Revista El Món Medieval

Revista El Món Medieval Revista El MÓN MEDIEVAL amb periodicitat trimestral en català i occità.

La revista "El Món Medieval" és una revista on es publiquen articles en català sobre temes diversos de l'Edat Mitjana. L'àmbit territorial que abarca la revista és extens, doncs s'inclou Catalunya, València, les Illes Balears...
Per aquest motiu els articles han de ser autòctons d'aquests llocs.

ANÈCDOTESRobin HoodRUTESUn Viatge Cultural i Lingüístic al Cor de l’Edat MitjanaMONUMENTSLa comanda de Selma i l’ermita ...
16/12/2024

ANÈCDOTESRobin Hood
RUTESUn Viatge Cultural i Lingüístic al Cor de l’Edat Mitjana
MONUMENTSLa comanda de Selma i l’ermita de Santa Agnès
JORNADESXXIV nit de les Revistes
SAPIÉNCIA OCCITANALos occitans al Levant
TURISMENottingham. Història i llegendes
NOUS ESTUDISLa materia de Bretanya i el mitedel rei Artús a la Mallorca medieval
MITOLOGIAMonstres Medievals
MONUMENTSSant Esteve de Caulès

Sumari El Món Medieval 59ANÈCDOTESGilles de RaisANÈCDOTESUna dona al tron papal?JORNADESFestival Camins dels CàtarsJORNA...
10/10/2024

Sumari El Món Medieval 59

ANÈCDOTES
Gilles de Rais

ANÈCDOTES
Una dona al tron papal?

JORNADES
Festival Camins dels Càtars

JORNADES
XXVIIè Cogrès arturia

JORNADES
Orígens de la caçera de bruixes
a Europa

CASTELLS
Cerdanya

CASTELLS
El castell de Mora d’Ebre

SAPIËNCIA OCCITANA
Lo darrièr senhor catalan de Montpelhièr

EXPOSICIONS
Cathares

PERFILS
Joana d’Arc

TURISME
Jersusale9

Sumari El Món Medieval 57CASTELLS ROMÀNICSCerdanyaJORNADESEncontres al voltant del Graal a MontsegurSAPIÉNCIA OCCITANACa...
22/07/2024

Sumari El Món Medieval 57

CASTELLS ROMÀNICS
Cerdanya
JORNADES
Encontres al voltant del Graal a Montsegur
SAPIÉNCIA OCCITANA
Cavalièrs Templèrs
L’ENTREVISTA
Daniel Navarro
PATRIMONI RELIGIÓS
La dificultosa pervivència de la imatge de la Verge de Núria
VIATGES
El vot de Poble de Montseny
PATRIMONI VALENCIÀ
Una reixa amb 572 anys d’història
LITERATURA
La Vita Christi de sor Isabel de Villena (II part)

CONGRÉS SOBRE LA CACERA DE BRUIXES A BARCELONA I ESTERRI D’ÀNEUEnguany se celebren 600 anys de les ORDINACIONS D’ÀNEU, i...
25/06/2024

CONGRÉS SOBRE LA CACERA DE BRUIXES A BARCELONA I ESTERRI D’ÀNEU

Enguany se celebren 600 anys de les ORDINACIONS D’ÀNEU, i la UNIVERSITAT DE BARCELONA organitza un Congrés internacional amb el títol “Els orígens de la cacera de bruixes a Europa”, organitzat mitjançant l’INSTITUT DE RECERCA EN CULTURES MEDIEVALS DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA (IRCUM) amb el suport del VICERECTORAT DE CULTURA, MEMÒRIA I PATRIMONI de la mateixa Universitat i el CONSELL CULTURAL DE LES VALLS D’ÀNEU.

El comitè científic és format per l’historiador i escriptor AGUSTÍ ALCOBERRO, la professora i directora de l’IRCVM MERITXELL SIMÓ i el també professor i historiador PAU CASTELL (també coordinador del projecte).

