02/04/2025
Büyükelçi Sedat Önal’dan ABD Büyükelçisi Jeff Flake Onuruna Veda Resepsiyonu
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve eşi Figen Önal, ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake onuruna Büyükelçilik konutunda bir resepsiyon düzenledi. Etkinlikte, Büyükelçi Flake’in Türkiye-ABD ilişkilerine katkıları takdirle anıldı.
Büyükelçi Önal, konuşmasında Büyükelçi Flake ile verimli iş birliğine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki güçlü diplomatik ve kişisel bağların altını çizdi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Bass ve Marriott International yöneticisi David Marriott gibi isimler de Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığın önemine dikkat çekerek, NATO müttefikleri olarak güvenlik ve diplomasi alanında süregelen iş birliğinin kritik rolünü vurguladı.
Siyaset, iş dünyası ve medya çevrelerinden seçkin isimlerin katıldığı resepsiyon, Türkiye-ABD ilişkilerinin kalıcı dostluk ve iş birliği temelinde güçlenmeye devam ettiğini bir kez daha gösterdi.