Gr Press Efimerida Gr Radio-Tv NY

(10)
Σάλος στις ΗΠΑ με ζευγάρι που έδωσε τον υιοθετημένο γιο του επειδή είχε αυτισμόΈντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις ...
05/30/2020

Σάλος στις ΗΠΑ με ζευγάρι που έδωσε τον υιοθετημένο γιο του επειδή είχε αυτισμό
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις ΗΠΑ κατά ζεύγους που κατέγραφε σε λογαριασμό του YouTube τη ζωή του με το μωρό με αυτισμό που είχε υιοθετήσει από την Κίνα, μετά την αποκάλυψη πως έδωσαν το γιο τους σε άλλη οικογένεια
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στις ΗΠΑ κατά ζεύγους που κατέγραφε σε λογαριασμό του YouTube τη ζωή του με το μωρό με αυτισμό που είχε υιοθετήσει από την Κίνα, μετά την αποκάλυψη πως έδωσαν το γιο τους σε άλλη οικογένεια.
Σύμφωνα με το BBC, η Myka Stauffer και ο σύζυγός της James κατέγραψαν σε βίντεο την υιοθεσία του μικρού Χάξλεϊ, αλλά και τις προκλήσεις της ζωής μαζί του.Ενώ κάποιοι θαύμαζαν το ζευγάρι για αυτή την απόφαση, άλλοι τους κατηγορούσαν για εκμετάλλευση του παιδιού προκειμένου να ενισχύσουν το δημόσιο προφίλ τους στα social media.

Η αποκάλυψη
😥😥😥😥😥
Η είδηση πως το μωρό ζει προσωρινά με άλλη οικογένεια αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ένας από τους followers παρατήρησε ότι το παιδί έλειπε για αρκετό χρονικό διάστημα από τα βίντεο.

Το ζευγάρι υποστήριξε ότι προβλήματα συμπεριφοράς του μωρού είχαν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της οικογένειας, η οποία έχει άλλα τέσσερα παιδιά.

Ο λογαριασμός τους στο YouTube έχει πλέον διαγραφεί.

«Πολύ θλιβερή η είδηση της infuencer που συγκέντρωνε χρήματα για να υιοθετήσει ένα γιο, το έκανε ‘σημαία’, ανακάλυψε πως έχει ειδικές ανάγκες και τον έδωσε μυστικά σε άλλη οικογένεια» έγραψε η δημοσιογράφος Σόφι Ρος στο Twitter,

Παράλληλα, άλλος χρήστης του Twitter αναφέρει: «Τα υιοθετημένα παιδιά δεν είναι σκυλιά που παίρνεις από καταφύγιο αδέσποτων και τα επιστρέφεις σε 14 μέρες αν δεν σου κάνουν. Αηδιαστικό

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε αμερικανική και ρωσική πρεσβεία Ελλάδος.Η αμερικανική πρεσβεία  κατηγόρησε τη Ρωσ...
05/30/2020

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε αμερικανική και ρωσική πρεσβεία Ελλάδος.

Η αμερικανική πρεσβεία κατηγόρησε τη Ρωσία πως «δεν είναι ο πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» για να λάβει αμέσως την οργισμένη απάντηση της ρωσικής πρεσβείας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δήλωσε ότι «δεν κατανοεί την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στη συνέντευξη του Πάιατ» και αναφέρει παραδείγματα όπως τη Λιβύη, την Ουκρανία και την διάσπαση στην Ορθοδοξία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα που υπογράμμισε πως: «Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του "σταθεροποιητικού" ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!».

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται μετά τη δήλωση του Τζέφρι Πάιατ στο Mega ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία, λίγο αργότερα, με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για ανοησίες από πλευράς του Αμερικανού

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα πως προβλέπει μερική άρση της καραντίνας για την πόλη της Νέας Υόρκης την...
05/30/2020

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα πως προβλέπει μερική άρση της καραντίνας για την πόλη της Νέας Υόρκης την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, εφόσον οι δείκτες δημόσιας υγείας είναι ικανοποιητικοί.

