КТВ-телевизија

КТВ-телевизија КТВ - регионална телевизија Кавадарци

Регионална телевизија КТВ (Кавадарци, Неготино, Велес, Свети Николе, Росоман, Градско, Демир Капија, Лозово, Чашка)
Благодариме за довербата што во сите овие години ја имаме од нашите гледачи. Остануваме и понатаму единствената ваша телевизија во регионот на која и верувате.

10/25/2023

Улицата „Илинденска“ во Росоман е во завршна фаза, а се поставува и урбана опрема на детските игралишта

10/25/2023

НОВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ЈП КОМУНАЛЕЦ

Условите за работа на ЈП Комуналец Кавадарци постојано се подобруваат. Возниот парк сега е збогатен со нова механизација која денеска беше презентирана пред јавноста, а е набавена со 130.000 евра, остаток средства од проектот кој се реализираше со КФВ банката.

Градоначалникот Митко Јанчев вели дека ова јавно претпријатие е квалитетно опремено за интервенција на терен. Директорот на Комуналец, Гоце Ангеловски информира и за тековни активности на кои работат нивни екипи.

ПРОМЕНА НА УЛИЧНИТЕ СВЕТИЛКИ ВО ОПШТИНА РОСОМАН Започна замената на постоечките светилки со штедливи лед светилки на цел...
10/25/2023

ПРОМЕНА НА УЛИЧНИТЕ СВЕТИЛКИ ВО ОПШТИНА РОСОМАН

Започна замената на постоечките светилки со штедливи лед светилки на целата територија на општина Росоман.

-Со реализација на овој проект ќе бидат заменети 300 светилки со што придонесуваме кон подобрување на енергетската ефикасност – вели градоначалникот Стојан Николов.

10/25/2023
Градоначалникот Митко Јанчев заедно со претседателот на Совет д-р Стојанче Рамов,  служби од Локалната Самоуправа, Мој О...
10/24/2023

Градоначалникот Митко Јанчев заедно со претседателот на Совет д-р Стојанче Рамов, служби од Локалната Самоуправа, Мој Општинар, ЈП Комуналец ЈП Паркинг и ЈП Превоз, вечерва ги започнаа средбите со жителите на урбаните и месните заедници. На овие јавни расправи граѓаните даваат предлози за пишување на годишните програми за 2024 година.

Вечерва се одржа средба со претседателите и жителите на урбаните заедници ,,Ќиро Крстев”, ,,Браќа Џунови” и ,,Страшо Пинџур” со цел да се согледаат секојдневните проблеми на заедничкото живеење, да расправаат за можностите за нивно решавање и заеднички да ги креираат идните активности за 2024 година.

10/24/2023

Футсал КМФ КЛИМИ - КМФ ОСОГОВО

Продолжуваат приклучоците на новата водоводна линија на вториот крак од Тиквешко езеро, односно Брушани – ресторан Луле....
10/24/2023

Продолжуваат приклучоците на новата водоводна линија на вториот крак од Тиквешко езеро, односно Брушани – ресторан Луле.

Конечно и граѓаните од овој дел на езерото се приклучуваат кон водоводната мрежа - информираат од локалната самоуправа.

По согледување на проблемот со канализационата линија на потегот од вториот триаголник до Дарданели, во должина од 60 ме...
10/24/2023

По согледување на проблемот со канализационата линија на потегот од вториот триаголник до Дарданели, во должина од 60 метри од страна на Локалната самоуправа и ЈП Комуналец, стручните служби пристапија кон негово решавање, односно реконструкција на фекална канализација со коругирани цевки Ф400.

10/24/2023

„Дојде крајот на месец октомври, а нас платата за септември сеуште не ни е исплатена. Сите овие месеци ни ве

Денес ЈП Паркинг започна со поставување на пластификатор на повеќе раскрсници и пешачки премини во Кавадарци,  како потр...
10/24/2023

Денес ЈП Паркинг започна со поставување на пластификатор на повеќе раскрсници и пешачки премини во Кавадарци, како потрајно решение за обновување на хоризонталната сигнализација - информираат од локалната самоуправа.

