Euro Mobilnost

Euro Mobilnost Portalot Euro Mobilnost e prviot magazin koj kje ve vnese i navremeno informira so sluchuvanjata vo najdinamichnata industrija-transportot Здружение на граѓани Еуромобилност

Operating as usual

Остроумната политичка калкулација на градоначалничката еколог е единствена за главниот град на Франција.
11/09/2021
КАКО СО АНТИ-АВТОМОБИЛСКАТА ПОЛИТИКА АНА ИДАЛГО ПОВТОРНО ГО ОСВОИ ПАРИЗ - Еуро Мобилност

Остроумната политичка калкулација на градоначалничката еколог е единствена за главниот град на Франција.

Остроумната политичка калкулација на Ана Идалго, градоначалничката еколог е единствена за главниот град на Франција.

EFW развива композитни железнички компоненти врз основа на долгорочното искуство во производството на лесни воздухоплови...
10/09/2021
ОДОБРЕНО ВО АВИЈАЦИЈАТА – ПОДГОТВЕН ЗА ЖЕЛЕЗНИЦАТА - Еуро Мобилност

EFW развива композитни железнички компоненти врз основа на долгорочното искуство во производството на лесни воздухоплови во авио индустријата.

EFW развива композитни железнички компоненти врз основа на долгорочното искуство во производството на лесни воздухоплови во авио индустријата. Одобрено во

#ConnectingEurope Express вчера пристигна во Рим, а композијата на возот ја сочинуваат вагоните на следните железници:Сп...
08/09/2021

#ConnectingEurope Express вчера пристигна во Рим, а композијата на возот ја сочинуваат вагоните на следните железници:

Спален вагон: Австриски железници
Патнички вагони: Швајцарски железници
Вагон ресторан: Италијански железници
Салон: Француски железници
Патнички вагон: Германски железници
Изложбен вагон: Унгарски железници

Денес го славиме јубилејниот 30. роденден на нашата држава со неколку километри помалце пруга од 1991 година, ги немаме ...
08/09/2021
КОГА ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПОВТОРНО ЌЕ ЈА ОГРЕЕ СОНЦЕ? - Еуро Мобилност

Денес го славиме јубилејниот 30. роденден на нашата држава со неколку километри помалце пруга од 1991 година, ги немаме возовите на за Белјаковце, ја немаме пругата за Сапотница.

КОГА ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПОВТОРНО ЌЕ ЈА ОГРЕЕ СОНЦЕ?

07/09/2021

Интересн дизајн на мопед

Возот на Hardt Hyperloop ќе допринесе комплетно да се промени начинот на патување низ цела Европа. Следната деценија се ...
07/09/2021
НЕВЕРОЈАТНО ЗА 2028 ГОДИНА! - СУПЕР БРЗ ВОЗ ЌЕ ВЕ ПРЕВЕЗЕ ОД ПАРИЗ ДО АМСТЕРДАМ ЗА 90 МИНУТИ - Еуро Мобилност

Возот на Hardt Hyperloop ќе допринесе комплетно да се промени начинот на патување низ цела Европа. Следната деценија се очекува патувањето низ Европа да се одвива на многу едноставен и брз начин.

Следната деценија се очекува патувањето со воз низ Европа да се одвива на многу едноставен и брз начин со инфраструктурата на Hardt Hyperloop.

06/09/2021

1965 vs 2021 🚗

Тесните грла во глобалниот морски товарен сообраќај предизвикуваат нагло зголемување на побарувачката за нови бродови. О...
06/09/2021
БРОДСКИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ ПОВТОРНО НАРАЧУВААТ НОВИ БРОДОВИ - Еуро Мобилност

Тесните грла во глобалниот морски товарен сообраќај предизвикуваат нагло зголемување на побарувачката за нови бродови. Ова е резултат на новата студија на пазарот на саемот во Хамбург.

Тесните грла во глобалниот морски товарен сообраќај предизвикуваат нагло зголемување на побарувачката за нови бродови.

