22/07/2025
Onur Köprülü Borman'ın kaleme aldığı yeni kitabımız "İcraatlarım ve Yaşadıklarım -Kıbrıslı Türklerin Siyasi ve Ekonomik Mücadelesi" 29 Temmuz Salı akşamı 19.30'da Rüstem Kitabevi'nde gerçekleşecek bir etkinlikle okurlara tanıtılacak.
Okurlarına, Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinden devletleşme sürecine, ekonomik kalkınmadan siyasal değişimlere uzanan tarihi bir yolculuk sunan kitap, pek çok gazete kupürü, istatistiki tablo, tarihi belge ve fotoğrafla da zenginleştirilmiş, oldukça kapsamlı bir eser.
“1955-1974 Dönemi” başlıklı birinci kısımla başlayan kitapta, “1974’ten Sonra Önemli Tarihi Kararlar”, “Türkiye ile Ekonomik ve Siyasi İlişkiler”, “KKTC’nin Kuruluşu ve Sonrası”, “Meşhur 1986 Ekonomik Protokolü” gibi önemli başlıklar yer alıyor. Detaylı bir araştırma kitabı olan eser, Onur Borman’ın siyasi kademelerde görev aldığı ve Bakanlık yaptığı süreçlerde yaşadığı politik ve tarihsel kıymeti olan birbirinden ilginç anılarını da içermekte.