07/09/2026
⚠️ HOIATUS KÕIGILE FACEBOOKI LEHTEDE OMANIKELE! ⚠️
Meta teeb jälle suuremat puhastust ja seekord Portfolio-tasemel. Teema ise ei ole midagi uut, kuid tähelepanematus automaatsel korrastamisel võib hiljem valusalt kätte maksta.
Öösel sain mitme lehe kohta märgukirja. Sisu näed pildil. Kui sina saad sama ja sa ei tegutse KOHE, võid anda oma ettevõtte lehe võtmed täiesti valede inimeste kätte.
Lühidalt: inimesed, kes on praegu sinu lehe küljes mingi õigusega, viiakse 30 päeva jooksul automaatselt üle uude süsteemi ehk äriportfelli tasemele.
Miks see on sinu lehele oht? 🚨
Oma konsultatsioonidel näen ma pidevalt „julget“ pilti:
Ettevõtte Facebooki lehel on siiani inimesed, kes töötasid seal 5, 7 või isegi 10 aastat tagasi. Endised turundajad, ammu lahkunud praktikandid, eks-koostööpartnerid või suvalised tuttavad, kes kunagi "aitasid midagi seadistada".
Vahel harva on sellest kasu ka, kui mingid kadunud õigused kellelgi teasel, kuid see on 1 juhul 100st :D
Ära unusta oma konto külge inimesi, kellel pole seal enam mingit rolli. Vaata üle ka partnerite nimekiri! Kuid ära hoogu ka satu, sest 2 täisadminni peavad lehele kindlasti jääma. Seega mine ja vaata KOHE üle, kellel on ligipääs sinu FB lehele.
Kui sa praegu midagi ei tee ja eirad teadet, juhtub järgmine:
1️⃣ Meta tõstab need vanad ja võõrad kontod automaatselt sinu uude äriportfelli.
2️⃣ Nad võivad uues süsteemis saada palju suuremad ja paremad õigused (tihtipeale ka hooletusest, kui teistele n-ö päris inimestele rolle jagatakse), kui neil kunagi varem oli (sh ligipääsu sinu ettevõtte muudele varadele, nt krediitkaartidele!).
3️⃣ See on suur turvarisk. Kui mõne sellise "unustatud" inimese isiklik konto häkitakse (ja seda juhtub iga päev!), saavad häkkerid sekundiga ligipääsu ka SINU ettevõtte lehele ja krediitkaartidele.
Mida sa pead tegema TÄNA? (Sõna otseses mõttes kohe!)
1. Mine Meta Business Suite'i seadetesse.
2. Ava Users → People (Inimesed) ja Pages (Lehed).
3. Vaata nimekiri kriitilise pilguga üle.
4. Eemalda sealt KOHE kõik inimesed, kes ei pea täna ja praegu sinu lehel toimetama.
5. Jäta "Full Control" (täielik kontroll) ainult 1–2 inimesele, keda sa 100% usaldad.
👇 Kui arvad, et tahaksid ikka n-ö kindla peale välja minna ja vaadata üle ka muud turvaaugud Meta portfoolios, kirjuta mulle! Lepime kohtumise kokku ja teeme asjad korda! [email protected]