05/09/2021

ПИЛОТ е безпрекорен концепт на велосипед за градски превоз од дизајнерот Франц Цервинка @fc__design

Има нешто навистина посебно и неизмерно романтично во патувањето со воз. Обично велат дека станува збор за авантура што ...
05/09/2021
НАЈДОЛГАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА ЛИНИЈА ВО СВЕТОТ ОД ЛИСАБОН ДО САЈГОН СО ВОЗ - Еуро Мобилност

Има нешто навистина посебно и неизмерно романтично во патувањето со воз. Обично велат дека станува збор за авантура што останува во сеќавањата и ве враќа во некое друго време. Самото тоа да се биде во воз ќе ви даде искуство за сосема поинакво патување

Има нешто навистина посебно и неизмерно романтично во патувањето со воз. Обично велат дека станува збор за авантура што останува во сеќавањата.

Ова е досега најголемата нарачка во Северна Америка на модел со нулта емисија на издувни гасови. Компанијата Maersk, спе...
04/09/2021
VOLVO ЈА ПРЕЗЕДЕ НАЈГОЛЕМАТА НАРАЧКА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ КАМИОНИ ВО СЕВЕРНА АМЕРИКА - Еуро Мобилност

Ова е досега најголемата нарачка во Северна Америка на модел со нулта емисија на издувни гасови. Компанијата Maersk, специјализирана за складирање и дистрибуција, нарача 16 камиони Volvo VNR Electric, класа 8.

Ова е досега најголемата нарачка на Волво во Северна Америка на модел со нулта емисија на издувните гасови.

03/09/2021

Автопат Г4 Пекинг - Хонг Конг - Макао

По барањето испратено од Би -Би -Си за информациja, Министерството за транспорт на Обединетото кралство потврди дека 2.1...
03/09/2021
ПОВЕЌЕ ОД 2.000 КАМИОНЏИИ КАЗНЕТИ ЗА ДОЗВОЛА ЗА ПРИСТАП ДО КЕНТ - Еуро Мобилност

По барањето испратено од Би -Би -Си за информациja, Министерството за транспорт на Обединетото кралство потврди дека 2.129 возачи на камиони се фатени без дозвола, што е прекршување за кое следува глоба во висина од 300 фунти.

ПОВЕЌЕ ОД 2.000 КАМИОНЏИИ КАЗНЕТИ ЗА ДОЗВОЛА ЗА ПРИСТАП ДО КЕНТ

Photos from Euro Mobilnost's post
02/09/2021

Photos from Euro Mobilnost's post

Во петокот беше организиран првиот извоз со воз на македонски производи, природните сокови на Апелини, за кинескиот паза...
02/09/2021
РС МАКЕДОНИЈА/КИНА: ПРВИОТ КОНТЕЈНЕРСКИ ИЗВОЗ СО ВОЗ ОД НАШАТА ЗЕМЈА ЗАМИНА ЗА КИНА - Еуро Мобилност

Во петокот беше организиран првиот извоз со воз на македонски производи, природните сокови на Апелини, за кинескиот пазар.

РС МАКЕДОНИЈА/КИНА: ПРВИОТ КОНТЕЈНЕРСКИ ИЗВОЗ СО ВОЗ ОД НАШАТА ЗЕМЈА ЗАМИНА ЗА КИНА

31/08/2021

Станува збор за брод на компанијата Yara International под името Yara Birkeland, кој ќе заплови во Норвешка како потполно првиот автономен електричен товарен брод до крајот на оваа година.
Товарниот брод ќе го придвижува погонски систем од 900kW, а максималната брзина изнесува 13 јазли. Неговата огромна батерија од 7 MWh долго ќе се полни, но се верува дека тоа ќе биде вредно од еколошки аспект.

Заменик гувернерот на Долна Австрија, Франц Шнабле, повика да се прошират патарините за тешки товарни возила на сите авс...
31/08/2021
ВО АВСТРИЈА БАРААТ ПАТАРИНАТА ЗА КАМИОНИ ДА ВАЖИ НА СИТЕ ПАТИШТА - Еуро Мобилност

Заменик гувернерот на Долна Австрија, Франц Шнабле, повика да се прошират патарините за тешки товарни возила на сите австриски патишта.

Заменик гувернерот на Долна Австрија, Франц Шнабле, повика да се прошират патарините за тешки товарни возила на сите австриски патишта.