Започна пробивање на ул.„Мишо Шкартов“, по што ќе се поврзи со „Западен булевар“ (коњски дупки) втора фаза и со тоа ќе с...
10/24/2023

Започна пробивање на ул.„Мишо Шкартов“, по што ќе се поврзи со „Западен булевар“ (коњски дупки) втора фаза и со тоа ќе се овозможи пристап на повеќе од 20 парцели за домување. Во следна фаза следува тампонирање и поставување на рабници - информираат од локалната самоуправа.

Изведувач на работите е фирмата Градба Промет, како дел од програмата за комунална изградба за 2023 година.

10/23/2023

УНИЈАТА НА ВЕТЕРАНИ НА ОК ВМРО ДПМНЕ КАВАДАРЦИ ДЕНЕСКА ВО ВИНСКИОТ МУЗЕЈ ГО ЧЕСТВУВАШЕ ПРАЗНИКОТ 23 ОКТОМВРИ

Започнува вакцинацијата против сезонски грип Неделава започнува вакцинацијата против сезонски грип. Во државата се прист...
10/23/2023

Започнува вакцинацијата против сезонски грип

Неделава започнува вакцинацијата против сезонски грип. Во државата се пристигнати вкупно 60.000 дози четиритипни вакцини против сезонски грип наменети за бесплатна вакцинација.
Граѓаните од ризичните групи кои се пријавиле за вакцинација преку веб страницата vakcinacija.mk, во следните денови преку смс порака ќе добијат известување за точниот датум, час и место за вакцинирање - информираат од Министерството за здравство.

Вакцинацијата против сезонски грип е најефикасна мерка за превенција на грип, која спречува појава на потешки форми, компликации и смртен исход особено кај ризичните групи.

Потсетуваме дека граѓаните кои спаѓаат во ризичните групи може да го искажат својот интерес преку пополнување на апликацијата на следниот линк:
https://vakcinacija.mk/mk/registration-flu?fbclid=IwAR06BSDGCR0NaKR8bJrWJ-mw1sDpmHFpJ5mOPTmZPSqzyiG8CNDddsSMmeM

10/23/2023

СЕ ОДРЖА 12-тиот МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ "САШКО НЕШКОВСКИ"

Повик за планирање на годишните програми на Општина Кавадарци за 2024 година!Општина Кавадарци, организира Јавна расправ...
10/23/2023

Повик за планирање на годишните програми на Општина Кавадарци за 2024 година!

Општина Кавадарци, организира Јавна расправа за сите урбани и месни заедници за подготовка на годишните програми за 2024 година.
Јавните расправи се предвидени во текот на оваа недела согласно распоредот во прилог.

Распоред за јавна расправа за урбани и месни заедници:
24.10.2023 година ( вторник )

УЗ Ќиро Крстев – 18:00 Старо Цеци Пром
УЗ Браќа Џунови – 18:40 Манастирче- кеј
УЗ Страшо Пинџур – 19:30 ул.Рајко Жинзифов (лиса)
УЗ Страшо Пинџур – 20:10 ул.Шишка (ликам)

25.10.2023 година (среда)

УЗ Задругар - 18:00 ул. Ѓоре Брушански спој со ул.Црноречка (ликам)
УЗ Слога- 18:40 Ваташка градинка
МЗ Ваташа- 19:30 пред Домот

26.10.2023 година(четврток)

УЗ Љубаш 1 – 18:00 УЈП
УЗ Љубаш 2 -18:40 ТППЕ Кавадарци
УЗ Кула 1 -19:30 Парк Полана
УЗ Кула 2 - 20:00 нов кружен тек Белка

27.10.2023 година (петок)

МЗ Сопот - 18:00 училиште
МЗ Марена - 18:40 кај Рожо
МЗ Глишиќ – 19:20 дуќан Јовче
УЗ Браќа Досеви - 20:00 ТХТ двор

28.10.2023 година (сабота)

МЗ Дреново – сред село
МЗ Возарци- сред село
МЗ Ресава- сред село
МЗ Бегниште- сред село
МЗ Бушани- - сред село

10/23/2023

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА.

Јанчев: Нека ни е честит и вековит 23 Октомври – Денот на Македонската револуционерна борба! Денешниот ден ја симболизир...
10/23/2023

Јанчев: Нека ни е честит и вековит 23 Октомври – Денот на Македонската револуционерна борба!

