07/01/2026
6 Januari 2026
PROFIMA telah berkunjung ke PPUM bagi menziarahi seorang insan hebat dalam dunia perfileman tanah air, YBrs. Hj. Thorpe Ali AJK PROFIMA dan pengarah filem/tv yang telah banyak mencurahkan bakti serta sumbangan berharga kepada industri perfileman negara.
Kini, beliau sedang diuji dengan keadaan kesihatan setelah dilaporkan mengalami serangan jantung dan sedang menerima rawatan angiogram.
Turut hadir dalam lawatan ini ialah Presiden PROFIMA, Setiausaha Agung, Datin Intan, Puan Akma Suriati serta beberapa orang ahli PROFIMA sebagai tanda sokongan dan kebersamaan.
Setulus doa kami agar YBrs. Tn Hj. Thorpe Ali dikurniakan kesembuhan, dipermudahkan segala urusan rawatan, dan terus menjadi sumber inspirasi buat kita semua.