I què són les ORDINACIONS D’ÀNEU? Són el text jurídic català més antic (1424) que tracta el tema de la bruixeria, una de les primeres lleis europees que tipificava com a delicte la bruixeria i marcava el tracte que devien patir les dones acusades.

Durant els dies 4, 5 i 6 de Juliol se celebraran conferències que analitzaran el fenomen de la “bruixeria” i la seva repressió a la mateixa UNIVERSITAT DE BARCELONA (entre el Paranimf i la Facultat de Geografia i Història) i a la Sala d’Actes de l’AJUNTAMENT D’ESTERRI D’ÀNEU (Pallars Sobirà), amb professors especialistes en el tema de diverses universitats.

El termini finalitza el proper 30 de Juny i per a assistir-hi cal realitzar prèviament la inscripció, a l’enllaç següent: https://shorturl.at/mM4II La quota d’inscripció general és de 80 euros, amb reduccions de 40 euros per a estudiants, aturats i jubilats i de 20 euros per a membres de l’IRCVM, d’ARDIT i de CCVÀ. La inscripció inclou el transport i el llibre La cacera de bruixes a les Valls d’Àneu.

Sens dubte serà l’acte acadèmic i cultural més important d’aquest estiu a Esterri d’Àneu!!! No us ho perdeu!!!

Descarrega el programa:https://monmedieval.ammedieval.org/wp-content/uploads/2024/06/BRUIXES-2.pdf

La PICHONA BIBLIOTÉCA DE LA SAPIÉNCIA OCCITANA aprofundeix en els temes que tractem en els articles de les nostres dues ...
23/05/2024

La PICHONA BIBLIOTÉCA DE LA SAPIÉNCIA OCCITANA aprofundeix en els temes que tractem en els articles de les nostres dues revistes digitals, amb l'objectiu de retornar la dignitat a la llengua occitana com a idioma de coneixement i divulgació, com fou durant segles, i que és apta per a ensenyar qualsevol disciplina. NECESSITEM EL VOSTRE AJUT PER A CONTINUAR AMB LA NOSTRA TASCA DE CONTINUAR PUBLICANT NOUS LLIBRES.

La publicació de llibres en format paper s'ha encarit considerablement els darrers temps, i dins del nostre projecte, la PICHONA BIBLIOTÈCA, volem publicar-ne de nous. És per això que us sol·licitem el vostre ajut per a poder continuar, per a poder sufragar aquests costos de recerca i de publicació.

Les nostres revistes digitals actuals són: .

www.sapiencia. eu amb articles sobre Ciències i Humanitats.

www.medievaloc.com especialitzada en articles de temàtica medievalística.

Fins ara hem publicat dos llibres. A "CRONIQUES DETH SÈGLE XXIau", en la modalitat aranesa, analitzem la notícia més destacada dels darrers vint-i-cinc anys, sobre tota mena de temàtica, com ara ciències, geografia, política internacional, successos... amb articles com la independència de Montenegro o els perills de la clonació humana.

A "FAUNA OCCITANA", en la variant llenguadociana, aprofundim en la variada fauna del territori occità, on la diversitat geogràfica i climàtica també ha marcat la convivència de les espècies animals. Amb aquest llibre podeu conèixer la situació actual d'aquestes espècies, si pateixen una situació de perill d'extinció, la seva alimentació, el seu hàbitat...

Ambdós llibres sorgeixen dels exhaustius estudis del seu autor, en Christian Andreu, gran apassionat de la llengua i la cultura occitanes, però també de les Ciències i les Humanitats, i redactor en cap de les nostres revistes.

Aquests llibres poden esdevenir molt útils per a tots aquells que us agrada la diversitat lingüística, la Romanística, i voleu llegir en occità, llengua oficial de Catalunya des de l'any 2006.

Ara mateix tenim en procés de finalització un altre llibre sobre fauna aranesa i en procés de creació un altre sobre la diversitat lingüística europea. I és precisament per poder continuar publicant nous llibres que us en demanem aquest ajut econòmic.