Предводен од финската технолошка компанија Проксион, автономниот товарен воз ќе биде електричен. Проектот има за цел да ...
30/08/2021
ВО ФИНСКА ЗАПОЧНАТИ СЕ ТЕСТИРАЊА НА АВТОНОМЕН ТОВАРЕН ВОЗ - Еуро Мобилност

Предводен од финската технолошка компанија Проксион, автономниот товарен воз ќе биде електричен. Проектот има за цел да го модернизира транспортот на кратки растојанија во индустриските области.

Автономниот товарен воз ќе биде електричен. Проектот има за цел да го модернизира транспортот на кратки растојанија во индустриските области.

Поради проблемите во однос на интерпретацијата  на осигурување на стоката (Карго осигурување) и осигурување од одговорно...
28/08/2021
РАЗЛИКА ПОМЕЃУ КАРГО ОСИГУРУВАЊЕ И ЦМР ОСИГУРУВАЊЕТО - Еуро Мобилност

Поради проблемите во однос на интерпретацијата на осигурување на стоката (Карго осигурување) и осигурување од одговорност на превозникот (ЦМР), доаѓа до различно разбирање на овие два вида осигурувања.

Во днос на интерпретацијата на Карго осигурување и осигурување од одговорност на превозникот (ЦМР), доаѓа до различно разбирање на овие осигурувања.

Mercedes 900 HP BRABUS GT63
27/08/2021

Mercedes 900 HP BRABUS GT63

Mercedes 900 HP BRABUS GT63

„Ербас“ обезбеди одобрение од Управниот одбор за развој на товарна верзија на авионот А350, додека компанијата се подгот...
27/08/2021
ОДБОРОТ НА ЕРБАС ГО ОДОБРИ РАЗВОЈОТ НА ТОВАРНИOT АВИОН А350 - Еуро Мобилност

„Ербас“ обезбеди одобрение од Управниот одбор за развој на товарна верзија на авионот А350, додека компанијата се подготвува за засилување на производството на комерцијални авиони во втората половина од оваа година.

„Ербас“ обезбеди одобрение од Управниот одбор за развој на товарна верзија на авионот А350, додека компанијата се подготвува за засилување

Кинеското раководство е решено да го потисне секое жариште на короната – масовни тестирања, строг карантин, остри мерки.
26/08/2021
КИНЕСКАТА СТРАТЕГИЈА „НУЛТА-КОВИД“: НОВ УДАР ЗА СВЕТСКАТА ТРГОВИЈА - Еуро Мобилност

Кинеското раководство е решено да го потисне секое жариште на короната – масовни тестирања, строг карантин, остри мерки.

КИНЕСКАТА СТРАТЕГИЈА „НУЛТА-КОВИД“: НОВ УДАР ЗА СВЕТСКАТА ТРГОВИЈА

25/08/2021

Авиони Канадери во акција

Шпанските железници РЕНФЕ добија дозвола од министерството и купија 50 проценти од акциите на чешката компанија „Лео Екс...
25/08/2021
ШПАНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА КУПИ ПОЛОВИНА ОД ЛЕО ЕКСПРЕС - Еуро Мобилност

Шпанските железници РЕНФЕ добија дозвола од министерството и купија 50 проценти од акциите на чешката компанија „Лео Експрес“.

Шпанските железници Ренфе добија дозвола од министерството и купија 50 проценти од акциите на чешката компанија „Лео Експрес“.

24/08/2021
Во текот на вториот квартал од 2021 година, европскиот сектор за комбиниран транспорт порасна за 23,43%, во споредба со ...
24/08/2021
РЕКОРДЕН РАСТ НА КОМБИНИРАНИОТ ТРАНСПОРТ ВО 2021 ГОДИНА - Еуро Мобилност

Во текот на вториот квартал од 2021 година, европскиот сектор за комбиниран транспорт порасна за 23,43%, во споредба со истиот период во 2020 год.

Во текот на вториот квартал од 2021 г., европскиот сектор за комбиниран транспорт порасна за 23,43%, во споредба со истиот период во 2020 г.

Пристаништето во Копер со продолжен док од 100 метри во јуни, и дополнителен дел за остава на контејнери.
23/08/2021

Пристаништето во Копер со продолжен док од 100 метри во јуни, и дополнителен дел за остава на контејнери.