Денешниот ден ја симболизира истрајноста, пожртвуваноста, желбата за слобода и независност и одлучноста на македонскиот народ во создавање на сопствена држава. Затоа да не ја губиме надежта и љубовта, да го негуваме, чуваме и промовираме вековниот идеал на непокорот, бидејќи само како суверена и независна држава тој ќе биде заштитник на нашата слобода и нашето човечко достоинство.
Нека е вечен споменот за македонските револуционери! Да е вечна идејата за слободна Македонија!

За многу години македонци! 🇲🇰

10/22/2023

ЖКК ПРО БАСКЕТ-ЖКК БАСКЕТ КАМ

Реакција од ОО СДСМНачинот како О.К ВМРО ДПМНЕ станува сведок на “случајни средби”во посочениот случај на новинарот Васк...
10/22/2023

Реакција од ОО СДСМ

Начинот како О.К ВМРО ДПМНЕ станува сведок на “случајни средби”во посочениот случај на новинарот Васко Ефтов со претседателот на СДСМ Кавадарци Вуко Мелов и како што потенцираат идеолошкиот лидер Ненад Јовановиќ единствено сведочи на целокупната јавност во каква состојба е и што е главна преокупација на ОК ВМРО ДПМНЕ Кавадарци.

Во отсутво на било какви ставови по однос на реалните животни прашања и проблеми на нашите граѓани, во немоќ да се артикулира било каква релевантна политичка позиција по се она што е тековен јавен интерес, се посега по интимата, се шпионира по ресторанските тераси и потоа се прават ефтини и бесмислени конструкции и памфлети со цел да се дефокусира јавноста од евидентната креативна и политичка криза во која се наоѓа општинскиот комитет.

Посочениот новинар во не така далечно минато беше почестен и угостен во кабинетот на Митко Јанчев каде на “вашиот” градоначалник Јанчев му беше овозможено јавно да проектира ставови и јавно да го легитимира својот политички профил, нормално во отсутво на фото сесија на дежурните фотографи и чувари на ликот и делото на Јанчев, а дебело удомени на народен трошок и апанажа во јавните градски институции.

Впрочем јавната арена е единствен објективен арбитар за она што го дефинирате како личен интелектуален капацитет и неговото присуство е можно само како јавно соочен аргумент и став, нормално она што во континуитет отсутвува во јавниот дискурс на О.К на ВМРО ДПМНЕ и непогрешливо го дефинира политичкиот интегритет и пред се морал.

Едноставно секој кој е елементрано политички писмен би се срамел да се потпишува и креира бесмислени конструкции.

Поентата на стравот и нервозата лежи впрочем во интервјуто кое го даде Јанчев и топло му препорачуваме на креаторите на јавниот збор од О.К ВМРО ДПМНЕ на Кавадарци уште еднаш внимателно да го погледнат јавниот настап на Јанчев кај посочениот новинар и да го споредат со она што го потпишале во памфлетот.

Таму се сите одговори за отворените дилеми што си ги поставуваат сами на себе.

О.О СДСМ Кавадарци

10/21/2023

Денешната нивна победа, не е наш пораз. Вие сте за нас победници, го направивте она што со години не сме го почувствувале во нашиот град. Не направивте горди и уште еднаш покажавте дека можеме рамо до рамо со европските силни клубови. Покажавте што е Тиквеш и Кавадарци!

ГРК Тиквеш 2014
Среќни и горди на вас! ❤️🔴⚪️

Нови успеси за КК "Сансаи Метал Апостолов" на  меѓународен натпревар Златен куп на ТетовоНа ден 21.10.2023 во спортската...
10/21/2023

Нови успеси за КК "Сансаи Метал Апостолов" на меѓународен натпревар Златен куп на Тетово

На ден 21.10.2023 во спортската сала Никола Штејн-Тетово се оддржа меѓународниот турнир во карате "Златен Куп Тетово-2023" на кое земаа учество 591 натпреварувач од 54 клуба од Македонија,Србија,Црна Гора, Косово и Албанија. Карате клуб Сансаи-Метал Апостолов се пласираше на второто место од ранг листата со вкупно 11 злата, 2 сребра и 7 бронзени медали Викторија Ѓорѓиева беше прогласена за најдобра натпреварувачка во кати.

