
18/04/2025
🗓️ 14-17 April 2025
📍 Dewan Undangan Negeri Sabah
Ahli Dewan Belia Sabah (ADBS) telah menghadiri Mesyuarat Pertama Penggal Kelima Tahun 2025, Dewan Undangan Negeri Sabah Yang Ke-16 yang berlangsung dari 14 hingga 17 April 2025 di Dewan Undangan Negeri Sabah.
Dari aspek kepimpinan belia, YB Datuk Hajjah Amisah Yassin, ADUN Dilantik Negeri Sabah ada menyatakan tentang potensi ADBS yang boleh digilap dan dimanfaatkan sepenuhnya. Pengiktirafan terhadap peranan ADBS adalah langkah penting ke arah memperkasa kepimpinan belia negeri Sabah.
ADBS wajar untuk terus komited memainkan peranan aktif dalam pembangunan negeri serta menjadi jambatan antara suara belia dan pembuat dasar. IKEBS juga menyambut baik usaha setiap pihak yang mengangkat produktiviti belia Sabah ke peringkat lebih tinggi.