fietszones gaan worden, we zijn ondertussen 10 maanden verder en er is niets gerealiseerd. In het bestuursakkoord staat ook ‘veilige fietsroutes naar school realiseren’. Ook op dat vlak is er niets gebeurd. De Poederleeseweg en de Herenthoutseweg binnen de Ring en bij het oversteken van de Ring wachten al jaren op een heraanleg. Zeker de Poederleeseweg is zeer gevaarlijk: auto- en vrachtverkeer rijdt er tegen hoge snelheid op minder dan een meter afstand van de fietsers.”

Welgeteld 0 euro
“Natuurlijk kost dat allemaal veel geld en zonder subsidies is dat dan ook zeer moeilijk. We hebben dan ook de goedgekeurde projecten uit het geïntegreerd investeringsprogramma van het agentschap Wegen en Verkeer bekeken en gezien dat Herentals de afgelopen drie jaar geen enkele subsidie wist binnen te halen uit deze pot. In 2022 wordt meer dan 2,2 miljard euro verspreid over 929 projecten. Naar de verbetering van de Herentalse infrastructuur gaat dus welgeteld 0 euro. Hierin staan drie kernwoorden centraal: fietsveiligheid, verkeersveiligheid en duurzaamheid. Op dat vlak is er in Herentals dus nog heel wat werk. Vandaar hebben we de volgende vragen: welke projecten werden deze legislatuur ingediend bij het GIP-programma van Wegen en Verkeer? Welke veilige fietsroutes werden er aangelegd tijdens deze legislatuur? Welke fietsroutes werden veiliger gemaakt? Wat is de stand van zaken van het mobiliteitsplan en met name de fietszones? Kan in oktober of november een commissie ingericht worden waar de verschillende mobiliteitsvoorstellen over het voorlopig materiaal van de studies worden toegelicht en besproken met de raad?”

“Mijn bloed kookt”
Bevoegd schepen Eva Brandwijk (N-VA) liep hoogrood aan: “Ik kan het niet laten om te zeggen dat mijn bloed kookt. Ik vind het er echt over. Ga ik mij nu houden aan mijn vragen of ga ik nog een beetje commentaar geven over uw inleiding? Ik ga het bij uw vragen houden. Welke projecten werden ingediend bij het GIP? Awel, geen. Niet de voorbije drie jaar maar ook niet de voorbije vijf jaar, of tien jaar.
Welke veilige fietsroutes werden er aangelegd binnen deze legislatuur of welke fietsroutes werden veiliger gemaakt? Hou u vast:
- De N153 Poederleeseweg vanaf Poederlee kruispunt Lichtaartsesteenweg tot aan het kruispunt van de Olympiadelaan in Herentals: de start van de werken in Poederlee is voorzien in de zomer van 2024, 100% subsidie goedgekeurd door de Vlaamse minister.
- De fietsverbinding Wuytsbergen/Vogelzang: 90% subsidie van de Vlaamse overheid, opstart voorzien in 2024.
- Fietssnelweg F105 Herentals/Balen: opgeleverd in 2022, 100% subsidie van de Provincie en de Vlaamse overheid.
- Fietsverbinding Lierseweg, woonwijk Ekelenberg + fietstunnel: in uitvoering. Oplevering eind 2024, 90% subsidies van de Provincie en de Vlaamse overheid.
- Fietsstraten kernwinkelgebied: daar zijn we nog even mee bezig. 90% subsidie van de Provincie en de Vlaamse overheid is in voorbereiding. Uitvoering in 2023-2024.
- Fietszone binnen de vesten en zone 30 stadscentrum en Herentals binnen de Ring: in voorbereiding, uitvoering in 2023-2024. Daar zijn we nog aan het kijken welke subsidies mogelijk zijn, eventueel via het Kopenhagenplan.
- Fietsinfrastructuur Morkhoven: 90% subsidies van de Provincie en de Vlaamse overheid, uitvoering in 2024-2026.
- Fietssnelweg, het ontbrekend stuk Herentals Aarschot: 100% subsidie, uitvoering in 2024.”

