Illyria Newspaper

Illyria Newspaper ILLYRIA - The Albanian-American Newspaper www.illyriapress.com

Illyria was founded in June 1991, signaling the dawn of a new era in the history of the Albanians of America. Its proclaimed mission was to fight for democracy in Albania, the independence Kosova nd the transformation of the situation of all Albanians in the Balkans. From the viewpoint of Illyria, there is only one Albanian reality in the Balkans and Albanian lands can be divided by politics but not from history. Upholding the legacy of Noli and Konica, “Illyria” became the voice and the diary of the new Albanian-Americans, a dynamic community, determined to rediscover itself and to contribute to the fortunes of the Albanian nation, in a world that was changing very fast. “Illyria” is proud of its role during two of our most eventful decades of the Albanian history, with it nation-wide presence from Florida to Alaska, from the offices of Congress members and diplomats in DC to the desks of experts and American university departments.

Largohet nga puna drejtori i Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Konfiskuarhttp://illyriapress.com/largohet-nga-pu...
05/12/2020
Largohet nga puna drejtori i Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Konfiskuar | ILLYRIA

Largohet nga puna drejtori i Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Konfiskuar

http://illyriapress.com/largohet-nga-puna-drejtori-i-agjencise-per-administrimin-e-pasurise-se-konfiskuar/

Largohet nga puna drejtori i Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Konfiskuar - 05/12/2020 - 12:33 PM 0 Comments Prishtinë, 12 maj 2020 – Ministria e Drejtësisë në Qeverinë e Kosovës në detyrë ia i ka ndërprerë marrëdhënien e punës, Rrahim Ramës, drejtor i Agjencisë për Adm...

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës” që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?http://illyriapress.com/cfare-ishte-taksa-e-karant...
05/12/2020
Çfarë ishte “Taksa e Karantinës” që u aplikua në Shqipëri për 50 vite? | ILLYRIA

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës” që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?

http://illyriapress.com/cfare-ishte-taksa-e-karantines-qe-u-aplikua-ne-shqiperi-per-50-vite/

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës” që u aplikua në Shqipëri për 50 vite? - 05/12/2020 - 12:15 PM 0 Comments Shqipëria është përballur disa herë më epidemi, kryesisht murtaje dhe kolere. E në këtë kushte, ka aplikuar edhe karantinën si masë mbrojtëse për parandalimin e përhapje...

Tre shqiptarë dënohen në Angli për kultivim të kanabisithttp://illyriapress.com/tre-shqiptare-denohen-ne-angli-per-kulti...
05/12/2020
Tre shqiptarë dënohen në Angli për kultivim të kanabisit | ILLYRIA

Tre shqiptarë dënohen në Angli për kultivim të kanabisit

http://illyriapress.com/tre-shqiptare-denohen-ne-angli-per-kultivim-te-kanabisit/

Tre shqiptarë dënohen në Angli për kultivim të kanabisit - 05/12/2020 - 12:00 PM 0 Comments Londër, 12 maj 2020 – Tre shqiptarë janë dënuar të mërkurën në Angli për kultivim të kanabisit. Fatbardh Selimi, 42 vjeç, dhe Fatlum Alija, 27-vjeç, janë dënuar me nga dy vjet burg, ndër...

Rama: Më 1 qershor i hapim kopshtet e çerdhet, nëse nuk kemi rritje të infeksionevehttp://illyriapress.com/rama-me-1-qer...
05/12/2020
Rama: Më 1 qershor i hapim kopshtet e çerdhet, nëse nuk kemi rritje të infeksioneve | ILLYRIA

Rama: Më 1 qershor i hapim kopshtet e çerdhet, nëse nuk kemi rritje të infeksioneve

http://illyriapress.com/rama-me-1-qershor-i-hapim-kopshtet-e-cerdhet-nese-nuk-kemi-rritje-te-infeksioneve/

Rama: Më 1 qershor i hapim kopshtet e çerdhet, nëse nuk kemi rritje të infeksioneve - 05/12/2020 - 11:47 AM 0 Comments Tiranë, 12 maj 2020 – Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, tha se në zonat e gjelbra do të vijojnë lehtësimet e masave anti-COVID, por theksoi se në Tiranë dhe në zo...

Qytetarët e Shqipërisë e kanë humbur besimin ndaj qeverisë dhe partive politikehttp://illyriapress.com/qytetaret-e-shqip...
05/12/2020
Qytetarët e Shqipërisë e kanë humbur besimin ndaj qeverisë dhe partive politike | ILLYRIA

Qytetarët e Shqipërisë e kanë humbur besimin ndaj qeverisë dhe partive politike

http://illyriapress.com/qytetaret-e-shqiperise-e-kane-humbur-besimin-ndaj-qeverise-dhe-partive-politike/

Qytetarët e Shqipërisë e kanë humbur besimin ndaj qeverisë dhe partive politike - 05/12/2020 - 10:53 AM 0 Comments Tiranë, 12 maj 2020 – Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim publikoi sot në Tiranë rezultatet e sondazhit të opinionit publik mbi besimin në qeverisje. Sondazhi zbuloi...

Një zyrtar i Ministrisë së Drejtësisë në Kosovë del pozitiv në testin për Covid-19http://illyriapress.com/nje-zyrtar-i-m...
05/12/2020
Një zyrtar i Ministrisë së Drejtësisë në Kosovë del pozitiv në testin për Covid-19 | ILLYRIA

Një zyrtar i Ministrisë së Drejtësisë në Kosovë del pozitiv në testin për Covid-19

http://illyriapress.com/nje-zyrtar-i-ministrise-se-drejtesise-ne-kosove-del-pozitiv-ne-testin-per-covid-19/

Një zyrtar i Ministrisë së Drejtësisë në Kosovë del pozitiv në testin për Covid-19 - 05/12/2020 - 8:41 AM 0 Comments Prishtinë, 12 maj 2020 – Ministria e Drejtësisë e Kosovës njoftoi se një zyrtar i kësaj ministrie ka rezultuar pozitiv në testin për koronavirus, gjatë ditës së ...

