01/10/2023
NOWHERE
Tengok ada ramai yang share pasal cerita ni. Malam Sabtu boleh pulak terlayan cerita ni dengan suami lepas anak-anak dah tidur. Cerita ni tidak sesuai ditonton bersama anak-anak. Alkisah Mia dan suaminya Nico cuba nak flee out daripada “Totalirian Country” in Spain, totalirianist ni bunuh ibu hamil dan anak-anak kecil atas sebab kekurangan sumber yang tak cukup untuk menampung penduduk. Mia & Nico cuba seludup keluar negara dengan menyorok dalam kontena. Mia ni tengah pregnant, anak perempuan diorang kena bunuh dgn rejim.
Nak dijadikan cerita Nico & Mia terpisah. Nico terpaksa naik kontena lain. Masa kontena kena spotcheck seorang botak rejim ni arahkan bunuh semua orang dalam kontena. Time ni Mia dapat sorok atas kotak barang dalam kargo. Yang lain dalam kargo mati tinggalah Mia berseorangan.
Lepas kargo selamat naik kapal. Kapal pulak dilanda badai ombak besar jadi kontena si Mia ni trrjatuh atas laut.Bayangkan dengan perut memboyot keseorangan atas laut, takda makanan. Kontena pulak berlubang sana-sini sebabkan peluru. Bersalin pulak dalam kontena. Macam mana Mia survive dengan anaknya?
Context cerita most of the time dala kontena. Baby dia pun ada sedikit nampak AI. Ada part yang sedih boleh pulak ternangis 🥲
Boleh tonton dalam netflix