Eva schetste ook even de stand van zaken van het mobiliteitsplan en in het bijzonder de fietszones. “Daar heb ik heel fijn nieuws, want we hadden vandaag de kick-off meeting. Daarin wordt in detail uitgewerkt welke borden, markeringen en aanpassingen voor de fietszone moeten uitgevoerd worden. Zij hebben voor dit plan 16 weken nodig. In het najaar wordt de synthesenota gepubliceerd. Naar aanleiding van de conceptnota is er een infomoment waarbij ook de gemeenteraad uitgenodigd wordt.”

Tekst: El Caballero de la Triste Figura

Adres

Herentals
2200

Telefoon

0477 288 473

Website

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Politicasters 2200 nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Politicasters 2200:

Video's

Mediabedrijven in de buurt


Andere Herentals mediabedrijven

Alles Zien

Comments

En het was een groot succes! Zoveel moedige jongeren, ouderen, kortom alle leeftijden trotseerden solidair het nat en winderig weer, alles bij mekaar waren we met ruim 400 deelnemers. Dank aan de JNM Neteland met Nand Liekens en zijn broer Tist Liekens die de Mars op gang getrokken hebben samen met tal van verenigingen..o.a. burgerinitiatief 🌳 SAVE DE DREEF 🌳 en zelf was ik betrokken bij Grootouders voor het Klimaat Be ...we hebben geapplaudiseert en waren symbolisch de steun achteraan de mars.... Hier mooi in verhaal gebracht, een verslag van de Politicasters 2200 👇🙏🔝
Seg wat denken jullie van een naamwijziging met aandrang voor Nick Kraft naar Nick Kreft. Dan is het grammaticaal ook ineens orde. Kreften (ww. kreftte, gekreft)
zeuren, zagen
m.: ne krefter of ne kreft
v.: een kreft

Contacteren jullie de bevolking? Of zal ik een petitie starten?
Een beetje spijtig dat, ondanks dat alle partijen tegen de komst van windmolens zijn en er geen enkel draagvlak is voor deze molens, er vanuit politieke hoek niet meer engagement is om bezwaren in te dienen (toch niet op de facebook-pagina's van de lokale partijen).
Is het mogelijk om een oproep te lanceren naar alle politieke partijen (zonder uitzondering) om de daad bij het woord te voeren om hun achterban te mobiliseren om bezwaarschriften in te dienen. Het lijkt mij dat in zulk dossier waarbij iedereen eensgezind is (van links tot rechts) er geen partijbelangen spelen en dat de solidariteit met de wijkbewoners en de lokale fauna zou moeten primeren. Het wordt ook een beetje hoogdringend aangezien er nog maar een week te gaan is om bezwaar in te dienen.

talk the talk, walk the walk
Warme, veilige maar vooral solidaire 1 mei groet vanuit Antwerpen 🌹🌹🌹
Kan er eens geen poll geplaatst worden om dit belachelijk fenomeen 'uittredingspremie' te veroordelen? Sinds de dag dat het me verteld is, heb ik echt een degout van elke pro-stemmend persoon. En of dat er iets aan gedaan wordt? Ik zou me betrapt voelen en uitgebreid m'n excuses aanbieden... Zij dus precies niet... Hoe kunnen we dan nog geloven in de goedwil van de politieke partijen die pro stemden?
😁😁😁
Ik moei mij niet met politiek en al zeker niet op fb, maar...
kan Politicasters 2200 eens geen 'crowdfunding' houden voor Yoleen Van Camp want haar, blijkbaar enig, blauw kleedje begint danig te verslijten... !? :P
Waarom lachen jullie op deze pagina zo vaak de lichaamsbouw van onze politiekers uit?
x

Andere Herentals mediabedrijven (alles zien)

NO to WW3 Bou.piercing Délégation CSC Terbeke Wanze NOV ACTU Etablissement secondaire specialisé  Les Trieux World War Media Maison de la Laïcité AMAY Marcm35.digitaal Radio Exclusief Brugge Tieltmohow Maasmechelen Haber Sintruin Begot Omer Dogar Offical