Njëri prej 143 të kthyerve nga SHBA rezulton pozitiv në testin për Covid-19http://illyriapress.com/njeri-prej-143-te-kth...
05/12/2020
Njëri prej 143 të kthyerve nga SHBA rezulton pozitiv në testin për Covid-19 | ILLYRIA

Njëri prej 143 të kthyerve nga SHBA rezulton pozitiv në testin për Covid-19

http://illyriapress.com/njeri-prej-143-te-kthyerve-nga-shba-rezulton-pozitiv-ne-testin-per-covid-19/

Njëri prej 143 të kthyerve nga SHBA rezulton pozitiv në testin për Covid-19 - 05/12/2020 - 10:30 AM 0 Comments Prishtinë, 12 maj 2020 – Një person, i kthyer të shtunën nga SHBA-ja, ka dalë pozitiv në testin për koronavirus. Kjo është e ditur nga burime të KOHËS. “Ky person ka qen....

Ministria e Shëndetësisë paralajmëron mundësinë e forcimit të masavehttp://illyriapress.com/ministria-e-shendetesise-par...
05/12/2020
Ministria e Shëndetësisë paralajmëron mundësinë e forcimit të masave | ILLYRIA

Ministria e Shëndetësisë paralajmëron mundësinë e forcimit të masave

http://illyriapress.com/ministria-e-shendetesise-paralajmeron-mundesine-e-forcimit-te-masave/

Ministria e Shëndetësisë paralajmëron mundësinë e forcimit të masave - 05/12/2020 - 8:36 AM 0 Comments Prishtinë, 12 maj 2020 – Ministria e Shëndetësisë në Kosovë paralajmëron sshpërsim të masave për parandalimin e përhapjes së epidemisë së koronavirjusit, në rast se qytetar....

Rama: Duhet të jemi të përgatitur për një valë tjetër të Covid-19http://illyriapress.com/rama-duhet-te-jemi-te-pergatitu...
05/12/2020
Rama: Duhet të jemi të përgatitur për një valë tjetër të Covid-19 | ILLYRIA

Rama: Duhet të jemi të përgatitur për një valë tjetër të Covid-19

http://illyriapress.com/rama-duhet-te-jemi-te-pergatitur-per-nje-vale-tjeter-te-covid-19/

Rama: Duhet të jemi të përgatitur për një valë tjetër të Covid-19 - 05/12/2020 - 8:33 AM 0 Comments Tiranë, 12 maj 2020 – Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka deklaruar se të gjithë duhet të jenë të përgatitur për një valë të dytë të mundshme të koronavirusit në vend. ....

Kosova dhe Shën Luçia marrëveshje për heqjen e vizave për pasaportat diplomatikehttp://illyriapress.com/kosova-dhe-shen-...
05/12/2020
Kosova dhe Shën Luçia marrëveshje për heqjen e vizave për pasaportat diplomatike | ILLYRIA

Kosova dhe Shën Luçia marrëveshje për heqjen e vizave për pasaportat diplomatike

http://illyriapress.com/kosova-dhe-shen-lucia-marreveshje-per-heqjen-e-vizave-per-pasaportat-diplomatike/

Kosova dhe Shën Luçia marrëveshje për heqjen e vizave për pasaportat diplomatike - 05/12/2020 - 4:53 AM 0 Comments Uashington, 12 maj 2020 – Kosova dhe Shën Luçia kanë firmosur marrëveshje, të hënën mbrëma, për heqjen e vizave për mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe atyre zyrta...

Epidemiologu Simaku: Covid-19 do të rikthehet në vjeshtëhttp://illyriapress.com/epidemiologu-simaku-covid-19-do-te-rikth...
05/12/2020
Epidemiologu Simaku: Covid-19 do të rikthehet në vjeshtë | ILLYRIA

Epidemiologu Simaku: Covid-19 do të rikthehet në vjeshtë

http://illyriapress.com/epidemiologu-simaku-covid-19-do-te-rikthehet-ne-vjeshte/

Epidemiologu Simaku: Covid-19 do të rikthehet në vjeshtë - 05/12/2020 - 4:48 AM 0 Comments Tiranë, 12 maj 2020 – Epidemiologu Artan Simaku, mjek në Institutin e Shëndetit Publik, tha se situate epidemiologjike e Covid-19 në Shqipëri po shkon drejt normalizimit. “Ecuria me e mirë e munds...

Zëdhënësi i Grenellit e mirëpret përfshirjen e Rusisë në dialogun Kosovë- Serbihttp://illyriapress.com/zedhenesi-i-grene...
05/11/2020
Zëdhënësi i Grenellit e mirëpret përfshirjen e Rusisë në dialogun Kosovë- Serbi | ILLYRIA

Zëdhënësi i Grenellit e mirëpret përfshirjen e Rusisë në dialogun Kosovë- Serbi

http://illyriapress.com/zedhenesi-i-grenellit-e-mirepret-perfshirjen-e-rusise-ne-dialogun-kosove-serbi/

Zëdhënësi i Grenellit e mirëpret përfshirjen e Rusisë në dialogun Kosovë- Serbi - 05/11/2020 - 6:10 PM 0 Comments Uashington, 11 maj 2020 – Zëdhënësi i të dërguarit të posaçëm të SHBA-së për dialogun Kosovë – Serbi, Richard Grenell, Dick Custin, nuk e ka përjashtuar mundësi...

Kryeparlamentarja Osmani: Serbia po spastron etnikisht Luginën e Preshevështtp://illyriapress.com/kryeparlamentarja-osma...
05/11/2020
Kryeparlamentarja Osmani: Serbia po spastron etnikisht Luginën e Preshevës | ILLYRIA

Kryeparlamentarja Osmani: Serbia po spastron etnikisht Luginën e Preshevës

http://illyriapress.com/kryeparlamentarja-osmani-serbia-po-spastron-etnikisht-luginen-e-presheves/

Kryeparlamentarja Osmani: Serbia po spastron etnikisht Luginën e Preshevës - 05/11/2020 - 5:46 PM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, e akuzon Serbinë se po kryen spastrim të heshtur etnik të shqiptarëve në Medvegjë, Preshevë dhe Bujanoc. ...