Златни медали:
1. Ката екипно женски 2010-2011(Ѓорѓиева,Златковска,Димитриева)
2.Ката екипно женски 2012-2013(Ѓорѓиева, Златковска, Димитриева)
3.Ката екипно женски кадети/јуниори(Стојкова, Ѓорѓиева, Димитриева)
4.Марија Димитриева- ката индивидуално женски 2012-2 ниво
5.Викторија Ѓорѓиева- ката индинвидуално женски 2012-3 ниво
6.Ева Трајановска- ката индивидуално женски 2014-1 ниво
7.Ева Трајановска-ката индивидуално женски 2014-2 ниво
8.Драган Шиков-ката индивидуално машки 2013-1 ниво
9.Драган Шиков-ката индивидуално машки 2013-2 ниво
10.Давид Јаневски-ката индивидуално машки 2015-1 ниво
11.Давид Јаневски-ката индивидуално машки 2015-2 ниво

Сребрени медали:
1.Фросина Алексова-ката индивидуално женски 2011-2 ниво
2.Викторија Ѓорѓиева-ката индивидуално женски 2011-3 ниво

Бронзени медали:
1.Ката екипно женски 2012-2013 (Трајановска, Стојанова,Атанасова)
2.Ката екипно машки 2012-2013 (Шиков, Јаневски, Стојанова)
3.Викторија Златковска-ката индивидуално женски 2011-3 ниво
4.Викторија Златковска-ката индивидуално женски 2012-3 ниво
5.Марија Димитриева-ката индивидуално женски 2012-3 ниво
6. Марија Стојанова-ката индивидуално женски 2013-1 ниво
7.Данка Стојкова-ката индивидуално женски јуниори

10/21/2023

Вечерва сме сведоци на ,,случајна"средба на ,,новинарот" Васко Ефтов со претседателот на СДСМ Кавадарци и неговиот партиски соработник(идеолошки лидер) Ненад Јовановиќ. Сведоци сме и какви гнасотии и конструкции правеше ,,новинарот" Ефтов во неговата емисија против градоначалникот Митко Јанчев и ВМРО-ДПМНЕ. Доколку во изминатиот период се сомневавте кој може да биде конструктор на овие грозоморни нарачки вечерва на дело се покажа вистинското лице на Вуко Мелов,Ненад Јовановиќ и СДСМ. Ниту Кавадарци ниту Република Македонија може да има напредок со вакви ликови кој отсуството на личниот интелектуален капацитет го прикриваат преку конструкции,манипулации и дискредитации.

Непрописното паркирање се санкционира! Пајак службата при ЈП "Паркинг" Кавадарци подигна и возило на општина Кавадарци. ...
10/21/2023

Непрописното паркирање се санкционира!

Пајак службата при ЈП "Паркинг" Кавадарци подигна и возило на општина Кавадарци. Ова е пример дека селекција нема и ќе се отстрануваат не прописно паркирани возила.

10/21/2023

Во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци денеска започна работилница посветена на примена на добрите еколошки практики во земјоделството. Предавањата се спроведуваат од стручни лица од училиштето, а проектот го спроведува здружението „Нова Цивита“.

10/20/2023

Помеѓу 70 држави од светот и нашата држава со свој претставник. Пратеничката Даниела Колева во студиската програма која се одржа во Соединетите Американски Држави со наслов Жени лидери ,промоција на мир и безбедност.Колева беше утринава гостин во утринската контактно информативна емисија „Утро“ каде говореше за искуствата од оваа активност. Емисијата во целост можете репризно да ја следите на нашата програма, но и на социјалните мрежи.

10/20/2023

Денеска беа отворени новите простории на ОО на Црвен Крст Кавадарци. Новиот објект е изграден на истата локација каде беа и старите простории, но целосно изгореа во пожар.

Претседателот на ОО, Димитар Каракулев упати голема благодарност до општината, градоначалникот Митко Јанчев и советот, јавните претпријатија, бизнис секторот и останатите општински организации на Црвен Крст кои несебично ја помогнаа изградбата на новите простории.

На отворањето денеска присуствуваа и претседателот и секретарот на Црвен Крст на Република Македонија и голем број претставници од општествено-политичкиот живот на Кавадарци и волонтери на Црвен Крст.