Η άρση της καραντίνας, που βρίσκεται σε ισχύ από την 22α Μαρτίου, αφορά ένα τμήμα της οικονομίας, ιδίως την οικοδομική και μεταποιητική δραστηριότητα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου επανεκκίνησης του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

"Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς μια επανεκκίνηση την 8η Ιουνίου", είπε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

Το σχέδιο προβλέπει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μονάχα όταν οι επτά δείκτες δημόσιας υγείας βρεθούν "στο πράσινο", μεταξύ αυτών η μείωση του αριθμού νοσηλειών και θανάτων για ένα διάστημα 14 ημερών.

Η Νέα Υόρκη έχει καλύψει προς το παρόν μονάχα τέσσερις, όμως ο Κουόμο δήλωσε πεπεισμένος ότι όλοι οι δείκτες θα είναι "στο πράσινο", έως την επόμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης έχει ήδη εγκρίνει την άρση της καραντίνας στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από τις 15 Μαΐου.

Η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 21.000 και πλέον ανθρώπων.

"Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επόμενης φάσης", σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, που συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου με τον Άντριου Κουόμο.

Εκτός του κλάδου της οικοδομικής δραστηριότητας και εκείνου της μεταποίησης, η πρώτη φάση του σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας περιλαμβάνει επίσης το χονδρικό εμπόριο.

"Η πρώτη φάση αναμένεται να επαναφέρει στην εργασία 400.000 εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη", εκτιμά ο Κουόμο, προειδοποιώντας πως η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων δεν θα "σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα (...). Αυτό θα είναι διαφορετικό" από την κατάσταση που υπήρχε πριν από την πανδημία.

Κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες, στο τέλος των οποίων οι αρχές επιβεβαιώνουν πως η διασπορά του ιού δεν επιταχύνθηκε, προτού περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 4 φάσεις, με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να ανοίγουν στη δεύτερη φάση, τα εστιατόρια στην τρίτη και οι πολιτιστικές δραστηριότητες να ξεκινούν στην τέταρτη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό έχουν δει πολλά τα μάτια μας! Επιστολή από μεγαλομέτοχο προς τ...
05/30/2020

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό έχουν δει πολλά τα μάτια μας! Επιστολή από μεγαλομέτοχο προς την προπονητή, πάντως, είναι η πρώτη φορά! Ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τον Γιώργο Δώνη πως θέλει να τελειώσει η συνεργασία τους στο φινάλε της σεζόν και σίγουρα ο τρόπος που διάλεξε ήταν ιδιαίτερος! Και δεν μιλάμε για μια ηλεκτρονική επιστολή, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά για χαρτί, το οποίο πήγε το βράδυ της Πέμπτης άνθρωπος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στην πόρτα του σπιτιού του Έλληνα προπονητή! Όπως ήταν λογικό, ο Δώνης έμεινε με ανοιχτό το στόμα και η ίδια αντίδραση ακολούθησε μόλις διάβασε το περιοχόμενο της!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλαφούζος έσταξε μέλι για την δουλειά που έχει κάνει δύο χρόνια ο Δώνης στον Παναθηναϊκό. Επί της ουσίας εξήρε τον Έλληνα τεχνικό και λίγες αράδες παρακάτω του ζήτησε να χωρίσουν φιλικά μετά τα πλέι-οφ! Τι σημαίνει αυτό; Να μην αξιώσει ο Δώνης τις 450.000 που προβλέπεται ως ρήτρα στην σύμβασή του, σε περίπτωση που η ΠΑΕ θέλει να διακόψει την συνεργασία τους. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί αυτό; Καμία. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Ο Δώνης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και είναι δεδομένο το σκληρό πόκερ που θα ακολουθήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς εκτός από την ρήτρα, υπάρχουν και οφειλές αρκετών μηνών προς τον 50χρονο κόουτς και το επιτελείο του.