Nosaltres us oferim poder col·laborar en un projecte de futur, no us demanem ajuda per allò que ens sobra, sinó per poder continuar publicant llibres de divulgació científica i humanística, i volem des de la nostra associació compartir coneixement amb vosaltres i ajudar a mantenir la diversitat de les llengües del món.

Us informem que entre els dies 15 i 17 de maig tindrà lloc el VIè Congrés Internacional d'ARDIT-Cultures Medievals, que ...
14/05/2024

Us informem que entre els dies 15 i 17 de maig tindrà lloc el VIè Congrés Internacional d'ARDIT-Cultures Medievals, que enguany porta per títol "Wisdom as a Purpose: Ways of Learning, Skill Acquisition and Knowledge Visualization in the Middle Ages".

Teniu el programa a : http://www.ircvm.ub.edu/vi-congres-dardit/

Nova secció a la nostra pàgina:
24/04/2024

Nova secció a la nostra pàgina:

La Plaça del Raïm Abr 24, 2024 | NotíciesLa Plaça del Raïm (Girona) La Plaça del Raïm, abans Plaça de la Palla, s'alça com una joia amagada al cor del casc antic de Girona. Amb només uns 25 metres quadrats, és considerada la plaça més petita de Catalunya. Envoltada d'antics edificis de ...

22/04/2024
TALLER DE PALEOGRAFIAConferència inaugural del Taller de Paleografia: "Cercar les experiències de les dones medievals a ...
15/04/2024

TALLER DE PALEOGRAFIA

Conferència inaugural del Taller de Paleografia: "Cercar les experiències de les dones medievals a l'arxiu", que anirà a càrrec de Mireia Comas.

L'acte tindrà lloc el dia 24 d'abril a les 18:00, a la Sala d'Actes de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (carrer Santa Llúcia, 1).

També serà retransmès per streaming des de la pàgina web de l'Arxiu.

VISITES GUIADES LA CATEDRAL DE TARRAGONADescobreix 2.000 anys d’història amb un tour guiat que et permetrà conèixer l’ev...
11/04/2024

VISITES GUIADES LA CATEDRAL DE TARRAGONA
Descobreix 2.000 anys d’història amb un tour guiat que et permetrà conèixer l’evolució de la ciutat a través dels racons de la Catedral.

Considerada la catedral romànica més gran d'Europa i amb el claustre més gran de Catalunya, el temple conté una forta petjada romana, que la fa única i bimil·lenaria, així com la col·lecció d'art medieval i el seu majestuós orgue del segle XVI.

Visites guiades programades per a públic individual.
Visites sota petició per a grups concertats.

Per a més informació, consultar preus especials per a grups, horaris o fer una reserva:

Correu electrònic: [email protected]

www.catedraldetarragona.com

Sumari Revista El Món Medieval 56JornadesJornada Camins dels Càtars a la SéniaPresentacions“Cinquanta indrets  del catar...
04/04/2024

Sumari Revista El Món Medieval 56

Jornades
Jornada Camins dels Càtars a la Sénia

Presentacions
“Cinquanta indrets del catarisme occitanocatalà”

Castells
Capcir

Llibreria
Males fembres pecadores?

Anècdotes medievals
L’assassinat de l’abat Biure a la missa de gall del 1350

Sapiéncia Occitana
Trobairitz Misteriosa

Exposicions
Alma Cubrae presenta: El Segle XV a Besalú

Viatges
Castell i esglésies romàniques a La baronia de Savassona

Literatura
La Vita Christi de sor Isabel de Villena (primera part)

Imperis
L’èxit de la dinastia dels Paleòlegs. L’imperi romà medieval

Dirección

Cataluña

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Revista El Món Medieval publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato La Empresa

Enviar un mensaje a Revista El Món Medieval:

Compartir

Categoría