24/12/2025
Son günlerde kamuoyunda büyük infial yaratan ve Ahbap Gazetesi Kıbrıs tarafından yayımlanan “Baba istismar etti, anne kayda aldı” başlıklı haberle ilgili ciddi soru işaretleri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar ve resmi makamlarla gerçekleştirilen görüşmeler, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu ortaya koymaktadır.
HABERDE SUNULAN “KESİN SUÇ” ALGISI GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Görüştüğümüz avukatlar ve polis yetkilileri, haberde iddia edildiği gibi “suçüstü yakalama”, “itiraf” ya da “kesin delil” niteliği taşıyan bir durumun bulunmadığını açıkça ifade etmiştir. Buna rağmen ilgili gazete, yargı süreci devam eden bir dosyada, kesin hüküm varmış gibi kamuoyunu yönlendiren bir dil kullanmıştır.
Son günlerde kamuoyunda büyük infial yaratan ve Ahbap Gazetesi Kıbrıs tarafından yayımlanan “Baba istismar etti, anne kayda aldı” başlıklı haberle ilgili