Ο Ιβάν Σαββίδης Γιάννης Αλαφούζος: Οι πρόεδροι του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος ετοιμά...
05/30/2020

Ο Ιβάν Σαββίδης Γιάννης Αλαφούζος: Οι πρόεδροι του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζονται να ρίξουν «βόμβα» στο τηλεοπτικό «τοπίο», δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση. Και όχι μόνο…

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enimerosi24.gr και σύμφωνα με όσα προκύπτουν το τελευταίο διάστημα, οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους μετά την «παγωμάρα» που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια από το ποδοσφαιρικό «μέτωπο». Πλέον, αν επαληθευτούν οι φήμες, ο Σαββίδης που κατέχει το OPEN και ο Αλαφούζος που έχει στην ιδιοκτησία του τον ΣΚΑΪ θα πορευτούν μαζί και το σίγουρο είναι ότι αυτή η συνεργασία θα αλλάξει πολλά στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Άλλωστε οι εποχές για τα κανάλια είναι δύσκολες και μια δυνατή συνεργασία όπως αυτή μπορεί να δώσει μια νέα πνοή. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Αλλαγές στο τηλεοπτικό «τοπίο» του μπάσκετ
Αλλαγή στο «τοπίο» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων φαίνεται πως θα υπάρξει σύντομα καθώς το ενδεχόμενο για κεντρικοποίηση όλο και φουντώνει. Άλλωστε πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια τον ΕΣΑΚΕ. Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, όλες οι συζητήσεις που έγιναν, σύμφωνα και με το Sportime, οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός είναι θετικός στο ενδεχόμενο αυτό. Βέβαια, οι «πράσινοι» έχουν δικό τους συμβόλαιο με την Cosmote TV (η εταιρεία είχε την οψιόν και το ανανέωσε και για τη νέα χρονιά) και έτσι η κεντρικοποίηση δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Η «θετική» στάση του Παναθηναϊκού, όμως, αφήνει μια χαραμάδα ότι το όλο θέμα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον. Βέβαια, δικό της συμβόλαιο με την Cosmote TV έχει και η ΑΕΚ.

Όπως και να ‘χει όμως, το κλίμα δείχνει κάπως να αλλάζει και πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα υπάρξει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι που θα φέρει λεφτά στα ταμεία όλων των ομάδων. Ξεκαθαρίζεται, πως το θέμα των τηλεοπτικών δεν μπήκε επισήμως στο τραπέζι του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Συζητήθηκε όμως στο παρασκήνιο, γεγονός που δείχνει ότι ίσως τα πράγματα να αλλάξουν στο κομμάτι αυτό και να βρεθεί λύση επιτέλους για το ελληνικό μπάσκετ.

Μέσα στους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσ...
05/29/2020

Μέσα στους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Forbes».

Ο Έλληνας φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς έχει συνολικά κέρδη ύψους 47,6 εκατ. δολαρίων, καθώς το συμβόλαιό του από τα «ελάφια» του αποφέρει 19,6 εκατ. και από τα υπόλοιπα εισοδήματά του κερδίζει 28 εκατ. δολάρια.

Εξάλλου, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ελβετός ζωντανός θρύλος του τένις, Ρότζερ Φέντερερ, που τα κέρδη του έφτασαν τα 106,3 εκατ., εκ των οποίων τα 100 είναι από υπόλοιπα εισοδήματα.

Δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση κατέλαβαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (105 εκατ.), Μέσι (104 εκατ.) και Νεϊμάρ (95,5 εκατ.) αντίστοιχα.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του μπάσκετ είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς, που βρίσκεται στην 5η θέση (88,2 εκατ.) και ακολουθούν Στεφ Κάρι (74,4 εκατ.) και Κέβιν Ντουράντ (63,9 εκατ.). Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Τάιγκερ Γουντς (62,3 εκατ.), Κερκ Κάζινς (Αμερικανικό φούτμπολ - 60,5 εκατ.) και Κάρσον Γουέντζ (Αμερικανικό φούτμπολ - 59,1 εκατ.)