Taksat e biznesmenit Donald TrumpDhe debati që fillon nesër (e martë 12 maj 2020) në Gjykatën Supreme http://illyriapres...
05/11/2020
Taksat e biznesmenit Donald Trump | ILLYRIA

Taksat e biznesmenit Donald Trump

Dhe debati që fillon nesër (e martë 12 maj 2020) në Gjykatën Supreme

http://illyriapress.com/taksat-e-biznesmenit-donald-trump/

Taksat e biznesmenit Donald Trump - 05/11/2020 - 5:40 PM 0 Comments Ruben Avxhiu Nga Ruben Avxhiu Për mua personalisht, fakti që Donald Trump fitoi garën mes kandidatëve republikanë në 2016 qe më e habitshme sesa zgjedhja e tij si President. Në momentin që je një nga kandidatët e dy parti...

Të hënën në Kosovë u konfirmuan 11 raste të reja me COVID-19http://illyriapress.com/te-henen-ne-kosove-u-konfirmuan-11-r...
05/11/2020
Të hënën në Kosovë u konfirmuan 11 raste të reja me COVID-19 | ILLYRIA

Të hënën në Kosovë u konfirmuan 11 raste të reja me COVID-19

http://illyriapress.com/te-henen-ne-kosove-u-konfirmuan-11-raste-te-reja-me-covid-19/

Të hënën në Kosovë u konfirmuan 11 raste të reja me COVID-19 - 05/11/2020 - 4:49 PM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Të hënën në Kosovë janë konfirmuar 11 raste të reja me koronavirus. Në fshatin Studime e Epërme të komunës së Vushtrrisë janë konfirmuar 5 raste, në Prizren...

ITSHKSH kërkon të mbrohet trashëgimia e Nënës Terezë në Shkuphttp://illyriapress.com/itshksh-kerkon-te-mbrohet-trashegim...
05/11/2020
ITSHKSH kërkon të mbrohet trashëgimia e Nënës Terezë në Shkup | ILLYRIA

ITSHKSH kërkon të mbrohet trashëgimia e Nënës Terezë në Shkup

http://illyriapress.com/itshksh-kerkon-te-mbrohet-trashegimia-e-nenes-tereze-ne-shkup/

ITSHKSH kërkon të mbrohet trashëgimia e Nënës Terezë në Shkup - 05/11/2020 - 3:01 PM 0 Comments Shkup, 11 maj 2020 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup ka reaguar lidhur me ndryshimet në sheshin e Shkupit “Maqedonia”. ITSHKSH vlerë...

Kthimi i shqiptarëve nga Europa: MIE publikon orarin e fluturimevehttp://illyriapress.com/kthimi-i-shqiptareve-nga-europ...
05/11/2020
Kthimi i shqiptarëve nga Europa: MIE publikon orarin e fluturimeve | ILLYRIA

Kthimi i shqiptarëve nga Europa: MIE publikon orarin e fluturimeve

http://illyriapress.com/kthimi-i-shqiptareve-nga-europa-mie-publikon-orarin-e-fluturimeve/

Kthimi i shqiptarëve nga Europa: MIE publikon orarin e fluturimeve - 05/11/2020 - 2:08 PM 0 Comments Tiranë, 11 maj 2020 – Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka publikuar kalendarin e riatdhesimeve për datat 14 deri në 20 maj, për të gjithë shqiptarët e bllokuar jashtë shtetit, p...

Lajçak del kundër idesë për shkëmbim territoreshhttp://illyriapress.com/lajcak-del-kunder-idese-per-shkembim-territoresh...
05/11/2020
Lajçak del kundër idesë për shkëmbim territoresh | ILLYRIA

Lajçak del kundër idesë për shkëmbim territoresh

http://illyriapress.com/lajcak-del-kunder-idese-per-shkembim-territoresh/

Lajçak del kundër idesë për shkëmbim territoresh - 05/11/2020 - 2:16 PM 0 Comments Bratisllavë, 11 maj 2020 – I dërguari i posaçëm i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak, tha se është kundër idesë për shkëmbim territoresh midis këtyre dy vendeve. Në nj...

Në Shqipëri nis aplikimi online për letërnjoftime e pasaporta, Rama shpjegon procedurënhttp://illyriapress.com/ne-shqipe...
05/11/2020
Në Shqipëri nis aplikimi online për letërnjoftime e pasaporta, Rama shpjegon procedurën | ILLYRIA

Në Shqipëri nis aplikimi online për letërnjoftime e pasaporta, Rama shpjegon procedurën

http://illyriapress.com/ne-shqiperi-nis-aplikimi-online-per-leternjoftime-e-pasaporta-rama-shpjegon-proceduren/

Në Shqipëri nis aplikimi online për letërnjoftime e pasaporta, Rama shpjegon procedurën - 05/11/2020 - 1:59 PM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Kryeministri I Shqipërisë, Edi Rama, ka njoftuar se qytetarët tash e tutje mund të aplikojnë me internet për pajisje me letërnjoftime dhe ...

Në Maqedoninë e Veriut nis një betejë tjetër politike me përgjime të jashtëligjshmehttp://illyriapress.com/ne-maqedonine...
05/11/2020
Në Maqedoninë e Veriut nis një betejë tjetër politike me përgjime të jashtëligjshme | ILLYRIA

Në Maqedoninë e Veriut nis një betejë tjetër politike me përgjime të jashtëligjshme

http://illyriapress.com/ne-maqedonine-e-veriut-nis-nje-beteje-tjeter-politike-me-pergjime-te-jashteligjshme/

Në Maqedoninë e Veriut nis një betejë tjetër politike me përgjime të jashtëligjshme - 05/11/2020 - 1:33 PM 0 Comments Shkup, 11 maj 2020 – Në Maqedoninë e Veriut janë publikuar biseda të tjera të përgjuara, ku pretendohet se janë zërat e drejtuesve të dy partive më të mëdha maq...