Пристаништето во Копер со продолжен док од 100 метри во јуни, и дополнителен дел за остава на контејнери.

Премини за животински свет се градат во форма на тунели и надвозници (за крупниот дивеч), амфибиски тунели и скалила за ...
22/08/2021
НАДВОЗНИЦИ НА АВТОПАТИТЕ ЗА ДИВИТЕ ЖИВОТНИ - Еуро Мобилност

Премини за животински свет се градат во форма на тунели и надвозници (за крупниот дивеч), амфибиски тунели и скалила за риби, канали за мали цицачи како што се ежевите и видрите и зелени покриви за пеперутките.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Сечата на шумите и градбата во речиси недопрена природа доведе многу патишта, пруги и електрични

Белгиското целосно осветлување на автопатиштата одеднаш е во центарот на вниманието благодарение на сликите објавени од ...
21/08/2021

Белгиското целосно осветлување на автопатиштата одеднаш е во центарот на вниманието благодарение на сликите објавени од францускиот астронаут Томас Песке.

Во иднина, до 180 контејнери ќе можат целосно да се транспортираат со електрична енергија по планираната траса.
21/08/2021
ТСБ КАРГО ТЕСТИРА МАГНЕТСКИ ЛЕВИТАЦИСКИ ВОЗ ЗА ТОВАРЕН ТРАНСПОРТ - Еуро Мобилност

Во иднина, до 180 контејнери ќе можат целосно да се транспортираат со електрична енергија по планираната траса.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Во иднина, до 180 контејнери ќе можат целосно да се транспортираат со електрична енергија по

Кој што живее во еден град, знае, дека денес тротоарите се слободни за сите пешаци, дури и за оние кои се лулат како зом...
20/08/2021
БИДЕЈЌИ ЛУЃЕТО НЕМА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ГЛЕДААТ ВО НИВНИТЕ ТЕЛЕФОНИ, ЕДЕН ХОЛАНДСКИ ГРАД СТАВИ СЕМАФОРИ НА ЗЕМЈА - Еуро Мобилност

Кој што живее во еден град, знае, дека денес тротоарите се слободни за сите пешаци, дури и за оние кои се лулат како зомби, со вперени погледи во екраните на своите телефони.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Како секој, кој што живее во еден град, знае, дека денес тротоарите се слободни за

Ковид епидемијата предизвикува нови задоцнувања и метеж на аеродромите и пристаништата во Кина.
19/08/2021
УШТЕ ЕДЕН УДАР ВРЗ ВОЗДУШНИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ - Еуро Мобилност

Ковид епидемијата предизвикува нови задоцнувања и метеж на аеродромите и пристаништата во Кина.

Ковид епидемијата предизвикува нови одложувања и метеж во товарниот превоз на аеродромите и пристаништата во Кина.

Данската компанија MAERSK инвестира скоро 1 милијарда американски долари во две зделки за да ја зајакне својата позиција...
18/08/2021
MAERSK КУПИ ДВЕ КОМПАНИИ ЗА ЛОГИСТИКА И Е-ТРГОВИЈА - Еуро Мобилност

Данската компанија MAERSK инвестира скоро 1 милијарда американски долари во две зделки за да ја зајакне својата позиција во електронската трговија и крајната испорака во снабдувањето.

Данската компанија MAERSK инвестира скоро 1 мил. $ во две зделки за да ја зајакне својата позиција во електронската трговија и крајната испорака во снабдувањето.

Eден од најубавите автомобили во историјата, произведен 1954 г., Мерцедес 300SL Gullwing
17/08/2021

Eден од најубавите автомобили во историјата, произведен 1954 г., Мерцедес 300SL Gullwing

Eден од најубавите автомобили во историјата, произведен 1954 г., Мерцедес 300SL Gullwing

Address

Sv. Kiril I Metodij 16
Skopje
1000

Opening Hours

Monday 09:00 - 16:00
Tuesday 09:00 - 16:00
Wednesday 09:00 - 16:00
Thursday 09:00 - 16:00
Friday 09:00 - 16:00

Telephone

+38923222601

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Euro Mobilnost posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Euro Mobilnost:

Videos

Nearby media companies


Other News & Media Websites in Skopje

Show All