Η λίστα:

1. Ρότζερ Φέντερερ (τένις)
2. Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο)
3. Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο)
4. Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο)
5. Λεμπρόν Τζέιμς (μπάσκετ)
6. Στεφ Κάρι (μπάσκετ)
7. Κέβιν Ντουράντ (μπάσκετ)
8. Τάιγκερ Γουντς (γκολφ)
9. Κερκ Κάζινς (αμερικανικό football)
10. Κάρσον Γουέντζ (αμερικανικό football)
11. Τάισον Φιούρι (πυγμαχία)
12. Ράσελ Ουέστμπρουκ (μπάσκετ)
13. Λιούις Χάμιλτον (Formula 1)
14. Ρόρι Mακλρόι (γκολφ)
15. Τζάρεντ Γκοφ (αμερικανικό football)
16. Κόνορ MακΓκρέγκορ (MMA)
17. Τζέιμς Xάρντεν (μπάσκετ)
18. Γιάννης Αντετοκούνμπο (μπάσκετ)
19. Άντονι Τζόσουα (πυγμαχία)

20. Ντεοντάι Ουίλντερ (πυγμαχία)
21. Τομ Μπρέιντι (αμερικανικό football)
22. Ντριου Μπρις (αμερικανικό football)
23. Νόβακ Τζόκοβιτς (τένις)
24. Κάιρι Ίρβινγκ (NBA)
25. Φιλ Μίκελσον (γκολφ)
26. Τζούλιο Τζόουνς (αμερικανικό football)
27. Ράφαελ Ναδάλ (τένις)
28. Κλέι Τόμπσον (NBA)
29. Ναόμι Οσάκα (τένις)
30. Κανέλο Αλβάρεζ (μποξ)
31. Ντάμιαν Λίλαρντ (NBA)
32. Σεμπάστιαν Φέτελ (F1)
33. Σερένα Γουίλιαμς (τένις)
34. Μο Σαλάχ (ποδόσφαιρο)
35. Κρις Πολ (NBA)
36. Κίλιαν Εμπαπέ (ποδόσφαιρο)
37. Γκρέιντι Τζάρετ (αμερικανικό football)
38. Πολ Τζορτζ (NBA)
39. Μάικλ Τόμας (αμερικανικό football)
40. Κέι Νισικόρι (τένις)
41. Μπλέικ Γκρίφιν (NBA)
42. Τζον Γουόλ (NBA)
43. Καουάι Λέοναρντ (NBΑ)
44. Άντονι Ντέιβις (NBA)
45. Άαρον Ρότζερς (αμερικανικό football)
46. Αντρές Ινιέστα (ποδόσφαιρο)
47. Ματ Ράιαν (αμερικανικό football)
48. Ντανιέλ Ρικιάρντο (F1)
49. Μεσούτ Οζίλ (ποδόσφαιρο)
50. Κάιλ Λάουρι (NBA

Να μείνει εκτός των φυλακών και να αφεθεί ελεύθερος αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον γυμναστή Νίκ...
05/29/2020

Να μείνει εκτός των φυλακών και να αφεθεί ελεύθερος αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών για τον γυμναστή Νίκο Σειραγάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Γρεβενών είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια,10 μήνες και 25 ημέρες.

Πάντως, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο ενώπιον του οποίου θα κριθεί η έφεση κατά του βουλέύματος με το οποίο αποφασίστηκε τον περασμένο Απρίλιο η υφ όρον αποφυφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται τέλος,ότι για την υπόθεση αυτή είχε παρέμβει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας

H Super League ετοιμάζει επίσημο αίτημα προς την κυβέρνηση για τη διεξαγωγή αγώνων παρουσία μειωμένου αριθμού φιλάθλων (...
05/29/2020

H Super League ετοιμάζει επίσημο αίτημα προς την κυβέρνηση για τη διεξαγωγή αγώνων παρουσία μειωμένου αριθμού φιλάθλων (20% της χωρητικότητας του γηπέδου) για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η απόφαση ελήφθη στο Δ.Σ. της Λίγκας και ήταν ομόφωνη, αφού κανείς δεν αντιτάχθηκε στη μειωμένη παρουσία κόσμου στα γήπεδα, η οποία πέρα από τα οικονομικά οφέλη, θα προσδώσει και μία κανονικότητα στο πρωτάθλημα.