Kurti dhe Reka do të dalin në punë në zyrë nga dita e martëhttp://illyriapress.com/kurti-dhe-reka-do-te-dalin-ne-pune-ne...
05/11/2020
Kurti dhe Reka do të dalin në punë në zyrë nga dita e martë | ILLYRIA

Kurti dhe Reka do të dalin në punë në zyrë nga dita e martë

http://illyriapress.com/kurti-dhe-reka-do-te-dalin-ne-pune-ne-zyre-nga-dita-e-marte/

Kurti dhe Reka do të dalin në punë në zyrë nga dita e martë - 05/11/2020 - 1:16 PM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Kryeministri i Kosovës në detyrë, Albin Kurti, i cili sot ishte futur në vetizolim të dielën në mbrëmje, do të kthehet në punë në zyrë të martën. Lajmin e ka...

OBSH: Zbutja e masave parandaluese pritet të shtojë numrin e të infektuarvehttp://illyriapress.com/obsh-zbutja-e-masave-...
05/11/2020
OBSH: Zbutja e masave parandaluese pritet të shtojë numrin e të infektuarve | ILLYRIA

OBSH: Zbutja e masave parandaluese pritet të shtojë numrin e të infektuarve

http://illyriapress.com/obsh-zbutja-e-masave-parandaluese-pritet-te-shtoje-numrin-e-te-infektuarve/

OBSH: Zbutja e masave parandaluese pritet të shtojë numrin e të infektuarve - 05/11/2020 - 11:13 AM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) paralajmwron pwr rrezikun e pwrhapjes sw madhe tw epidemisw sw koronavirusit pas zbutjes sw masave parandaluese....

Në Maqedoninë e Veriut, 22 raste të reja me koronavirushttp://illyriapress.com/ne-maqedonine-e-veriut-22-raste-te-reja-m...
05/11/2020
Në Maqedoninë e Veriut, 22 raste të reja me koronavirus | ILLYRIA

Në Maqedoninë e Veriut, 22 raste të reja me koronavirus

http://illyriapress.com/ne-maqedonine-e-veriut-22-raste-te-reja-me-koronavirus/

Në Maqedoninë e Veriut, 22 raste të reja me koronavirus - 05/11/2020 - 10:37 AM 0 Comments Shkup, 11 maj 2020 – Ministria e Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut, ka njoftuar për 22 raste të reja me koronavirusin e ri. Prej tyre, 13 janë regjistruar në Shkup, 7 në Tetovë dhe 2 në Pril...

Kurti futet në vetizolim, pas kontaktit me një zyrtar të afërt me një të infektuarhttp://illyriapress.com/kurti-futet-ne...
05/11/2020
Kurti futet në vetizolim, pas kontaktit me një zyrtar të afërt me një të infektuar | ILLYRIA

Kurti futet në vetizolim, pas kontaktit me një zyrtar të afërt me një të infektuar

http://illyriapress.com/kurti-futet-ne-vetizolim-pas-kontaktit-me-nje-zyrtar-te-afert-me-nje-te-infektuar/

Kurti futet në vetizolim, pas kontaktit me një zyrtar të afërt me një të infektuar - 05/11/2020 - 10:34 AM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Kryeministri në detyrë i Kosovës, Albin Kurti ka njoftuar se është vetizoluar dhe do të punojë nga shtëpia. Ai, në një postim në Facebook...

Mbarimi i Luftës së Dytë Botërore nuk solli liri në mbarë Evropënhttp://illyriapress.com/mbarimi-i-luftes-se-dyte-botero...
05/11/2020
Mbarimi i Luftës së Dytë Botërore nuk solli liri në mbarë Evropën | ILLYRIA

Mbarimi i Luftës së Dytë Botërore nuk solli liri në mbarë Evropën

http://illyriapress.com/mbarimi-i-luftes-se-dyte-boterore-nuk-solli-liri-ne-mbare-evropen/

Mbarimi i Luftës së Dytë Botërore nuk solli liri në mbarë Evropën - 05/11/2020 - 10:22 AM 0 Comments   Frank Shkreli Këtu në Shtetet e Bashkuara dhe në Evropë u shënua 75-vjetori i mbarimit të Luftës së Dytë Botërore, me ceremoni të posaçme dhe me fjalime e deklarata të veçanta...

Në Shqipëri, në 24 orët e fundit, vetëm 4 raste të reja me COVID-19http://illyriapress.com/ne-shqiperi-ne-24-oret-e-fund...
05/11/2020
Në Shqipëri, në 24 orët e fundit, vetëm 4 raste të reja me COVID-19 | ILLYRIA

Në Shqipëri, në 24 orët e fundit, vetëm 4 raste të reja me COVID-19

http://illyriapress.com/ne-shqiperi-ne-24-oret-e-fundit-vetem-4-raste-te-reja-me-covid-19/

Në Shqipëri, në 24 orët e fundit, vetëm 4 raste të reja me COVID-19 - 05/11/2020 - 5:22 AM 0 Comments Tiranë, 11 maj 2020 – Në Shqipëri, gjatë 24 orëve të fundit, janë konfirmuar vetëm 4 rastet e reja me COVID-19. Ky është numri më i ulët i rasteve të infeksioneve ne Shqipëri, ...

Në Greqi, vdes një emigrant shqiptar që u gjet i larë në gjak nga fqinjëthttp://illyriapress.com/ne-greqi-vdes-nje-emigr...
05/11/2020
Në Greqi, vdes një emigrant shqiptar që u gjet i larë në gjak nga fqinjët | ILLYRIA

Në Greqi, vdes një emigrant shqiptar që u gjet i larë në gjak nga fqinjët

http://illyriapress.com/ne-greqi-vdes-nje-emigrant-shqiptar-qe-u-gjet-i-lare-ne-gjak-nga-fqinjet/

Në Greqi, vdes një emigrant shqiptar që u gjet i larë në gjak nga fqinjët - 05/11/2020 - 5:18 AM 0 Comments Artemida (Greqi), 11 maj 2020 – Një 65-vjeçar shqiptar është gjetur i plagosur rëndë në kokë dhe në gjoks, në oborrin e banesës së tij, në Greqi, dhe për pasojë ka ndër...