10/20/2023

Се издава или се продава хала наменета за чување на смрзнати производи на -18 степени или одржување на +5 степени. Локација „Бел Камен“ Кавадарци. тел. 070-482-057

10/20/2023

Пензионери од Кавадарци и денеска протестираа. Ги повторија нивните барања, нагласувајќи дека е потребно да се изврши линеарно покачување на пензиите за 5000 денари. Тие го блокираа патот Кавадарци-Неготино кај кајвадаречката болница...

Денеска ќе бидат официјално отворени новите простории на ОО Црвен Крст Кавадарци...
10/20/2023

Денеска ќе бидат официјално отворени новите простории на ОО Црвен Крст Кавадарци...

10/20/2023
Се започна со уредување на пристапната улица до регионалниот Стационар, односно ископ – тампонирање, по што следува монт...
10/20/2023

Се започна со уредување на пристапната улица до регионалниот Стационар, односно ископ – тампонирање, по што следува монтажа на улични рабници и поплочување со бехатон коцки. Стационарот се очекува да биде комплетно завршен за краток период и истиот има примарна цел грижа и хуман третман на бездомните миленици.

Изведувач на работите е фирмата Ас Машини.

Се работи на порамнување на фудбалското игралиште во село Дреново од страна на ЈП Комуналец, втора фаза, по што следува ...
10/20/2023

Се работи на порамнување на фудбалското игралиште во село Дреново од страна на ЈП Комуналец, втора фаза, по што следува поставување на нов водоводен систем и дренажа - информираат од локалната самоуправа.

Редовно се санираат сите прокопи во урбаните и месни заедници.Од страна на ЈП Комуналец се работи на санирање односно ас...
10/19/2023

Редовно се санираат сите прокопи во урбаните и месни заедници.
Од страна на ЈП Комуналец се работи на санирање односно асфалтирање и поплочување на прокопи направени при отстранување на дефекти на водоводна и канализациона линија на ул. 25 Мај и во село Ресава.

10/19/2023

Вработените од Еуроникел и денеска протестираа. Не добиле никаков одговор од раководството за нивните барања...

Секторот за улично осветлување од Општина Кавадарци работеше во село Марена, на поставување на мрежата на улично осветлу...
10/19/2023

Секторот за улично осветлување од Општина Кавадарци работеше во село Марена, на поставување на мрежата на улично осветлување на нови столбови и промена на старите со нови светилки.

Се продава плац, со големина од 2445м2. Плацот се наоѓа на 70м од новопробиените краци на улиците Ѓуро Ѓаковиќ и Доне По...
10/19/2023

Се продава плац, со големина од 2445м2. Плацот се наоѓа на 70м од новопробиените краци на улиците Ѓуро Ѓаковиќ и Доне Попов. Истиот е со поглед кон градот и атрактивна локација. Цена по договор. Контакт на 071/239-060

Address

Шишка бр. 10
New York, NY
1430

Telephone

+38975245160

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when КТВ-телевизија posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to КТВ-телевизија:

Videos

Share

Category


Comments

Новогодишната програма и денеска продолжи на градскиот плоштад во Кавадарци.....
ЛЕВИЦА: АСФАЛТНА БАЗА БЕЗ ДОЗВОЛА ЗА ГРАДБА ВО РОСОМАН

Членот на Советот на Општина Росоман од Левица, Влатко Трајков постави светничко прашање „Дали Општина Росоман има издадено одобрение за градба во место викано Лагот?“ на што доби негативен одговор.

Наредниот ден, членот на Советот побара да се стопира изградбата и дејноста на асфалтната база, но по барањето се уште нема активност од страна на службите!

Како компанијата врши дејност без дозвола за градба? Дали компанијата е блиска до властта и зошто градежните инспектори немаат пристап до асфалтната база?

Во малкуте општини кои останаа во власт на СДС на нашата земја има опасност од целосно безредие, уништување и експлоатација на природните ресурси, загадување на животната средина, а сето тоа за задоволување на олигарсите блиски до власта.