Την τελική απόφαση θα λάβουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, αν και θεωρείται δεδομένο ότι τουλάχιστον η 1η αγωνιστική των play offs της Super League 1 θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αν και εφόσον δοθεί η σχετική άδεια για παρουσία κόσμου στο 20% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου, οι φίλαθλοι θα φιλοξενούνται ανά παιχνίδι θα ανέρχονται στα εξής νούμερα:

Ολυμπιακός: 6.423
ΠΑΟΚ: 5.740
ΑΕΚ: 13.923
Παναθηναϊκός 13.923
Άρης: 4.560
ΑΕΛ 3.223
Παναιτωλικός: 1.046
Ατρόμητος: 2.010
Βόλος 4.540:
Αστέρας Τρίπολης: 1.485
Λαμία: 1.100
Ξάνθη: 1.484
ΟΦΗ: 1817
Πανιώνιος:2340

Newsit NewsroomΣυνελήφθη για ναρκωτικά και πορνεία ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – ΠαναθηναϊκόςΑπίστευτη είδηση από τη Σλοβενία, ...
05/29/2020

Newsit Newsroom
Συνελήφθη για ναρκωτικά και πορνεία ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Απίστευτη είδηση από τη Σλοβενία, με τον διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς να φέρεται να έχει συλληφθεί σε “επιχείρηση” της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλωμάτων πορνείας και διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.

Ο Σλοβένος διαιτητής ήταν διεθνής της UEFA και είχε σφυρίξει σε αγώνες Europa και Champions League, ενώ ήταν ένας από τους ξένους διαιτητές που σφύριξε ντέρμπι της Superleague και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Βίντσιτς είχε βρεθεί στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, το Νοέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με τα σλοβενικά ρεπορτάζ όμως, η αστυνομία τον συνέλαβε πριν λίγες ώρες στη βίλα της Τιγιάνα Μαξίμοβιτς, η οποία και διοργάνωνε πάρτι με όπλα και ναρκωτικά και κατηγορείται για μαστροπεία, για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ και ο ίδιος αναμένεται πια να βρεθεί ως κατηγορούμενος σε δίκη.

Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα. Αναμένεται να διευρυνθεί...
05/29/2020

Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες, από τις οποίες θα έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα. Αναμένεται να διευρυνθεί. Η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.
Τις χώρες οι οποίες από τις 15 Ιουνίου και μετά μπορούν να στέλνουν τουρίστες αεροπορικώς στην Ελλάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως ανακοινώνεται, η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι:
Αλβανία

Αυστραλία

Αυστρία

Βόρεια Μακεδονία

Βουλγαρία

Γερμανία

Δανία

Ελβετία

Εσθονία

Ιαπωνία

Ισραήλ

Κίνα

Κροατία

Κύπρος

Λετονία

Λίβανος

Λιθουανία

Μάλτα

Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία

Νορβηγία

Νότια Κορέα

Ουγγαρία

Ρουμανία

Σερβία

Σλοβακία

Σλοβενία

Τσεχία

Φινλανδία.

Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H νεότερη λίστα, όπως θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής

Ακραίες προκλήσεις ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, εκμεταλλευόμενος τη συμπλήρωση αύριο 567 χρόνων από την άλωσ...
05/29/2020

Ακραίες προκλήσεις ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, εκμεταλλευόμενος τη συμπλήρωση αύριο 567 χρόνων από την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ετοιμάζει ολόκληρη φιέστα.

Παρά τη διαφαινόμενη ακύρωση των σχεδίων για προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία

https://twitter.com/i/status/1265898848255344640Καζάνι που βράζει η Μινεάπολη των ΗΠΑ, με οργισμένους πολίτες να διαδηλώ...
05/29/2020

https://twitter.com/i/status/1265898848255344640

Καζάνι που βράζει η Μινεάπολη των ΗΠΑ, με οργισμένους πολίτες να διαδηλώνουν ζητώντας δικαιοσύνη για τον Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε απάνθρωπα και βάρβαρα από ακροδεξιό αστυνομικό. Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, πυρκαγιές σε κτίρια της πόλης και αναφορές για νεκρό.