Krasniqi: Për rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës duhen 700 milionë eurohttp://illyriapress.com/krasniqi-per-rimekembjen-ek...
05/11/2020
Krasniqi: Për rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës duhen 700 milionë euro | ILLYRIA

Krasniqi: Për rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës duhen 700 milionë euro

http://illyriapress.com/krasniqi-per-rimekembjen-ekonomike-te-kosoves-duhen-700-milione-euro/

Krasniqi: Për rimëkëmbjen ekonomike të Kosovës duhen 700 milionë euro - 05/11/2020 - 5:07 AM 0 Comments Prishtinë, 11 maj 2020 – Ministria e Financave dhe Transfereve në Qeverinë e Kosovës në detyrë ka filluar përgatitjen e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike. Për këtë çështje ësh...

Meta ia kthen Kuvendit Ligjin për prokurimet në fushën e mbrojtjes dhe të sigurisëhttp://illyriapress.com/meta-ia-kthen-...
05/11/2020
Meta ia kthen Kuvendit Ligjin për prokurimet në fushën e mbrojtjes dhe të sigurisë | ILLYRIA

Meta ia kthen Kuvendit Ligjin për prokurimet në fushën e mbrojtjes dhe të sigurisë

http://illyriapress.com/meta-ia-kthen-kuvendit-ligjin-per-prokurimet-ne-fushen-e-mbrojtjes-dhe-te-sigurise/

Meta ia kthen Kuvendit Ligjin për prokurimet në fushën e mbrojtjes dhe të sigurisë - 05/11/2020 - 4:53 AM 0 Comments Tiranë, 11 maj 2020 – Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, e ka kthyer për rishqyrtim në Kuvend Ligjin për prokurimet në fushën e mbrojtjes dhe të sigur...

Address

481 8th Ave # 937
New York, NY
10001

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Illyria Newspaper posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Illyria Newspaper:

