23/08/2026
Hollanda’da bugün spor, turizm, güvenlik ve ulaşım başlıklarında dikkat çeken gelişmeler yaşandı.
Zandvoort’ta Formula 1 için son Hollanda GP’si heyecanı yaşanıyor. Max Verstappen, kendisini daha iyi hissettiğini belirtse de aracındaki temel sorunların sürdüğünü söyledi. Sıralama turlarını 7. bitiren Verstappen, evindeki yarışa 7. sıradan başlayacak. Bu yarış, Zandvoort’taki son Formula 1 organizasyonu olacak.
Amsterdam, aşırı turizmin şehir üzerindeki etkisini azaltmak için turist vergisini artırmayı planlıyor. Mevcut yüzde 12,5’lik oran 2027’de yüzde 16’ya çıkarılacak, ardından kademeli olarak 2031’de yüzde 20’ye ulaşacak.
Oirschot’ta bir bakım merkezi sakininin doğal olmayan ölümüyle ilgili soruşturmada bir kişi gözaltına alındı. Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin inceleme sürüyor.
Groningen Merkez İstasyonu’nun altından geçecek bisiklet tünelinin büyük bölümü tamamlandı. Ancak tarihi istasyon yapısının altındaki son 30 metrelik bölüm nedeniyle projenin en erken 2031’de bitmesi bekleniyor.
Avrupa’nın hava savunma kapasitesindeki sınırlılık da yeniden gündemde. Rusya ve Çin’in, bu durumu Batı’nın savunma kararlılığı açısından bir açık olarak görebileceği değerlendirmesi öne çıkıyor.