Η αποτρόπαια πράξη του αστυνομικού ο οποίος δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ πατώντας τον μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή, έχει οδηγήσει τους πολίτες της Μινεάπολης αλλά και άλλων πόλεων των ΗΠΑ στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το CNN, ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων, όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένα άτομο συνελήφθη, με τις Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνδρας αυτός, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με το CBS Minessota, ο άντρας εντοπίστηκε κοντά σε ένα ενεχυροδανειστήριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ανέφερε πως "Μάλλον πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος".

Loading video
Με συνθήματα το «I can't breathe» (σ.σ "Δεν μπορώ να αναπνεύσω") και το «Black lives matter», οι συμπολίτες του Φλόιντ ζητούν δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού.

Η δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων στη Μινεάπολη ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς η κατάσταση εκτραχύνθηκε γρήγορα. Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους, ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Στην κραυγή των διαδηλωτών για δικαιοσύνη η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι άσκησε αίτημα στο FBI και την εισαγγελία της πόλης ώστε να ασκηθεί δίωξη κατά του λευκού αστυνομικού που κρατούσε βίαια τον Φλόιντ στο έδαφος.

"Εάν κάποιοι άλλοι και ιδιαίτερα εάν ήταν έγχρωμοι, είχαν κάνει αντίστοιχο έγκλημα, θα ήταν ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι οδηγοί των λεωφορείων αρνούνται να μεταφέρουν στις φυλακές, όσους συλλαμβάνονται στις ταραχές, οι αντιμαχόμενες "συμμορίες" κήρυξαν μεταξύ τους ανακωχή, ώστε να προστατεύουν τους διαδηλωτές από επιθέσεις ακροδεξιών, ενώ ακόμα και η εκκλησία προσφέρει βοήθεια και καταφύγιο σε όσους έχουν πληγεί από τα χημικά.

Address

42-16 Astoria Blvd
New York, NY
11103

Opening Hours

Monday 09:00 - 21:00
Tuesday 09:00 - 21:00
Wednesday 09:00 - 21:00
Thursday 09:00 - 21:00
Friday 09:00 - 21:00

Telephone

(718) 777-1069

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Gr Press Efimerida Gr Radio-Tv NY posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Gr Press Efimerida Gr Radio-Tv NY:

Videos

Nearby media companies


Other Broadcasting & media production in New York

Show All

Comments

LISTEN TO MY RADIO SHOW: Sometimes, the threat of imminent danger or harm might call for redress, self defense, or ever taking the law into one's own hands. Please, join me and listen to my radio show tomorrow, at 9am Central (10am EST) on The Chicago Greek Hours Radio (1430AM on your radio or click on the link below) to find out about the legal framework of redress within Greek Law. Μερικές φορές, ένας επικείμενος κίνδυνος ή η απειλή διαπράξεως κάποιου αδικήματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάμυνα, ή ακόμα και αυτοδικία. Συντονιστείτε στην ραδιοφωνική μου εκπομπή αύριο το απόγευμα στις 5μμ ώρα Ελλάδος, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό The Chicago Greek Hours Radio (1430AM στο ράδιό σας ή πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω) για να ενημερωθείτε σχετικά με την έννοια και το νομικό πλαίσιο της αυτοδικίας στην Ελληνική έννομη τάξη.
LISTEN TO MY RADIO SHOW: Sometimes, the threat of imminent danger or harm might call for redress, self defense, or ever taking the law into one's own hands. Please, join me and listen to my radio show tomorrow, at 9am Central (10am EST) on The Chicago Greek Hours Radio (1430AM on your radio or click on the link below) to find out about the legal framework of redress within Greek Law. Μερικές φορές, ένας επικείμενος κίνδυνος ή η απειλή διαπράξεως κάποιου αδικήματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάμυνα, ή ακόμα και αυτοδικία. Συντονιστείτε στην ραδιοφωνική μου εκπομπή αύριο το απόγευμα στις 5μμ ώρα Ελλάδος, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό The Chicago Greek Hours Radio (1430AM στο ράδιό σας ή πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω) για να ενημερωθείτε σχετικά με την έννοια και το νομικό πλαίσιο της αυτοδικίας στην Ελληνική έννομη τάξη.
Gr Press Efimerida Gr Radio-Tv NY Σε όλα τα μεγάλα γεγονότα παρών !