Our Story

Nearby media companies


Other Media/News Companies in New York

Show All

Comments

(Ablution) full, especially inhalation Treatment protects from infection with corona virus And treating the injured in the first days of injury. Corona virus infection through the nose, not through the mouth Inhalation by absorbing water into the nose A person with coronavirus is treated in the first days of infection Before the virus passes into the lung
SI GLACOJNE KORBAT E RILINDJES MBI SYTE E LIRISE SE DIASPORES ZEF PERGEGA “…Asnje nga 250 organiztat e diaspores se Amerikes nuk mori pjese ne Samitin e Diaspores mbajtur ne Tirane nga 28 shkrurti -2 mars ne Tirane…Nuk Merr pjese “Vatra” “Rrenjet shqiptare” “Malesia Madhe” Detroit. Asgje nga New-Yorku, metropolis i shqiptareve, organiztat me te medha ne boten e lire. Madje edhe Ameti qe ra dakort qe nje maqedonas te jete president dhe kurresesi shqiptar, tregoi sa te larte e ka patriotizmin dhe seriozitetin e partise se tij. Po ashtu me parzmore Kastrioti pame per here te pare se sa te forta i ka brinjet dhe shtyllen korrizore Thaci sa nuk ka c’ka i ben tanku serb edhe sikur te tentoje te kaloje mbi trupin e tij do ti thyej zinxhiret….!” Nje tmerr qe vazhdon qe nga Lufta e Dyre Boterore… Shumica e emigraciont shqiptar pas Luftes se Dyte Boterore emigroi ne fillim ne Itali, Belgjike… dhe me pas perfundoi ne Amerike. Pothuajse te gjitha partite politike nacionaliste e kane patur qendren ne Amerike. Partia komuniste e luftoi me te gjitha mjetet nacionalizmin dhe sidos kishen katolike. Kjo histori eshte nje histori e lemeritshme, gjaku e sakrifica, madje edhe flijime. Nuk eshte shkruar me realitet dhe plotesisht. Komunistet e Tiranes arriten te infiltronin me ane te spiunazhit dhe te trupit diplomatic ne jeten e organizimeve nacionaliste dhe te kishave katolike. Nacionalizmi u lodh, u plak dhe nuk pati fuqi me te jetonte me mundesite e veta, ndonese ishin ata qe e lartesuan enderren shpitare per liri ne institucionet me te larta te shtetit Amerikan. Nacionalizmi kishte nje parim qe ne krye kishte njerez te mencu,r ndersa komunizmi turmat e cmendura idelogjikisht. Si perfundim edhe per kushtet historike, komunizmi shqitar doli triumfues. Ai ehte fitimtar kudo dhe sebashku me udebene serbe ka fuqi mbi organizimet shqiptare dhe mbi kishat katolike, prej nga merr finacime per mjetet e tij te propogandes. Fondi 66 milion nuk do te mbesi ne Tirane, por nje shume do te vije ne Amerike per te mbajtur gjalle organizatat e partise se Rilindjes…. Zani i diaspores nuk eshte artpolant i cjerre i politikes…. Kur doli lajmi i mbrapsht dhe kobzi se do te mbahej samiti i dyte i diaspores, sepaku duhej te mbidheshin organet drejtuese te 250 organizatave kulturre dhe atdhetare ne Amerike. Ne vend te tyre u mblodhen 85 drejtuesit e organiztave komuniste ne Amerike bashke me drejtuesit e mediave dhe celulasit e propogandes, duke futur ne thes edhe disa meshtare ne Detroit. Ata te cilet hartuan lista dhe programin si perfaqesues pa mandate te disapores pasi moren miratimin e nendheshem te nje nacionalisti qe ka intresa biznesi ne Tirane, qe per to shet e blene cdo interes kombetar. Sepaku ku ka ngulmime shqitare mund te behej nje thirje per nje takim te hapur mbi formulimin e disa kerkesave shqiptareve ne boten e lire, por keto mbledhje i ngjanin katakombeve te Romes se lashte. Te diskutohej se perse Shqiperia per 30 vjet nuk e ka zbatar kushtetuten e vendit qe percakton detyrimet e shtetit per diasporen 20 milioneshe qe jeton jashte. Te kerkonte logari se perse fondet per te zhvilluar gjuhen dhe traditen kane shkuar per financimin e grupeve komuniste ne diaspore. Ne kohen e komunizmit nje patriot ose nje agjent i inerferuar ne organizimet nacionaliste merrte rrogen tremije dollare ne muja kur dihej se paga me e madhe e nje punetori ishte dikun tek pese dollare ne ore. Zani i diaspores nuk eshte artpolant i cjerre i politikes….Ky ze po keqperdoret! Raul Markot pershendeten Samitin…. Duke e pare zhvillimin mediatik te Samitit, i cili u drejtua maksimalisht ne te keqen e mundeshme, pershendetesit te ngjanin si ne kongreset e partise se punes kur vinin perfaqesuesit e partive politike komuniste ne boten kapitaliste te financuara ne Enveri, tu beni fresk ideologjise marksiste leniniste te ideologeve te saj ne Tirane. Madje edhe Ameti qe ra dakor qe nje maqedonas te jete president ne Maqedonine e veriut dhe kurresesi shqiptar, tregoi sa te larte e ka patriotizmin dhe seriozitetin e partise se tij. Po ashtu me parzmore Katrioti pame per here te pare se sa te forta i ka brinjet dhe shtyllen korrizore Thaci sa nuk ka c’ka i ben tanku serb edhe sikur te tentoje te kaloje mbi trupin e tij do ti thyej ziingjiret. Me vjen keq per nje gje per mikun e shqiptareve dhe po ashtu edhe per mikun tim Mark Gjonaj. Kam shkruar per te edhe ne librin tim te fundit dhe nuk pendohem. Sa e forte eshte propaganda e Rilindjes sa arriti ta sfrytezoje mallin dhe perkushtimin e tij per Kosoeve e Sqiperine, per Malesi te Mark Gjonajt?!. Por kjo nuk do te vazhdoje gjate . Ai i ka aftesite intelektuale dhe praktiken amerikane qe ta flake oferten e Rilindjes qe eshte nje glacim korbash mbi syte e lirise se diaspores…. Reagime te shpra nga organizta dhe biznezmene per samitin Federata Panshqiptare e Amerikës”VATRA”, zemra e diasporës shqiptare që prej fundit të Luftës së Dytë Botërore, ka bojkotuar Samitin e Diasporës që po kryen punimet në Tiranë. Në një artikull të kryeredaktorit të gazetës "Dielli" në New York, Dalip Greca, jepen të gjitha arsyet pse "Vatra" e Nolit, Konicës dhe shumë burrave të mëdhenj të kombit i thanë "JO" asaj që ata e quajnë farsa e rradhës e kryeministrit Rama."Përse Vatra" i tha Jo Samitit të Edi Ramës? Federata Panshqiptare e Amerikës”VATRA”, në respekt të qytetarëve shqiptarë, nuk do të jetë e përfaqësuar në atë paradë paraelektorale të kryeministrit, që nuk ka bërë asgjë për diasporën në tre vitet e keqqeverisjes, që i ka lënë shqiptarët e Amerikës pa konsullatë, (tash e ka bashkuar në një zgëq, gjoja zyrë, por vetëm