Левица која произлегува од народот бара да сите сопственици на нерегуларно изградени индустриски објекти бидат санкционирани и да нивната дејност биде прекината!
Започна новогодишната програма на градскиот плоштад во Кавадарци...
Пациентите од модуларната болница се префрлени на 4 ти кат во болницата

Од ЈЗУ Општа болница Кавадарци информираат дека во текот на денешниот ден сите хоспитализирани Ковид пациенти од Модуларната болница се префрлени во Ковид А Одделот, кој се наоѓа на 4-от кат од нашата болница и има капацитет од 30 болнички кревети.
Се работи за вкупно 14 Ковид пациенти, кои во овој момент се на болничко лекување кај нас.
Одлуката за префрлање на пациентите е донесена поради ниските температури и огромната потрошувачка на електрична енергија, затоа што греењето во Модуларната болница е исклучиво на струја, со Инвертер клими, за разлика од болницата, каде имаме централно греење.
Со ваквиот домаќински пристап ќе се направи голема заштеда на финансиски средства, посебно ако се земе во предвид фактот дека следи еден подолг период кој е најладен во годината.
Во модуларната болница веднаш ќе се изврши комплетна дезинфекција и истата ќе биде спремна за прием на нови пациенти доколку за тоа има потреба.
Инаку, во текот на вчерашниот ден, во нашиот град имаше дијагностицирани само 7 нови позитивни случаи. Во овој момент имаме тенденција на намалување на бројот на новозаразени и се надеваме дека тој тренд ке продолжи.
Исто така ги известуваме граѓаните дека од понеделник, 27.12.2021 година - Вакциналниот пункт за имунизација против Ковид 19 ќе работи секој работен ден од 10.00 до 18.00 часот.
Омикрон "допатува" и во Македонија

Министерството за здравство информира дека во Република Северна Македонија, денеска е детектиран првиот случај на сојот Омикрон на вирусот SarsCoV2. Секвенционирањето е направено во приватната болница Жан Митрев во Скопје, кај маж кој во земјава допатувал од Велика Британија.

Станува збор за реинфекција, односно пациентот во јануари 2021 година ја имал прележано болеста и тогаш бил асимптоматски. По прележувањето на болеста, пациентот примил две дози од вакцината Фајзер. По втор пат позитивен тест на Ковид 19 има од пред 2 дена, по што е потврдено дека е сојот Омикрон. Во моментот пациентот има лесна клиничка слика и се лекува во изолација во својот дом.
Денеска советот на општина Кавадарци даде виза за реализација на буџетот на општината за 2022 година. Истиот е тежок над 17,5 милиони евра а и понатаму останува развоен и на барање на граѓаните и тоа за изградба на инфраструктурни и комунални капитални објекти.
ПРОМОВИРАНА ПЛАНИНАРСКАТА ПАТЕКА ЉУБАШ
Патеката е долга 2,5 км, маркирана, со сите патокази и 2 летниковци на истата.
ЕУРОНИКЕЛ ГОСТУВА КАЈ ГОСТИВАР
Гостиварчани сакаат реванш за поразот од првиот круг а кавадарчани сакаат победа за крај на годината

Викендов ке се одиграат последните кошаркарски натпревари за оваа календарска година. За редовното 12 коло паровите се Работнички - МЗТ 2, Ангели - Куманово, ФМП - Феникс и ТФТ - Кожув.Големото дерби ке го одиграат водечките екипи односно во Скопје МЗТ Скопје ке го пречека Пелистер. Оваа средба се игра во понеделник бидејки овие две екипи синока ги одиграа заостанатите средби од 11 коло во кои МЗТ лесно го доби ФМП со 96-70 а победа забележа и Пелистер нагости кај ТФТ од 71-74. Кошаркарите на Еуроникел имаат тешко гостување кај Гостивар. Двете екипи имаат идентичен скор од 6 победи и 5 порази а во првиот круг на стартот на оваа сезона Еуроникел во Кавадарци славеше победа. Гостиварчани ке сакаат реванш но и кавадарчани посакуваат продолжување на победничката серија. Средбата Гостивар - Еуроникел се игра утре, сабота со почеток во 18 часот

М.В.
ТВ ОБЈЕКТИВ со градоначалникот на општина Кавадарци Митко Јанчев.
Денеска започна поплочувањето на уште неколку улици со должина од 1500 м2 во село Марена. Да потсетиме дека таму е веќе асфалтирана улица од 1700м2.
Според договорот вредноста на истите е 4.113.340 ден со ДДВ, а изведувач е фирмата Градба Промет.
#}