zyra nuk mund të jenë, një hapësirë ku të zihet fryma nga ngushtësia)… Dhe kjo ndodh ne SHBA, ku jetojnë së paku gjysmë milion shqiptarë. Vendimi i Federatës “VATRA” për të mos marrë pjesë në Samitin e Ramës u mor nga strukturat e saj. Fillimisht ishte kryesia që e diskutoi pjesëmarrjen ose jo në këtë Samit ndërshqiptar të diasporës, siç e quan kryeministri. Me vota të hapura u vendos që “VATRA” të mos bëhej pjesë e një farse paraelektorale të Kryeministrit me argumentin, se pjesëmarrja dekorative në atë Samit nuk i shërben diasporës, nuk i shërben qytetarëve shqiptarë, por vetëm partisë së Kryeministrit. Edhe Këshilli Drejtues i “VATRËS”, i mbledhur, më 1 Tetor 2016, e la në fuqi vendimin e Kryesisë për mospjesëmarrje në Samitin e nëntorit, që po propagandon me aq zhurmë Edi Rama dhe instrumentet e tij këtu në Diasporë. Natyrisht që ka dhe vatranë, siç kishte dhe anëtarë të Kryesisë dhe të Këshillit Drejtues, që mendojnë se “VATRA” duhet të marrë pjesë në Samitin e Ramës, me qëllim që ajo të mos “vetizolohej” apo “vetëpërjashtohej” nga samiti. Argumenti i atyre që votuan “pro” shkuarjes ishte që “VATRA” të ishte pjesëmarrëse dhe t’ia thoshte në sy kryeministrit se ky Samit është thjeshtë një farsë dhe asgjë më shumë, se ai nuk mund dhe nuk duhet ta manipulojë e as ta politizojë diasporën, të mos e përçajë atë, se ai në tre vitet e qeverisjes nuk ka bërë asgjë për diasporën, jo vetëm kaq, por ia hoqi edhe zyrën konsullore në metropolin e Nju Jork-ut, kur kjo zyrë ka qenë e pranishme që në vitet ’20 të shekullit të shkuar (Edi Rama e mbylli ashtu siç kishte bërë diktatori Enver Hoxha), se ai s’ka bërë asgjë për të tërhequr investitorë nga diaspora, përkundrazi dhe ato pak biznesmenë që gjeti ua ka prurë në majë të hundës me vështirësitë fiskale dhe pasigurinë për të vazhduar punën normalisht.) E vërteta është se ne emigrantët duhet t’ia bëjmë të ditur Ramës dhe gjithë shqiptarëve se nuk duam Shqipëri të mbytur nga krimi dhe mafia, një Shqipëri, të mbuluar nga droga, një Parlament, ku strehohen kriminelët etj.,… etj. Por ku dhe si t’ia thoshe Ramës të gjitha këto në një 5 minutsh, që ai ka vënë në dispozicion si për një individ, që plotëson formularin e tij, apo për një organizatë krahine apo fshati, po aq edhe për organizatat historike, siç është “VATRA” me 104 vite jetë në SHBA? Çfarë t’i thuash më parë Edi Ramës për 5 minuta në një Samit, që nuk është për Diasporën, por reklamë për atë vetë? A nuk qe i atillë takimi me mjekët e diasporës në vitin 2013? Përveç fotografisë me kryeministrin, çfarë mbeti nga ajo paradë? Në ç’gjendje është sot shëndetësia shqiptare? Ku shkuan idetë që dhanë mjekët nga diaspora? Nga ky samit kanë për të mbetur pas: Fotografitë e Ramë (edhe në Fb), shëtitjet e planifikuara në qytetet turistike, dhe fjalimet e Ramës dhe të ministrave të tij… ….Në mbyllje të këtij editoriali dhe një pyetje për Kryeministrin: Përse nuk e organizoi këtë biçim samiti në fillim të mandatit, por në fund të tij? Çfarë do të bëjë për diasporën në këta pak muaj që i kanë mbetur të qeverisë? Asgjë, veç do ta kthejë këtë Samit në një paradë paraelektorale, ku ai dhe ministrat e tij do të bëjnë paradën e mos-sukseseve (jo të drogës, jo të krimit, jo të pasigurisë, jo të korrupsionit, jo të largimit masiv të shqiptarëve, që shtojën radhët e diasporës dhe pakësojnë popullsinë në vend, nuk do të flasë as për mungesën e konsullatës së shtetit shqiptar në SHBA, as për mungesën e një Ministrie të Diasporës, kur gjysma e popullsisë është realisht në diasporë etj…Ia pafsh hairin këtij Samiti farsë, i nderuar Kryeministër! Federata e Shoqatave Shqiptar në Greqi e cila përbëhet nga dhjetra shoqata shqiptare të ligjëruar në shtetin helen, njofton bojkotin e Samitit nga emigrantët shqiptarë që punojnë e jetojnë atje. Në një njoftim të Federatës shqiptare, publikohen edhe arsyet e bojkotit, ku e kanë quajtur samitin si parodia e radhës. Gjithashtu i janë drejtuar drejtpërdrejt edhe Kryeministrit të Shqipërisë, duke i dërguar ultimatum se ka ikur koha ku mund të falet e sh*tet Shqipëria, ndër të tjera shprehen se, komuniteti shqiptar në Greqi, aspak neglizhues ndaj detyrimeve apo thirrjes së vendit amë, i bashkohet zërit protestues brenda dhe jashtë Shqipërisë…“Nuk falet, as sh*tet Shqipëria zoti Edi Rama”! Edhe Soqata e Korihnthit, ka kundërshtuar qëndrimet dhe veprimet e qeverisë në lidhje me përzgjedhjen e përfaqësuesve në Këshillin Kordinues të Diasporës. ku sipas tyre janë caktuar katër përfaqësues të Partisë Socialiste të cilët veç aktivitetit politik, partiak nuk kanë asnjë lidhje me komunitetitn. Përmes faqes zyrtare të saj në Facebook, drejtuesit e shoqatës shprehen se do të reagojmë me çdo të drejtë ligjore që përfaqësimi dhe përcaktimi i kritereve të zbatohet sipas ligjit dhe vendimit të këshillit të ministrave. Me gjithe se Samiti i diaspores eshte nje nisme historike ku pas shume vitesh Shqiperia ruan vlerat dhe perfaqesohet ne nje forum nga bashkekombas te shquar nga e gjithe bota, po nxjerr ne pah simpatite partiake qe largon qellimin nga vlerat e verteta. Greqia nuk ka pak emigrante ne territorin e saj e cila perfaqesohet ne Keshillin kordinues te Diaspores vetem me kater persona antare te partise Socialiste. Eshte turp dhe e padrjejte nje vendim i tille nga njerez qe nuk kane pergjegjesi morale dhe politike. Do reagojme me cdo te drejte ligjore qe perfaqesimi dhe percaktimi i kritereve te zbatohet sipas ligjit dhe vendimit te keshillit te ministrave. Të bashkuar dhe pa asnjë hezitim do të ngremë zërin për të informuar gjithë shqiptarët/shqipfolësit rreth padrejtësive dhe injorimit të thellë që i bëhet sërish diasporës-realisht emigrantëve shqiptarë nëpër botë! Ndërkohë që nuk do të stepemi aspak, por do përballemi me qeverinë shqiptare, në dijeni të plotë se lufta me politikën e korruptuar apo politikanët e sh*tur nuk fitohet lehtë, por betejat e drejta dhe të bazuara në principet e demokracisë dhe moralit të lartë, PO. Samiti i dytë i Diasporës troket në prag pranvere, 28 shkurt-2 mars 2019! Sa hare dhe shpresë ngjalli ky lajm, akoma pa u konfirmuar mirë! Ndjenja respekti dhe mirënjohjeje përshkruan jo vetëm komunitetin tonë, por mbarë shqiptarët jashtë atdheut. Megjithëse inisiativë e përsëritur, pas eksperiencës zhgënjyese të 2016-ës, fakti që ftesa erdhi nga një dikaster shtetëror apostafat për diasporën – pavarësisht dobësive të shumta të konstatuara tashmë- ngjalli eufori e interesim! E pranojmë, komuniteti i shqiptarëve në Greqi, ishte më i përgatituri për shuplakën e radhës! Vështirë se fshihen njollat e errëta nga vizita Pandeli Majko në Athinë më 27 Janar 2018, nga fjala epike në selinë e diplomacisë, me prapashtesat me aromë raciste për kryesinë e Forumit Grek të Emigrantëve, apo snobizmin e papërshkruar kundrejt të pranishmëve. Video qarkullon akoma, për sa e vënë në dyshim. Megjithatë, për të justifikuar sadopak ministrin, përgjegjësia e madhe bie në supet e “informatorëve” që u kujdesën me përkushtim të keqinformojnë qeverinë e gatshme historikisht për të ironizuar nivelin e shqiptarëve të këtushëm, me çdo lloj epiteti të turpshëm, thua se nuk janë shumica pjesë e jona, apo thua se janë më të ditur, më të shkolluar a më të suksesshëm! Fatkeqësi jo për ne, aspak për familjen e nderuar emigrante, as që e cënon rininë tonë të adhurueshme! Bëhet fjalë për të njëjtët politikanë që na e rrëmbejnë votën me mani të paparë, ashtu si turren të babëzitur pas mitingjeve me militantët nëpër tavernat greke me pronarë shqiptarë, ku shpalosen talentet e oratorisë bindëse dhe sh*tblerjes së posteve për pretenduesit e verbuar megalomanë. Kemi qenë edhe ne diku aty si neutralë, altruistë, dëshmitarë…Kushtet dhe mënyra e zgjedhjes së përfaqësuesve përcaktohet hollësisht në vendimin e qeverisë me nr 340 të datës 6 qershor 2018, ku konkretisht parashikohet se “Numri i kandidatëve duhet të jetë jo më pak se dyfishi i numrit të përfaqësimit, duke i’u referuar rendit të përcaktuar në pikën 2, të nenit 20, të ligjit nr 16/2018 “Për diasporën”. Në vendimarrjen dhe transparencën për Samitin, tabela e pjesëmarrësve e ditëve më parë, pasi nuk është mbyllur akoma aplikimi, referohet në 100 individë nga Greqia, ku sipas të dhënave zyrtare të ministrisë së brendshme greke, ndodhen mbi 600.000 disponues lejesh qëndrimi, në kategori të ndryshme legalizimi. Kandidatët për Këshillin Koordinues të Diasporës nga Greqia janë vetëm katër (4)! Bëhet fjalë për: Eda Gemi, Rodolf Xhillari, Artur Bibe, Aqif Bozhiqi. Gjithashtu, theksohet se kandidaturat erdhën sipas procedurës ligjore paraprakisht të propozuara nga ambasadat e akredituara jashtë vendit. Nazar Mehmdedi, kryetar i Rrjetit Global të bizneseve shqiptare në funksion të bashkëpunimit dhe bashkimit do të organizojë një takim në fund të muajit prill në Dallas të SHBA-ve. Mehmdi i cili udhëheq me Rrjetin Global për katër vite ka bërë të ditur se nuk do të marrin pjesë në Samitin e Diasporës që do të mbahet në fund të muajit në Tiranë. Përse Organizata Albanian Roots - Rrënjët Shqiptare nuk merr pjesë në "Samitin e Diaspores". Organizata Rrënjët Shqiptare - Albanian Roots është një nga organizatat më vitale të komunitetit shqiptaro – amerikan e cila prej vitesh organizon të vetmen paradë shqiptare në Nju Jork, kushtuar traditës, kulturës dhe vlerave tona kombëtare. Natyrisht ne jemi të interesuar të komunikojmë me qeveritë shqiptare, pasi mendojmë se bashkëpunime të tilla ndihmojnë në përmbushjen e qëllimeve të përbashkëta. Për këtë arsye në vitin 2018, me rastin e organizmit të paradës vjetore të rradhës I bëmë ftesë Ministrit të Diasporës z. Pandeli Majko të merrte pjesë në paradën tonë, e cila i kushtohej atë vit UCK-së dhe dëshmorëve të rënë dhe për arsyen se z. Majko ka qenë kryeministër gjatë periudhës së luftës së Kosovës. Ndonëse Ministri kishte shëtitur më përpara në SHBA dhe ishte takuar me shumë shoqata të tjera, por jo me Rrënjët Shqiptare, sërish u nisëm nga dëshira e mirë që ta prezantonim me punën tonë dhe me dëshirën e komunitetit për të fuqizuar sa më shumë paradën shqiptare. Pas kontakteve me zyrën e Ministrit mësuam se ai ndodhej jashtë Shqipërisë dhe se do të njihej me ftesën tonë pas kthimit të tij. Z. Majko u njoh me ftesën dhe e pranoi atë, si edhe në kërkoi përmbledhjen e aktivitetit që ta postonte në rrjetet sociale, gjë të cilën ne ia dërguam menjëherë. Ndërkohë na u kërkua se cfarë shpenzimesh mbulonte organizata jonë për Ministrin pasi Ministria e Diasporës nuk mbulon shpenzimet. Përgjigja jonë ishte se ne nuk mbulojmë shpenzimet e qeveritarëve shqiptarë, e si rezultat I kësaj Ministri Pandeli Majko nuk mori pjesë në një nga aktivitetet më të mëdha të diasporës shqiptare në SHBA. Tani kemi disa pyetje dhe konkluzione: Cfarë përfitojmë Ne, si pjesë e diasporës, të marrim pjesë në këtë “Samit” kur "Ministria e Diaspores" i kërkon diasporës të mbulojë shpenzimet për vizitat e Ministrit, ndërkohë që për një aktivitet të shkurtër në Tiranë kjo ministri harxhon rreth 700,000 USD (ku nuk përfshihen biletat e pjesëmarrësve dhe qëndrimi i tyre). Diaspora shqiptare me dekada të tëra dhe sidomos dekadat e fundit ka mbështetur kulturën dhe arsimin kombëtar, ka qenë në ballë të shqetësimeve kombëtare dhe problematikave të tjera, dhe e bëjmë sepse e ndjejmë si detyrë. Por Diaspora nuk ka për detyrë të mbulojë shpenzimet e Kryeministrit dhe Ministrit të tij. E kundërta është e vërtetë: Ministria e ka per detyrë të mbështesë diasporen dhe komunitetet Shqiptare, pasi është detyrë e saj kushtetuese kujdesi për shqiptarët kudo në botë. Kur Ministria e Diasporës nuk është funksionale, cfarë mund të pritet nga Samiti i Diasporës? Cfarë është bërë dhe cfarë nismash ka pasur ndërmjet këtyre dy samiteve, që vërtet ne ta ndjejmë ndryshimin? Sot shkollat shqipe në diasporë vazhdojnë të sigurojnë mjetet mësimore dhe kuadrin pedagogjik mbi baza vullnetare sepse nuk ka një ndihmë të institucionalizuar nga shteti amë. Dhe së fundi, por e rëndësishme: Samiti duhet të mblidhet kur i duhet kombit jo kur I duhet qeverisë, që gjithmonë koincidon përpara zgjedhjeve! Diaspora kërkon zhvillimin e vendit dhe jo zhvillimin e partive politike!”